• BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,38% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2324,50% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3906,32% 1,63

'Hiç kimsenin kaprisini çekecek durumda değiliz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, ligin ikinci yarısında telafisi olmayan maçlar oynayacaklarını, ilk yarı kazanımlarını sileceklerini belirterek, O yüzden kimsenin kaprisini, yedek kalıpta suratını çekecek durumda olmadıklarını söyledi.

SPOR 21.12.2017 14:21:00 0

Çalımbay, N'Doye, Pereira ve Uğur Demirok'un sözleşmelirinin uzatılması noktasında yönetimden talepte bulunduğu belirtti. 
Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde haftalık basın toplantısı düzenleyerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yılın son basın toplantısını düzenlediklerini belirten Çalımbay, toplantıya başlamadan önce yeni yılda mutluluk dilediğini söyledi. Tecrübeli teknik adam, son düdüğe kadar mücadele eden bir takım istediğini belirterek, "Öncelikle taraftarımızın mutlu olacağı, her şeyini sahaya yansıtan bir takım ortaya koymak istiyorum. Kafası burada olmayan mutsuz olan arkadaşlarla hiç bir zaman çalışmak istemem. Takımda görmek istemem. Kurduğum takımımda hakemin son düdüğüne kadar mücadele eden bir takım istiyorum. Bunu kurmak için tabi ki sezon başı gelmen gerekiyor. Sezon başı hazırlık dönemini çok iyi yapmanız gerekiyor. 8. hafta baktığımız zaman bizim geldiğimiz tarihten bakıldığı zaman şu anda lideriz. Mükemmel bir grafik çizdik. Attığı fazla yediğimiz 6 gol var. 3 golü de istemeyerek kendi kalemize attık. Önemli olan bunu sonuna kadar getirmek. Devre arası kısa bir zaman ama bu devre arasında ortaya bir şeyler koymamız gerekiyor. Hem defansif hem de ofansif olarak bir şeyler koymamız gerekiyor. Biz maçları kazanırken her şeye toz pembe bakmıyoruz. Kazandığımız maçlarda iyi ve kötü olanları biz görüyoruz. Bunların düzelmesi gerekiyor. Her şeyin farkındayım. Bunları düzeltmek için bir zaman gerekiyor. Saha dışındaki saha içine yansıyor. Onun için bunları engellememiz ve tamamen yok etmemiz gerekiyor. Sezon başı bunun düzeleceği en iyi zamandır. Ben her sezon başı başlamadığım zaman, benim kendime göre düşüncelerim vardır ve bunları madde madde futbolcu arkadaşlarımla paylaşırım. Kendime göre disiplin yöntemim vardır. Onun için bunları sezon başında yapsaydık, saha dışındaki bazı şeyleri yaşamamış olurduk. Çok önemli değil. Benim çok güzel bir ekibim var. En son Mehmet Yılmaz kardeşimizi yanımıza aldık. Onun da bize katkısı var. Herkesten faydalanıyoruz. Oynadığımız maçlarda istediğimiz şekilde gittik. Sadece benim şanssızlığım Malatlaspor maçıydı. Onun dışında arkadaşlarım maçtan kopmayarak mücadele ettiler. Birlik ve beraberlik içinde oldular. Buna yönetim de dahil oldu ama bize en çok bu başarıyı sağlayanların başında da taraftar geliyor. Dün Vakfıkebir'e gittim ve çok büyük bir ilgi gördüm. Orada bir kez daha gördük ki beklentiler fazla ve çok iyi şeylere layıklar. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Başarılı olmak için ne gerekiyorsa hepsini yapacağız" şeklinde konuştu.

"Fikstür bizim için büyük bir avantaj"
Rıza Çalımbay, 'Diğer takımlara bakıldığında şampiyonluk şansınızı nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusuna ise, "Fikstür bizim için büyük bir avantaj eğer biz yukarıyı hedefliyorsak bundan daha güzel bir şey olamaz. Her şeyden önce arayı mükemmel bir şekilde geçirmemiz gerekiyor. Hem çalışarak, hem konuşarak hem de anlatarak. Belki yapabilirsek takviye yaparak iyi geçirmeye çalışacağız. Ama öncelikle bizim Karabükspor maçını geçmemiz gerekiyor. Bu maç kolay bir maç olmayacak farkındayız. Ondan sonra da burada oynayacağımız maçlar bizim için büyük bir şans, bunları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bunun başka bir yolu yok" ifadelerini kullandı.

"İkinci yarı kimsenin kaprisini ve suratını çekecek değiliz"
'Takımdan gönderilecek isimleri belirlediniz mi' sorusuna ise Çalımbay, "Ben futbolcu arkadaşlarımla toplantı yaptığımda bu kadronun çok geniş olduğunu söyledim. Burada memnun olmayan arkadaşlarımız devre arasında ayrılabilir dedim. Bizim ikinci yarıda telafisi olmayan maçlar oynayacağız. O yüzden kimsenin kaprisini, yedek kalıpta davranışını, suratını çekecek durumda değiliz. Biz Trabzonspor olarak ikinci yarı biz varımızı-yoğumuzu ortaya koyacağız. Biz ilk yarı kazandıklarımızı sileceğiz. Bizim için ikinci yarı yeni bir lig başlayacak. Taraftara ihtiyacımız var. Kafa yapısı iyi olan oyunculara ihtiyacımız var. Kafası burada olmayacak oyunculara ihtiyacımız yok. Burada herkese görev düşüyor. Oyuncuların daha hırslı olmasını istiyoruz. Yönetimin oyuncularla ilgili her şeyi tamamlamasını istiyoruz. Sorunsuz bir şekilde ikinci yarıya girmek istiyoruz. Onun için de sahanın dışındaki şeylerin de hazır olması gerekiyor. Mevcut oyuncularımızın maddi açıdan sıkıntısı var ise ben transfer yapmam. Kulübümüzde maddi sıkıntı var ise ben transfer yapmam. Zaten sıkıntı olan bir yere katmak istemiyorum. İkinci yarıya bizim çok iyi başlamamız için bunları yok etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

"Gitmek isteyen arkadaşlara izin verebiliriz"
Bongonda'nın ailesiyle ilgili bir mahkeme olayı olduğu için kendisinden izin istediğini belirten Çalımbay, "Ben de izin verdim. Kadroya girdi ve maçtan sonra ayrıldı. Ama onunla ilgili gitti anlaştı diye bir şey yok. Gidebilir de, gelip teklif getirirse gidebilir. Hangi arkadaşımız gitmek istedikten sonra yönetim ile görüşüp, karar verdikten sonra izin verebiliriz. Karabükspor can derdinde olan bir takım. Onlar için de bizim için de çok önemli bir maç. Yeni bir yönetimleri var. Biz iyi bir şekilde bitirmek istiyoruz. Biz iki maça takımı motive etmek istiyoruz. Bizim Karabükspor ve Konyaspor maçlarını çok iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Kolay olmayacağını biliyorum. Canlı izledim Karabükspor takımını, çok mücadeleci bir takım çok dikkatli olmamız gerekiyor" açıklamasını yaptı.

"N'Doye, Pereira ve Uğur Demirok sözleşmelerini uzatmak istiyoruz"
Deneyimli teknik adam, ligin son maçlarının çok zor olduğunu belirterek, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:
"Futbolcular tatile gideceği zaman o maçları oynamak zordur. Biz bunun farkındayız. Bizim için her maç final maçıydı. Karabükspor maçı da aynı olacak. Her şeyimizi ortaya koyacağız. Yönetime söyledim. Tekrar söyleyeceğim. Pereira ve Uğur Demirok sözleşmelerinin uzatılmasını isteyeceğim. Bizim için transfer sayılır. Yönetim onlarla görüşecek ve tekrar devam edecekler. N'Doye, Pereira ve Uğur benim beğendiğim oyuncular. Bu oyuncularla bir sorunumuz yok hepsi takımda oynuyor. Onlarla konuşulduktan sonra mukavele imzalanacaktır."

"Bizim burada olmamız altyapı için bir şans"
Antalya kampına alt yapıdan 4-5 arkadaş katacaklarını belirten Çalımbay, "Altyapıya gereken önemi veriyoruz. Oyuncularımızın verilen şansı iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Onlar için bizim burada olmamız bir şans. Faydalanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Savunma oyuncusu Hüseyin aldık. Mustafa Akbaş'ın durumu ve Durica'nın ağıları var. Direk Karabükspor maçında Hüseyin ile başlayabiliriz. Bunlar olmayacak şeyler değil. Başka arkadaşlarımız da çıktığı zaman yine alacağız" diye konuştu.

"Defans yapmayan oyuncu istemiyorum"
Rıza Çalımbay, savunmadaki başarı ile ilgili gelen soruya ise, "Gol yemek iyi bir şey değil. Biz her takıma gol atarız ve pozisyona gireriz. Ben hiçbir zaman defansı düşünen biri değilimdir. İlla defans yapma düşüncem yoktur. Her zaman atak isteyen bir takım ararım. Oyun tek taraflı oynanmaz sadece atakta değil defansta değil. Her ikisini de oynamamız gerekiyor. Takım olarak defans yapacaksak bunun önden başlaması gerekiyor. Orta sahadaki arkadaşların yapması gerekiyor. Ben defans yapmayan bir oyuncu istemiyorum. Bunu bütün halinde yaptığınız zaman o zaman sıkıntılar ortadan kalkar. Biz bunu yapmaya çalışıyoruz" yanıtını verdi. 

"Mas gitmek istiyor"
Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Arjantinli oyuncu Mas'ın takımdan ayrılmak istediğini belirterek, "Mas gitmek istiyor ve ayrılma nedeni olarak da milli takımla ilgili istekleri olması. Onun için Arjantin'den kendisini iyi bir kulüp istiyor. Ama görüşmeler var. Eğer uygun olursa, bize uyarsa arkadaşımızın kendi ülkesine gidip milli takımda başarılı olmasını çok isteriz. Zaten kafasında gitmek var ise engellememiz de mümkün değil" değerlendirmesinde bulundu.

Belirledikleri isimlerin bulunduğunu vurgulayan Çalımbay, "Biz maç izliyoruz. Bunu gizlemiyoruz. Mehmet Yılmaz Mısır'da ve orada maç seyrediyor. Ama şu oyuncuyu bu oyuncuyu alacağız diye değil. Geçen hafta başka bir yere gittik. Yarın İspanya'ya gidecek olan arkadaşımız var. Biz transfer yapacaksak buradaki bazı şeyleri düzeltmemiz gerekiyor. Mas gidecekse yerine kesin adam alacağız. Bizim elimizdekilerde daha iyi oyuncu olması gerekiyor. Yerli bulabilirsek iyi olacak ama sıkıntılı. Ama şu an kimseyle anlaşmadık ve görüşmedik. Bizim takımda sıkıntı var ise transfer yapmak kardan çok zarar getirir" ifadelerini kullandı.

"Kucka özür diledi"
Juraj Kucka'nın Bursaspor mücadelesinde Yusuf Yazıcı'ya yaptığı hareket ile ilgili açıklamalarda bulunan deneyimli teknik direktör açıklamasını şu ifadelerle tamamladı: "Maçların içinde her şey olabilir. İzinden sonra geldiğimizde daha ben Kucka ile konuşmadan o özür diledi. Ben farkında değildim dedi. Hareketin yanlış olduğunu söyledi. Kucka öyle birisi değil, çok iyi bir profesyonel ve çok iyi bir insan. Böyle şeyler yapacak birisi değil. Kendisi de durumu anlattı. Özür diledi. Biz takımla toplantı yaptık. Bunun olması bir bakıma kötü bir takıma da iyi oldu. Biz oyuncuların hepsiyle konuştuk. Sezon başı olsaydı ben bunların hepsini oyuncularla konuşurdum. Sahanın içinde hiç bir şey istemiyorum. Sahanın içinde ben de yanlış yapabilirim. Herkes yapabilir. Herkes bizi izliyor. Topluma mal olmuş insanlarsınız ve örnek olacaksınız. Sahada, soyunma odasında ve kulübelerde tartışma istemiyorum. Bizim yerimiz tesisler. Haksızlık yaşadığını düşünen benim yanıma gelecek. Konuşacağız. Biz sahada işimizi yapacağız. Sahanın dışındakini tesislerimizde halledeceğiz. Kucka geldi ve herkesten özür diledi. Yusuf'tan özür diledi ve Yusuf'ta önemli bir şey olmadığını söyledi. Olay kapandı. Arkadaşlık bizim takımda çok iyi ama ufak tefek şeyler olabilir bunların hepsi sahada kalır."


Kıyı Otomotiv'de Araç Almanın Ayrıcalığı

Tez Yazdır Akademik Danışmanlık: 8 Yıldır Güven ve Kalite

Başkan Adayı Büyükgöz Gebzelilerle Çay Sohbetinde Buluşuyor

Seçim nedeniyle 31 Mart Pazar günü o pazar kurulmayacak

Başkan Kurtuluş’tan ‘BÜYÜK DARICA MİTİNGİ’ne davet!

Türel Belediye çalışanlarına karanfil dağıttı

İzmit Belediyesi Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine kütüphane kazandırdı

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hemşeri Derneklerine Ziyaret

Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Mutfakta çıkan yangın kafeyi kül etti

Kırsal kalkınmaya tavuk desteği

Seymenli çocuklara park müjdesi

Türel Keşaplılardan destek istedi

Bayburtlulardan Bünyamin Çiftçi’ye sevgi seli

KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor

Başkan Büyükakın, Lokomotif Köyde çocuklarla buluştu

GTÜ’de ramazan birlikteliği

Kütüphane Haftası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kaza içinde kaza

Park halindeki araçta yangın çıktı

Bu köy sadece çocukların

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Kıyı Otomotiv'de Araç Almanın Ayrıcalığı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR