• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Kemal Kılıçdaroğlu: Kuzu kuzu gelecekler diyen Erdoğan'a atıfta bulundu

'Ben saray meraklısı değilim' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cunhurbaşkanı Erdoğan'da atıfta bulunarak, "Kuzu kuzu gelecekler' diyor. Sen kuzu kuzu yetki vereceksin bana.

POLİTİKA 21.10.2015 00:39:00 0
Kemal Kılıçdaroğlu: Kuzu kuzu gelecekler diyen Erdoğan

'Ben saray meraklısı değilim' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cunhurbaşkanı Erdoğan'da atıfta bulunarak, "Kuzu kuzu gelecekler' diyor. Sen kuzu kuzu yetki vereceksin bana. Milletin gücünün önünde hiçbir güç duramaz." diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'da partisinin düzenlediği mitinge katıldı. Antakya Uğur Mumcu Meydanı'nda yaklaşık 5 bin kişiye hitap eden CHP Lideri, Türkiye'de huzur ve refahı isteyenlerin çoğunlukta olduğunu, ülkeye huzur getirecek olan partinin de CHP olduğunu söyledi. Ak Parti'nin yanlış bir dış politika izlediğini ve bunun da en ağır faturasını Hatay'ın ödediğini öne süren Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da yetki verilmesi durumunda Suriye sorununu çözeceğinin sözünü verdi.

'SURİYE İÇİN ERDOĞAN'A MEKTUP YAZMIŞTIM'

Halen devam eden iç savaş nedeniyle yaklaşık 2 milyon Suriyelinin ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığındığını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"24 Ağustos 2012, dönemin Başbakanı Erdoğan'a mektup yazdım. 'Dış politika yanlıştır, Suriye'yi felakete sürüklüyorsunuz, bunun bedelini 78 milyon yurttaşımız öder, başka bir ülkenin içişlerine karışmayın. Sorunu çözeceksek Türkiye'de çözelim. Davet edin Rusya'yı, İran'ı, ABD'yi, Suriye'deki tarafları, Arap ligini davet edin. Gelsinler Türkiye'ye sorunu çözelim, aklımızı ve mantığımızı kullanalım, bu sorunu akılla mantıklar çözelim. Milyonlarca Suriyeli toprağından olmasın, yazık günah bu ülkeye. Orada akrabalarımız var' dedim. 'Efendim biz bunu çözeceğiz.' Buyurun çözün bakalım. Şimdi ABD, Rusya orada, Çin yolda geliyor, İran da orada. Türkiye? Türkiye kapının dışında. Dış politikadaki hatanın faturasını 78 milyon vatandaş öder. 'Turist gelmiyor' diyorlar Türkiye'ye. Bu dış politikayla turist niye gelsin Türkiye'ye. 'İhracat artmadı' diyorlar. Bu dış politikayla malı satacak dost ülke mi bıraktınız."

'HER YERDEN DIŞLANAN BİR TÜRKİYE VAR'

Havaalanından gelirken onlarca TIR gördüğünü belirten Kılıçdaroğlu, "Büyükşehir Belediye Başkanımız satılık olduğunu söyledi. Çünkü zarar ediyorlar, mal götürecek ülke kalmadı. En son Mısır'a Ro-Ro ile götürüyorlardı, bizimkiler Suriye'yi bıraktı Mısır'la kavga ettiler. Senin Mısır'la ne işin var. Hangi gerekçeyle Mısır'ın içişlerine karışıyorsun? 5 ülkede büyükelçimiz yok. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 5 ülkede birden büyükelçimiz yok. Hangi gerekçeyle yok? Biz Türkiye'nin onuru ve gururunu korumayacak mıydık? Türkiye'yi bölgede lider ülke yapmayacak mıydık? Sözü dinlenen bir ülke yapmayacak mıydık Türkiye'yi? Şimdi her yerden dışlanan bir Türkiye var. Suriye'de, İran'dan, Irak'tan, Mısır'dan, Libya'dan dışlanan bir Türkiye var" diye konuştu.

SEÇİM BİLDİRGEMİZDEN KOPYA ÇEKTİLER

Konuşmasının devamında seçim beyannamesinde yer alan vaatlerini de sıralayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Asgari ücret net, vergisiz 1500 TL olacak dedik. 'Bu yükü işverenler kaldıramaz' dediler. 'Taşeron işçiliği kaldıracağız' dedik, 'Bunu yapamazsın' dediler. Şimdi onlar da kopya çektiler, bizim seçim bildirgemizi örnek aldılar. Demek ki ülkenin sorunlarına en iyi teşhisi koyan parti CHP. Demek ki en iyi kadrolar CHP'de var. Parlamentoda grubu olan 4 parti var. Partilerden birisi 13 yıldır iktidarda ve hangi noktaya getirdiğini hepimiz gördük. Meşruiyeti bile tartışılıyor, ülkeyi yönetemiyor, yönetme gücünü ve azmini kaybetti. Sorunları çözmek bir tarafa kendisi sorun olmaya başlayan bir parti oldu. İkinci parti her şeye 'Hayır' diyor. O partiye sorduk 'Her şeye hayır diyorsanız niye seçime giriyorsunuz?' Üçüncü parti, denklem dışı. Geriye kalıyor bir parti. Herkesle konuşan, herkesi kucaklayan, hiç kimseyi ötekileştirmeyen parti, herkesin kimliğine, inancına saygı duyan bir parti. O parti, Mustafa Kemal'in partisi, Cumhuriyet Halk Partisi."

102 KİŞİ NEDEN ÖLDÜ?

Ankara'da 102 kişinin öldüğü patlamaya de değinen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Dış politikada Suriye sorunu var. İçeride de bir sorunumuz var, toplumsal barış dinamitlendi, her gün şehitlerimiz geliyor. Ankara'da bombalar patladı, eskiden bir PKK vardı şimdi IŞİD belası çıktı. 102 kişi hayatını kaybetti. '2 bakan istifa etsin' dedik, birisi çıkmış televizyonlara pişkin pişkin gülüyor. İnsanlar hayatını kaybetmiş sen nasıl gülersin. Gazeteci diğerine soruyor 'Güvenlik zafiyeti var mı?' diye, 'Hayır, güvenlik zafiyeti yoktu' diyor. Peki güvenlik zafiyeti yoksa nasıl öldü, hangi gerekçeyle öldü?" diye konuştu.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Öte yandan Kemal Kılıçdaroğlu'nun miting yapacağı alan ve çevresinde polisler yoğun güvenlik önlemi aldı. Miting öncesi alanda bomba imha uzmanları bomba araması yaptı. Alanı gören yüksek binalara keskin nişancılar yerleştirildi. Kılıçdaroğlu'nun Hatay Havaalanı'ndan mitingin yapacağı alana kadar ki güzergahta da yine ekiplerce güvenlik önlemi alındı. Kılıçdaroğlu alana gelmeden öncede reklam filmi çekildi, güvercinler uçuruldu.

'BU ÜLKEYE BARIŞI GETİRECEĞİM'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antakya'daki mitingin ardından Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'ne geçti. Kanatlı Caddesi'nde seçim otobüsünden halka seslenen Kılıçdaroğlu, siyasetçinin kul hakkı yemeden her kuruşun hesabını millete vermeyi görev olarak kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Siyasetin halka hizmet için yapılması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Bizi ayrıştırdılar, bizi böldüler. Birbirimize selam bile veremiyoruz. Niye veremiyoruz? Herkesin görüşü farklı olabilir, herkes farklı düşünebilir ama sonuçta aynı ülkenin insanlarıyız. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. bayrağımız, memleketimiz, gönlümüz, yüreğimiz, Allah'ımız, kitabımız, peygamberimiz, her şeyimiz bir. Neyimiz eksik? Niye ayrılıyoruz, niye kavga ediyoruz? Ben size söz veriyorum bu ülkeye barışı getireceğim. Buy ülkeye kardeşliği getireceğim. Bu ülkede hepimiz rahat edeceğiz. Siyaset kavga yeri değildir, memleket sorunlarının çözümleneceği çözüm üretme yeridir."

Kılıçdaroğlu, daha sonra Belen İlçesi'ne hareket etti. Burada partisinin seçim bürosu ile Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan içme suyu şebekesinin açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, halka CHP iktidarında yapılacakları anlatıp sandığa gitmeleri çağrısında bulundu.

TAŞERON İŞÇİLİĞİ BİTECEK

Belen İlçesi'nden İskenderun'na geçen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin Prof. Muammer Aksoy Caddesi üzerinde 27 milyon 400 bin TL'ye yapılacak 7 yollu köprülü kavşağın temel atma törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, törene katılanlara hitap ederek, "1 Kasım da sandığa gitmeye hazır mıyız? Oy kullanmaya hazır mıyız? Türkiye'yi terör batağına sürükleyen bir iktidara ders vermeye hazır mıyız? Emekliye ramazan ve kurban bayramında birer ikramiye vermeye hazır mıyız? Asgari ücreti net 1500 TL yapmaya hazır mıyız? Taşeron işçiliği bitirmeye hazır mıyız? Yoksulluğu tarihe göndermeye hazır mıyız? Siz hazırsanız ben kesinlikle hazırım" dedi.

KUZU KUZU YETKİ VERECEKSİN BANA

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve milletvekili adaylarıyla birlikte butona basıp kavşağın temelini attıktan sonra Dörtyol İlçesi'ne geçti.

Burada seçim otobüsünden halka seslenen Kılıçdaroğlu, seçim beyannamesinde vaatlerini sıralayarak şunları söyledi: "Ben sizi seviyorum ve güveniyorum. Ben saray meraklısı değilim. 'Kuzu kuzu gelecekler' diyor. Sen kuzu kuzu yetki vereceksin bana. Milletin gücünün önünde hiçbir güç duramaz. Sizin her oyunuz bizim için çok değerlidir. Bir oy altın değerindedir. Demokrasimizi oylayacağız. Bu konuda herkese düşen bir görev var. Ülkemizin geleceğini düşüneceğiz. Burası narenciyenin merkezi. Ama narenciyenin fiyatı 10 yıldır artmadı mazotu, elektriği arttı. Her şey arttı, ama üreticinin ürettiği ürünün fiyatı artmıyor. Biz artıracağız. Üreticinin ürününün karşılığını ona vereceğiz. Çiftçi kazanırsa esnaf kazanacak, gidip alışveriş yapacak. Emekliye 2 maaş ikramiye verince kim kazanacak? Esnaftan, bakkaldan alışveriş yapacak, herkes kazanacak."

DHA


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR