• BIST 100

    10264,37%-0,70
  • DOLAR

    32,26% 0,02
  • EURO

    34,69% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2401,93% 0,08
  • Ç. ALTIN

    3896,53% -0,17

Bari’de Görülmesi Gereken En Güzel Yerler

Bari, Puglia İtalya'nın başkenti ve Adriyatik Denizi kıyısında yer alan hareketli bir liman kentidir. Puglia, İtalya'nın güneybatı bölgesi veya "çizmenin topuğu" olarak bildiğiniz bölgedir.

DÜNYA 13.06.2023 02:33:00 0
Bari’de Görülmesi Gereken En Güzel Yerler

Şehir, güney Adriyatik'te önemli bir feribot limanıdır. Liman, İtalya'yı Hırvatistan, Yunanistan, Karadağ ve Arnavutluk dahil olmak üzere çok sayıda varış noktasına bağlamak için kullanılır.

İtalya’nın son zamanlarda en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olan Bari, çoğu turistin günübirlik gezilerle keşfettiği bir yer olsa da, Bari için en azından 1-2 gününüzü ayırın deriz. Çok sayıda tarihi ve turistik cazibe merkezleriyle dolu dolu 2 gününüzü sıkılmadan geçirebileceğiniz bu şehirde, yapılacak birçok aktivite de bulabilirsiniz. Bari gezilecek yerler listesindeki ana cazibe merkezlerinin çok büyük bir bölümü tarihi şehir merkezinde ve etrafında toplanıyor. Bu yüzden, Bari’da kalmayı planlıyorsanız da otelinizin tarihi merkez sınırları içerisinde yer aldığından emin olun deriz.

Bari’de Görülecek En Güzel Yerler

 İtalya'nın güneydoğu Puglia bölgesinin başkenti Bari, Adriyatik Denizi kıyısında hareketli bir liman kentidir. Atmosferik Eski Kenti, ortaçağ kiliseleri, büyüleyici plajları ve lezzetli yemek ve şaraplarıyla tanınan Bari'de yapılacak çok fazla inanılmaz şey var. İşte Bari’de gezilecek en turistik yerler ;

Citta Vecchia

Bari'de ziyaret edilecek en iyi yerlerin çoğu, modern liman bölgesinin hemen güneyinde yer alan dar, dolambaçlı sokaklar ve arka sokaklardan oluşan bir labirent olan Eski Kent bölgesinde bulunur. 2.000 yıldan fazla tarihi olan büyüleyici bir yer olan Citta Vecchia, tarihi eski kent bölgesidir.

Citta Vecchia'daki tarihi binaların çoğu bozulmamış durumda ve tüm bölge harika bir şekilde benzersiz bir havaya sahip. Döndüğünüz her köşede yeni bir şey göreceksiniz. Kadınlar sokakta ahşap masalarda el yapımı orecchiette makarna yapıyorlar, pitoresk küçük meydanlar çiçeklerle süslenmiş ve yerel halk bir kahve ya da kadeh şarap eşliğinde sohbet ediyor.

Her yer bir zaman tüneli gibi hissettiriyor ve burada yüzlerce yıldır hayatın pek değişmediği hissine kapılıyorsunuz. Ayrıca Bari’deki ana cazibe merkezlerinin çoğu da tam olarak bu bölge sınırları içerisinde yer alıyor.

Basilica San Nicola

12. yüzyıla dayanan Saint Nicholas Bazilikası, 1089 yılında meydana gelen depremde yıkılan bir kilisenin yerine inşa edilmiştir.

Bazilikanın dışı, iki büyük kulesi ve çarpıcı bir cephesi ile inanılmaz derecede süslü. Duvarları ve tavanları süsleyen güzel mozaikler ve resimlerle iç mekan da aynı derecede etkileyici. Patara'da doğan ve daha sonra Myra Piskoposu olan Aziz Nicholas'a adanmıştır.

Aziz Nicholas'ın kalıntıları aslında bazilikanın mahzeninde gömülüdür ve burası dünyanın her yerinden Ortodoks Hıristiyanlar için bir hac yeridir.

Bari Katedrali

Bari'de görülmeye değer başka bir kilise, 11. yüzyıla kadar uzanan Cattedrale Metropolitana Primaziale San Sabino’dur (veya kısaca Bari Katedrali). Katedral, Citta Vecchia'nın kalbinde yer alır ve Romanesk mimarisinin güzel bir örneğidir. İçeride, katedralin hazinesi (Tesoro), bir dizi değerli emanet ve diğer tarihi eserlerin yanı sıra bir müze içerir. Hem görkemli mimarisi hem de tarihi ve sanatsal iç mekanıyla her türden gezginin popüler gezilecek spotlarından biridir.

Katedralin altında, 2. yüzyıldan kalma antik bir Roma yolunun kalıntılarını ve 9. yüzyıldan kalma bir Bizans kilisesini gösteren bir dizi arkeolojik kazı yer almaktadır. Tarihi merkezi keşfederken Bari Katedrali’ne uğramayı unutmayın.

Bari Kalesi (Castello Svevo)

Bari’de görülmesi gereken en güzel yerler arasında olan Bari Kalesi, ya da diğer adıyla Castello Svevo, 12. ve 13. yüzyıllarda inşa edilmiş, yıkılmış ve ardından yeniden inşa edilmiş bir Norman kalesidir. Denizin hemen yanında heybetli bir yapıdır ve kalın duvarları ve hendeği ile bu kalenin yüzyıllar boyunca nasıl eski şehrin ana savunma noktalarından biri olduğunu hayal etmek kolaydır. Kale, tarihsel olarak çok şey atlatmış ve birkaç kez depremlerden zarar görmüştür. Buna rağmen, tüm yapı inanılmaz derecede sağlam.

Bari'deki Castello Svevo, şimdi bir müzeye ev sahipliği yapan devasa bir 13C kalesidir. Bugün kale bir sergi merkezi ve kalenin tarihine adanmış bir müze olarak kullanılmaktadır. Devasa odaları ve geniş arazileri keşfetmek için en azından 1-2 saatinizi bu görkemli kale için ayırın deriz.

Piazza Mercantile

Bari'nin eski şehir merkezi gizli mücevherlerle doludur ve Piazza Mercantile bunlardan biridir - Şehrin doğu tarafında, limanın yanında yer alan bu meydan, ziyaret edilmesi gereken büyüleyici bir yerdir ve ilginç ve sevecen bir mimariye sahiptir.

Bu meydan sizi farklı bir zamana taşıyacak ve gerçekten tipik bir Akdeniz kıyı beldesi gibi görünecek - Farklı renkli panjurlar pencereleri kaplıyor, küçük balkonlarda çamaşırlar asılı ve çatılarda bitkiler ve çalılar sıralanıyor. Çok sayıda cafe ve restorana ev sahipliği yapan bu meydan, turistlerin öğle ve akşam yemekleri ya da güzel bir öğleden sonra kahvesi için tercih ettiği en popüler yerlerden bir tanesi.

Bu tarihi ortaçağ meydanı, yüzyıllardır bir buluşma yeri olmuştur. 14. yüzyıldan beri insanlar buraya ticaret yapmak için geldi ve bugün bile yerel halkın buluşup birlikte takılmak için popüler bir yer.

Meydanın etrafındaki binalar, Palazzo della Dogana, 16. yüzyıldan kalma saat kulesi ve barok Fontana della Pigna çeşmesi gibi inanılmaz derecede güzel. Oturup şehrin bu şirin küçük köşesinin tadını çıkarmak Bari, Puglia'da yapılacak en iyi ücretsiz şeylerden biridir.

Teatro Petruzzelli

Teatro Petruzzelli, Bari'deki en önemli kültür kurumlarından biridir. Düzenli olarak çeşitli tiyatro, bale, opera ve konser performanslarına ev sahipliği yapan büyük bir tiyatro ve opera binasıdır.

Binanın kendisi 1904'ten kalmadır ve içi inanılmaz derecede süslü ve güzeldir. Orada bir performans izlemeyi planlamıyorsanız bile, yine de içine bir göz atmakta fayda var.

Bari'deki en büyük tiyatro olan Teatro Petruzzelli, aslında ülkenin dördüncü büyük tiyatrosudur.

Bari'nin yeni bölümünde yer alan tiyatro, çevredeki binalardan sıyrılıyor ve çok sayıda heykel detayıyla muhteşem turuncu bir cepheye sahip. İçeride harika bir dekorasyon ve oditoryum, çok miktarda kırmızı kadife ve altın süslemeler dahil olmak üzere yüksek kaliteli bir tiyatrodan beklenen tipik ayrıntılara sahiptir.

Via Sparano

Bari'nin "yeni" semtinde yer alan bu cadde, destansı Corso Vittorio Emanuele'den Piazza Aldo Moro'ya kadar uzanır.

Caddeyi kaplayan çok sayıda ana cadde mağazası ve ayrıca tasarımcı markaları bulacaksınız - özellikle ilgi çekici mağazalar arasında Disney Store, Emporio Armani, Pandora, H&M, Michael Kors ve Zara yer alır.

Muhteşem alışveriş fırsatlarının yanı sıra, cadde ayrıca çeşitli barlar, kafeler ve restoranlar sunar ve ziyaret etmek için gerçekten popüler bir yerdir.

Lungomare Nazario Sauro

Bu yürüyüş yolu, limandan Parco per Cani'ye kadar yaklaşık 1000 m uzanır ve Akdeniz güneşinin tadını çıkarmak için gerçekten doğal bir gezinti yeri sunar.

Fantastik mimarisi ve beyaz badanalı binaları ile kaplı gezinti yolu hoş bir atmosfere sahiptir ve deniz manzarası muhteşemdir.

Gezmek, arkanıza yaslanıp manzaranın tadını çıkarmak, hatta durup bir şeyler içmek için bir yer arıyorsanız, Lungomare mükemmel bir seçimdir. Ayrıca bu yürüyüş yolunda Bari’de gezilecek çok sayıda turistik çekim merkezi de bulabilirsiniz. Daha fazla gezip görülecek yerler için https://gezilecekyerler-listesi.com/bari/ sayfasına göz atabilirsiniz.

 

Çiftçi Şenliği başlıyor

Darıca’da 19 Mayıs Gençlik Turnuvaları başladı

Bu çarşıda her şey bedava

Yatırımlar yükseliyor, başkan yerinde inceledi

Çenesuyu hak ettiği değeri kazanacak

Yaya geçidinde otomobil böyle çarptı

Büyükşehirden resmi yazışma kuralları eğitimi

Derince Meclisi’nde 10 gündem maddesi görüşüldü

Türkiye nüfusunun yüzde 2,1’i taşıyıcı, en çok bu bölgede görülüyor

Tadilat meselesi sebebiyle apartman yöneticisi komşusuna pusu kurdu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Tadilat meselesi sebebiyle apartman yöneticisi komşusuna pusu kurdu

İzmit’te Hıdırellez coşkusu yaşandı

Kocaeli’de trafik kuralı ihlallerinin yüzde 40’ı kırmış ışık geçişlerinden kaynaklanıyor

Yakın arkadaşlarını öldüren 2 sanığa müebbet hapis talebi

Yolun karşısına geçmek isteyen kadına otomobil çarptı

Eşini öldürmekle suçlanan sanık: "26 senelik hayat arkadaşımdı, ben öldürmedim"

Araçların Her İhtiyacında Durak Nokta Ümraniye Oto Servis

Küresel Vana ve Su Sayaçları

Hayallerinizin Gerçek Olduğu Düğün Organizasyonları

Anneler Günü İçin Şık ve Anlamlı Giyim Tavsiyeleri

Çiftçi, miniklerin Okuma Bayramı heyecanına ortak oldu

Sakarya maçına akın var: O biletler 2 saatte tükendi!

Kocaeli’de büyük ölçekli deprem tatbikatı!

Teleferik 2 gün boyunca o saatler arasında hizmet verecek

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Türkiye nüfusunun yüzde 2,1’i taşıyıcı, en çok bu bölgede görülüyor

Anneler Günü İçin Şık ve Anlamlı Giyim Tavsiyeleri

Özel'den Bahçeli'ye ziyaret

Atanacak öğretmen sayısı belli oldu

Eğitimde yeni müfredat tartışması: Yüzde 35 sadeleşti

Notere işi düşen herkese zorunlu olacak!

Sivas YHT o saatlerde Kocaeli’den geçecek

2 Haziran’da 7 ilçe ve beldede yerel seçim tekrarlanacak

Kocaeli'de o gün yağmur var

İYİ Parti'nin yeni TBMM Grup Başkanvekilleri belli oldu

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Araçların Her İhtiyacında Durak Nokta Ümraniye Oto Servis

Küresel Vana ve Su Sayaçları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Sakarya maçına akın var: O biletler 2 saatte tükendi!

Kocaelispor-Sakaryaspor maçına deplasman yasağı

Sakarya maçı için bilet fiyatları indirildi

Galatasaray 6 golle kazandı, Fenerbahçe'nin rekorunu kırdı!

Gölcüklü pehlivanların Fethiye başarısı

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 2 - Denizlispor: 1

Çayırova Belediyesi, yarı final için Gaziantep deplasmanında

Sakarya maçı için karar!

Spor okullarında çocuklara ücretsiz eğitim

Kocaelispor’da Bodrum yolculuk programı belli oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

YAZARLAR