• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87

Karaosmanoğlu’ndan, hipotermi duyarlılığı

Karaosmanoğlu, Yenidoğan Bakım ünitelerinde çok önemli bir ihtiyaç olan Hipotermi cihazlarını alarak Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine ve KOÜ’ye hediye etti.

GÜNDEM 13.04.2017 13:21:00 0
Karaosmanoğlu’ndan, hipotermi duyarlılığı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, doğum esnasında anne karnında ki oksijensiz kalan bebeklerin doğumdan hemen sonra altı saat içerisinde vücut ısısı düşürülerek oluşabilecek hasarın (ölüm ve engelli) önüne geçmek hayati öneme haiz iki adet Hipotermi yaşam cihazını Kocaeli’ye kazandırdı. Yaklaşık Üç Yüz Bin Türk lirasına mal olan cihazlar, Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine ve KOÜ’ye teslim edildi.
 
ALİKAHYA YERLEŞKESİNİ ZİYARET ETTİ
Gereksinimi belirtilen iki adet Hipotermi yaşam cihazını alarak Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi ve KOÜ Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine teslim edilmesini sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, alınan cihazların ilkini Alikahya’da ki yerleşkede görme şansını yakaladı.  Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Mustafa Güneş, Sağlık ve Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Bekir Köksal ve Yenidoğan Uzmanları Dr. Birgül Say ve Dr. İlkay Er’inde hazır bulunduğu ziyarette, ülkemizde ve Kocaeli’de bebek ölüm oranlarının azaldığı da ifade edildi.

ERGÜNEY, “BU CİHAZIN ÜNİTEMİZE KAZANDIRILDIĞI İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”
Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Yenidoğan bebeklerde Hipotermi ile aynı zamanda da beyin filmini çekebilen ve çok az bir merkezde bulunan cihazı bizlere temin ettiği için Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'na çok teşekkür ediyorum.  Yenidoğan bebeklerimizin bazıları doğum öncesi ve esnasında değişik sebeplerden dolayı oksijensiz kalabiliyor.  Bundan dolayı bir takım hasarlar bebeklerde oluşabiliyor. İşte bu durumda ki bebeklere ilk 6 saat içerisinde bu cihazla müdahale edildiğinde, bebeğin ısısını belli bir derecenin altına düşürülüyor ve yoğun bir tedavi yöntemi uygulanıyor. Bu cihazla ortaya çıkabilecek hasarlar oldukça minimize ediliyor ve bebeklerimizin normal yaşama mümkün olduğunca kazandırılmasına çalışılıyor. Gereksinim duyduğumuz ve bu gibi durumlarda çok başarılı olan cihazımız bizler açısından çok anlamlıdır. Bu cihazın Yenidoğan ünitemize kazandırıldığı için çok mutluyuz ve sevinçliyiz” dedi.
 
“TEK BİR ÇOCUĞUMUZUN SAĞLIĞI HERŞEYDEN ÇOK ÖNEMLİDİR”

Sağlıklı bir nesil için sorumluluk almaktan kaçınmadıklarını ziyaret sırasında ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da, “Sağlıklı çocukların dünyaya gelmesinde anne sağlığı başta olmak üzere birçok etken var. Annelerin düzenli beslenmesinin yanı sıra hareketli yaşamı da sağlıklı çocukların dünyaya gelmesini katkı sağlıyor” şeklinde konuştu. Darıca’da ki bir eğitim çalışmasında o dönem Üniversitemizde görev yapan Doç. Dr. Ayla Günlemez hocamız, bu cihazın eksikliğinden ve Yenidoğan bebeklerde ne kadar önemli olduğunu o gün bizlere ifade etmişlerdi. Bizde arkadaşlarımıza gerekli talimatları vererek hem bu hastanemize hem de Üniversitemize alınması için gerekli girişimleri yaptık. Çok şükür de bugün de insanımızın hizmetine aldık. Şunu da ifade etmeliyim ki, gözlerini dünyaya yeni açan tek bir çocuğumuzun sağlığı her şeyden çok önemlidir. Büyükşehir Belediyesi olarak her konuda olduğu gibi bu konuda da bu iş bizim işimiz değil demedik. Devletin bir kurumu olarak sorumluluk aldık” açıklamasını yaptı.
 
SAY; “ÇOK MUTLUYUZ, BU CİHAZ BİZE BÜYÜK ARTILAR KAZANDIRACAK”
Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi Yenidoğan Uzmanları Dr. Birgül Say ve Dr. İlkay Er’de duygularını ve düşüncelerini aktarırken, Hipotermi cihazının kendileri ve bebekler için ne kadar önemli olduğunu vurguladılar. Dr.Birgül Say, “Yenidoğan yoğun bakım ünitesi olarak biz özellikle 1000 gram altı bebeklere daha çok hizmet vermekteyiz. Son bir yılda yaklaşık 20 tane 1000 gram altında ki bebeğimizi sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Bugünde böyle bir teknolojinin hastanemiz bünyesine katıldığı için çok mutluyuz. Çünkü bu cihaz bize çok büyük artılar kazandıracak. Bebeklerimizin daha sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmesini sağlayacağız. Yenidoğan bebeklerde doğum öncesi ve sonrası farklı olumsuz durumlar ortaya çıkabiliyor. Bu cihazla daha önce elle uyguladığımız yöntemleri daha teknolojik bu cihazla 72 saat boyunca bebeğe uygulayarak, ileride engelli bir birey olmasının önüne geçmek için çalışacağız” ifadelerini kullandı.
 
“UFAK DOKUNUŞLARLA ÇOK BÜYÜK FARKLAR KATACAĞIZ”
Dr.İlkay Er’de, “Oksijen problemi ile dünyaya gelen Yenidoğan bebeklerin gelişiminde nörolojik problemler ortaya çıkabilmektedir. Okulda ki başarısından fiziksel ve zihinsel engelli olmasına kadar birçok olumsuzluklardan bahsedebiliriz. Bu durumların çocuklarımızda en az seviyeye indirmek için bu cihazın varlığı bizler ve bebekler açısından çok ama çok önemlidir. O yüzden bu Hipotermi cihazını hastanemize hediye eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi. Yenidoğan Uzmanı Dr. Birgül Say’da ayrıca, “Yeterli oksijen alamayarak dünyaya gelen bebeklerin sağlığına kavuşması için, gerek burada gerekse apar topar başka hastanelere veya İstanbul’a götürmeye çalışıyorduk. Bu durumu aileye anlatmak ve bebeği başka hastaneye taşımak zorlu bir süreç oluyordu. Şimdi bunlar artık geride kaldı. Artık bebeklerimizin hayatına ufak dokunuşlarla çok büyük farklar katacağız” diyerek sözlerini tamamladı.
 
HİPOTERMİ CİHAZI NEDEN ALINDI
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde, Yenidoğan Hipotermi Cihazı ve Yenidoğan Serebral Beyin Fonksiyon (Amplitüd Entegre EEG) Monitörü (AEEG) Cihazının bulunmaması sebebiyle, yeni doğan sorunlu bebeklerin teşhis ve tedavi edilmesi durumunda bebeklerin hayatta kalmasına daha uzun ve kaliteli bir yaşam süresi sağlanmasına yardımcı olabilmek, çevre illerde bulunmayan bu cihazların Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde kullanılmak üzere alındı.
 
OKSİJEN AZALDIĞINDA BEYİN SİNİR UÇLARINA ZARAR VEREBİLİR

Yeni doğan bebeğin temel gereksinimi oksijendir. Anne karnında veya doğum sırasında çeşitli nedenlerden (örneğin, boynuna kordon dolanması-sarkması, anne karnında iken mekonyum çıkarma) dolayı bebekler oksijensiz kalabiliyor. Bu nedenlerin %80-90’ı bebek doğmadan önceki olaylara bağlıdır. Bu olayın ya da olayların sonucunda beyne giden oksijen azalıp, beyinde bulunan sinir hücrelerine zarar verebilir. Bu zararın düzeyine bağlı olarak bebekte havale geçirme, solunum bozulmaları, kan basıncında değişiklikler, koma veya ani ölüm görülebilir. Bu bebeklerden ayrıca oksijensiz kalmanın süresine ve miktarına bağlı olarak akciğer, kalp, karaciğer, mide-bağırsak sistemi ve böbrek gibi diğer organlar da zarar görebilir ve kalıcı hasarlar olabilir. Bebeğin beyninde kalıcı hasar oluşur ise bebekte hareket bozuklukları, konuşma bozuklukları ve algı kusurları gibi değişik sakatlıklar ortaya çıkabilir.
 
İLK 6 SAAT ÇOK ÖNEMLİ
Vücudun diğer organlarının kendi kendini yenileme kapasiteleri bulunmasına rağmen, beynin böyle bir yeteneğinin bulunmaması nedeniyle, beyinde meydana gelen bu hasarlar ömür boyu süren bozukluklara neden olabilir. Doktor tarafından “Perianatal Asfiksi” tanısı kanıta dayalı kriterlerle koyulan bebeklerde doğumu takip eden ilk 6 (en ideali) -16 saat içerisinde, oksijensizliğin etkilerini ve sonuçlarını en aza indirgemek için  “vücut soğutma” tedavisine başlanmalıdır. Yapılan çalışmalarda, orta derece beyin hasarı olan anne karnında oksijensiz kalmış bebeklerde, hipotermi yani vücut soğutma tedavisi ile 18. ayda ölüm ve nörolojik hasar gelişiminin belirgin olarak azaltılmış olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Söz konusu Vücut Soğutma Cihazı (Yenidoğan Hipotermi Cihazı) ile tedaviye başlamadan önceki beyin fonksiyonlarını ve ensefalopati (beyin hasarı) derecesini anlamak için Amplitüd Entegre EEG cihazıda elzemdir. Hipoksinin hafif, orta ve ağır formunu tanısında gereklidir.
 
TEDAVİYE CEVAP ALMA AÇISINDAN HER DAKİKA ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR
“Vücut Soğutma” gereken bebekler, 112 komuta merkezinin, hastaneyi yönlendirdiği merkezlere transfer edilmesi gerekiyor. Tedaviye cevap alma açısından her dakika önem arz etmekte iken hastanın gerek sevk sürecinde gerekse sevki sırasında büyük sorunlar yaşanmakta ve bazen 6-16 saati aşarak hastaların tedavisi başlanmaktadır. Bu nedenle birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından, S.B.Ü.Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesi ve Kocaeli Üniversitesi Yenidoğan Yoğun Bakım ünitelerinde kullanılmak üzere “Yenidoğan Hipotermi Cihazı” ve “Yenidoğan Serebral Beyin Fonksiyon (Amplitüd Entegre EEG) Monitörü (AEEG) Cihazı”  temin edilerek hizmete alınmıştır.

 


İzmit Belediye Başkanı Cemre Şeşen ilk talimatını verdi!

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu

Başkan Ömeroğlu, Koltuğu Minik Öğrenciye Devretti

Güven Çilingir Evi: İstanbul'un Farklı Semtlerinde Hızlı ve Güvenilir Çözümler

Epin Digital: Pubg Mobile UC ve Valorant VP Satın Alma Rehberi

Çengelköy’de Kapıda Kalma Problemlerine Son

Ankara’da Vajinismus Tedavisi Hizmetinden Faydalanabilirsiniz

BURSA NAKLİYAT HİZMETLERİ – 0551 635 62 53

Sokak Kültürünün İncisi Hype Merch Güvenilir mi?

Karavan Ev İle Yaşam Alanınızı Her Yere Taşıyın

TCG Fırtına Hücumbotu Ziyarete Açık Olacak

GTÜ Rektörü Makamını Çocuklara Devretti

Başkan Bıyık koltuğunu çocuklara bıraktı

Hürriyet’ten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a hayırlı olsun ziyareti

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

İzmit Belediyesinin, sürdürülebilirlik çalışmaları Avrupa’da ses getirmeye devam ediyor

Çiftçi, koltuğunu minik başkana devretti

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaeli’de hafif ticari araç motosiklete arkadan çarptı: 1 yaralı

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

İzmit Belediyesinin 23 Nisan etkinlikleri doğa yürüyüşü ile başladı

Motosikletli gencin hayatını kaybettiği kaza anı kamerada

Başkan Hürriyet: “SARBAŞ’ı halka hizmet eden bir şirkete dönüştürdük”

GTÜ'den Bağımlılıkla Mücadeleye Destek 

Çocuk kulüplerinde 23 Nisan coşkusu

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR