• BIST 100

    9550,18%0,21
  • DOLAR

    32,52% 0,23
  • EURO

    34,83% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2487,91% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 0,00

İmamoğlu: 31 Mart öncesi vaatte bulunduk geldik, yaptık

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmamoğlu, "Biz 31 Mart öncesi vaatte bulunduk, geldik 18 günde çatır çatır yaptık." dedi.

POLİTİKA 13.06.2019 07:55:00 0
İmamoğlu: 31 Mart öncesi vaatte bulunduk geldik, yaptık

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Sivaslı Sanayici ve İş İnsanları Grubu Derneğince düzenlenen "Sivaslı İş İnsanları ve Sanayiciler Buluşması"na katıldı. 

Programda, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ile eski İstanbul Belediye Başkanı Nurettin Sözen de yer aldı.

23 Haziran'daki seçimin Türkiye'nin demokrasi yolculuğuna yapılan haksız müdahaleyi tekrar düzeltme seçimi olduğunu savunan İmamoğlu, "31 Mart'ta kazanılmış ve sonucu belli olmuş bir seçimin yenilenen haline vatandaşın bu yönüyle iradesini koyacağı bir seçim olacaktır. Yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilecek, aynı zamanda demokrasi mücadelesine İstanbul halkı katkı sunarak, bir avuç insanın Türkiye'nin demokrasi sürecine zarar vermesini engellemiş olacak." diye konuştu.

İmamoğlu, İstanbul'un nimetlerini 16 milyon insanla paylaşacaklarını belirterek, "Kendi insanına güvenmeyen kibirli anlayış, o ülkenin insanına hizmet edemez, ancak ve ancak kendine, yakın çevresine hizmet eder. İstanbul'da yaşanan, 'Dur' demek istediğimiz de budur. İstanbul şehrinin tüm kapılarını pencerelerini, içini dışını, ihalesini, işlemlerini halka açık hale getiren, şeffaf biçimde milletin huzuruna getiren yeni yönetim anlayışı... Şu an İstanbul Büyükşehir Belediyesi, partizanlık duygularının içine gömülmüş, partizanlığın da ötesinde yakın akraba, eş dost ilişkisiyle yönetilir hale gelmiştir." ifadesini kullandı.

31 Mart öncesi söylemlerinin kopya edildiğini iddia eden İmamoğlu, şunları söyledi:

"Söylediklerimiz, İstanbul'un gerçek sorunları. Beni şaşırtan açıklamalar var. 2004'ten beri AK Parti iktidarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesini yöneten kişilersiniz. 'Baktık, inceledik 800 mahallede hiç kreş yok.' diyorlar. 15 yıldır siz yöneteceksiniz, 'Gelir gelmez yapacağız.' diyeceksiniz. Neredeydiniz, nereye geliyorsunuz? Yöneten irade, vaatte bulunmaz, yapar. Biz 31 Mart öncesi vaatte bulunduk, geldik 18 günde çatır çatır yaptık kardeşim."

"Vali Bey, bana hakaret etmeyi vazife edinmiş"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ile yapılacak canlı yayın konusuna ilişkin bir soruya İmamoğlu, şu karşılığı verdi:

"Soruların tespitli olması konusunda ben burada yokken, bazı ön görüşmeler olmuştu. Ben bunu söyledim, yani karşı taraftan gelen teklifi söyledim. Hatta bana ilk bilgi ulaştığında '10 soru biz hazırlayalım, 10 soru siz hazırlayın' dediklerinde daha o zaman İsmail Küçükkaya ismi bile yokken, 'Buna gerek yok.' diyen kişiyim. Konuyu büyütmeye de uzatmaya da gerek yok, Sayın Yıldırım'ın tercihi 'Hadi buyurun sorularınızı sorun' diye bir şekle dönüşmüşse, bu bana mutluluk verir. O zaman bize gelen talep bu yöndeydi, ben onu söyledim. Bu konuları da Sayın Küçükkaya bilmez, konulara dahil olmasına gerek yok. Çünkü o görüşmeleri yürüten başka insanlar vardı."

İmamoğlu, Ordu'da yaşananlara dün akşamki konuşmasında değindiğini hatırlatarak, "Vali Beyin basitlik yaptığını da söyledim. Vali Bey benim için inandırıcı bir insan değil. Ordu Valisini çok büyütmeyin gözünüzde. Islak imzalı bana ulaştırılan belgeler var. Engelliler gününde bile neredeyse bir ay önce Vali Bey, bana hakaret etmeyi vazife edinmiş bir adam. Ordu Valisi, kurduğu tuzağın hesabını versin. Her hesap bir gün verilir bu ülkede, yeri gelince verir. Tuzak kurmuştur, yazık etmiştir. Biz de gittik zaten öbür salondan 70 yaşındaki annemle, 72 yaşındaki babamla uçağımıza bindik." dedi.

"Çocuklarınıza 'Ekrem abiniz gibi çalışkan olun' diyeceksiniz"

Ekrem İmamoğlu, Başıbüyük ve Fındıklı mahallelerinde otobüsle halkı selamlamasının ardından Maltepe Meydanı'nda halk buluşmasına katıldı.

Seçim otobüsü üzerinden yaptığı konuşmasında, "İstanbul'da yaşamı kolaylaştıran çözümler" kapsamındaki Sofra Destek Paketi", "Geçim Destek Paketi", "Eğitim Destek Paketi", "Evlilik Destek Paketi" ve "İşsizlik Destek Paketi"ne ilişkin bilgi veren İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Geçmişte AK Parti'ye oy vermiş hemşehrim de bana oy verecek, benim onlarla aramda hiçbir sorun yok. Benim sorunum bir avuç insanla. MHP'li hemşehrim de oy verecek, HDP'li hemşehrim de oy verecek, Saadet Partili, BBP'li, DSP'li, Demokrat Partili hemşehrim de tüm partilerden vatandaşlarımız oy verecek. Bu kardeşiniz seçildikten sonra milletine hizmet ederken herkese aynı gözle bakacak. Bu şehrin tüm sorunlarına ve çözümlerine hakimiz. İstanbul'un gelmiş geçmiş en başarılı, en demokrat belediye başkanı olacağım. Beni gördüğünüzde, çocuklarınıza 'Ekrem abiniz gibi çalışkan olun.' diyeceksiniz. Size söz veriyorum, çok çalışacağım, hiç yorulmayacağım. Kibre bürünmüş yönetimin yerleştiği İstanbul Büyükşehir Belediyesinden kibri ve partizanlığı söküp alacağız. Seçildikten sonra partimin milletvekiliymiş, yöneticisiymiş, damadıymış, kızıymış, oğluymuş, onlarla ilgilenmeyeceğim. Ben 16 milyon insanla ilgileneceğim."

Vatandaşların arasında "Oğluma kız istedik, Ekrem Başkan olmadan kız vermeyiz dediler. İstemeye gidecek miyiz?" yazısı taşıyan bir anne babayı gören İmamoğlu, seçimden sonra "kız istemeye" gitmek için pankart taşıyanların iletişim bilgilerini aldı.

"Türkiye'nin çok derin ekonomik sorunları var" 

İmamoğlu, Pendik'teki Atatürk Anıtı Meydanı'nda vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada ise Türkiye'nin çok derin ekonomik sorunları olduğunu söyledi. 

İstanbul'un da çözülmesi gereken çok sorunu bulunduğunu dile getiren İmamoğlu, şöyle devam etti:

''Özgürlük, mutluluk, bir arada mutlu yaşam demiştik. Güler yüzlü siyaset demiştik, ahlaklı, erdemli, asla kötü söz söylemeyen, işine bakan, işiyle uğraşan, çalışkan bir dönem demiştik. Ne mutlu bana ki milletimize öyle bir süreci yaşattık ve yaşatıyoruz. Ne mutlu bana ki sizlerle, vatandaşlarımızla siyaset üstü bir bağ kurduk. Ben bunu yaşıyorum. Bana bunu yaşattığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. 

Ne yazık ki memleketimizde şu anda son 30 yılın en derin işsizlik sorununu yaşıyoruz. Ne yazık ki şu anda bu şehrin dört hanesinden birisi açlık sınırının altında. Ne yazık ki bu şehirde her üç gencin birisi işsiz. Biz bunları çözeceğiz. Yani belediyeler çözecek, belediyelerin dışında merkezde de bir yönetim var, onlar da ülkenin her sorununu çözecek. Hep birlikte çalışacağız dedik, anlatamadık."

İmamoğlu, hukuka aykırı bir karar sonucu mazbatasının elinden alındığını ileri sürerek, ''Mazbatamızı elimizden aldığını düşünenler, görüyor ki bir avuç insan aslında bizim mazbatamızı alamadılar. Çünkü milletimizle öyle güzel bir bağımız var ki bütün ilçelerini, İstanbul'umuzun her köşesini seçilmiş belediye başkanınız olarak geziyorum. Dolayısıyla hep birlikte bu süreci, 23 Haziran'da tamir edeceğiz. Bu süreçte vermiş oldukları sıkıntıları, hep beraber ortadan kaldıracağız. Ne yapacağız, görevimizi yerine getireceğiz." şeklinde konuştu.

"Bu şehrin nimetlerini 16 milyon insana yayacağım"

Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da 200 bin insana iş bulacaklarını belirterek, şunları anlattı:

''Bu şehrin işsizliğiyle mücadele edeceğiz, söz verdiğimiz gibi 200 bin insanına iş bulacağız, göreceksiniz. Gelir gelmez adımlarımızı atacağız. Bu şehrin kadınına özel bir önem vereceğiz, emeğinin karşılığını alabileceği bir kent olacak İstanbul. İstanbul aynı zamanda kadın emeğini haneye gelir olarak taşıyacak sistemle buluşturacak İstanbul halkını. Bunun yanı sıra kreş çok önemli. Size söz veriyorum. Benim önceliğim, bu şehrin çocukları ve anneleri olacak. Ben bu şehrin çocuklarını, Pendik'teki çocuğu Kadıköy'deki çocukla eşitleyeceğim, Sultanbeyli'deki çocuğu, Beşiktaş'taki çocukla eşitleyeceğim. Ben bu şehrin nimetlerini 16 milyon insana yayacağım. Onun için yola çıkar çıkmaz dedim ki ben İstanbul'un her mahallesine kreş açmayı hedef koyuyorum."

İmamoğlu, İstanbul'daki öğrenci ulaşım kartlarında indirim yaptıklarını ifade etti. Öğrenci kartlarının ücretlerini indireceklerini söylediklerini anımsatan İmamoğlu, şöyle devam etti:

"0-5 yaş arası çocuklarımıza anneleriyle beraber İstanbul'u bedava gezdireceğiz. 6 yaşa kadar olan ücretsiz ulaşımı 12 yaşına çıkaracağız. Bunları şunun için yapıyoruz. Türkiye'nin şu anda içinde bulunduğu ekonomik buhrandan çıkana kadar insanlarımızın yoksulluğunu paylaşamayacağız da neyi paylaşacağız. Ne dediler hatırlayın. Dediler ki kimin parasını kime dağıtıyorsun. Dediler ki sen hesap kitap yapmayı bilmiyorsun. Göreve gelir gelmez bu kardeşiniz ne yaptı? Talimatları yazdı. Öğrencilerin ulaşım kart ücretlerini 85 liradan 40 liraya indirdik mi? Suyu indirdik mi? Ulaşım sadece dini bayramlarımızda ücretsizdi. Şimdi hem milli hem de resmi bayramlarımızda ücretsiz mi? Kim yaptı bunları, biz yaptık."

Pendik'in ardından Tuzla Sahil Tören alanına geçen İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada ise 23 Haziran'da Türkiye'nin demokrasisini yeniden raya oturtacaklarını, belediye işinin parti işi yapma, partizanlık yapma yeri olmadığını söyledi. 

Millet tarafından seçilen belediye başkanının vatandaşların tamamına hizmet vermesi gerektiğini aktaran İmamoğlu, "Ben Beylikdüzü'nde belediye başkanı olduğumda babam geldi dedi ki bak oğlum, 'Bir daha gelir miyim gelmez miyim bilmem ama iki şeyi yaparsan iyi yapmazsan evladım değilsin. Bir dedi asla ve asla partizanlık yapmayacaksın, herkese eşit davranacaksın. Bir de dedi kul hakkı yemeyeceksin.' Onun için dedim ki görevimi yaparken, Allah'ım ne olur beni aileme, doğduğum topraklara, yaşadığım bu güzel İstanbul'a, milletime, bu güzel Türkiye'ye beni mahcup etme diye dua ediyorum." ifadelerini kullandı.(AA)


Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Günü çift idmanla geçirdik

Önümüzdeki 3 gün yağış var!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

KOÜ Mühendislik Fakültesi'nde görev değişikliği

Kocaeli’de 156 okul müdürü değişti

KYK izinlerine yeni düzenleme

Kocaeli'de otobüslere yüzde 75 zam talebi!

İzmit Körfezi’nde araştırmalar sürüyor

İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı

65 yaş üstüne toplu taşımada sınırlama yok

Kaymakam Özyiğit’ten Başkan Büyükgöz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR