• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,28
  • EURO

    35,10% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2312,35% 1,54
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

İhracatta Tarihi Zirveye Yaklaşıldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi temmuz ayı ihracat rakamları Manisa OSB'de faaliyet gösteren Vestel Elektronik fabrikasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin...

EKONOMİ 1.08.2017 13:08:00 0
İhracatta Tarihi Zirveye Yaklaşıldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi temmuz ayı ihracat rakamları Manisa OSB'de faaliyet gösteren Vestel Elektronik fabrikasında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katıldığı törenle açıklandı. Bakan Zeybekci, 2011 yılının ağustos ayında 31,9 ile ihracat zirvesi yaşandığını hatırlatarak, bu yılın temmuz ayı itibariyle ihracat zirvesine çok yaklaşıldığını belirterek yüzde 31,2'lik artışla 11,4 milyar dolara ulaştığını belirtti.

Temmuz ayı ihracat rakamları Manisa Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen bir törenle açıklandı. Vestel Elektronik fabrikasında gerçekleştirilen programa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin yanı sıra Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mümtaz Kahya, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Recai Berber, sanayiciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören öncesi Bakan Zeybekci, Vestel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ile birlikte üretim bantlarını gezerek, devre kartlarını inceledi ve çalışanlardan bilgi aldı.

TÜRKİYE İÇİN GURUR VERİCİ BİR TESİS

Türkiye için gurur verici bir tesiste bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek sözlerine başlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bugün burada tarihi diyebileceğimiz bir buluşmadayız. Gurur duyacağımız bir dönüşüm

endüstri 4.0'ın hayat bulduğu hem yazılımı hem teknolojisini kendisi ürettiği bir ortamdayız. Ben inanıyorum ki Vestel Türkiye'nin gurur duyduğu firmalardan biri olmaya devam edecek. Vestel Türkiye'nin kalkınmasında öncü şirketlerden biri olmaya devam edecek. Bugün rakamları paylaşacağız. Bugün tarihimizin en önemli aylık ihracat artışlarımızdan birini temmuz ayında yaşayacağız demiştik. Hamdolsun geldiğimiz noktada dün gece 00.00 itibariyle 31 Temmuz itibariyle ihracatımızda tarihi zirve değilse bile zirveye yakın bir noktadayız. Ama eminim ki bu TÜİK rakamları açıklandığında ayrıca taşımacılık ve limanlardaki ihracat rakamları da buna eklendiğinde muhtemelen tarihi zirveye de yaklaşacağız. Tarihi zirvemiz aylık artış oranı ile söylüyorum 31,9 ile 2011 yılının ağustos ayı. Bugün temmuz ayı sonu itibariyle geçen yılın aynı oranına göre yüzde 31,2 arttı. Bu yüzde 31,2'yi beğenmiyoruz anlamına gelmesin. Bu Türkiye'nin geleceği ile çok önemli bir sinyaldir. İhracata dayalı büyüme ile ilgili çok önemli bir sinyaldir. 2016'nın temmuzundaki o işgal girişimi ardından başlattığımız ihracat seferberliği vermiş olduğumuz desteklerle bu noktaya geldik. Geçen sene ihracatçılarımızın engellerin kaldırılmasıyla ilgili bütün taleplerini hemen hemen yaptık. Geçen sene Türkiye'de ihracata dayalı büyüme, yatırım teşviklerinin baştan aşağı yenilendiği önemli bir hazırlık süreci yaşandı. 2016'nın son çeyreğinden itibari ile olumlu gelişmeler oldu. Kesintisiz olarak son 9 ayda ihracatımız artarak devam ediyor. 2016 yılındaki ihracatımız 142,3 milyar dolar bugün itibariyle geçmişe dönük 12 aylık ihracatımız tam 150 milyar dolar. Yıllık bazda baktığımız zaman ihracatımız ilk 7 ayda 88.9 milyar dolara, yıllık artışımız da yüzde 9,2'lik bir arana çıktı. Sayın Zorlu'nun da dediği gibi orta vadedeki hedefimiz 153,3 milyar dolar. İhracatçılarımız biz 155 milyar doları geçeriz diyoruz. Bunu geçtikten sonra tarihi zirvemiz olan 157,6 milyar doları da aşmak istiyoruz. Allah'ın izniyle bunu da aşacağız biz inanıyoruz. Biz sanayicimize, ihracatçımıza inanıyoruz. 156 milyar dolarlık ihracatı aştıktan sonra önümüzdeki sene 170 milyar doların üzerini konuştuğumuz bir yıl olacak. Ondan sonra da artık 185'ler, 190'lar ve inşallah 200'leri hedef 2020 yılında aşmak" diye konuştu.

Zeybekci, üretimde yüksek teknolojinin payının arttığını belirterek, "Beni sevindiren bugün Vestel'de yüksek teknolojiyi kullanıyorsak geçen sene 2016 yılı içinde yüksek teknolojinin payı yüzde 3,5. Ama bu sene bu oran yüzde 4'e çıktı. Bu çok önemli bir artış. Diğer bir yandan, bizi cesaretlendiren ileri teknoloji ile ilgili 2016 yılında orta ileri teknoloji yüzde 16, bu sene yüzde 34'e çıktı. Bu alandaki her türlü gayreti destekliyoruz. Bu alanda dünya liderleri çıkarmamız lazım" şeklinde konuştu.

"Büyümenin istediğimiz şekilde yüzde 5,5'uğun üzerine oturması için en önemli enstrüman ihracat" diyen Zeybekci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5'lik büyüme yakaladık. Bunun yüzde 2,2'lik kısmı ihracattan geldi. Hindistan'dan sonra Endonezya ile birlikte 3'üncülüğü paylaşıyoruz. İkinci çeyrekte de yüzde 5'in üzerinde büyüme bekliyoruz. 3'üncü çeyrekte yüzde 7'nin oldukça üzerinde büyüme bekliyoruz. Yine ihracatın büyümeye net katkısı ile bekliyoruz. Bizim AK Parti olarak sloganımız hep durmak yok. Bundan sonraki yeni sloganımız mazeret yok yola devam, mazeret yok yüzde 5,5'nin üzerinde büyümeye devam."

Bakan Zeybekci'nin konuşmasının ardından temmuz ayı ihracat rakamları açıklandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Temmuz 2017 ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,2 artışla 11 milyar 474 milyon dolar oldu. Yapılan açıklamada, "TÜİK verilerine göre 2011 yılı ağustos ayında yakaladığımız yüzde 31,9'luk artıştan sonra gelen en yüksek oran. Yani son 6 yılın en iyi, son 8 yılın en iyi 2. performansı. İhracat artış oranında çok önemli bir rekora imza atmış olduk. 15 Temmuz'dan sonra ne demiştik; "Çarklar dönüyor, üretim devam ediyor'. Büyük bir ülkeyiz, sağlam bir ekonomiyiz. İştahlı yatırımcılarımız, kendini adamış çalışanlarımız var. Almanya uzun yıllardır ihracatımızda zirveyi kimseye kaptırmıyor. Bu ay da yüzde 28,2 artışla yerini sağlamlaştırdı. Son dönemde yaşanan geçici kriz ortamının ticaretimizi etkilememiş olması bizleri mutlu etti. İki ülke birbirinin rakibi değil, tamamlayıcısı. Temennimiz, bu gergin ortamın bir an evvel olağan seyrine geri dönmesi" ifadeleri kullanıldı.

TİM verilerine göre temmuz ayında en fazla ihracat yapılan ilk 20 ülke arasında en yüksek artış yüzde 95,7 ile Rusya'ya kaydedilirken, tek düşüş yaşanan ülke Mısır oldu. En fazla ihracatı sırasıyla otomotiv, hazır giyim-konfeksiyon ve kimyevi maddeler sektörleri yaparken, en fazla artış kaydeden sektörler gemi ve yat, mücevher, zeytin ve zeytinyağı oldu.

Açıklanan verilere göre, Türkiye'nin temmuz ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,2 artışla 11 milyar 474 milyon dolar oldu. İlk yedi ayda ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,7 artışla 88 milyar 926 milyon dolar olurken, son 12 aylık ihracat da bir önceki yıla göre yüzde 7,5 artışla 150 milyar 22 milyon dolar olarak gerçekleşti. Açıklamada, "TÜİK verilerine göre 2011 yılı ağustos ayında yakaladığımız yüzde 31,9'luk artıştan sonra gelen en yüksek oran. Yani son 6 yılın en iyi, son 8 yılın en iyi 2. performansı" denildi.

İhracatta 2010 yılının başından bu yana yüzde 30'luk artış oranının aşıldığı sadece iki ay olduğunun altını çizen Büyükekşi, "2011 Ağustos haricinde bir de 2010 Mayıs ayında yüzde 33,4'lük bir artış kaydetmiştik. İhracat artış oranında çok önemli bir rekora imza atmış olduk. 15 Temmuz'dan sonra ne demiştik; "Çarklar dönüyor, üretim devam ediyor'. Biz büyük bir ülkeyiz, sağlam bir ekonomiyiz. İştahlı yatırımcılarımız, kendini adamış çalışanlarımız var. TİM verilerine göre kasım ayından bu yana, yani tam 9 aydır ihracatta artış açıklıyoruz. Atılım Yılı ilan ettiğimiz 2017'nin başından beri istikrarlı bir artış elde etmemiz bizler için büyük bir mutluluk kaynağı" denildi.

VESTEL'İN HEDEFİ 2020 YILINDA 40 MİLYON TELEVİZYON ÜRETMEK

Vestel'in bugünlere gelmesinin hep ihracatla olduğunu kaydeden Zorlu, 1994 yılında satın aldığında bu tesisin ihracatla büyüyeceğini söylediğinde bazı kesimlerin bıyık altından güldüğünü dile getirerek, "Bugün 2 milyar doların üzerinde bir ihracatımız ve 155'ten fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Vestel 19 yıldır kendi alanında şampiyonluğunu devam ettiriyor. Geçen sene Avrupa'da endüstriyel mükemmellik ödülüne layık görüldük. Türkiye'de ilk defa oldu bu. Son 15 yılda büyük bir büyüme hızı yaşıyoruz ama bu yetmez. Daha da yukarılarda olmalıyız. 5 farklı sektörde faaliyet gösteren bir grup olarak bugün en fazla istihdam sağlayan grubuz. Ülkemiz için katma değer oluşturmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin ilk yerli akıllı telefonu ile pazarda yüzde 7'lik bir orana yaklaştık. 2020 yılında hedefimiz 40 milyon televizyon üretmek" dedi.

SEKTÖREL BAZDA OTOMOTİV YİNE LİDER

Temmuz ayında en fazla ihracatı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 41,1 artışla 2 milyar 434 milyon dolar ihracat gerçekleştiren otomotiv sektörü yaptı. Otomotivi 1 milyar 483 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon ve 1 milyar 190 milyon dolarla kimyevi maddeler sektörleri takip etti. Temmuz ayında en fazla artış kaydeden sektörler ise ihracatını 4 katına çıkaran gemi ve yat ile 3 katına çıkaran mücevher ve 2 katına çıkaran zeytin ve zeytinyağı sektörleri oldu. Genel ihracatta, tarım ihracatı yüzde 22, sanayi ürünleri ihracatı yüzde 32 ve madencilik ürünleri ihracatı da yüzde 42 arttı. Yılın ilk yedi aylık döneminde ise ihracatı sırtlayan sektör yine otomotiv oldu. Sektör, ilk yedi ayda 193 ülkeye ihracat gerçekleştirerek yeni bir rekora da imza attı.

EN BÜYÜK PAZAR ALMANYA'YA İHRACAT YÜZDE 28,2 ARTTI

İhracat pazarları bazında, 173 ülke ve bölgeye ihracat artarken, 54 ülke ve bölgeye ise geriledi. En fazla ihracat yapılan ilk 5 ülkeden Almanya'ya ihracat yüzde 28,2, İngiltere'ye yüzde 37, İtalya'ya yüzde 27,9, Irak'a yüzde 55,7 ve ABD'ye yüzde 48,3 arttı.

Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı 20 ülke arasında en yüksek ihracat artışı ise yüzde 95,7 ile yine Rusya'ya gerçekleşti. Rusya'ya ihracat artışında, yaş meyve, deri ayakkabı ve kürkten giyim eşyası ihracatı öne çıktı. En çok ihracat yapılan ilk 20 ülke arasında ihracatın düştüğü tek ülke ise Mısır oldu. Mısır'daki temel düşüş, kimyevi maddeler sektöründen kaynaklandı.

AB'YE İHRACAT YÜZDE 29,1 ARTTI

Ülke grubu bazında AB'ye ihracat, temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29,1 artarken, AB'nin toplam ihracattaki payı yüzde 51,1 olarak gerçekleşti. Kuzey Amerika'ya ihracat yüzde 46,1, Ortadoğu'ya yüzde 33,9, Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerine yüzde 44,1, Uzakdoğu'ya ise yüzde 25,1 arttı. İlk yedi ayda ihracat AB'ye 4,3 milyar dolar artış kaydetti.

MİKTAR BAZINDA ARTIŞ, DEĞER BAZINDAKİNİ GEÇTİ

TİM verilerine göre, temmuz ayı ihracatı miktar bazında yüzde 17,7 artarken, ilk yedi ayda yüzde 12,8 artış gösterdi. Temmuz'da 8,4 milyon ton ağırlığında ürün ihraç edilirken, böylece bu ay, tüm temmuz ayları içerisinde miktar bazında en fazla ihracat yapılan ay oldu.

İSTANBUL'DA ARTIŞ YÜZDE 27,4 OLDU, EN YÜKSEK ARTIŞI SAKARYA YAPTI

İller bazında ise temmuz ayında 71 şehir ihracatını artırırken, 9 ilde gerileme görüldü. En fazla ihracat yapan ilk 5 il ve artışlar şu şekilde gerçekleşti:

İstanbul'un ihracatı yüzde 27,4, Bursa'nın yüzde 29,8, Kocaeli'nin yüzde 25,3, İzmir'in yüzde 25 ve Ankara'nın yüzde 31,9. En fazla ihracat yapan ilk 10 ilin tamamı ihracatını artırırken, en yüksek ihracat artışını yüzde 175 ile yine Sakarya gerçekleşti.

MANİSA TARIMDA TÜRKİYE'NİN CAN DAMARLARINDAN BİRİ

Konuşmasında Manisa ilinin ve Vestel City'nin ihracatlarına da değinen Büyükekşi, şunları söyledi:

"Manisa, geçen yıl 1,84 milyar dolar ile en fazla ihracat yapan 9. ilimiz. Tarım sektöründe Türkiye'nin can damarından biri olan Manisa, çekirdeksiz kuru üzüm ve kiraz ihracatında ön sıralarda yer alıyor. Vestel gibi fark oluşturan firmalarımızın başarılarıyla sayesinde ise beyaz eşya ihracatında dünyanın önde gelen ülkelerinden biriyiz. Küresel ölçekte rekabetçi olan ürünlerimiz, bugün yaklaşık 200 ülkeye ihraç ediliyor. Rakamlarla ifade edecek olursak; Türkiye buzdolabı ihracatında dünyada 8., Avrupa'da 3.; çamaşır makinesi ihracatında dünyada 5., Avrupa'da 2.; bulaşık makinesi ihracatında dünyada 12.ve Avrupa'da 9. sırada yer alıyor. Ar-Ge ve inovasyona dayalı üretim yapısı ile Türkiye'nin önde gelen ihracatçılarından biri olan Vestel, her zaman en fazla ihracat yapan ilk 10 firma arasında yer alıyor. Geçen sene Vestel'in ihracatının kg fiyatı 6,2 dolara ulaştı. Bu rakam, Türkiye ortalamasının neredeyse 5 katı. Bu başarının sırrı nerede gizli derseniz; Vestel, Ar-Ge, İnovasyon, Tasarım ve Markalaşma'ya Yerel Üretim gücümüzü de dahil ederek çıtayı üst seviyelere taşıyor."

Törenin ardından Bakan Zeybekci ve Zorlu'ya plaket takdim edilirken, Zorlu tarafından tüm protokol üyelerine Vestel'in yeni üretimi olan Vestel Z10 akıllı telefonlarından hediye edildi.

 


Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR