• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

"Kaçak yapılardan bir an önce çıkın, kiranızı da biz vereceğiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar meselesinin çözülmesi gerektiğini belirterek, "Bu tür kaçak yapılardan bir an önce çıkın, kiranızı da biz...

POLİTİKA 21.02.2019 19:08:00 0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar meselesinin çözülmesi gerektiğini belirterek, "Bu tür kaçak yapılardan bir an önce çıkın, kiranızı da biz vereceğiz. Biz de oraları yıkalım. Oralarda TOKİ olarak süratle sağlam, güvenilir binalar yapalım" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Türkiye genelinde vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Manisa'da partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendiği mitinge katılan Erdoğan, halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, halkı selamladığı sırada seçim şarkısına da eşlik etti. "Nice şehzadeyi han eyledin sen, şehirler içerisinde şan eyledin sen, canını canana can eyledin sen, Manisa güzel Manisa şehirler içerisinde özel Manisa" diyerek sözlerine başlayan Erdoğan, Manisa'nın tüm ilçelerini sayarak selamladı. Erdoğan, "Gençler pencerede tül perde, perdenin ucu yerde, yürek oynar can titrer sizi gördüğüm yerde." Bu Manisa türküsündeki gibi sizleri görünce yüreğimiz oynuyor, canımız titriyor. AK Parti olarak 2002 yılında Türkiye'yi şaha kaldırmak için ilham aldığımız şehirlerden bir tanesi de Manisa'dır. Büyük destek gördük. Bizler yerel yönetimlerde Fatih'in yolundan yürüdük. 17 yıldır büyük bir mücadele veriyoruz. Manisa bizim halimizi anlar, biz de Mansia'yı anlarız. Bunun için 31 Mart'ta yine Manisa'nın desteğine talibiz. Bizim son 17 yılımız ülkemizde her bir vilayetimizde hizmetle geçmiştir. Türkiye'yi 3,5 kat büyütürken şehirlerimizi eşi benzeri görülmemiş yatırımlarla büyüttük. Manisa'ya 27 katrilyon yatırım yaptık son 17 yılda. Durmadık, çalıştık, ürettik, yatırım yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bunları zillet ittifakı içinde olanlara anlatın. İnsanoğlu unutkandır. Gidip geldiği her şeyi unutur. Sabuncubeli Tüneli'nden geçer ama unutur. Sabuncubeli Tüneli yokken oralar ne haldeydi, şimdi ne halde, 15 dakikada İzmir'deyiz. Manisamızı bu hale getirirken marifette iltifata tabi" diyerek, Manisa'ya yapılan yatırımları anlattı.

"İŞ İŞTEN GEÇTİKTEN SONRA BAĞIRMANIN, AĞLAMANIN BİR FAYDASI YOK"

İstanbul'un Kartal ilçesinde çöken ve 21 kişinin hayatını kaybettiği binayı hatırlatan Erdoğan, "Bakın geçenlerde İstanbul Kartal'da bir olay yaşadık. 21 vatandaşımızı kaybettik, 14'ü hastanedeydi. Hepsini ziyaret ettik. İstanbul'un o benzeri şeyler İzmir'de olabilir. Aynı şey Bergama'da, Bornova'da, buralarda olabilir. Diyoruz ki yazıktır günahtır. İş işten geçtikten sonra bağırmanın, ağlamanın bir faydası yok. Bu kaçak yapılardan gelin bakın her türlü tedbiri aldık. Çevre Şehircilik Bakanım 81 vilayete yazılarını gönderdi. Bu tür kaçak yapılardan bir an önce çıkın, kiranızı da biz vereceğiz. Biz de oraları yıkalım. Oralarda TOKİ olarak süratle sağlam, güvenilir binalar yapalım. Ben dikey mimariye karşıyım. Yatay mimariyle, zemin artı 5 kat binalarla bu işi yapalım. Bu işi sağlam yapalım. Bu konuda halkımdan destek bekliyorum, yardım bekliyorum. Çünkü ben vatandaşımı, milletimi seviyorum. Bu adımı atmamız lazım. Uzun yıllardır milletimizin hasretle beklediği imar meselesini çözmek zorundayız" dedi.

Konuşmasında diğer siyasi partilere yüklenen Erdoğan, "Gerek HDP, gerek CHP, gerek İYİ Parti, gerek Saadet Partisi bunların yönetimi dörtlü çeteyi oluşturdu. Gelin bu oyunu bozun. El ele verelim ve bu iş bitsin. Manisa türküsü böyleleri için söylenmiş. "Karşımdan gelir oğlu, selviye benzer boyu, bakmayın çalımına heybesi saman dolu." Bu CHP'nin yanına aldığı öteki partilerin çalımına bakmayın, heybesinde ne hizmet, ne proje, ne gayret var. Bunların heybesinde saman bile yok. İftira, hakaret, ihanet, kavga var. "Kavga" dediysek Türkiye'nin düşmanları ile kavga sanmayın. Kendi içlerinde rant kavgası yapıyorlar. Öyle kavga ki başka işe bakacak fırsat bulamıyorlar. Biz Cumhur İttifakı kurduk ya hemen başka ittifak peşine düştüler. Kimlerle oturdular biliyorsunuz; zillet ittifakı. Masada adı iyi, kendi pek karışık partiyle mirasyedicilik var. Masa altında PKK güdümünde partiyle al tekke ver külah ilişkisi içindeler" diye konuştu.

"12 EYLÜL'ÜN KÖTÜ MİRASI BUGÜN CHP'DE VÜCUT BULUYOR"

Eleştirilerini sürdüren Erdoğan, "Çok enteresan, bu partinin eski bir milletvekili "PKK nicelerini bitirdi sıranızı bekleyin" diyecek kadar oynanan oyunu alenileştirdi. Babaya sahip çıkmak başka, babanın karanlık ve zorba mirasına sahip çıkmak bambaşka. CHP Genel Başkanı da "başarılı hukukçu" diyerek darbecinin sahiplenilmesine destek veriyor. Nurettin Soyer ismini yolu Mamak'a düşen herkes bilir. Kendisi hukuk katli iddianameleriyle vicdana sığmayan ithamlarla zalimdir. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. 12 Eylül'ün kötü mirası bugün CHP'de vücut buluyor. Tüm darbelerin açık destekçisi CHP, mirasını bugün de devam ettiriyor. Aynı CHP, PKK ve FETÖ'nün en büyük taşeronudur. İşkencecisi, haini, sapkını toplayan partinin derdi Türkiye'nin şahlanışını durdurmaktır. Hem CHP hem de diğer partilere gönül vermişler bu durumdan çok rahatsız. Şimdilik "kan kustuk kızılcık şerbeti içtik" diyorlar ama nereye kadar sabrederler orası meçhul. 31 Mart inşallah bu partiler açısından sorgulama, arınma vesilesi olacaktır" ifadelerini kullandı.

"DÜN GECE İŞÇİLERİN NAKİLLERİ YAPILDI"

Manisa'ya yaptıkları yatırımları sıralayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Manisalı çiftçilerimize 17 yılda toplamda Bay Kemal "çiftçi battı" diyor. "Çiftçinin elinden arsaları alındı, çiftçi aç" diyor. Bay Kemal doğru konuş be. Akşam yalan, sabah iftira. Bay Kemal, resmi rakam söylüyorum; 2,6 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik çiftçiye. Soma Maden Ocağı işletmesini Türkiye Kömür İşletmelerine devrediyoruz. İşçilerimize de kadro veriyoruz. Dün gece itibariyle bu işçilerin tamamının şirkete nakilleri yapıldı. CHP'liler gelir istismarını yapar. İşleri güçleri ortalığı karıştırmak. Bu iftiracılara sakın aldanmayan. İşlerine son verilen 200 işçiyi de sonraki alımlarda değerlendireceğiz. Soma'da yeni maden sahaları ile 10 bin ilave istihdam bekliyoruz."

"SON BİR GAYRET"

81 vilayette 82 milyon vatandaşla Türkiye'yi her alanda güçlendirmenin mücadelesini vermeye devam edeceklerini kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

"Önümüzde 4,5 yıllık kesintisiz hizmet dönemi var. Bugüne dek 14 seçim ve halk oylamasının milleti yorduğunu biliyoruz. Milli iradenin, demokrasinin, hukukun, adaletin, kalkınmanın yanında yer alan milletimizden son bir gayret bekliyoruz. Nisan ayı itibariyle reformun gündemine, büyük yatırımlara odaklanmış olarak yol alacağız. Birileri rahatsız oluyor. Tüm güçleri ile önümüzü kesmeye çalışıyorlar. CHP kimlerle yürüyor, bölücü terör örgütü ile beraber yürüyor. Ben Ege'den ekranları başında izleyen CHP'li kardeşlerimize, tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum; gelin bu oyunu 31 Mart'ta bozun. Bölücü terör örgütü ile el ele, omuz omuza, dirsek dirseğe yürüyen, onlarla milletini aldatmaya kalkanlara cevap verin."

"İZMİR'İ BUNLAR MAHVETTİLER"

"CHP yönetimi çöp, çukur, çamurdur. Yokluktur, yolsuzluktur, yasaklardır. Üç "Y'" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbu'lu CHP yönetiminden aldım 94'te. Hamdolsun başka bir İstanbul meydana getirdik. Şimdi aynısını İzmir'de de yapalım. Tüm İzmirlilere bunu söyleyin. İzmir'e kendini her alanda ispatlamış Nihat Zeybekci kardeşimizi aday yaptık. Çünkü İzmir'e bunlar yakışmıyor. İzmir'i bunlar mahvettiler. İşte körfezin halini görüyorsunuz; pislikten, kokudan geçilmiyor. İstanbul'un da Haliç'i böyleydi. Haliç'i bu kardeşiniz temizledi. Şimdi orada balık tutup yüzülüyor. İş bilenin kılıç kuşananındır."

"OSMANLI TOKATLARIMIZ VAR"

Cumhur İttifakı'nı 15 Temmuz'da meydanlarda kurduklarını söyleyen Erdoğan, "Ülkemize saldıran terör örgütlerinin bombaları altında kurduk. Pazara kadar değil mezara kadar kurduk. Şimdi de bu anlayışla yola devam ediyoruz. Güney sınırlarından ülkemizi kuşatmaya çalışanlara, ekonomimize kast edenlere verecek derslerimiz var. Patates, patlıcan, sivri biber. Bizleri bunlarla yıkamazsınız. "İleri gidiyorsunuz; buyurun tanzim satışları" dedik. Fiyatlar yüzde 50 indi. 31 Mart'a kadar düzeldi düzeldi, düzelmezse daha da yaygınlaştıracağız. Bizim derdimiz vatandaşımızın imkanlarını rahatlamak. Milletimizin aşına, ekmeğine, kesesine göz dikenlere verilecek Osmanlı tokatlarımız var" dedi.

(Önder Aydın - Aykut Yeniçağ - Sadık Cangel - Ersan Erdoğan - Sinan Yeniçeri - Ceren Atmaca /İHA)


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR