• BIST 100

    8931,26%1,41
  • DOLAR

    32,31% 0,19
  • EURO

    35,08% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2278,69% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

İrem Derici'den dobra itiraf:'Bir evim bile yok, çünkü..'

Geçirdiği rahatsızlık nedeniyle son dönemin en çok konuşulan isimlerinden biri olan İrem Derici, parayla arasının kötü olduğunu belirterek "Bir evim bile yok" dedi.

MAGAZİN 11.11.2017 15:35:00 0
İrem Derici

Yeni single'ı 'Bazı Aşklar Yarım Kalmalı'yı çıkaran İrem Derici, parayla arasının kötü olduğunu belirterek, "Şarkılarım iTunes ve Muud'ta birinci sırada ama bir evim bile yok. Babamın aldığı 1 oda 1 salon ev vardı, daha büyük bir ev alırım diye satmıştım. O da gitti çünkü aptalım. Bundan sonra kazandığımı tutup kendime ev alacağım" dedi.

Geçtiğimiz eylül ayında geçirdiği rahatsızlık nedeniyle son dönemin en çok konuşulan ismi oldu. 17 gün yoğun bakımda yattı, hakkında birçok şey yazılıp çizildi. Hastaneden çıkar çıkmaz kendisini yine sahnelere attı. Şu sıralar doktor yasağı nedeniyle temposunu biraz düşüren İrem Derici, Sabah Gazetesi Günaydın ekinin sorularını cevapladı.

Hastalığınız sürecinde yaşadıklarınızı anlatır mısınız?

Aslında çok büyüttüler, sonuçta herkes hasta oluyor. 1.5 senedir böbrek rahatsızlığım vardı, patladı, böbrek elden gidiyordu. Sonra solunumda sıkıntılar başladı. Günde üç konser vermeye başlayınca böbrek kendini bıraktı. 17 gün yoğun bakımda kaldım.

Ciddi bir süre 17 gün...

Tamamen pimpiriklik aslında. Annem ve babam önlem almak istedi. 30 yaşındayım annem hâlâ 'Ne yedin?', 'Terlik giydin mi?' diye arıyor.

"KANTAR MISIN, TARTTIN MI BENİ?"

Hakkınızda çıkan haberleri okuyunca ne hissettiniz?

Artık ben bile 'Öldüm herhalde' demeye başladım. Hastaneden çıkalı iki ay oldu, aynı konular; çok üzülüyorum. Geçen biri 'Hâlâ bir deri bir kemik' yazmış. Kantar mısın, tarttın mı, nereden biliyorsun? 6 kilo aldım; 49'dum, 55 oldum. 32 beden pantolonlarımı attım.

O dönem çok zayıfladığınızın farkına varmadınız mı?

O dönem kilom bana ideal geliyordu. Şimdi bakınca 'Çok zayıfmışım' diyorum. Ama bilinçli bir zayıflık değildi. Bayramda 3 günde 5 konser verdim, insan yemek yemeyi unutuyor. Ama artık iyiyim, domuz gibiyim.

Hastaneden çıkar çıkmaz niye Berkay'ın konserine çıktınız?

Arkadaşımın sahnesine çıktım diye niye eleştiriliyorum ki. Daha önce Berkay'ın 'Ey aşk' şarkısını çok sevdiğim için ona 'Düet yapar mıyız?' diye rica etmiştim, yani öyle bir plan vardı. Ama çok iyi oldu onun sahnesine çıkmam çünkü hastaneden çıktıktan sonra içimde bir korku vardı. İnsan 20 gün yatınca kendisini garip hissediyor. 20 gün topuklu giymemişim, bir korku oluyor.

Hastanede yattığınız süre içinde işinizle ilgili neler düşündünüz?

Patlayan çok konserim oldu ama maddi zarara takılmam. Taksam kendime ev alırdım. Hiçbir şeyim yok.

Parayla aranız kötü anlaşılan...

Evet. Tutamıyorum para. Ben harcamayı, gezmeyi seviyorum. İşime de yatırım yapıyorum. Mesela son çektiğim klibe 120 bin lira para harcadım. 30-40 bin liraya beste alıyorum, aranje yaptırıyorum. Ben hiçbir zaman paradan anlayan biri olmadım. Ama bundan sonra kazandığımı tutacağım. Bir ev almak istiyorum. Zamanında babamın aldığı bir oda bir salon ev vardı, daha büyük bir ev alırım diye onu da satmıştım, o da gitti çünkü aptalım.

Geçtiğimiz günlerde soysal medyada 'Çocuk istiyorum diye uyandım. 30 sonrası sendromu mudur acaba?' diye yazdınız...

Evet, çocuk çok istiyorum, bütün evli arkadaşlarıma baskı yapıyorum "Getirin de bakalım" diye.

Eski eşiniz Rıza Esendemir bu paylaşımınızın ardından 'Biri Demir, biri Ayşe hem de, iki tane olacaktı. Bu tweet yarın kendini imha edecek' diye tweet attı. Ne söyleyeceksiniz?

Her şey hakkında konuşurum ama bu konu hakkında konuşmam. Herkes artık işiyle ya da kendi hayatıyla konuşulsun.

Bu hayatta hiç keşkeleriniz oldu mu?

Hayır, olmadı. Hatta bir huyum var, 'yapma' denileni yapıyorum. Çocukken ilkokulda hoca döverdi, ben de yüzüne inadına gülerdim. Gerçi özel okula gittik, yine de dayak yedik, iyi mi!

"İŞİN MATEMATİĞİNİ BABAM ÇÖZDÜ"

Geçtiğimiz aylarda babanız Hulusi Derici ile düet yaptınız. Babanızla ilgili yeni bir projeniz var mı?

Hayır, yeter, albümde anı olarak kalsın.

Şarkılarınızın neredeyse hepsi tutuyor, işin matematiğini mi çözdünüz?

Ben çözmedim, babam çözdü çünkü şarkıları kariyerimin başında o seçti. 'Kalbimin Tek Sahibi' şarkısını aldık, okuduk. Prodüktörümüz "Bu şarkı avam, tutmaz. Baltayı taşa vurduk" dedi. Babam da "Eğer tutmazsa gelsin beni bulsun. Yıllar sonra 'Samanyolu' gibi olacak" dedi. Bütün memleket bu şarkıyla evlendi, iTunes'un hâlâ en çok indirilen Türkçe şarkısı. Türkiye'de 100 milyonu aşan ilk video benimdi. Yeni şarkım 'Bazı Aşklar Yarım Kalmalı' şu an Muud'un ilk sırasında.

Konserler ne zaman başlıyor?

Aralık'ta başlıyorum, artık duramıyorum yerimde. Açıp eski videoları izliyorum. Yata yata patates büyüyor sadece. Altı ay bir şey yapmazsam kimse adımı anmaz. '2000'lerin ortalarında böyle bir kız vardı' derler.

Kaç dövmeniz var?

25-30 tane dövmem var. Sıkıldım mı yaptırıyorum, sonra pişman oluyorum. Her an bu dövmelerimle topçu olabilirim.

Bir gün parasız kalırsanız ne yaparsınız?

Ailem bir dediğimi iki etmedi ama ben de işin suyunu çıkartmadım. Mesela lüks arabayla beni görme imkanınız yok. Bir kere iyi para kazandığımda spor araba aldım ama ikinci hafta geri verdim çünkü kendimi kötü hissettim. Bir kere kendime tektaş aldım, ertesi gün "Ellerim yaba yaba, bende olmadı" deyip sattım.

"ÖZEL ODAYA ÇIKTIKTAN İKİ GÜN SONRA ŞARKI ALDIM"

Sürekli üretip gündemde kalmak zor değil mi?

Hastanede özel odaya çıktıktan iki gün sonra gidip şarkı aldım. 30 şarkım var, 15 tanesi cepte, büyük hit.

Kimlerden şarkı alıyorsunuz?

Sinan Akçıl ve Ayla Çelik var. İsimsizlerde de alıyorum. 'Kalbimin Tek Sahibine' Hüseyin Boncuk'a aitti, onu kimse tanımıyordu ama o şarkı patlattı beni. Benim bir e-postam var, oraya şarkı gönderiyorlar. Ne şarkılar çıkıyor oradan.

Tanınmamış kişilerden aldığınızı bestelere az paralar veriyorsunuzdur...

Tanınmış isimler daha büyük para alıyorlar ama ben diğer bestecilere de haklarını veriyorum. Hala 'Kalbimin Tek Sahibine' defalarca isteniyor. Ben o adamın hakkını nasıl öderim. Eğer dizilerde falan çalarlarsa "Bana para vermeyin, bestecilere verin" diyorum.

"NE YAPAYIM ANAMIN KARNINDAN BÖYLE ÇIKMIŞIM"

Sosyal medyada yapılan yorumları umursuyor musunuz?

Herkes her şeyi takıyor abi. Kendimle barışık görünüyorum falan yalan onlar. İnsanız, takıyoruz yorumları tabii ki; beş senedir yok böyle ağızlıyım, yok böyle burunluyum... Ne yapayım, ben de anamın karnından böyle çıkmışım. Burnumu üç kere değiştirmeye çalıştım, böyle oldu. Elimde olmayan şeylerle insanlar bana vurunca ben de kendimle dalga geçiyorum. Kendi ile barışık olan adam bu kadar kendini kafasına takmaz. Sosyal medya güçlü ama keşke kapatılsa hepsi.

Neden, işinize yaramıyor mu?

İşe yaramaktan çok artık insanları yerden yere vurma yeri haline geldi. Binlerce yorum geliyor. Etten kemikten değilim, tabii ki takıyorum. Android miyim, ruhsuz muyum? Hadi beni boşver, annem okuyor. Dünyanın en iyi çocuğunu yaptığını düşünüyor ama doğurduğu çocuğa küfür ediliyor. Anamın ne günahı var?

"DİYET FİRMASINDAN GELEN YEMEKLERLE BESLENİYORUM"

Anoreksia hastalığına yakalandığınız söyleniyordu. Doğru mu?

Böyle yorumlar insanın ağrına gidiyor. Herkes bir şey söylüyor. Manyak mıyım ben, niye kendimi kusturayım? Ayrıca ben kusamam bile. O dönem yemek yemiyordum. Gün boyu bir-iki domates yiyordum.

Şimdi nasıl besleniyorsunuz?

Bir Diyet firması ile çalışıyoruz. Günlük paketler yolluyorlar eve, günlük ihtiyacım olan karbonhidrat ve proteinin hepsini alıyorum. Bol yeşillik suyu içiyorum. Hepsine günlük olarak uymak zorundayım. Çünkü bunları yemezsem fast food yemekten çok kilo alırım. Evde bir şeyler pişirmeye de üşeniyorum.

"SEVİMSİZ DURDUĞUMA BAKMAYIN ÇOK SEVENİM VARMIŞ"

Hastanede yattığınız sürede sizi aramadığı ya da ziyaretinize gelmediği için kırıldığınız biri oldu mu?

Hayır, herkes geldi. Zaten sektörden iki arkadaşım vardır benim. Asosyal biriyim. Arkadaş canlısı değilim. Evimde otururum, zar zor beni dışarı çıkarırlar. Gezdiğim zaman da menajerimle, asistanımla çıkıyorum. Bu süreçte çok destek gördüm. Yüz yüze tanışmadığım insanlar bile mesaj attılar, hastaneye geldiler. Bazen 'Ölsem cenazem kalabalık olur mu?' diye düşünürdüm. Sevimsiz durduğuma bakmayın, varmış sevenim.


Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

Abisini boğazını keserek öldüren zanlı adliyeye sevk edildi

Türel Asarcıklılardan destek istedi

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

Sandığa gidecekler dikkat

İlk kez oy kullanacak gençler ‘Başkan Sezer’ dedi

Çiftçi’ye Cumhuriyet Mahallesi’nde coşkulu karşılama

Ömeroğlu, STK başkanları ile iftarda buluştu

Türel, Soğukpınar Derneğinde moral buldu

Başkan Bıyık, Darıcalıları mitinge davet etti

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR