• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,56% 0,23
  • EURO

    34,98% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2447,59% 0,48
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00

“İhanet edenler fizana da kaçsa peşlerini bırakmayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışına kaçan FETÖ üyelerini işaret ederek, "İhanet edenler fizana da kaçsa peşlerini bırakmayacağız" dedi.

POLİTİKA 20.01.2018 19:43:00 0
“İhanet edenler fizana da kaçsa peşlerini bırakmayacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışına kaçan FETÖ üyelerini işaret ederek, "İhanet edenler fizana da kaçsa peşlerini bırakmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Çakın'ın tekrar AK Parti Uşak İl Başkanı olarak seçildiği kongrede FETÖ uyarısı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'te şehit olan koruma polisi Mehmet Çetin'i rahmetle andı ve oğlunu yanına çağırdı. Erdoğan, "Uşak FETÖ'nün uzun yıllar sömürüsüne uğrayan bir kentti. Eğitim, yardım, hayır ve hasenat gibi sözlerle milleti kene gibi sömürdüler. Uşak, bize darbeciler tarafından darağacında şehit edilen merhum Adnan Menderes'in emanetidir. Uşak demokrasinin de kalesidir ve Uşaklı kahramanlar dün olduğu gibi bugün de söz konusu vatan olduğunda, gözünü kırpmadan şehadete yürüyor. 15 Temmuz darbe teşebbüsünde millet olarak bu destansı yürüyüşe hep birlikte şahitlik ettik. O gece binlerce Uşaklı kardeşlerim, 15 Temmuz şehitleri meydanında buluştu. 15 Temmuz gecesi Uşaklı vatandaşlarım, demokrasi ve milli iradenin etrafında adeta etten bir duvar ördüler. Sizlerin kararlı duruşu ve cesareti sayesinde darbeciler sokağa inecek cesareti bulamadılar. Sizin evlatlarınız da o gece darbecilerle göğüs göğüse çarpıştılar. Yine o gece benim koruma polislerimden Mehmet Çetin, beni ve ailemi korumak için şehit oldu. Her biriniz Mehmet Çetin'siniz. Yavrusu da bizim emanetimizdir" diye konuştu.

"İHANET EDENLERİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

"Biz nerede tekbir getireceğimizi çok iyi biliriz" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"O gece ne dedik, meydanlara, sokaklara ve ölümüne dedik. Burada her düşünceden ve her yapıdan insanlar var ve onları kucaklamamız lazım. Marmaris'te yaşananlar FETÖ'nün ne kadar müptezel bir örgüt olduğunu ortaya koydu. Aklını ve iradesini Pensilvanya'ya verip, milletin silahıyla millete kurşun sıkmaktan çekinmediler. Mehmet Çetin gibi yiğitler sayesinde, ruhunu işportada 1 dolara satan asker kılıklı, polis kılıklı kalleşler hedeflerine ulaşamadılar. 15 Temmuz'da Marmaris'te 2 polisimizi şehit edenlerin tamamı saklandıkları lağım çukurunda bulundu ve yakalandı. Benim 2 bayan koruma polisimi taciz ettiler, bayan bu bayan. O gece fütursuzca millete saldıranlar şimdi adalete hesap veriyor. Pensilvanya'daki şarlatan bahar yakın diyor. O bahar var ya hiçbir zaman gelmeyecek. Nereye giderlerse gitsinler bu millete ihanet edenleri inlerinde yakalayacağız ve hesabı soracağız. Bırakın Avrupa, Amerika'yı Fizana da kaçsalar peşlerini bırakmayacağız. Gittikleri her yerde devletin soluğunu ensesinde hissedecekler."

"FETÖ, UZUN YILLAR UŞAK HALKINI SÖMÜRDÜ"

Uşak'ın FETÖ'nün uzun yıllar sömürüsüne uğrayan bir kent olduğuna belirten Erdoğan, "Eğitim, yardım, hayır ve hasenat gibi sözlerle milleti kene gibi sömürdüler. Bunu zaman zaman sesli yapmıştır. Zaman zaman sessiz yapmıştır. Her halde ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Anadolu'nun her yerindeki parlak zekalı gençlerimiz Pensilvanya'dakine kul ve köle haline getirilmiştir. Yeri gelmiş örgüt için yalan söylemiş, yeri gelmiş masum insanlara iftira atmışlardır. Yeri gelmiş cinayet işlemişlerdir. Hakimiyet kurdukları her yerde kendilerinden başkasına yaşam hakkı tanımamışlardır. Kendi kafaları da o kadar çalışmaz ha bunu da bilin" şeklinde konuştu.

"YENİ PARALEL YAPILARA İZİ VERMEYECEĞİZ"

Tespit edilen mağduriyetlerin giderildiğini kaydeden Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Ülkemiz en büyük darbeyi içeriden yemiştir, biz yıllardır ziyaret ettiğimiz her yerde örgütün karanlık yüzünü anlatıyor ve bu yapıyla araya mesafe koymasını istiyoruz. Bunu 2010'dan beri hep ifade ettik ama anlatamadık. O gün çağrımıza kulak kabartanlar ve örgütle bağını koparanlar ne kadar doğru bir karar verdiklerini anladı. Devletimiz FETÖ ile mücadelesini hukuk çerçevesinde yürütmüştür ve mağduriyet olmasın diye titizlik gösterildi. Tüm bunlara rağmen yaşanan aksaklıklar olmuşsa, tespit ettikçe düzeltiyor ve mağduriyetleri gideriyoruz. Devletin içinde yeni paralel yapılara izin vermeyeceğiz. Elbette insanlar için gece gündüz koşturan hayır kurumlarını el üstünde tutacağız. Fakat bunların devlet, siyaset ve sivil toplumda hakimiyet kurmasına izin vermeyeceğiz"

Uşak'a AK Parti döneminde yapılan yatırımlara da değinen Erdoğan, "AK Parti zamanında Uşak her açıdan büyüdü ve kalkındı. Uşak hayata geçirdiğimiz projelerle Ege Bölgesi'nin tarım, sanayi ve ticaret merkezine dönüştü. Bugüne kadar Uşak'a toplam 6 buçuk milyar tutarında yaptırım yaptık. Yani 6 buçuk katrilyon. Bin 186 yeni derslik inşa ettik. Bugün fakülteleri ve eğitim alanıyla yeni bir üniversiteyi kazandırdık. Yahu Uşak'ta üniversite yoktu be. Bizden önce Uşak'ta sağlıkta ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Ah ah bu medeniyiz ve çevreciyiz diyenler dereyi görmüyorlar mıydı? Ne yaptılar bir şey yaptılar mı? Peki bu tabakhane deresini şimdi görüyorsunuz ne oldu? DSİ'ye burada teşekkür ediyorum. Bak Veysel hoca biz teşekkürü biliriz. Sağolsun TOKİ'de bu projeyi oradaki bu binaları dönüştürdü. Şimdi yan taraftaki kısmı da dönüşüme tabi tutacağız. Uşak'a çirkinlik yakışmıyor. Burası bir kültür ve medeniyet kenti. 2002'ya kadar 31 kilometre bölünmüş yol vardı şimdi bizimle beraber bu rakam 171 kilometreye çıktı. Kılıçdaroğlu şoförler benimle zannediyordu. Kılıçdaroğlu şoförler benimle zannediyordu. Yolların halini de kamyon şoförlerine sorun diyordu. Yahu eline dizine dursun, her şeyi de bari bu yollarla ilgili bunu söyleme. Biz 1 milyon taşerona kadrolarını verdik. Şimdi kenarda köşede 300, 500 ve bin kalmışsa, yahu kardeşim takip edersiniz ve hakkınızı alırsınız. 1 milyon kişiye bu hakkı veren bin kişiye mi vermesin. Gaz verelim diye bizi de gaza getirmeyin. Belediyedeki taşeronlar kurumun iktisadi teşekkülü altında kadro alacak ve çalışacak. Biz öyle ne aldanan ne de aldatan olacağız. Demir yollarının hali içler acısıydı ve Uşak'a yeni hatlar kazandırdık ve lojistik merkez inşa ettik. Ankara'yı Uşak arasından İzmir'e hızlı trenle bağlıyoruz. Hızlı tren hattını Eylül 2019'da hizmete açıyoruz. Ayrıca Uşak'a bir hızlı yüksek tren garı inşa edeceğiz. Biz ne dedik havayolu halkın yolu olacak dedik ve bunu yaptık mı yaptık. Vatandaşım otobüs fiyatına uçakla seyahat edecek. Banaz Küçükler Barajı'ndan aldığımız suyu Uşak'a getirdik. Uşak OSB için Kocadere ve Uzundere Barajı üretim hatlarını inşa ediyoruz. Şimdiye kadar 39 adet sulama tesisini bitirdik. Uşak'a 725 milyon TL tutarında tarımsal destek verdik. Yaptığımız bu yatırımlar ve verdiğimiz destekler sayesinde Uşak bölgenin parlayan yıldızı oldu" dedi.

 


Estetiği ve Dayanıklılığı Buluşturan Göbekli Melamin

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Göcek Yat Kiralama Hizmetinde Lider Adres

Bizigo ile Seyahat ve Masraf Yönetimi Artık Çok Kolay

AlsakSatsak.com: İkinci El İlanlarla Sektörde Lider

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR