• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

“Kefenimizle Geldik Alnımızın Akıyla Gideceğiz”

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulüp içerisindeki oluşturulan fitne ve kıskançlığın kendilerini yıldırmayacağını vurgulayarak, "Biz buraya kefenimizle...

SPOR 18.11.2017 15:03:00 0
“Kefenimizle Geldik Alnımızın Akıyla Gideceğiz”

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kulüp içerisindeki oluşturulan fitne ve kıskançlığın kendilerini yıldırmayacağını vurgulayarak, "Biz buraya kefenimizle geldik. Alnımızın akıyla gideceğiz" dedi.

Beşiktaş 2017 yılı 4. Olağan Divan Kurulu toplantısında Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, açıklamalarda bulundu. Divan toplantısına yüksek katılımdan memnun olduğunu dile getiren Orman, "Biz de her konuda kuvvetler ayrılığı vardı. Divan denetleme bütün kurullarımızda bu ilkelerle çalışırız. Birbirimizin alanlarına girmeyiz. Birbirimize Beşiktaş menfaatleri dışında kişisel çalışmalarımız olmamıştır. Beşiktaş'ın diğer şirketlerini inceleme hakkını yönetim kurulu başkanı yetkisiyle yaparsın diyor. Bütün şeffaflığıyla ne istiyorsa bakabilme hakkına sahiptirler. Denetleme kurulu başkanı söylerken ne kadar kur farkı ve faiz öderken bu borç artışının da nerden kaynaklandığını ifade etti. Bizim Beşiktaş'ı aldığımız dönemdeki ortam aklınızdadır. O gün itibariyle Beşiktaş, mevcut geliri yüzde 30-35 civarı o gün ortamında faize gitmekteydi. Beşiktaş gelirinde iki misli kontratlı gider vardı. Hepsinden daha önemlisi moral motivasyon takıma ve camiaya güven. O gün bugün itibariyle Beşiktaş 180 milyon doların üzerinde 200 milyon Dolar faiz ödemişti. Bunlar bizim gerçeklerimizdir" şeklinde konuştu.

"YAPILANLAR ŞEVKİMİZİ KIRMAKTADIR"

Siyah-beyazlı camiada kişisel kıskançlık yapıldığını vurgulayan Fikret Orman, "Biz bunları yaparken büyük emek harcadık. Zorluklarla geldik çok önemli şeylere gayret ettik ama gerçekten ben ve arkadaşlarım çok üzülüyoruz. Bu konularda hata mı yaptık diye düşünüyorum. Beşiktaş'ta bir sürü şeyi değiştiriyoruz. Her geçen gün yukarı giden camia oluşturmaya çalışıyoruz. Kişisel kıskançlıklar kişiler hayaller hem camiamızı hem de bizim şevkimizi kırmaktadır. Buna sahip çıkmak sizin görevinizdir. Sahipsizse bunlara gerek yok. Elimizden geldiğince Beşiktaş için mücadele ettik. Bütün şevkimizi kırmaktadırlar. Stadyumun maliyeti net net verelim. Gelsinler denetleme şirketi bunu yapsın sonucunda genel kurulumuza da izahta bulunur raporuyla bu konu da sonuçlanmış olur. Bugün konuşmamın içerisinde Stadyum maliyeti konusunda sonucu ben değil denetleme şirketi yapsın divana rapor versin. Biz ney yaptıysak Beşiktaş için yaptık. Alınan fiyatlar yapılanlar teknik şartnameler hepsi Beşiktaş'ın dosyalarında olan şeylerdir" ifadelerini kullandı.

"6 SENE ÖNCE BUGÜNÜ SÖYLESEYDİM, HAYAL DERDİNİZ"

Orman, 6 sene önce geldikleri durumda bugünleri hayal olarak görüldüğünü vurgulayarak, "Bu süreçte geldiğimiz güne bakacak olursak Beşiktaş'ı temsil etmekte haklarının savunmasında, paralarını harcamasında, stat gelirleri olmamasında şu an gördüğünüz Beşiktaş, bundan 6 sene evvel bu noktalarda olacağız deseydim çoğunuz bana arkadaşlarıma bugünü hayalcilik olarak ifade edecektiniz" değerlendirmesini yaptı.

"TAKIMIMIZ ŞAMPİYON OLARAK TAMAMLAYACAKTIR"

Futbol takımı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Orman, şunları aktardı:

"UEFA Şampiyonlar Ligi'nde iyi gidiyoruz. Lige bir konsantrasyon bozukluğu ile başladık. Takımımızın arzusu üst düzeyde. Bu seviyede hiç merak etmeyin takımımız şampiyon olarak bitirecektir. Beşiktaş öyle uzun bir maratonun içinde bütün engelleri aşabilecek kadroya sahiptir. Sezon başında da ifade ettim aşağıya çekmeler olacaktır. Özellikle gazetelerde hakemle alakalı Beşiktaş'ın çınarı falan gibi ön algı oluşturdular. Hakemleri etki altına alınmaya çalışılmaktadır. Zor bir sene yaşayacağız. Bu zor senden Beşiktaş kenetlenerek çıkacaktır. Beşiktaş yüzde 99 u Beşiktaş Başkanı yönetiminin arkasında kenetlenmiş vaziyettedir. Aramızda hiçbir nifak yoktur. Ne söylesem divan kurulu yönetim, taraftar arkasındadır. Biz sokaktan gelen insanlarız. Bir şey yapmayın dediğimiz zaman yapmıyorlar. Herhangi biri kaçak girmiyor. Herkes bilet alıyor. Herkes bütünlük içerisine girmiştir. Salı günü bir üs tura çıktığında neticelendireceğiz. Hem de bu sene şampiyon olarak bitirip 3 defa üst üste şampiyon olmanın ikinci tacını takma hedefine nail olacağız."

"BİZ ÇETECİ OLMUŞUZ"

Orman, kendi isminin FETÖ terör örgütü ile ilişkilendirilmesini değerlendirerek, şunları söyledi:

"Bu işlerin zor olacağını biliyordum. En çok işlerle uğraşacağımızı biliyordum. Camia içerisindeki fitneler bitmiyor. Her geçen gün daha adileşerek daha da basitleşerek, kırıcı olarak büyümekte. Maalesef bunları bizler yaşıyoruz. Biz Reza Sarraf'a bir tane loca sattık adamı iki defa dördüm benimle şirketleri varmış denildi. Madem ki ortağız ne iş yapıyoruz, ne ciro yapıyoruz. Reza Sarraf ile bizi ortak yaptılar. Bu camia içerisindeki menfaatleri kesilen insan yapmaktadır. Bir internet sayfası kurmuşlar. HSYK Fikret Orman kulisleri. Çete kurmuşuz. Bunların arkasında kimin olduğunu da biliyorum. Yargı yoluna da gittik ama siz de bilin. Biz çeteci olmuşuz. Son çıkan Fikret Orman FETÖ'den tutuklu dediler. Metin Topuz ile telefon trafiğinde bulunmuş dediler. Şu saatte şu dakikada konuşulmuş. Okuduğunuz zaman "Allah Allah" diyorsunuz. Bu söylenen telefonu bir senedir kullanmıyorum. Bu insanları ne tanıdım ne gördüm. Sarraf dosyası için de her seferinde ben ABD'ye giderim ayıptır. Beşiktaş'ı yönetirken bunlarla uğraştığımızı bilmemiz istiyorum."

"MİTROVİC'İN MENAJERİNE YÜZDE 10 ÖDEYECEĞİZ"

Orman, Hırvat savunma oyuncusu Matej Mitrovic'in maliyeti hakkında oluşan polemiklerle ilgili konuşarak, "Mitrovic 4 milyon 200 bin Euro bonservis bedeli ödenerek alınmış. 1 milyon 2 bin Euro maaşı ve 3,5 senelik kontratı var. Kontratında artışlar da var. Bu süreç içinde kendisine toplamda 4 milyon 300 bin Euro civarında ücret ödenecek. Mitrovic'in menajerine de oyuncunun sözleşmesindeki ücretin yüzde 10'u olmak üzere 420 bin avro ödenecektir. Bu ödeme 3,5 senede yapılacaktır. Şu ana kadar bir lira ödememişiz" diye konuştu.

"KEFENİMİZLE GELDİK ALNIMIZIN AKIYLA GİDECEĞİZ"

Beşiktaş için çalışmaktan yılmayacaklarını anlatan Orman, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

"Biz Beşiktaşlıyız. Sizin için çalışıyoruz. Bu işe kendimizi adadık. Ben ve arkadaşlarım büyük gayret içerisindeyiz. Beşiktaş iyi yoldadır. Kıskançlık insanın içinde olan bir şeydir ama Beşiktaşlıya yakışmaz biz sizin için çalışıyoruz. Biz bunlardan hiç korkmayız ve yılmayız. Anlattıklarım yüzde 50'sidir. Çocuklarımıza atılan mesajları anlatmıyorum bile. Tek amaç bizi yıldırmaktır. Biz buraya kefenimizle geldik alnımızın akıyla gideceğiz. Beşiktaş'ın başarısı için çalışalım bu Beşiktaş bizim Beşiktaşımız."

“Kefenimizle Geldik Alnımızın Akıyla Gideceğiz”

“Kefenimizle Geldik Alnımızın Akıyla Gideceğiz”


Estetiği ve Dayanıklılığı Buluşturan Göbekli Melamin

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Göcek Yat Kiralama Hizmetinde Lider Adres

Bizigo ile Seyahat ve Masraf Yönetimi Artık Çok Kolay

AlsakSatsak.com: İkinci El İlanlarla Sektörde Lider

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR