• BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Bir olduk, birlik olduk, binlerle Cumhuriyete koştuk

Büyükşehir’in düzenlediği Cumhuriyet Koşusu’nda binlerce vatandaş yağmur altında Cumhuriyet için koştu

SPOR 27.10.2014 10:24:00 0
Bir olduk,  birlik olduk, binlerle Cumhuriyete koştuk

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetin 91. Yılı kutlamaları çerçevesinde bugün (Cumartesi) “Cumhuriyet Koşusu” düzenledi. Bu yıl ikincisi düzenlenen ve Seka Park’ta gerçekleştirilen yarışa toplam 3 bin 300 vatandaş katıldı. Genç yaşlı, binlerce vatandaş yağmura aldırmadan en büyük kazanım olan Cumhuriyet için koştu. Vatandaşların yanı sıra çok sayıda yerli ve yabancı atletin yer aldığı yarış; her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliği ihtiyaç duyulan bu günlere ve 91. Yıl kutlamalarına büyük anlam kattı. Büyükşehir, Cumhuriyet Koşusu’nu; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirdi. 

 

 

3 bin 300 kişi katıldı

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından iki kategoride düzenlenen yarışın ilk ayağı olan 3 km’lik halk koşusu 09.30’da başladı. Yarışın startını veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ayrıca 41 göğüs numarasıyla koşudaki yerini aldı. Yarışa ayrıca kent protokolü de büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlarla birlikte, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş,  Kağıtspor Kulüp Başkanı İslam Yücel, Sekapark A.Ş Genel Müdürü Yasin Özlü, Belde A.Ş Genel Müdürü Kemal Yazıcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kesen, Başkan Danışmanı Nermin Tol, Spor Müdürü Doğa Ergün, Gebze Gençlik Hizmetleri ve Spor ilçe Müdürü Mücahit Sak ve İlçe Müftüsü Abdülkadir Keşvelioğlu, Cumhuriyet için koştu. 

 

 

Halk koşusu için kayıt alındı

 

Bu arada yarış öncesinde Büyükşehir Belediyesi, yarışa kayıt yaptıramayan vatandaşlar için masalar oluşturdu. Kayıt yaptıramayan vatandaşlar buradaki görevlilerin yardımıyla başvurularını yaptırarak yarışa katılmaya hak kazandı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü de vatandaşlarla birlikte kayıt masasından başvurusunu yaptı. 

Yağmur altında Cumhuriyete koştuk

3 km’lik halk koşusu sağınak yağmur altında başladı. Binlerce vatandaş ellerinde bayrakları, üzerlerinde kırmızı beyaz tişörtleriyle ve büyük bir heyecanla koşuya başladı. Renkli görüntülerin yer aldığı koşuda yediden yetmişe tüm Kocaelililer Cumhuriyet kutlamalarını kentlerinden başlatmış oldu.  Halk Koşusu’na 2 bin 550 kişi katıldı. 

 

 

3 km’nin birincileri

 

3 km Halk Koşusunda bayanlarda Elif Tozlu, erkeklerde ise Adem Karagöz birinci oldu. Ayrıca erkeklerde Hasan Turgut ikinci, Kağıtspor sporcularından Turgay Bayram ise üçüncü oldu. Bayanlarda ise Yayla Kılıç ikinci, Duygu Bayan üçüncülüğü elde etti. 

 

 

En büyük kazanımımız Cumhuriyet

 

Öte yandan Cumhuriyet Koşusuna katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu vatandaşlara seslenerek Cumhuriyet Bayramlarını kutladı. Cumhuriyetin en

büyük kazanım olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Atalarımız, dedelerimiz, bizlere bu Cumhuriyeti kazandırabilmek için canlarını, kanlarını ortaya koydu. Cumhuriyetimizi kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Bize düşen ise, en iyi şekilde çalışarak ona sahip çıkmaktır, birlik ve beraberliğimizi korumaktır” dedi. 

 

 

Cumhuriyet bizden bekliyor

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak, her zaman halkın hizmetinde olduklarını ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Gençlerimiz geleceğe ruhen ve bedenen en iyi şekilde hazırlansın diye sporun alt yapısına önem veriyoruz. Spor tesisleri inşa ederek onların daha iyi mekânlarda spor yapmalarını sağlıyoruz. Çünkü Cumhuriyet bizden bedenen ve ruhen sağlıklı gençler yetiştirmemizi istiyor” şeklinde konuştu. Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasında böylesine önemli bir organizasyonda kendilerini yalnız bırakmayarak Cumhuriyet Koşusu’na katılan tüm vatandaşlara teşekkür etti. 

 

 

Ödüllerini başkanın elinden aldılar

 

3 Km’lik yarışın tamamlanmasının ardından halk koşusunda dereceye giren atletler için ödül töreni düzenlendi. Yarışta erkekler kategorisinde ilk üçe giren sporcular kupa ve madalyalarını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun elinden aldı. Bayanlarda ilke üçe giren sporculara ise kupa ve madalyalarını, Başkan İbrahim Karaosmonoğlu ile Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş verdi. 

 

 

10 km koşusuna yerli ve yabancı atletler katıldı

 

Halk Koşusunun ardından 10 km’lik sporcu koşusuna geçildi. Bu yarışın startı da yine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tarafından verildi. Koşuda Kocaeli’nin yanı sıra Kenya ve Etiyopya ile çevre illerden çok sayıda atlet yer aldı. 10 km’lik sporcu koşusuna 750 kişi katıldı. 

 

 

Kenya ve Etiyopya cumhuriyet için koştu

 

10 Km’lik sporcu koşusunda ise Atletizm dünyasının önde gelen ülkelerinden Kenya ve Etiyopya’nın adeta yıldızı parladı. Erkekler kategorisinde birinci Kenyalı atlet Evans Kipligat; bayanlarda ise yine Kenyalı atlet Layesh Tsige Abebani birinci oldu. Bu kategoride bayanlarda Kenyalı Marine Jelgat Kipchumba ikinci, Antalya’dan Esma Aydemir ise üçüncü oldu.  Erkeklerde Etiyopyalı Sualtı Gure Tumbe ikinci, Kenyalı Amos Kibitok ise üçüncülüğü elde etti. 10 km sporcu koşusunda dereceye giren atletler de yine düzenlenen törenle kupa ve madalyalarını protokol üyelerinin elinden aldı. 

 

 

Yarış parkuru

10 km’lik koşunun startı Sekapark Otel önünden verildi. Büyükşehir Belediyesi önünden devam eden koşuda, eski gölcük yolu takip edilerek Lastik İş Sendikası önünden sahil şeridine dönüldü.  Sahil şeridi boyunca iskeleyi takip eden sporular Sekapark alanında koşuyu tamamladı. 3 km’lik halk koşusunun çıkışı da yine Sekapark Oteli önünden verildi. Güzergah; Sekapark alanı dahilinde tur atılarak geçildi ve başlangıç noktasında bitirdi. 

 

 

Yarış güvenliğine titiz önlem

 

Yarış alanında ve yarış parkuru boyunca Büyükşehir Belediyesi’nin donanımlı ambulansları görev yaptı. Sağlık ekibi yarış programı boyunca görev başında bulundu. Ayrıca yarışların güvenliği emniyet görevlilerinin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ve özel güvenlik kuvvetleri aracılığıyla sağlandı. Yine yarışmaların çıkış ve varış bölümlerinin yanı sıra, 10km koşusunun 5. kilometresinde de su istasyonları yer aldı. 

 

 

Bando Cumhuriyet coşkusuna renk kattı

 

Yarışta Kocaeli Büyükşehir Belediye Bandosu da seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla Cumhuriyet Coşkusuna renk kattı. 

 

 

Vatandaşa kırmızı beyaz tişört

 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, yarışa katılan tüm vatandaşlara içlerinde kırmızı beyaz tişört, katılım belgesi, kumanya, Türk Bayrağı, su ve Kocaeli 41 Gazetesi’nin olduğu hediyelerden verdi.

 


Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR