 |
|
Kocaeli Barosu önceki gün gerçekleştirdiği ‘Baro Staj Eğitimi’ ile 60 stajyere eğitim vermeye başladı. Baro staj eğitimi Salı, Çarşamba ve Perşembe saat 15.00 ile 18.00 arası haftada 3 gün gerçekleştirilecek. Baro binasında gerçekleştirilen seminerlerin ilkinde Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Z. Gönül Balkır ‘Avukatlık Hukuku’ hakkında stajyerlere bilgi verdi. Seminerin açılış konuşmasını yapan ve avukatlık mesleği hakkında stajyerlere bilgi veren Baro Başkanı Cumhur Arıkan , “Staj eğitim merkezine sahip ender barolardan biridir Kocaeli Barosu. Bu merkezin kurulduğu günden bugüne aksamadan devamını sağlayan tüm kurul, komisyon üyesi ve eğitmen meslektaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Sizler bir önceki staj eğitimine katılan arkadaşlarınızdan daha şanslısınız, çünkü sizler kendi binanızda, kendi salonunuzda eğitim göreceksiniz. Bu eğitimin kıymetini bilin, eğitmenlerinizi iyi değerlendirin, staj derslerini anlamaya çalışın ve mutlaka derslere katılın, sorgulayın, inceleyin ve de fırsat bulursanız uygulayın” şeklinde konuştu.
“YANLIŞTA OLSA BİR ŞEYLER YAPIN”
Stajyerlerin farklı fakültelerden geldiklerini ve fakültelerinde lisans yeterliliklerinin ölçüldüğüne dikkat çeken Arıkan, “Bizlerin burada bu yeterliliği ölçmek gibi bir niyetimiz yok. Zaten buna vakit yok. Ancak avukatlık hukuk fakültesinden mezun olup bir sene beklemekle olunacak bir meslek değil. Bu şekilde ancak baroya kaydolabilirsiniz ve sıfatınız avukat olur, kendiniz avukat olamazsınız. Size en büyük tavsiyem yanlış dahi olsa mutlaka bir şeyler yapmaya çalışın, araştırın, yazın, okuyun ama mutlaka okuyun, mutlaka inceleyin, sadece internetin ya da içtihat bilgi bankalarının hazır lokmalarını yutmakla yetinmeyin” dedi.
“aileniz kadar sİzlere yakInIzdIr”
Gerçekleştirilen etkinliklere meslektaşlarının zorlama olmaksızın katıldıklarını ifade eden Baro Başkanı Arıkan “Gerçekleştirdiğimiz etkinliklere kimseyi zorla getirmeyiz ama siz mecbursunuz. Bunu bir işkence olarak değil, size faydalı olması için yapıyoruz. Ne zamana kadar geleceksiniz, Avukatlık ruhsatını alana kadar. Ondan sonra serbestsiniz, ister gelirsiniz, ister gelmezsiniz. Bizler aileniz kadar sizlere yakınızdır. Sorunlarınızı bizlerle paylaşın, beraberce çözelim, sizlere yardımcı olalım. O zaman bu süreç bittiğinde üzüleceğiniz kadar zevkli olur. Her şeyden önce hepinizin buraya samimiyetle, avukat olmak için geldiğinizi biliyorum. Hep beraber çalışacağız, hem de hayata alışacağız. Mesleğimizi saygın bir hale getirmek için çabalayacağız. Yorulduğumuz zamanlar olacak, üzüldüğümüz zamanlar olacak ama yılgınlık yapmayacağız. Dilerim bu 3 aylık dönem unutamayacağınız kadar zevkli geçer. Dilerim hayatta her şey gönlünüzce olur ve avukatlık yeminini edip ruhsatınızı aldığınız günleri de görürüz” şeklinde konuştu. 3 ay sürecek staj eğitim seminerleri 13.05 tarihinde ‘vergi hukuku’ konulu seminerle son bulacak. Her yıl 5 bin öğrencinin mezun olduğu bir ülkede yaşadığımızı ve bu şartlar altında iş bulma imkânının çok zor olduğunu belirten Staj Eğitim Komisyon Başkanı Mehmet Hozar, “staj çok ciddi bir iştir. Okulda ve staj yaptığınız avukatların yanında öğrenemediğiniz şeyleri burada öğrenebilirisiniz” diye konuştu. |