• BIST 100

    9777,04%0,57
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

Karaosmanoğlu: Sınav yapacağım!

Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Fuariçi Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde bulunan Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

GÜNDEM 13.04.2018 09:49:00 0
Karaosmanoğlu: Sınav yapacağım!

Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısı Fuariçi Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde bulunan Dr. Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen, 116 maddenin görüşülüp karara bağlandığı mecliste; 5 encümen üyesi ve 9 ihtisas komisyonu için 7’şer üye seçildi. Toplantıda ayrıca 2017 yılı faaliyet raporu da değerlendirildi.

SİZLERİ SINAV YAPACAĞIM!

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter İlhan Bayram’ın yatırımları anlattığı sırada Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’ın yatırım maliyetlerini sormasının ardından, “Yatırımlardan birçok arkadaşın haberi yok. Almanya’dan, Fransa’dan daha güzel işler yapıyoruz. Bu milli bir gurur. Sizleri sınav yapacağım. Bunları 15-20 yıl önce Avrupa’da görüyorduk. Çok içtenlikle söylüyorum ki bu milli bir gururdur. Bazı konularda onların önüne geçtik. Biz 2 yılda dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Marmaray, Avrasya Tünelini yaparken büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bazı konularda onların kalitesini yakalayamadık. Bu benim içimde bir ukde. Gerekirse bazı programlar yapın gidin, görün, sahiplenin. İlçelerde yapılanları meclis üyelerinin bilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

SAPANCA GÖLÜ’NE AKAN DERELER KİRLENİYOR

CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Sapanca Gölü’nde oluşan kirlilikle ilgili olarak, “Kartepe Eşme Ahmediye yolu üzerinde bulunan alana gerek Kartepe Belediyesi gerekse vatandaşlar tarafından çöp dökülmektedir. Büyükşehir Belediyesi bu alana ıslah amacı ile toprak, ağaç dalı ve yaprak atıklarının atılması için izin vermiştir ancak çöpler bu alana ayrıştırılmadan atılmaktadır. Avluburun tarafında bulunan ve Sapanca Gölü’ne akan dereler bu nedenle kirlenmektedir ve Sapanca Gölü’nü kirletmektedir. Bu konuda yetkililerin yerinde inceleme yaparak Sapanca Gölü’nü kirletici bu eylemlerin engellenmesini sağlamak gerekmektedir” şeklinde konuştu.

O GÜN ORADA TİYATRO OYNANMIŞTIR

CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir katı atık yakma tesisinin ÇED toplantısına ilişkin yaptığı konuşmada, “Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması düşünülen, atık bertaraf ve enerji üretim tesisiyle ilgili 3 Nisan’da yapılan ÇED toplantısında salon belediye personeli ile doldurulmuş ve o gün orada bir tiyatro oynamıştır. Halka bilgi vermek ve halkın kabulüne sağlama amaçlı, yapılması gereken ÇED toplantısı ortada halkın olmadığı bir toplantı ve jet hızıyla yapılan bir sunum ile ÇED toplantısının yapıldığı iddia edilerek toplantı sonlandırılmıştır. ÇED toplantısını organize edenler neden o salona halkın gelmesini engellemek için belediye personelini yerleştirme ihtiyacı duymuştur? Usulüne uygun olarak yapılmayan ÇED toplantısını iptal etmeyi ve gerçekten halkın katılımının sağlandığı bir ÇED toplantısı yapmayı düşünüyor musunuz?” dedi.

MAVİ İLE YEŞİLİN BULUŞTUĞU SANAYİ KENTİ

Karaosmanoğlu ÇED toplantısıyla ilgili olarak, “Prosedürü yerine getirdik. Vatandaş sorumluluğu bize verdi. Bizim çöp sorunumuz var. Gebze tarafında da yapacağız bu tesisi. Avrupa standartlarında çöpü depolamayın, ayrıştırılırsa ayrıştırın yoksa yakın diyorlar. Baya büyük bir yer gerekiyor bunun için. Orası 200 dönümlük bir alan. Dışarıda çevreci geçinenlere konuşması kolay. Daha uygun bir teklifleri bile yok. Oradan 300 ağaç kaldırırsam, 300 bin ağaç dikerim ve dikiyorum. 1 milyon ağaç dikme hedefimiz var. Kocaeli mavi ile yeşilin buluştuğu bir sanayi kenti. Kimse bizimle ağaç dikme konusunda yarışamaz. Ağaç dikme konusunda hassasiyetimiz devam ediyor, devam edecek” ifadelerini kullandı. CHP grubu ÇED toplantısının olumlu geçmediğini ve halkın toplantıyı onaylamadığını dile getirdi.

SOKAK İSİMLERİ DEĞİŞECEK

İsimlendirme Komisyonu tarafından ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi olayları kapsamında, kentimizde bulunan ve darbeyi çağrıştıran bazı sokak isimlerinin değiştirilmesi ve Kartepe Suadiye Mahallesinde bulunan Pervane Sokak isminin Zeytin Dalı Sokak olarak değiştirilmesi ile ilgili maddeler mecliste onaylandı.

ULAŞIMDA ORTAK HAVUZ SİSTEMİ

Kent ulaşımında rekabetin kaldırılması ve yolcu memnuniyetinin sağlanmasına yönelik Büyükşehir Belediyesi ile 5 Nolu Şehiriçi ve 55 Nolu Minibüsçüler Kooperatifi arasında ‘Ortak Havuz Sistemi’ uygulanması için protokol imzalanmasıyla ilgili olan madde de mecliste görüşülüp karara bağlandı. Madde gereği; Büyükşehir Belediye Ulaşımpark ile Tramvay ve 5 ile 55 No’lu toplu taşıma araçlarında elde edilen gelir ortak havuzda toplanacak. Protokol sonucunda tamamlayıcı tramvay aktarmaları yapılırken bazı noktalarda ücretsiz aktarma yapılabilecek. Uygulama, İzmit ve Derince ilçeleri arasında başlarken sene sonuna kadar tüm ilde uygulanacak.

VATANDAŞLAR BANLİYÖ BEKLİYOR

Cengiz Topel ve banliyö tren seferleri ile ilgili konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Kentimizde bulunan Cengiz Topel Havaalanından yurt içinde sadece bir kente sınırlı sayıda uçuş gerçekleştirilmektedir. Kocaeli’de yaşayan vatandaşlar 75 kilometre ötede Sabiha Gökçen Havaalanını kullanmak zorunda kalmaktadır. Yaklaşık 6-7 saatlik bir yol kullanarak uçağa ulaşabilmektedirler. Uçak ile seyahat etmek Kocaeli halkı için eziyet haline gelmiştir. Kocaeli halkı belli başlı şehirlere Cengiz Topel’den uçuş beklemektedir. Yine Haydarpaşa – Adapazarı banliyö treni hızlı tren hattının inşaatından dolayı 2013 yılından beri yapılamamaktadır. Vatandaşlar yine banliyö hattının tekrar hizmete girmesini beklemektedir” dedi.

BERABERCE MÜCADELE EDELİM

Karaosmanoğlu, “Buradan Ankara’ya uçak sistemi olsa Engin Bey siz biner misiniz? Biz orada Ulaştırma Bakanlığının teşvikiyle yatırım yaptık. Yeterli yolcu sayısına burada ulaşamadılar. Sabiha Gökçen Havalimanı çok yakın. Gebze 15 dakikalık Sabiha Gökçen’i bırakıp Cengiz Topel’e gelmez. Cengiz Topel Sakarya’ya hitap ediyor. Eğer Trabzon’a olduğu gibi yeterli yolcu sayısına ulaşırsak Antalya ve Erzurum’a gidebiliriz. Burası için beraberce mücadele edelim. Her türlü öneriye açığım” diye belirtti.

SİZ İKTİDARA GELİRSENİZ BOŞ YATANA MAAŞ VERİRSİNİZ

CHP’nin İSU çalışanlarının zorla emekli edilmeye çalışılmasıyla ilgili soru önergesine cevap veren Karaosmanoğlu, “Emekliliği gelen personelimizin emekli olmasını istiyoruz. Bu konuda açıkçası mahalle baskısı da yapıyoruz. Gidin başka bir işte çalışın. Benim kanunuma göre böyle bir hakkım da var. Verimsizlik kanunu var diyorum. Adamın pili bitmiş. Kimin yakını olursa olsun ayrılması lazım. Karaosmanoğlu’ndan sonra söz alan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Biz bununla yıllarca mücadele ettik. Sizden hizmet bekleyen insanlara işler yapmayan, faydası olmayan insanlar var. Benim belediyemde biliyorum ki bazılarının varlıkları zarar. Çalışanların vicdanı sızlıyor. Bir buçuk saat geç geliyor işe hiçbir şey yapamıyoruz. Belediye yerleri yatma yerleri değil. Birçoğu hakkıyla çalışıyor, 3-5 tanesi yatıyor. Emeklilik konusunda sizleri destekliyoruz” diye belirtti. Doğan’dan sonra sözü tekrar alan Karaosmanoğlu CHP’lilere, “Eğer siz iktidara gelirseniz boş yatana maaş verirsiniz” dedi.

BENİM GİBİ SİZLERİ DE ÜZMÜŞTÜR

CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, Büyükşehir 2017 faaliyetleri ile ilgili şunları söyledi: “Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 2017 yılı faaliyet raporunu incelediğimizde faaliyet raporu düzenleme yönetmeliğine uyulmadığı çok açıkça görülmektedir. Öncelikle dikkatimi bir şey çekti. Belediyenin iştirakleri ile ilgili hiçbir şeye değinilmemiş. Oysa belediyemize ait şirketlerin mali yapılarını ve yaptığı çalışmaları burada kamuoyu ile paylaşabilirdiniz. Bu da şeffaflık açısından önemli çalışma olurdu. Vizyonumuz kısmında, Kocaeli’yi yaşam kalitesiyle imrenilecek, yaşamdan mutluluk duyulacak bir şehir olarak tarif etmişsiniz. Türkiye’de ki illerin yaşam kalitesi endeksinde Kocaeli 23’üncü sırada. Kent Konut kentsel dönüşüme önem vermeli. Derince ilçesinin liman tarafında ki mahallelerde 10 yıldır Kentsel Dönüşüm yapılacak. Hala ortada bir şey yok. Bu arada Derince demişken, Türkiye’nin en kötü belediyesinin Kocaeli ilimizden çıkması eminim benim gibi sizleri de üzmüştür.

KÖRFEZ’E ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPILMIŞ

İlçelere yatırım kısmında koskoca 160 bin nüfuslu Körfez ilçemize 1.689.000 TL harcama yapmışsınız. Körfez ilçesine üvey evlat muamelesi yapılmış. En az yatırım alan ilçe. 2017 yılında projelere göre alan m2 dağılımı grafiği aslında hangi konuda uzman olduğunuzu gösteriyor. Kentsel dönüşüm ve Gelişim alanları 1.570 m2, mezarlık alanları 31.683 m2. Yani diğer bir tabirle, milletin yaşam alanlarını düzenleyip genişleteceğinize şimdiden mezarlığın yolunu göstermişsiniz. Para olarak da Kentsel dönüşüme 1.930.000-TL harcamışsınız, mezarlığa 2.519.000-TL harcanmış. Yani diriden çok ölüye yatırım yapmışsınız. Kocaeli Belediyesi 2017 yılı için hazırlanan faaliyet raporu ile ilgili genel sorun şudur; Faaliyet raporunda belediyenin faaliyetlerini rakamlarla anlatmak yerine, faaliyet raporunu kalın göstermek için 200 sayfanın üzerinde fotoğraf paylaşılması. 2017 için harcanan bütçe yaklaşık 2.100.000.000.-TL Bu olağanüstü bütçe ile yapılanları kıyaslamamız gerekiyor. Bu bütçe ile Kocaeli’nin öncelikli sorunları ortadan kalktı mı ? Kalkmadı mı? Konuşulması ve incelenmesi gereken durum tam da budur.

UZUN VADELİ BİR YOL İZLENİYOR MU?

İmar planlamaları yapıldığında, uzun vadeli bir yol izleniyor mu? İzlenmiyor. İmar planlama servisimiz çoğunlukla parsel bazında çalışmalar yaparak günü kurtarmaktadır. Planlamalarda yollar kaldırılıp konutlara katılmakta, park ve yeşil alanlar azaltılmakta, sanayi alanları artırılmaktadır. Geleceğe yönelik kenti yaşanabilir hale getirecek imar planları yapılmalıdır. Geçen gün yapılan Yakma Tesisi ile ilgili ÇED toplantısı. Bu konuda da birkaç kelime söylemek istiyorum. Kocaeli halkının ve bölge halkının üzerinde uzlaştığı bir alanda bu fabrikayı yapmak çok daha doğru olacaktır. Yapmış olduğunuz çalışmalarda Halkı bilgilendirip sürece dahil etmiş olsanız çok daha verimli sonuçlar ortaya çıkacaktır. Koca fabrika yapılıyor, fakat ÇED toplantısını küçücük bir düğün salonunda yapıyorsunuz. Bu hatalı bir davranıştır.”

ATALARIMIZA LAİK CAMİ YAPAMADIK

Körfez Belediyesi sınırları içinde kalan eski bir caminin yenilenmesini ve alanın büyütülmesini içeren madde itirazlarla komisyona geri gönderildi. Bu konuda CHP ve AK Partili meclis üyeleri uzlaşı sağladı. Konu ile ilgili CHP grubu adına konuşan Orhan Tanış, “Burası cami mi ticarethane mi belli değil” dedi. Tanıştan sonra söz alan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Biz atalarımıza laik cami yapamadık. Cami konusunda sınıfta kaldık. İnsanlar iyi niyetle yola çıkıyor. Şurayı kapatalım burası böyle olsun derken cami camilikten çıkıyor. Bu konuda bizim belediyeler olarak yapacağımız işler var, kurum ve kuruluşların yapacağı işler var. Bir caminin yapılma standartlarını Diyanet belirlemeli. Projesini önce Diyanet onaylamalı” dedi. Konu ile ilgili olarak konuşan Karaosmanoğlu, “Bitmiş bir caminin kenarına ne yapılacaksa Belediye Diyanetten onay gelmeden malzeme bile vermemeli. Bizler Büyükşehir olarak İlçe Belediyelerinden onay gelmeden hiçbir yere yardım yapmıyoruz” dedi.

ENCÜMEN: Ergün Kahraman, Zeki Kurtuluş, Özlem Ekşi Şahinkaya, Murat Tunç, Nihat Değer

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU: Mehmet Zekeriya Özak, Serap Bıçak, Murat Sabri Çakır, Ayşe Mamat, Engin Güzel, Murat Kılıç, Orhan Tanış

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU: Berna Abiş, Cafer Teyyar Demirdaş, Mehmet Ali Karaaslan, Fatih Meral, Bülent Kanca, Hasan Numan Tonka, Dilek Tan

ÇEVRE VE SAĞLIK KOMİSYONU: Hikmet Tunçay, Yakup Kaya, Sedat Kul, Ahmet Atlı, Adnan Balcı, Selahattin Kabadayıoğlu, Erhan Uysal

EĞİTİM, KÜLTÜR, GENÇLİK VE SPOR KOMİSYONU: Oya Tunçel, Fikret Ormancıoğlu, Mustafa İltekin, Murat Ölmez, Serpil Yılmaz, Fikriye Çelik, Abdülkadir Honça

ULAŞIM KOMİSYONU: Faik Recai Bayraktar, Sedat Kul, İsmail Aysu, Metin Söylemez, Ahmet Karaaslan, Vahit Eryılmaz, Ercan Umutlu

HUKUK KOMİSYONU: Emine Zeybek, Ufuk Ekinci, Ahmet Pehlivan, İbrahim Bulut, İrfan Kurt, Hikmet Çelebi, Erdem Topçuoğlu

İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Zafer Arat, Raif Yıldız, Aykut Bozkurt, Mevlüt Demir, Serpil Yılmaz, Abdülkadir Honca, Hakan Karakaş

TOPLUMSAL FIRSAT EŞİTLİĞİ VE ENGELLİLER KOMİSYONU: Özlem Ekşi Şahinkaya, Tuba Şenşoy, Aykut Bozkurt, Orhan Keskin, Faruk Denli, Mustafa Öztürk, Serap Özmen

SOSYAL HİZMETLER VE HALKLA İLİŞKİLER KOMİSYONU: Adnan Balcı, Tuba Şensoy, Fulya Ebru Önder, Enver Aydemir, Habip Aşı, Recep Özbakır, Erdem Uysal

 


TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: Maskelerle kahveyi taradılar

Yaşam Alanların Vazgeçilmez 3 Ürünü!

Erkekler İçin Trend Olan 2024 Tişört Modelleri

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR