• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

İzmir’in İlçelerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Coşkusu

İzmir'de düzenlenen 3 günlük Kadın Festivali, Kültürpark'taki holleri adeta "bayram yerine" çevirdi.

GÜNDEM 9.03.2019 11:08:00 0
İzmir’in İlçelerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Coşkusu

İzmir'de düzenlenen 3 günlük Kadın Festivali, Kültürpark'taki holleri adeta "bayram yerine" çevirdi. Hemen hemen bütün ilçelerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle programlar vardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 10. Kadın Festivali'ndeki coşku, İzmir Yörükler Derneği Kaşık ekibi gösterisi, BANDO RİO Kadın Bandosu gösterisi ve Grup Mecaz konseri ile coşku doruğa ulaştı. Farklı meslek gruplarından 7 bini aşkın kadın; halaylar, horonlar ve zeybeklerle eşliğinde eğlendi. 3 güne yayılan etkinliklerin ilk gününde kadınları yalnız bırakmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, yaptığı konuşmada, "Biz İzmirli kadınlar olarak, fikrimizle emeğimizle, güç ve irademizle Türk kadın hareketinin kıvılcımını çakmak zorundayız. Unutmayın; İzmir pes ederse tüm Türkiye pes eder. Biz pes etmiyoruz. Aydınlık günlerde buluşa cağız" dedi.

Renkli stantlar

Kültürpark'taki 2 ve 3 numaralı hollerde gerçekleştirilen festivalin en ilgi çeken yeri, hiç kuşkusuz kadın örgütleri ile sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin hazırladığı birbirinden renkli stantlar oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm stantları dolaşarak el emeği ürünlerini sergileyen kadınlarla sohbet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, onları daha fazla üretim ve ekonomik bağımsızlık için motive etti.

Kültürpark 2 Nol'lu Hol'deki stantların 10 Mart Pazar günü akşamına kadar açık kalacağı bildirildi.

Başkan Serkan Acar, Kadınlar Günü'nü kutladı

Aliağalı kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel olarak Aliağa Kadınlar Lokali'nde düzenledikleri organizasyona Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'ı da davet etti. Başkan Serkan Acar'la bir araya gelen kadınlar, Aliağa'ya yapılacak olan projeler hakkında bilgi edindi.

Kadınların özellikle TOKİ hakkındaki sorularını yanıtlayan Başkan Serkan Acar, "TOKİ Aliağamıza ilk etapta 600 konutluk bir proje yapma kararı aldı. Bu konuda da Ziraat Bankası vasıtasıyla talep toplanmaya başlandı. İlk etapta 600 olarak planlanan konut sayısı önümüzdeki süreçte beş bin konuta kadar çıkarılacak. Toplu konutlar Yeni Mahalle yeni mezarlık bölgesine inşa edilecek. Daha sonra Çaltılıdere bölgesine inşa edilecek olan toplu konutlar Aliağa'daki konut sorununa büyük ölçüde çare olacak" dedi.

Kadınların hastane ile ilgili meraklarını da gideren Başkan Serkan Acar, "Aliağamız 301 yataklı A sınıfı yeni bir devlet hastanesine kavuşuyor. Tam teşekkülü bölge hastanesi niteliğindeki yeni devlet hastanesi sayesinde halkımız artık sağlık sorunları nedeniyle ilçe dışına çıkmak zorunda kalmayacak. Hastane için ihale aşaması tamamlandı. Yakın bir zamanda tamamlanması planlanan yeni devlet hastanesi şimdiden Aliağalılara hayırlı olsun. Dokuz Eylül Üniversitesi ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde Türkiye'nin dördüncü meslek hastalıklar hastanesi Aliağa'ya kurulacak. Sanayi kenti Aliağamız için çok değerli bir yatırım" şeklinde konuştu.

Aliihsan Varol özel program yaptı

Aliağalıların gönlünde taht kuran ekranların fenomen sunucusu Ali İhsan Varol, Aliağa Belediyesi'nin "Aliağa'da Komedi Festivali" etkinlikleri kapsamında program yaptı. Aliağa Tüpraş Halk Eğitimi Merkezi'nde yüzlerce Aliağalının karşısına çıkan Varol, programı izlemeye gelenlere eğlenceli anlar sundu. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yoğun ilgi gören programı seyirciler arasında izledi.

Menderes'te 8 Mart Kutlaması

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Menderes Belediyesi tarafından düzenlenen kadınlar matinesinde kutlandı. Menderes Belediyesi Nikah Sarayı ve Kongre Merkezi ve Görece'de iki ayrı düzenlenen etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Kadınların yoğun ilgi gösterdiği geceye Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu eşi Esra Soylu ile birlikte katıldı.

Başkan Soylu ile dans

Yoğun katılımla gerçekleşen etkinliklerde kadınlar, Başkan Soylu'ya büyük ilgi gösterirken, geceye Başkan Soylu ile Develi'de yaşayan 68 yaşındaki Hatice Çalışkan'ın dansı damga vurdu. İkilinin dansı herkes tarafından ayakta alkışlandı.

Etkinliklerde kadınlara seslenen Başkan Soylu, "Menderes'te hanım kardeşlerimizi sadece bir gün düşünen işlere imza atmadık. Onlar için 5 yıldır hayata geçirdiğimiz projelerle sosyal anlamda da, ekonomik anlamda da her zaman hayatın içinde olmalarını sağladık. Her alanda olduğu gibi kadınlarımıza yönelik yaptığımız çalışmalarla da ilçemize ilkleri yaşattık. Yeni dönemde de hanım kardeşlerimiz için ilkleri Menderes'imize kazandırmaya devam edeceğiz" dedi.

Balçova'da 8 Mart Coşkusu

Tüm dünyada çeşitli aktivitelerle kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Balçovalı kadınlarda, belediyenin düzenlediği etkinlikte bir araya geldi. Düzenlenen etkinliğe katılan kadınlara, son on yılda öldürülen ve şiddete uğrayan kadınlar ve Balçova'da başarılı işlere imza atan kadınlar ile ilgili bir film gösterimi yapıldı. Balçova Belediye Bakanı Mehmet Ali Çalkaya'nın bir konuşma yaptığı etkinlikte kadınlar gönüllerince eğlenerek stres attı.

Balçova'da kadınların örgütlü gücü önünde kimsenin duramayacağını ifade eden Mehmet Ali Çalkaya "Bana "yaptığın en önemli iş nedir?" diye sorsalar söyleyeceğim tek şey kadın örgütlenmesi olacaktır. Ben Balçova'da uyuyan devin şahlanmasına yani kadınların örgütlenmesine destek verdim. Balçovalı kadınlar artık ekonomide, siyasette, sosyal hayatta erkeklerle eşit haklara sahip olduklarının bilinciyle hareket ediyor. Bir kadın bir işi yapmak için kimseye muhtaç değildir. Kadın isterse her şeyi başarır. Bu desteği vermiş olmak benim için en büyük onurdur" diye konuştu.

"Hiç Kimse" Foça'da sahnelendi

Foça ilçesinde, Ömer Polat'ın yazıp yönettiği ve kadın oyuncu Gizem Tataroğlu'nun rol aldığı ""Hiç Kimse'" isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, köklerinden kopan göçmen kadınların hikayesinin anlatıldığı oyunun, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde sahnelenmesi dolayısıyla artı bir anlam kazandığını ifade etti. Başkan Demirağ, Gizem Tataroğlu'nu tebrik ederek, teşekkür çiçeği sundu.

Buca'nın üretken kadınları fuarı şenlendirdi

Buca'nın üretken kadınları, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde hem kadınları üretime yönlendirmek hem de üreten kadınları desteklemek amacıyla açtığı "Kadın Emeği Fuarı'nda adeta şov yaptı. Buca Belediyesi kurslarında eğitim alarak üretime yönelen kadınlar, ürettikleri; tablo, tığ şiş örgü, takı ve birbirinden lezzetli yemekleri ile fuarın göz bebeği standı kurdu. Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, Kültürpark'ta açılan Kadın Emeği Fuarı'nda Buca Belediyesi'nin stantları büyük ilgi gördü.

Forum Bornova'da söyleşi vardı

İzmir'deki Forum Bornova AVM'de, bu yıl Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Tolunay Çam'ı ağırlandı. 8 Mart'ta gerçekleştirilen "Kadınlar ve Burçlar" konulu keyifli söyleşide, Forum Bornova'nın astroloji meraklısı misafirleri akıllarındaki pek çok soruya yanıt buldu, burçlar ve kişisel doğum haritaları hakkında bilgi aldı.

Ziyaretçilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Tolunay Çam, 2019'da burçları bekleyen gelişmeleri aktararak katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Kur'an'a Hizmet Derneği'nden kadınlara şehir turu

Dünya Kadınlar Günü, Kur'an'a Hizmet Derneği tarafından da unutulmadı. Dernek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle onlarca kadını kentte bir gezintiye çıkardı. Düzenlenen gezi de, kentin tarihi ve kültürel güzellikleri gezilip tarihi mekanlar ziyaret edildi. Bol bol hatıra fotoğrafı çeken kadınlara, şehir turundan sonra Başkan Bünyamin Ertekin ve dernek yönetim kurulu üyesi AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle tarafından karanfil dağıtıldı. Bünyamin Ertekin, "Biz bugünü biraz daha farklı kutlamak istedik. Bunun için de İzmir'in tarihi, kültürel güzelliklerini ve ecdadımızın türbelerine gitmeyi uygun gördük" dedi.

Menemen'de Edip Akbayram coşkusu

İzmir'in Menemen ilçesinde, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü coşkulu bir program ile kutladı. Programlar kapsamında ünlü sanatöı Edip Akbayram bir konser verdi. Edip Akbayram sevilen şarkılarını, alanı dolduran Menemenlilerle birlikte söyledi. Konser yaklaşık 2 saat sürdü.

İzmir’in İlçelerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Coşkusu

İzmir’in İlçelerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Coşkusu

İzmir’in İlçelerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Coşkusu

İzmir’in İlçelerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Coşkusu

İzmir’in İlçelerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Coşkusu

İzmir’in İlçelerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Coşkusu

İzmir’in İlçelerinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Coşkusu


Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

Abisini boğazını keserek öldüren zanlı adliyeye sevk edildi

Türel Asarcıklılardan destek istedi

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

Sandığa gidecekler dikkat

İlk kez oy kullanacak gençler ‘Başkan Sezer’ dedi

Çiftçi’ye Cumhuriyet Mahallesi’nde coşkulu karşılama

Ömeroğlu, STK başkanları ile iftarda buluştu

Türel, Soğukpınar Derneğinde moral buldu

Başkan Bıyık, Darıcalıları mitinge davet etti

Hereke Kalesinde lale şöleni

Başkan Bıyık, gönülleri fethediyor

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Dere simsiyah aktı, ekipler harekete geçti

FLIGHT Projesi: Geleceğin Mesleki Eğitiminde Yenilikçi Drone Teknolojisi

Erdoğan son miting için geliyor

Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı

Yeni hal binası Gebze bölgesine çok yakışacak

Yıldıztekin, Kocaeli’de ekonomiye can suyu olacak!

Yaşlı çiftin hayatını değiştiren destek

En dayanıklı atlar 120 kilometrelik parkurda yarıştı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

İzmitli Periler Play-Off’ta

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR