• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

İnşaat ve konut sektörü bir araya geldi

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün en seçkin buluşmalarından biri olan 6. İnşaat ve Konut Konferansı bugün 300'ü aşkın şirketin katılımıyla...

EKONOMİ 9.01.2018 15:03:00 0
İnşaat ve konut sektörü bir araya geldi

Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün en seçkin buluşmalarından biri olan 6. İnşaat ve Konut Konferansı bugün 300'ü aşkın şirketin katılımıyla gerçekleşti.

İnşaat ve konut sektörünü bir araya getirerek her yıl önemli konuların konuşulduğu İnşaat ve Konut Konferansı, 2012'den bugüne kadar toplam bini aşkın şirketi ağırladı. Konferans bu yıl da 300'ü aşkın şirketin katılımıyla gerçekleşti. Bosch Ev Aletleri Platin sponsorluğunda düzenlenen konferansta bu yıl da sektöre orta ve uzun vadeli çözüme dönük perspektif çizen vizyoner konuşmacılar yer aldı.

İnşaat sektörü için çok önemli bir buluşma noktası olduğunu vurgulayan Eventuum Genel Müdürü Pınar Kopuz, "Her yıl artan katılımla sektörün nabzını tutan konferansa bu yıl da büyük ilgi oldu. Yine birbirinden değerli konuşmacılar ve katılımcılar ağırladık. Ülke ekonomisindeki yeri ve önemi her geçen yıl artan Türk inşaat sektörünün dinamizminden aldığımız güçle 6 yıldır düzenlediğimiz konferans, bugün artık sektöre katkısı yadsınamayacak ve heyecanla beklenen buluşmaya dönüştü. İnşaat sektörüyle ilgili yatırımcı, uygulayıcı ve tüm karar vericileri bir araya getirerek işbirliği fırsatlarına ve bilgi alışverişine zemin oluşturmayı hedefledik. Konferansa gösterilen ilgi de bizlerin doğru ve güzel bir çaba içinde olduğumuzu gösteriyor" dedi.

"Barınma ihtiyacı toplumun gelir seviyesine bağlı"

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, ulaşılabilir fiyatta konut üretimi ve yaşanası şehirler konusunu ele alarak sektörün konut alanında da henüz yolun başında olduğunu vurguladı. Durbakayım aynı zamanda, "Konut sektöründe daha yolun başındayız. 80 milyonluk genç nüfusa sahip olan bir ülkeyiz. İnsanoğlunun iki ana gereksinimi "Beslenme" ve Barınma" ihtiyacı bitmeyeceğinden sektörümüzün varlığı ve önemi de aynı oranda devam eder. Ancak barınma ihtiyacının karşılanması toplumun gelir seviyesine bağlı. Ülkemizdeki konut ihtiyacı olan kesimin yüzde 85'inin gelir seviyesi orta ve altıdır. Bu kitlenin ev sahibi olabilmesi için üretimde arsa girdisinin en fazla metrekare başına 500 1.000 TL olması gerekir. Kentsel dönüşümde sadece konut yapımı değil "yaşanası şehirler" kurulması gerekir. İnsanların işlerine yürüyerek veya toplu taşıma ile kısa zamanda ulaşabildiği, sağlık, eğitim, sanat & kültür, eğlence hizmetlerine bedelsiz veya çok küçük bedeler ile sahip olabileceği "pilot şehirler" kurmalıyız" dedi.

Bosch Ev Aletleri Proje Satışlar Direktörü Alper Şengül de inşaat sektörü ile birlikte hareket ettiklerine değinerek, "İnşaat sektörü, biz beyaz eşyacılar için de yeni bir kanalı oluşturuyor. Bizler de bu kanalın ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda pozisyon almaktayız. Bayi ağımızla birlikte perakende satış olarak verdiğimiz hizmetleri geliştirerek, doğrudan proje firmalarına sunuyoruz. Gerek ürün, gerek satış, gerekse satış sonrası ve ödeme konularında şirketimizin tüm kaynaklarını kullanarak sizlere daha iyi hizmet etmenin çabası içerisindeyiz. Yeni konutlar; çevreye duyarlı, yeşil alanları olan, güvenlik-ulaşım sorunlarını çözmüş ve aynı zamanda her türlü enerji tasarrufunun sağlandığı toplu yaşam alanları olarak sunuluyor. Biz de içinde bulunduğumuz dijital çağın gereklerinin bu sektörde hayata geçirilmesi için yürütülen çalışmalarda öncü konumdayız" açıklamasını yaptı.

"Kendi kaynaklarımızı üretmeliyiz"

Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik da sürdürülebilirlik konusuna değinerek, "Sürdürülebilir şehir, çevresi ile ilişki kurabilen, doğa tarafından daimi olarak takviye edilebilen enerjiden faydalanmayı esas alır. Hızla kaynaklarımız tükeniyor. 2050 yılına kadar dünyanın 3 farklı enerji kaynağına ihtiyacı olacak. Kendi kaynaklarımızı üretip aynı şekilde tüketim dengesi oluşturursak dünya teknolojinin enerjisine yetebilecek düzeye gelebilir. Bugün hayatımızın önemli bir parçası olan teknolojinin gelişim hızına paralel sürdürülebilirlik konusunda da aynı hıza ayak uydurmalıyız. Planlanacak şehrin mümkün olduğu kadar kendi kendine yetebilmesini, çevreye en az zarar verecek şekilde organize edilmesi şart" dedi.

Konferansta söz alan Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan ise "Sektörün Genetik Yapısı ve Yaklaşımın İyileştirilmesi" başlıklı konuşmasında, "İnşaat sektörü 2016 yılından itibaren her yıl bir önceki yıla oranla rekor kırmaktadır. Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründeki karlılık oranı diğer sektörlere oranla yüksek olmasına rağmen iş adamlarımız kazancın düşük olduğundan şikayet ediyorlar. 39 yıllık ticari hayatım boyunca iş adamlarımızın şükür ve kanaatten uzak hep ağladıklarına şahit olmuşumdur. Sanıyorum bu ülkemiz insanının genetik sorunu olsa gerek" dedi.

"Türkiye'de kentsel dönüşüm makro ölçekte gerçekleştirilmeli"

Konferansın Basın Sponsoru olan Fortune'un Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Toros'un moderatörlüğünde "Sektörün Geleceğine Dair Önemli Analizler" konulu panel de gerçekleştirildi.

By Oktayöz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Öz panelde, "Deprem Gerçeği ve Kentsel Dönüşümün Gerekliliği" konusunun altını çizdi. Öz, "Dünyada pek çok afet oluyor. Türkiye'nin en büyük riski ise deprem bölgesinde yer alması. Depremin zorunlu sonucu olarak, kentsel dönüşümün gerekliliği de ortaya çıkıyor. Türkiye'de kentsel dönüşüm makro ölçekte gerçekleştirilmeli. Belediyelerin, bakanların ve sosyal kuruluşların bu konuda duyarlı olup, master çalışmalar ile hızlandırılmalıdır. 2016'nın sonlarından itibaren 2017'de dahil olmak üzere sektörümüz açısından parlak geçmedi. Demir ve beton fiyatlarında hızla artış görüldü. Hammadde deki fiyat artışı arz fazlalığından dolayı talep düşüklüğüyle beraber ters orantılı şekilde inşaat sektöründe bir kriz yaşandı. Satışların dip yaptığı bir dönem yaşadık. Kentsel dönüşüm, ilçelerin ve bölgelerin daha kurumsal bir yapıya kavuşmalarını sağlayacak olan sistemin öncüsüdür, bu yüzden desteğimizi artırmamız gerekiyor" dedi.

Panele Mimar ve Mühendisler Grubu Genel Başkanı Osman Balta, By Oktayöz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Öz, Seha Yapı Genel Müdürü İskender Uslu, Yiğit İDK Grup Yönetim Kurulu Balkan Vekili Önder Yiğit ve Gayrimenkul için Strateji Platformu Başkanı Hakan Gümüş katıldı.


Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR