• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,28
  • EURO

    35,10% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2312,35% 1,54
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

İngilizcede Öğrencilerin En Çok Zorlandığı Konular Nedir?

"En zor İngilizce konuları nedir? İngilizce öğrenirken öğrenciler en çok hangi konularda zorlanır? İngilizce öğrenirken nelere dikkat edilmelidir? İşte son ve güncel İngilizce öğrenim bilgileri!"

EĞİTİM 16.10.2020 20:12:00 0
İngilizcede Öğrencilerin En Çok Zorlandığı Konular Nedir?

 

İngilizce öğrenmek çoğu insan için oldukça zorlayıcı olabilmekte. Özellikle Türkçe ile kıyaslandığı zaman Türkçenin farklı bir dil ailesinden gelişi, sondan eklemeli bir dil oluşu ve cinsiyetsiz bir dil oluşu gibi faktörler İngilizce öğrenmeyi zorlaştırabilmektedir.

 

Bizler de yazımızda öğrencilerin İngilizce öğrenirken en çok zorlandıkları konuları ve bu konuları öğrenirken neden özellikle daha fazla zorlandıklarını açıklayacağız.

 

Birçok dünya ülkesinde en yaygın uluslararası kullanılan dil olan İngilizce aynı zamanda eğitim, işletme, tıp, bankacılık, turizm ya da diplomasi dilidir. İngilizce bunun dışında bilgi işlem dilidir ve bu nedenle de küresel bir dildir. Kullanıcı sayısı günlük olarak artsa da, insanlar öğrenme sürecinde ve bu dilde ustalaşmada birçok zorlukla karşı karşıya kalıyor.

 

 

1. İngilizcede Zamanlar

 

İngilizcede fiil zamanları, İngilizce konuşanların kendi dillerinde geçmiş, şimdi ve gelecek hakkında konuşmak için kullandıkları fiillerin formlarıdır (go, went, will go). İngilizcede on iki zaman formu ve formlara ait zaman ifadeleri yer almaktadır. İngilizce öğrenenler için, İngilizce zamanların nasıl kullanılacağını bilmek oldukça zor ve içinden çıkılmaz gibi görünebilmektedir.

 

Simple Present

Simple Past

Simple Future

I study English every day.

Two years ago, I studied English in England.

If you are having problems, I will help you study English.

I am going to study English next year.

Present Continuous

Past Continuous

Future Continuous

I am studying English now.

I was studying English when you called yesterday.

I will be studying English when you arrive tonight.

I am going to be studying English when you arrive tonight.

Present Perfect

Past Perfect

Future Perfect

I have studied English in several different countries.

I had studied a little English before I moved to the U.S.

I will have studied every tense by the time I finish this course.
I am going to have studied every tense by the time I finish this course.

Present Perfect Continuous

Past Perfect Continuous

Future Perfect Continuous

I have been studying English for five years.

I had been studying English for five years before I moved to the U.S.

I will have been studying English for over two hours by the time you arrive.

I am going to have been studying English for over two hours by the time you arrive.


 

Yukarıdaki fiil zaman çizelgesine bakıldığında nasıl düzenlendiği görülmektedir. İngilizce konuşanların zamanı nasıl anladıkları hakkında bu tablo çok şey ifade etmektedir.

 

İngilizcede dört şimdiki zaman, dört geçmiş zaman ve dört gelecek zaman mevcuttur.

Ayrıca üç basit zaman, üç sürekli zaman, üç perfect zaman ve üç perfect sürekli zaman vardır. Bu gruplar İngilizce fiil zamanlarının nasıl kullanıldığını öğrenirken öğrencileri oldukça zorlamaktadır.

 

Fakat aslında korkulacak kadar zorlayıcı olmadığı, çalıştıkça anlaşılmaktadır. Örneğin, tüm basit zamanların benzer kullanımları vardır. Şimdiki zamanların ve geçmiş zamanların yalnızca bir biçimi varken gelecek zamanların iki biçimi olduğunu da söylemeliyiz.

 

Bazı sık sorulan sorularla İngilizce zamanların nasıl zorlayıcı olabileceğini ve üstesinden nasıl gelinebileceğini inceleyeceğiz.

 

Fiil zamanlarını nasıl öğrenebilirim?

 

Anadiliniz yani Türkçe, zaman kavramına dair düşüncelerimizi oldukça fazla etkilemektedir. Aynı zamanda fiil zamanlarını kullanma şeklimizi de değiştirir. Örneğin, öğrencilerin sık ​​sık present perfect tense öğrenirken ya da kullanırken hata yaptıkları gözlemlenmektedir. Bu durumun sebebi oldukça açıktır. Çünkü present perfect tense, Türkçede mantıksal karşılığı olan ve kullanılan bir zaman değildir.

 

Bu nedenle de İngilizce öğrenirken, anadili İngilizce olanlar gibi düşünmeyi öğrenmelisiniz. Zaman kavramının bu kişiler tarafından nasıl görüldüğünü öğrenmelisiniz. Kapsamlı fiil kipi açıklamalarına düzenli çalışmak ve bunları sürekli olarak kullanmaya çalışmak size yardımcı olacaktır.

 

Etkin ve pasif fiil formlarını iyi bilmek de sizin için önemlidir. Kullandığınız gramer formlarını düşünerek kullandığınız zaman, cümleleriniz kesik kesik ve anlaması zor hale gelecektir. Kimse böyle bir durumda kalmak istemez elbette.

 

Ayrıca çok sayıda İngilizce düzensiz fiil bulunmakta ve bunları öğrenmek için de biraz zaman ayırmalısınız.

 

Kaç Tane Fiil Zamanı Vardır?

 

Bu sorunun cevabı, soruyu kime sorduğunuza bağlı olarak değişebilmektedir.

 

Çünkü dilbilimciler, İngilizcenin üç kipi olduğunu söyler: geçmiş, şimdiki zaman ve gelecek. Her zamanın basit, sürekli, perfect ve perfect sürekli olarak adlandırırlar.

 

İngilizceyi yabancı dil olarak öğretenler ise, İngilizcenin 12 zaman kipine sahip olduğunu (simple present, present continuous, vb.) ve hatta 12 kipe ek olarak, İngilizce zamanı ifade etmek için kullanılan ekstra formlar (used to, would always, and future in the past) olduğunu söylerler.

 

En yaygın zaman hataları nelerdir?

 

İngilizce öğrenenlerin yaptığı en yaygın hata, şu anda olan şeyler hakkında konuşmak için Simple Present Tense kullanmaktır. Çoğu fiil için bu durum yanlış; bunun yerine Present Continuous kullanılmalıdır.

 

Bir diğer büyük hata da last week gibi belirli zamanlar söz konusuyken, present perfect'i kullanmaktır. İngilizcede bu durum da hata olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

Bunun dışında, İngilizce öğrenenlerin çoğunun will yapısı ile de sorunları mevcuttur.


 

Zamanları çalışmak için hangi kaynakları kullanmalıyım?

 

İlk olarak kuralları iyi bilmeniz gerekiyor. Size yazımızda verdiğimiz zaman tablosuna çalışmak iyi bir başlangıç olabilir.

 

Daha sonra, TV ve filmleri İngilizce olarak izleyin. İzlediğiniz dizilerin bol bol diyalog içermesine özen gösterin. Komediler ve dramalar bu konuda oldukça elverişlidir. Çoğu İngilizce öğretmeni sınıflarında Friends veya The Big Bang Theory gibi dizileri kullanmaktadır.

 

Ayrıca bol bol okuma yapmalısınız. Yine, bol bol karşılıklı konuşma içeren kitapları okumak sizin için verimli olacaktır.

 

https://www.getwordly.com/blog/ingilizce-zamanlar/

 

 

2. İngilizce Kelime Hazne Sıkıntısı

 

Kelime öğrenmek ya da kelime ezberlemek… İşte bütün mesele bu!

 

İngilizce öğrenen çoğu kişi kelime öğrenmek yerine ezberlemeyi seçtiği için yüzlerce ve hatta binlerce kelime arasında boğulabiliyor. Bu kadar fazla kelimeyi ezberlemek hem çok yorucu hem de kulağa imkânsız gelebiliyor.

Bu durumda kelimeleri ezberlemek yerine öğrenmeyi, anlamlı bağlamlar içinde kullanarak akılda tutmayı denemek gerekiyor.

 

Örneğin; bir restorandaki menüde yer alan bir kelimeyle kafanız mı karıştı?

Ya da dizi izlerken ana dili İngilizce olan bir karakterin ne demeye çalıştığını anlayamadınız mı?

Karşılaştığınız zor kelimeleri hızlıca kontrol edip öğrenmenize yardımcı olacak iyi bir İngilizce sözlüğe ihtiyacınız var.

 

Her zaman bir sözlükteki kelimelere bakmak hoş olmayabilir. Fakat dünya üzerinde İngilizce öğrenmeye çalışan insanlar sözlük kullanmakta ve bu yüzden eğer siz de bir tane kullanırsanız, anadili İngilizce olan kişilerle uyum içinde olabilirsiniz.

 

Her zaman, her yerde sözlük kullanma konusunda rahat olmalısınız, böylece aşağıda bahsedeceğimiz yöntemleri kullanarak kelimeleri doğru bir şekilde öğrenmeye ve pratik yapmaya hazır olabilirsiniz.

 

Biz de sizin için hafıza geliştirme tekniklerine örnek olması adına, İngilizcede akılda tutmakta en çok zorlanılan 14 sözcüğü ve bu sözcükler için hafıza tekniğini derledik.

 

  1. Öğrenmesi Zor İngilizce Kelimeler İçin Müzikten Yararlanma

 

Genellikle insanlar özellikle kelime ezberlemesi gerektiğini bildiğinde bir panik yaşayıp nasıl ezberleyebileceklerini bilemezler. Oysa ezberlemek zorunda olmadıkları zaman, bu, kendiliğinden gerçekleşir.

Örneğin bir şarkıyı birkaç kez dinlediğinizde melodilerle ezberlemek her zaman daha kolay olmaz mı? Birkaç dinleme sonrasında şarkı sözlerinin tamamını nasıl ezberleyebildiğinize inanamazsınız.

Bunun nedeni şarkının dilinize dolanmasıdır. Özellikle hızlı tempolu ve kolay şarkıları hatırlamanız daha da kolay olacaktır.

 

İngilizce öğrenenler, kelimeleri hatırlamanın en kolay yollarından biri olarak bu şeklide melodileri kullanabilirler ve böylece kelimeleri ezberlemek işkence olmaktan çıkmaktadır.

Bu konuyla ilgili internet adeta bir derya deniz olduğu için size önerimiz internetin nimetlerinden faydalanmanız yönünde olacak. Örneğin bazı sitelerde içinde belirli bir kelimenin geçtiği şarkıları bulabilir ve bu şarkıları dinleyebilirsiniz. Size şarkılar kelimeleri bağlam içinde vereceği için aklınızdan kolay kolay çıkmayacak ve ezberleme yerine öğrenme gerçekleşmiş olacaktır.


 

Şimdi aşağıdaki zor İngilizce kelimelerle pratik yapalım:

 

Accommodate

 

Tanım: Bir şey / bir kimse için alan yaratmak; birinin isteklerine veya ihtiyaçlarına uyum sağlamak

 

Kullanıldığı yer: Bu, özellikle kişiler arası ve iş ilişkileri için önemli olan günlük bir kelimedir.

 

Fakat accommodate bazen yanıltıcı bir kelimedir çünkü hem fiziksel mekâna hem de daha soyut fikirlere atıfta bulunabilir. İngilizce öğrenenler de bu kelimeyi benzer bir başka kelime olan accommodation (konaklama) ile karıştırabilirler.

 

John Mellencamp’ın "John Cockers" şarkısının başında bu kelimenin ne anlama geldiğini mükemmel bir şekilde anlayabilirsiniz:

 

“I don’t accommodate nobody, I just take care of myself”

 

Şarkıcı yalnızca kendi iyiliğiyle ilgilenir ve başka kimsenin ihtiyaçlarını karşılamak istemez.


 

Deduction

 

Tanım: Daha büyük bir tutardan çıkarılan tutar; diğer bilgilere dayalı mantıksal bir sonuç

 

Nerede kullanılır? Bu kelimenin vergilerle ilgili olarak kullanıldığını neredeyse her zaman duyabilirsiniz. Örneğin, “My charitable donations allowed me to get a deduction on my tax payments.”

Bu kelimenin ikinci tanımı daha az yaygın bir kullanımdır, ancak ara sıra duymanız da mümkündür.

 

Aretha Franklin’in şarkısı "Who Needs You?", deduction kelimesinin ikinci anlamıyla kullanımına bir örnektir.

 

“All this big production leads to one deduction: Who needs you?”

 

Millennial

 

Tanım: Yaklaşık olarak 1980'lerin başı ile 1990'ların sonu arasında doğmuş biri

 

Nerede kullanıldığı: Bu kelimeyi medyada defalarca göreceksiniz. Özellikle X kuşağı ile Baby Boomers (iki eski nesil) veya Z kuşağı (daha genç nesil) ile Y kuşağının zevklerini ve eğilimlerini karşılaştırarak değerlendiren çok sayıda makale mevcuttur.

 

Millennial, Millennium (bin yıllık bir süre) gibi diğer bazı İngilizce kelimelere çok benzediği için İngilizce öğrenenler için bir başka zor kelimedir diyebiliriz. Yüzyılın başında, 1999'dan 2000'e kadar Y kuşağı büyürken, bu kelimelerin birbiriyle nasıl bağlantılı olduğunu görebilirsiniz.

 

Bu kelimeyi The 1975 şarkısındaki “Give Yourself a Try” da görebilirsiniz:

 

“I was 25… a Millennial that Baby Boomers like.”

 

Flabbergasted

 

Tanım: Tamamen şok olmuş veya kafası karışmış

 

Nerede kullanıldığı: Genelde mesajlaşırken ya da birinden komik ya da alakasız bir mesaj aldığınızda kullanabileceğiniz bir kelimedir.

 

Telaffuz etmesi ve hatta yazması epey zorlayabilen bir kelimedir aynı zamanda, bu yüzden bu kelimeyi gördüğünüzde kafanızın karışması da son derece normaldir.

 

Van Morrison’ın "Rough God Goes Riding" şarkısında bu kelimenin çok net bir kullanımı var:

 

“I was flabbergasted by the headlines”

 

Bu cümle, şarkıcının haberlerde okudukları yüzünden inanamadığı ve şoke olduğu, kafasının karıştığı anlamlarına geliyor.


 

Oblivious

 

Tanım: Bilinçli olmamak; birinin veya bir şeyin farkında olmamak

 

Nerede kullanılır?

Çok yaygın, günlük bir kelimedir.

 

Bu kelime, doğru telaffuz etmek ya da doğru yazmak için biraz pratik gerektirebilir, ancak öğrenmesi zor değildir. Yavaşça söylemeyi deneyip ardından tek seferde kelimeyi söylemeyi deneyin. Oblivious kelimesini, "çok açık ve anlaşılması kolay" anlamına gelen “obvious” kelimesiyle karıştırmayın.

 

  1. Zor İngilizce Kelimeleri Sanatla Görselleştirin

 

İster gerçekte bir sanat müzesinde ister çevrimiçi olsun, kendinizi bir sanat eserine uzun bir süre bakarken bulduğunuzda, o eser kesinlikle aklınızda kalacaktır. Zor kelimeleri güzel resimlerle ilişkilendirmek, onları hatırlamanıza yardımcı olmanın başka bir yoludur.

 

Aşağıdaki kelimeler için, kelime ilişkilendirmelerimizi oluşturmak için Leonardo da Vinci’nin ünlü "Mona Lisa" resmini kullanacağız. Elbette sizin için anlamlı olan herhangi başka bir resimi kullanabilirsiniz!

 

Sustainable

Tanım: Sürdürülebilirlik yeteneği; çevre dostu

 

Nerede kullanıldığı: Bu kelimeyi en çok yukarıdaki ikinci tanımdaki kullanımı ile duyarsınız, genellikle televizyonlarda veya reklamlarda denk gelme ihtimaliniz var. Örneğin, bir elektrikli otomobil üreticisi, arabalarının havayı kirleten gazlı arabalardan daha sürdürülebilir yani “Sustainable” olmasıyla övünebilir.

 

"Mona Lisa" bağlamı: Bu tablodaki kadının gizemli gülümsemesini yüzyıllardır nasıl sürdürdüğünü bir düşünsenize! Bu kelimenin çevresel yönünü hatırlamak için zihninizi onun arkasındaki yeşil arka plana sabitleyebilirsiniz.

 

Quaint

Tanım: Eski moda, antika

 

Nerede kullanılır?

Oldukça yaygın, açıklayıcı bir kelimedir ve genellikle bir evin veya dekorasyonunun görünümünü tarif etmek için kullanılır.

 

İngilizce öğrenenler için zor bir kelime olabilir çünkü görsel bir yardım olmadan anlaşılması zordur.

 

"Mona Lisa" bağlamı: Quaint, Mona Lisa'yı tarif etmenin harika bir yolu olabilir çünkü bu kelime, aynı zamanda antika veya çekici olan eski moda bir görünüme sahip olmak anlamına gelir.

 

Ecstasy

Tanım: Coşkun bir mutluluk hali

 

Nerede kullanılır?

Şaşkınlığa benzer şekilde, İngilizce konuşanların aşırı duygularını tanımlamak için kullandıkları açıklayıcı bir kelimedir. Genellikle "in ecstasy " ifadesi içinde, "“I was in ecstasy when I found out that I won the lottery!” gibi kullanılır.

 

"Mona Lisa:" bağlamı: Sanatsal imgelerin sana zor gelen İngilizce kelimelerin tersini göstermek için nasıl kullanılabileceğinin güzel bir örneğini burada kullanabiliriz. Bu tablodaki kadının meşhur bastırılmış, düz bir gülümsemesi var. Ecstasy içinde olsaydı ne kadar farklı görüneceğini hayal edebilirdiniz; ağzı açık, kocaman bir gülüşü olurdu.

 

  1. Günlük Rutininizi Kullanın

 

Sabah rutininizde neler yapıyorsanız bunları aklınızda bulundurup değerlendirebilirsiniz.

 

Muhtemelen uyanıyorsunuz, sosyal medyanızı kontrol ediyorsunuz, yataktan kalkıyorsunuz, kahve yapıyorsunuz, o kahveyi içiyorsunuz, giyiniyorsunuz, makyaj yapıyorsunuz, saçlarınızı fırçalıyor ve iş için kapıdan dışarı çıkıyorsunuz.

 

Bu kendiniz için yaptığınız düzenli bir program olduğu için, bunu baştan sona bilirsiniz. Aynanız veya cezveniz gibi bu rutinden geçerken her gün gördüğünüz nesneler vardır. Bunlar, zor İngilizce kelimeler için akılda kalıcı çağrışımlar yaratmak için fırsatlardır.

 

Anne, baba, teyze, amca, büyükanne, büyükbaba ağabey veya kız kardeş iseniz, bu egzersizi daha küçük çocuklarla da kullanabilirsiniz. Bu, aynı zamanda zor İngilizce kelimeler öğrenmek isteyen çocuklarla da kullanılabilecek harika bir etkileşimdir.


 

https://www.getwordly.com/blog/adan-zye-en-cok-kullanilan-ingilizce-kelimeler-ve-anlamlari/

 

3. İngilizcede Telaffuz Hataları

 

İngilizce kelimeleri doğru telaffuz etmeyi öğrenmek, İngilizce öğrenmenin en zor kısımlarından biri olabilir.

 

İngilizcede ana dilinizde bulunmayan bazı sesler vardır, bu yüzden tamamen yeni sesler çıkarmayı öğrenmeniz gerekecektir.

 

Ayrıca, İngilizce ünlüler bir kelimenin nasıl söyleneceğini bilmeyi gerçekten zorlaştırır. Örneğin ”way,” “weigh” ve “whey” aynı telaffuz edilirken, “comb,” “bomb” ve “tomb” kelimelerinin hepsi farklı telaffuz edilir.

 

İşte bu yüzden, İngilizce kelimeleri daha iyi telaffuz etmenize yardımcı olacak 14 ipucumuz var.

 

  1. Dinlemeyi öğrenin

  2. Ağzınızın ya da dudaklarınızın aldığı şekli fark edin.

  3. Dilinize dikkat edin

  4. Kelimeleri seslere ayırın

  5. Seslere ve kelimelere vurgu ekleyin

  6. İngilizceyi hangi aksanla öğrenmek istediğinize karar verin

  7. Özellikle telaffuzunda zorlandığınız sesler için mübalağa yapın

  8. Zor kelimeleri sesletim ile yazın

  9. Duyduklarınızı not alın

  10. Tekerlemelerle pratik yapın

  11. Telaffuz videoları izleyin

  12. Kendinizi kaydedin

  13. Bir arkadaşınızla pratik yapın

  14. Konuşabildiğiniz kadar çok konuşun




 

 

4. İngilizce Gramer Kuralları


 

Gramer nedir? Yıllarca öğrenmiş olsalar bile, birçok insan için hala bir gizemdir. Ya ondan korkarlar ya da tamamen görmezden gelirler. Ancak, herhangi bir dil öğreniyorsanız, ikisini de yapmak zorunda değilsiniz. Dilbilgisini kolayca öğrenmek için, onu doğru yere koymanız yeterli.

 

Gramer, yeni bir dilde ustalaşmanın başlangıç ​​aşamalarında genellikle zordur. Farklı diller, farklı gramer kalıpları ile bilinir. Örneğin, İngilizce ve Mandarin dilbilgisi tamamen farklı iki kavramdır ve anlaşılması zaman alabilir. Ancak durum böyle olmamalıdır. Ne de olsa anadili İngilizce olan kişiler grameri bilmeden bir dil öğrenirler.

 

Konuşma dili gramer doğruluğundan yoksunken dahi anlaşılabilir olsa da, sorun bir blog için makale, sosyal medya için bir gönderi veya okul için bir ödev yazmanız gerektiğinde ortaya çıkar. Bunun için uygun gramere ihtiyacınız vardır. İçerik için 100 alsanız bile, yine de gramer yüzünden koca bir 0 alırsınız. Motivasyon kırıcı geliyor olsa bile, çalışmaya devam etmelisiniz ve bunu düzeltmek yine sizin elinizde.

 

Peki, İngilizce Gramer konuları nasıl daha iyi öğrenilir?

 

Öğrenebileceğiniz kadar çok kelime öğrenin

İnsanlarla konuşun

İzleyerek öğrenin

Düzeltme isteyin

İsim, sıfat, zarf gibi alt türleri mutlaka bilin

Kalıpları öğrenin,

Fiil yapılarını öğrenin

İnternetten yardım alın.

 

5.İngilizce Eşya, Bitki ve Ülke İsimlerini Hatırlamak

 

İngilizcede kelimeleri hatırlamak kimisi için hayli zor bir konudur. Bazı insanları eşya, bitki ve ülke isimlerini hatırlamak da zorluk çeker. Bu konuda, sorunu gidermek için çeşitli yöntemler kullanılabilir.

 

Örneğin eşya isimlerini hatırlamakta zorluk çekiyorsanız bunu hafıza sarayı yöntemiyle çözebilirsiniz. Yapmanız gerek şey ilk önce nesneyi gördüğümüz yeri aklımıza kodlamak. Mesela furniture kelimesini ve anlamını hatırlarken zorluk çekiyorsunuz diyelim, ilk önce evimizdeki mobilyaların yerini hafızamıza kodlayalım. Mobilyada oturmuş çay içiyorsunuz. Şimdi kelimeyi o anımızla bağdaştırmaya çalışalım. Mesela mobilyaya çay döktünüz ve dökülen çay ile furniture kelimesini yazdınız. Hayli saçma, değil mi?

 

Aslında önemli olan da bu. Ne kadar saçma olursa akılda kalması o kadar kolay oluyor. Bu tür hafıza yöntemleriyle siz de İngilizce kelime öğrenme sürecinizi kolaylaştırabilirsiniz.

 

Bitki isimlerini hatırlarken kullanılabilecek bir diğer yöntem ise post-it yöntemidir. Bu yöntem hayli geleneksel olmasına rağmen işe yararlığı oldukça fazladır. Ezberlemek istediğimiz bir bitki ismini bulalım. Mesela pine-tree ( çam ağacı). Şimdi bu kelimeyi bir post-it’e yazalım. Ardından arkasına Türkçesini yazalım. Şimdi ise belirli aralıklara kendimizi küçük quizler yapalım. Bu sayede bitki isimlerini kolayca ezberleyebilirsiniz.

 

İngilizce ülke isimlerini ezberlemek için kullanılabilecek bir diğer yöntem ise bayrak yöntemidir. Bu yöntem beyinde sağ lobu çalıştırmak adına harika bir yöntem. Peki, bu yöntem nasıl çalışıyor?

 

İlk önce bir ülke bayrağı bulalım. Bayrağın üzerine bilgisayar ortamında ülkenin ismini yazalım(isterseniz çıktı da alabilirsiniz). Şimdi sırasıyla bayrakları inceleyelim ve isimleri tekrar edelim. Bu yöntem sayesinde ülke isimlerini ezberlerken hem de bayraklar hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

 

Bunların yanı sıra gün içinde kullandığımız materyallerin İngilizcesini bilmek de hayli faydalı olacaktır. Ülkelerin İngilizceleri ve yerel isimleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak için alttaki linki kullanabilirsiniz.

https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9Clkelerin_yerel_isimleri_listesi



6. İngilizce Dersleri kimden alınır?

 

Dijitalleşen dünyada artık internet sayesinde sınırsız bilgiye ulaşabiliyoruz. Çeşitli eğitim videoları ve kurslar sayesinde artık evimizi bir okul haline getirebiliyoruz. İnternetin bu kadar gelişmiş olması bunun yanında bazı problemlere de neden olmakta. Bunlardan biri gereksiz bilgi. Peki, bu tür bilgilerden nasıl uzak dururuz?

 

İngilizce dersler konusunda internet üzerinde hayli video ve site bulunmakta. Bunlardan kimi faydalı kimi faydasız. Bu noktada kullanacağımız siteyi iyi bir tahlil etmek önemli. Bu konuda İngilizce bilen kişilerden yardım alabiliriz.

 

İnternetin yanı sıra yüzyüze eğitime de hayli talep bulunmakta. Çeşitli sınavlar için açılmış kurslar ( YDS, YÖK, YDT, IELTS ve TOEFL), okul İngilizcesi için açılmış kurslar ve sertifika almak için açılmış kurslar bunlardan bazıları. Burada iyi bir tercih yapabilmek için bilinen kursları seçmekte fayda var.

 

İngilizce özel ders alınırken de hocanın tecrübesi, mezun olduğu okul ve kaç yıllık öğretmenlik yaptığı gibi şartlara dikkat edilmelidir.

 

 

Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR