• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

İşte Karaman'ın olay konuşmasının tam metni

CHP’li Meclis Üyesi Süleyman Karaman’ın yazılı olarak yaptığı konuşmanın tam metni:

GÜNDEM 4.01.2012 18:08:00 0
İşte Karaman'ın olay konuşmasının tam metni

İşte CHP’li Meclis Üyesi Süleyman Karaman’ın yazılı olarak yaptığı konuşmanın tam metni:

 

 

"2012 yılının halkımıza sağlık, mutluluk getirmesi dileği ile sözlerime başlamak istiyorum.Günümüzde küreselleşme ile birlikte, yönetim paradigması değişmekte ve bu değişim beraberinde yeni değerleri ortaya çıkarmaktadır.

 

Etkin, etkili, vatandaş odaklı, hesap verebilen, katılımcı, saydam ve olabildiğince yerinden bir yönetim anlayışı pek çok gelişmiş ülkede uygulamaya konulan kamu yönetimi reformları için temel ilke ve değerler olarak ön plana çıkmıştır. Bu ilke ve değerler bir yandan vatandaşlar için hizmet kalitesini geliştirerek kayıtsız şartsız vatandaş memnuniyetini sağlamayı diğer yandan da vatandaşların yönetime daha fazla katılımını sağlamayı öngörmektedir. Bu sebeple, yerel yönetimlerin sürekli geliştirilmesi ve hizmet üretme kapasitelerinin sürekli artırılması gerekmektedir.  Sosyal hizmet ve yardım faaliyetlerine önem verilmesi, yardımların vatandaşı rencide etmeden mümkün olduğunca gösterişten ve törenlerden uzak bir şekilde yapılması sosyal devlet ve sosyal belediyecilik anlayışının bir gereğidir. Belediye hizmetlerini şehrin sadece fiziki yönünü kapsayan klasik yerel yönetim anlayışının ötesinde, halkın bütün kesimlerinin yaşam kalitesini arttırmayı amaç edinerek vatandaşlarımızın fiziksel, sosyal ve ekonomik problemlerini bir bütün olarak ele alan sosyal belediyecilik anlayışını hayata geçirmek zorundadır

 

 

"AMA NASIL HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

 

Gazeteler yazıyor;“Kumpas kurulmuş.” Filmin senaryosu yazılmış.. “Sayın Başkanımız oyuncuların rollerini belirlemiş. Bu rollere uyanlar görevlerinde kalıyor uymayanlar ise ya görevlerinde alınıyor yada istifa etmeleri sağlanıyor.” Ütopya mimarlık belediyemizi yavaş yavaş ele geçiriyor.”diyorlar. Gebze’yi böyle mi geliştireceksiniz? 

 

 

Sayın Başkanım,    

 

 

Yaklaşan yerel seçimlerde bir daha aday olamayacağınız söyleniyor ve bu nedenden dolayı Belediye başkanlık makamınızı ranta çevirmek için kumpasın içinde olduğunuz söyleniyor.  Ayrıca Gebze’ye bağlı köylerdeki planlamanın bilinçli olarak bitirilmediği, planların geciktirildiği ve bu gecikme sayesinde köylünün yerlerini ucuza kapatarak çevrenizdeki fırsatçılara rant sağladığınız söyleniyor. Gebze’yi böyle mi büyüteceksiniz?

 

 

Sayın Başkanım,

 

280 araçlık otopark yapıldı. Boy boy reklam veriyorsunuz. Gebze gelişiyor, değişiyor diye. 30 yıl önce Gebze’de 5000 araç vardı. 500 araçlık otopark yapıldı İmam Hatip Lisesi’nin karşısına. 500 araçlık otoparklık Gebze’yi geliştiremedi de, şuan Gebze’de 50.000 aracın olduğu bir dönemde Gebze’ye 280 araçlık otopark yapıldı. Gebze Gelişiyor, büyüyor diye reklamlar veriyorsunuz. Gebze’yi böyle mi geliştireceksiniz?

 

 

Yine Sayın Başkanım,

 

 

Engelli taşıma aracı aldınız 1 tane. Yine reklamlar veriyorsunuz Gebze Gelişiyor değşiyor diye 1 tane araçla Gebze’yi nasıl değiştirdiğinize geliştirdiğinize bir anlam veremiyorum. 

 

 

Sayın Başkanım,

 

 

Gebze’yi değiştirecek Belediye meclisinin toplandığı yere bakın. Nikah Salonunda toplanarak mı Gebze’yi geliştireceksiniz. Böyle bir rezillik var mı? Gebze’yi geliştirecek çözümler bulacağımız meclis salonu bu şekilde mi olmalı? Utanç verici!

 

 

Sayın Başkanım,

 

 

Asıl neyin nasıl değiştiğini bakın halkımız nasıl sorguluyor.. 

Halkımız diyor ki;  Sayın Belediye Başkanımız tüm enerjisini fabrikasını kar ettirmeye, geliştirmeye harcıyor ve hatta diyorlar ki; Şirketiniz 2006 ve 2007 yıllarında zarar etmiş,2008 yılında 1000 TL kar etmiş. Belediye Başkanı olduğunuz yılda birden yıldızınız parlamış ve  2009 yılında 500 kat kar ederek 500.000 TL gelir elde etmişsiniz. İşte gerçek değişim bu!

 

 

Sayın Başkanım, daha bitmedi,

 

 

Belediye başkanı olunca ve birazda başkanlık koltuğuna alışınca 2010 yılında ise şirketiniz 10 bin kat büyümüş ve tam 10 Trilyon yani 10 Milyon TL kar elde etmişsiniz.

 

 

Sayın Başkanım daha bitmedi,

 

 

Dilovası OSB’den 25 dönüm arsa aldınız. Yeni, modern ve 10-15.000 m2 kapalı alanı olan yeni fabrikanızın inşaatına başladığınız söyleniyor. 

Sizin şirketinizin başarısını ve sizi takdir etmemek mümkün değil. Başkanım sizi kutluyorum. Ülkemizde kriz olduğu söyleniyor, faizler yükseliyor. Sizi kriz ultra teğet geçiyor füze gibi ilerliyorsunuz. İşte gerçek değişim ve gelişim bu!  Halkımız sizin belediye başkanı olarak yönettiğimiz Gebze’mizin de sizin fabrikanız gibi gelişmesini ve değişmesini istiyor

 

 

 

Sayın Başkanım,

 

 

Başkanım biz muhalefet olarak değil, kentin geleceğini düşünen bir meclis üyesi olarak ben uyarımı yapmak zorundayım. İnanıyorum ki aramızda benim gibi düşünen arkadaşlarım vardır. Bu uyarımı dikkate alıp almamak sizin takdirinizdir.Hem hizmet ettiğiniz partinize ve bu partinize emek veren, gönül veren, sizi bugün belediye başkanı olmanızı sağlayan ve bu günlere getiren insanlara haksızlık yapmış olursunuz. Hizmet ettiğiniz partinize de ihanet etmiş olursunuz. Bu yazılanlar çizilenler doğru ise bu yanlıştan bir an önce dönün ve Gebze halkına gerçekçi projeler üretmek için çalışın.

 

 

Sayın Başkanım,

 

 

Fakat Sayın Başkanım biz bu kentte doğduk biz bu kentten ayrılamayız. Sizin gibi sanki bu kentten gidecekmişsiniz gibi kirada da oturmuyoruz. Bizim çocuklarımız da bu kentte yaşamaya ve hayatlarını kurmaya devam edecekleri için biz bu kentin geleceğini kollamak ve korumak zorundayız.

Sayın Başkanım söylenenler doğru ise Gebze’ ye karşı gaflet ve delalet içinde olursunuz. Ve ateş olmayan yerden duman çıkmaz derler. .

Ayrıca Gebze halkına boş vaatlerden ve gülücükler dağıtmaktan vazgeçin. Bu kentin sosyal ve ekonomik hayatına projeler üretmek için çalışın. Proje üretemiyorsanız Büyük Şehir Belediyesi’nin tecrübeli yöneticilerinden yardım isteyebilirsiniz. Eminim ki çok memnun olurlar 

Değerli arkadaşlarım 

 

 

Sayın Başkanım,

 

 

Yerel yönetimlerimize yönelik oluşturacağımız politikalar ve yasal düzenlemeler için yol gösterici ve önümüzdeki on yıl ile ilgili vizyon belirlememizde bize ışık tutacak olan bu meclis üyelerimize önemli görevler düşmektedir. Bu kentin kaynaklarını korumalıyız bu kentte yaşayan insanların geleceklerine beşikten mezara kadar sahip çıktığımızı ve onların çıkarlarına karşı kullandığımızı göstermeliyiz. Bizden sonraki gelecek nesillere nasıl bir miras bırakacağımıza hep beraber el ele vererek karar vermeliyiz” 

 

KÖŞKER: “SUÇLAMALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

Belediye Başkanı Adnan Köşker ise; Karaman’ın suçlamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karaman’ın Beylikbağı’nda ihtilaflı olduğu bazı isimlere yardımcı olduğunu, bunun için de kendisihe geldiğini söyleyen Köşker, “Burası meclis salonu, benimle ilgili bir iddianız varsı basın toplantısı düzenler kamuoyuna açıklarsınız”dedi. Köşker, suçlamalarla ilgili olarak da, 30 yıllık sanayici olduğunu ve bugüne kadar vergi ve SSK borcu olmadığını ifade etti. Adnan Köşker, “Meclis üyesi veya belediye başkanı olduk diye kimse işinden vazgeçmez. Bugüne kadar ne çekim ne de senedim döndü, kimseye de tek kuruş borcum yok. Belediyede göreve gelince de en çok bu konulara dikkat ettik. Siyasete atılmadan önce üç fabrikam vardı ve burası da dördüncü fabrikam, öyle anlatıldığı gibi 30-40 trilyon değil. 15 bin Tl veren varsa veririm. Bilecik’te ve Pendik’te de fabrikalarım var, bunları tapu kayıtlarından öğrenebilirsiniz. Bu fabrikayı alırken de il ve ilçe başkanına söyledim ve mal beyanımda da var bunlar” dedi. AK Parti döneminde kayıt dışının bittiğine de dikkat çeken Köşker, “Belediyeye geçinmeye gelmedik ve 51 yaşına kadar şerefimizle yaşadık, kimse benden tek kuruş aldı diyemez” dedi.

 

ZAMAN ZAMAN KARŞILIKLI TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

 

Konuşmasının son bölümünde elinde dolar çantası ile ata binen bir resim karikatürize eden ve altında da “Atı alan Üsküdar’ı geçmiş ifadesi yazan resmi gösteren Karaman’a, belediye Başkanı Adnan Köşker, kendisinden davacı olacağını söyledi. Köşker, “Sen önce kendine bak, önce kendinle barışık ol, yakın çevrende barışık olduğun bir arkadaşını göster bana…İnsan kendisi ne ise karşısındakini de öyle sanar…Bu resim yüzünden seni dava edeceğim” dedi.

 

 

 


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR