• BIST 100

    9889,04%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,99% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2459,92% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4013,30% 0,54

Kaya'dan Demirci'ye sert cevap!

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin Emek ve İnönü Mahalleleri’ndeki sorunla ilgili olarak CHP’lilere yönelik yaptığı eleştirilere cevap verdi.

POLİTİKA 9.11.2017 11:42:00 0
Kaya

CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya dün akşam bir basın toplantısı düzenledi. İlçe binasından düzenlenen basın toplantısında Selahattin Kaya’nın yanı sıra ilçe kadın kolları başkanı Suna Çınar, CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyeleri Halis Koç ve Abdul Kadir Honca ile ilçe yöneticileri katıldı.

Basın toplantısında ilk olarak CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya bir açıklamaya yaparak şunları söyledi; "Basın toplantımızın gündemi dün yaşanan Çayırıva’ya yakışmayan görüntüler sonrası belediye başkanı Şevki Demirci’nin bizim olmadığımızda bizime ilgili açıklamalarıdır.

SORUNU YARATAN AK PARTİ YÖNETİMİ

Bu sorunu CHP yaratmadı. Bunu yaratan AK Parti yönetimi. Bu bölge 2008 yılında ilk defa gündeme gelmişti. 2009 yılındaki belediye meclisinde de kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edildi. TOKİ ile görüşüldü. Ancak orada yaşayanlara en küçük bir bilgi sunulmadı. İnsanlar da konuyu haklı olarak yargıya taşıdılar. Bu bölgedeki arsaların 50 tanesinin dışında kalanlar insanları kendi tapulu yerleri. Kentsel dönüşüm yerlerindeki arsaların büyük bir bölümü gecekondu arsası.  Buradaki kentsel dönüşüm projeleri hayata geçirilirken sıkıntılar yaşanmış.

9 YILDIR İNSALAR OYALANDI

Daire sahibi olmaları için yüksek miktarda paralar talep edildi. Buradaki sorun ise arsalar tapulu olduğu için insanlarla görüşerek bu proje hayata geçirilir. İlçe başkanı olduğum süre boyunca bu konuyu mecliste gündeme taşıdık. İnsanların talebi üzerine bunu gündeme taşıdık. 9 yıldır insanlar sürekli oyalanmış. Belediye başkanı her toplantıda o günü kurtarmak için hep sözler verdi. Belediye meclis toplantısı başlayınca sorun aklına gelince soruna cevap vermek yerine Refik’e topu atarak ne diyeceğiz dedi. Bu tamamen insanlarla dalga geçmektir.

DEMİRCİ YALAN KONUŞUYOR!

Şevki Demirci dünkü meclis toplantısında bu bölgedeki imar yetkisinin kendilerinde olmadığını söyleyerek yalan konuşuyor. Cumhurbaşkanı AK Parti’den, Başbakan AK Parti’den, bakanlar AK Parti’den Büyükşehir AK Parti’den Çayırova Belediyesi AK Parti’den. Bu sorunu kendi aralarında çözmeleri mümkün değil mi? Bu işi CHP bozdu diyor. Şevki Demirci’de sayın cumhurbaşkanı başbakan gibi tüm olumsuzların, beceriksizliklerin sebebi kadar CHP’yi gösteriyor. CHP kadar başınızı taş düşsün. Keşke Şevki Demirci meclis toplantısından sonra yaptığım konuşmayı dinleseydi.  

SORUN ÇÖZÜLSÜN, AK PARTİ VE DEMİRCİ KAZANSIN!

Şevki Demirci bu sorunu çözdüğünü ve CHP’nin bozduğunu iddia ediyorum. Bende buradan iddia ediyorum. Demirci’nin bu konuyla ilgili bakanlıklar ilgili en küçük bir projesi yoktur. Bu sorunu çözemeyeceklerini adım gibi biliyorum. 3 yıl içerisinde Şevki Demirci’nin verdiği sözler karşısında o insanları mecliste görünce benim yüzüm kızarıyor. Ancak kendileri utanmıyor. Grup sözcümüz her mecliste gündem dışı konuşmalarında bu sorunu gündeme getirir. Bu sorunla niye ilgilemiyorsanız, bize oy veriyorlar diye söylemleri var. Bu sorun çözülsün siyasi rantını AK Parti ve Demirci kazansın.

BURALAR HAZİNE YERİ DEĞİL

Bundan sonraki süreç içerisinde de bizim eleştirilerimize tahammül etmemelerine rağmen bunu her zamana dile getireceğiz. Yolsuzluklar karşı duracağız. Arsa satışlarını rekabet oluşturulmadan yok pahasına satılan arsaları yeniden gündeme getireceğiz. O insanları gördükçe için sızlıyor. Yıllardır çalışıp bir arsa satın almışsınız. Bugünden sonra öyle bir arsa almaları da mümkün değil. Buralar hazine arsası değil. İnsanların emlakçıdan parasını ödeyerek aldıkları arsalar. Şevki Demirci’nin bu sorunu çözmesi dâhilinde makamına giderek teşekkür ederim.

DEMİRCİ'NİN BİR FİKRİ BULUNMAMAKTA

Şevki Demirci’nin bu sorunu çözmeye dönük en küçük bir fikri bulunmamakta. Demirci o insanları karşısında görünce kendisini kaybediyor. Bir haftalık süre gelip geçecek. Kendisine 3 ay bu konuyla ilgili en küçük bir girişiminin olmayacağını belirtmek isterim. Bakanlık nezdinde belediyenin kendilerine herhangi bir başvurunun olmadığının bilinmesini isterim. Belediye başkanının ağzından çıkan cümleye dikkat etmesi gerekir. Olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek belediye başkanına yakışmaz. İnsanları sürekli oyalayarak bundan ne sağlamaya çalışıyor merak ediyorum.

 

BU YAŞANANLARI ANLAMIYORUM

Bu yaşananları anlamıyorum. Belediye başkanı niye bu duruma düşer diye kendi kendime soruyorum. Mahalleliler buradan kalkıp Ankara’ya bakanlığa gittiler. Kendilerine söylenen bu konuyla ilgili bir başvurunun olmadığı ve bakanlığın bir çalışmasının olmadığı söylendi. Meclis toplantısından önce mahalleliler bizleri ve Saadet Partilileri davet ettiler. Sorunlarına kulağımızı tıkmak yerine gittik sorunlarını dinledik. Mahallelilerle görüştükten sonra Tahsin Tarhan hem Büyükşehir hem de Şevki Demirci’yi arayarak bu sorunla ilgili olarak mahallelilerin meclise geleceğini söyledi.

KİMLERE RANT SAĞLADIĞINI BİLİYORUZ

Şekerpınar’daki sorunu Şevki Demirci çözdüm diyor. Bu sorunla ilgili CHP’nin yaptıklarını herkes biliyor. Bu sorun en sonunda çözülmüş. Hala o sorunla ilgili mahkemeler ve mağduriyetler var. Kimlere rant sağlandığını biliyoruz. Bu sorun da belediyenin başını ağrıtacak sorunlardan biri olacak. Şevki Demirci tamamen o günü ve o saati kurtarmak için verilen bir sözdür. Yerine getiremeyeceğim veya erkin başında olmadığın takdirde asla öyle bir söz vermem. Bu vatandaş sürünüyorsa sensin, Kocaeli’nde sürünüyorsa sebebi Karaosmanoğlu, ülkede sürünüyorsa sebebi AKP iktidarıdır.

YAŞANANLARDAN DOLAYI UTANIYORUM

Demirci’nin görev süresine 1,5 yıl kaldı ve bu sorun çözülmeyeceğini adım gibi biliyorum. Pratikçe çözmeye dönük bir adım veya çözümün nasıl olacağını dönük bir proje yok, niyet yok. CHP’liler olarak CHP’li belediyelerin bu sorunları nasıl çözdüğüne yönelik çalışma yaptık. Belediye meclisinde yaşananlardan dolayı utanıyorum. Biz böyle bir belediye başkanına layık mıyız diye kendi kendime soruyorum. Niyetiniz buradan rant sağlamaksa hiçbir rant bu rezilliği yaşamaya değmez.  Refik Tartar ismini bile anmak istemiyorum. Her mecliste Demirci her konuyu Tartar’a sorması kadar abes bir şey yok.

DEMİRCİ MECLİSİ YÖNETEMİYOR!

Bir belediye başkanı meclisi yönetirken orada bulunan insanlar fikir sorması kadar abes bir şey olamaz. Meclisin bir işleyişi vardır. Muhalefet önerge verir ve söz alarak niyetinizi açıklarsınız. Önergemiz üzerine sözcümüze söz verilmemesi üzerine meclisi terk ettik. Önerge ile bir talepte bulunuyoruz. Önerge üzerine söz alarak AKP’lilere konuyu anlatarak, kamuoyuna anlatmak için söz hakkı istedik. Demirci meclisi yönetemiyor. Meclisin yönetim işleyişini bilmiyor. Belediye meclisinde bu tür tartışmaların yaşanmasından dolayı utanıyorum. Bu tür tartışmaların ve kavgaların olmasına Demirci mani olmalı.” şeklinde konuştu.

DEMİRCİ İNANDIRICILIĞINI KAYBETTİ

Kaya’nın açıklamasının ardından CHP Çayırova Belediyesi Meclis üyesi Abdul Kadir Honca, “Bu mahalleliler 2 sefer riskli alan ilan edildi ve çıkarıldı. Belediye başkanı riskli alan ilan edeceğim ne haliniz varsa görün diyor. 25 yıllık Şekerpınar’daki sorun davalık olanlar var. Torba yasa şeklinde yasalar getiriliyor.” dedi. Son olarak ise CHP Çayırova Belediyesi Meclis üyesi Halis Koç da bir açıklama yaparak, “CHP grubu olarak kimin sorunu varsa onu dile getiriyoruz. Mahalleliler bize gelerek bir önerge vermelerini istediler. Vatandaş artık Demirci’ye inanmıyor. 3,5 yıldır bu sorunu çözemediklerini ve beceriksiz olduklarını söyledik. Demirci halkın gözünde inandırıcılığını kaybetmiş durumda.” diye konuştu. 


İzmit Belediyesi’nin yeni kadrosu hazır

Büyükakın: Daha güzel bir Kocaeli için yeniden yola çıktık

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

İşte Hat 161'in yeni güzergahı! Hat 41 ile çalışacak...

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Gölcük’teki atıl iş merkezi eğitim yuvası oldu

Bıyık, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı oldu

Başkan Ömeroğlu’ndan muhtarlara: "Telefonlarınız 24 saat açık olsun"

Gebze’nin yeni merkezi hasta kabulüne başladı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

"Hayatın İçindeyim" zirveye çıkardı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Derince yaza hazırlanıyor

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

Takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

Kar maskesi takıp 19 yaşındaki genci öldüren 2 şahıs tutuklandı

Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR