• BIST 100

    9777,04%0,57
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

Fatma Şahin, İstanbul’da Gaziantep’i anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, İstanbul’da Gaziantep’i anlattı

YEREL HABERLER 28.02.2018 12:48:00 0
Fatma Şahin, İstanbul’da Gaziantep’i anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Ortadoğu'nun yeniden şekillenmesi esnasında herkesin bu pazarlara erişmek için birbiriyle rekabet edeceğini belirterek, "Her şey hal yoluna girdiğinde Ortadoğu'nun merkezi Gaziantep olacak" dedi. Bir serbest bölge ve 5 Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'ne sahip olan 950 fabrikada 130 bin kişinin istihdam edildiği Gaziantep'i İstanbul'da basın mensuplarına anlatan Başkan Şahin, kentin başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere 2 milyarlık nüfusa 5 saatlik mesafede yer aldığını dile getirdi.

MIPIM'e İlk Kez Katılacak

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, her yıl Mart ayında Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen, 25 bine yakın gayrimenkul profesyoneli ve dünyadaki bütün büyük oyuncularının ziyaret ettiği MIPIM Fuarı'na bu yıl ilk kez katılma kararı aldıklarını açıkladı. Bu yıl 13-16 Mart'ta gerçekleştirilecek MIPIM'e katılma sebeplerinin söylem ve eylem birliği oluşturmak olduğunu vurgulayan Şahin, her konuda dünyayla aynı dili konuşamadıkları takdirde rekabeti yönetemeyeceklerini, dolayısıyla hiç bir hedefe ulaşamayacaklarını söyledi. Başkan Şahin, "Gaziantep olarak özellikle kentsel dönüşüm projeleri ile adımızdan söz ettirmek istiyoruz. Biz şehrimizi sadece kendimiz için değil, dünyadaki herkes için yaşanılır kılma noktasında çalışıyoruz. Bu nedenle Dünya'nın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'e katılmak bizim için kaçınılmazdı. Hem Dünya'daki trendleri görüp şehrimizi ona göre planlamak, hem de şehrimizi tanıtıp Dünya'daki dev oyuncuları davet etmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Gaziantep'teki yatırım fırsatlarına ilişkin bir sunum da yapan Şahin, Dünya'daki değişimin ve gelişimin çok iyi bir şekilde analiz edilmesi gerektiğini, Dünya'nın küreselleşme, sanayileşme ve sürdürülebilir kalkınma kavramlarını konuştuğunu belirterek, sürdürülebilir kalkınmanın tek başına ekonomik kalkınma olmadığını anlattı. Kalkınmanın yerelde başladığına vurgu yapan Şahin, "Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması için, Anadolu'daki bütün kalkınma hamlelerinin her bir noktasının analiz edilerek, güçlü ve zayıf tarafların ortaya konması gerektiğini" ifadelerinde bulundu.

Ortadoğu'da rekabet artacak

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, özellikle yabancı yatırımcılar için Gaziantep'in çok önemli fırsatlar sunduğuna dikkati çekerek, Ortadoğu'nun yeniden şekillenmesi esnasında herkesin bu pazarlara erişmek için birbiriyle rekabet edeceğini belirten Şahin, "Bu ilelebet böyle gitmeyecek. Bölgemiz, özellikle Suriye ve Irak meselesi hal yoluna girdiği zaman, bölgenin ve Ortadoğu'nun fuar merkezi olacağız. Afrin yeniden yapılanırken, merkez Gaziantep olacak, Cerablus yeniden yapılanırken merkez Gaziantep olacak. Çünkü bu jeostratejik konum ve riskler yönetildiğinde büyük bir fırsata dönüşüyor" dedi.

Başkan Şahin, şunları aktardı: "Özellikle yerelleşme, demokratikleşme ve sivilleşme, artık Batı medeniyetinde oturmuş. Bu aşamalar belki yüzyıl önce gerçekleşmiş. Bizler şu anda yerelleşme ve sivilleşme üzerine demokrasimizin çıtasını yükseltmek ve hukuk devleti normlarında istediğimiz noktaya gelmek için çabalarken, yerel yönetim olarak da artık biz yalnızca Türkiye'deki herhangi bir şehirle yarışmıyoruz. Çin'deki bir şehirle yarışıyoruz, Amerika'daki bir şehirle yarışıyoruz, Avrupa'daki bir şehirle yarışıyoruz" şeklinde konuştu.

Dünyanın En Rekabetçi 7'nci şehri

Gaziantep'in ihracatını, Türkiye ortalamasının iki katı artırdığını belirten Şahin, "Gaziantep, son 15 yılda her yıl ortalama yüzde 7,1 büyüyen Türkiye'nin en dinamik ve rekabetçi şehri. Gaziantep, Dünya Bankası En Rekabetçi Şehirler Bilgi Bankası Projesinde de en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçildi. Şehrimiz, bilimsel ve teknolojik veriler ışığında "ekonomik gelişme konusunda başarılı ve ilgi çekici" olarak değerlendirildi. Türkiye'nin en büyük organize sanayi bölgesinin yer aldığı Gaziantep 6,5 milyar doları aşkın yıllık ihracatı ile tek başına 172 ülkeden daha fazla ihracat gerçekleştiriyor. Gaziantep, uluslararası uçuşların yapıldığı hava limanı, karyolaları, demiryolu bağlantıları ve şehir içi gelişmiş ulaşım sistemleri ile lojistik bir üs. 2 milyar kişiye ve dünyanın önemli şehirlerine 5 saatlik uçuş mesafesinde. Bu durum, Gaziantep'e rekabet gücü ve cazibe getiriyor" ifadelerini kullandı.

Şehri yüksek teknolojiye geçirmek için hangi alanlarda yatırım yapmaları gerektiğine ilişkin araştırmalar yaptıkları belirten Şahin, makine ve kimya sanayisinin şehir için stratejik sanayiler olduğunu vurguladı. Şahin, buna yönelik olarak Gaziantep'te polimer ve inovasyon merkezi kurma kararı aldıklarını kaydederek, şehrin kendi ayakkabı markasını üretmek için çalıştıklarını ve sanayicileri markalaşma ile tasarım üzerine teşviklere yönlendirdiklerini söyledi.

İstasyon Projesi İddialı Geliyor

Gaziantep'in tarihi İpek Yolu güzergahında olduğunu kaydeden başkan Şahin, "Gaziantep'in geleceğini tasarlarken kendi kültür kodları üzerinden bunu yapmalıydık. Biz de bunun için kollarımızı sıvadık ve Gaziantep'te kentsel dönüşümü başlattık. Tarihe ışık tutan şehrimizin geleceğe de ışık tutmasını ve kentsel dönüşümde de öncü olmasını istiyoruz. Bu nedenle yapacağımız kentsel dönüşüm projeleri ile herkese örnek olmak amacındayız" diye belirtti. Şahin, bu dönüşümdeki ilk adreslerinin ise dünya markası olmayı amaçladıkları ayakkabı sektörünün kümelendiği İstasyon bölgesi olduğunu söyledi. Mevcut durumda bu tarihi bölgede ayakkabı sanayicilerinin üretim merkezlerinin bulunduğunu kaydeden Başkan Şahin, "O bölgeye ambulans, itfaiye giremiyordu. Artık dönüşüm kaçınılmaz olmuştu. Biz de ayakkabı sanayicilerimizi oradan taşımaya karar verdik. Ancak önce onlar için taşınabilecekleri bir yer belirledik. Ardından da her biri ile ayrı ayrı konuştuk. Ne istedilerse yüzde 20 fazlasını verdik. Bu bize ekstra 20 milyon liraya mal oldu ancak sonunda Gaziantep kazandı. Şimdi o bölgeye İstasyon Projemizi yapacağız. Konutlar ve iş yerleri olacak. Tarihi doku korunacak. Ayakkabı sanayicilerimiz de orada mağaza açacak. Şehrimize son derece modern yapılar kazandıracağız. Gerek oturma ve gerekse iş yeri ve büro olarak Gaziantep'e yakışır yapılar inşa edeceğiz. Bu bölgedeki tarihi yapıları da gastronomi atölyeleri olarak değerlendireceğiz. Bu alanın turizm fonksiyonlarını da ortaya çıkartacağız. Bu bölge diğer tarihi mekanlara ve şehrin alışveriş merkezine de çok yakın olacak. Bu projemizde çok iddialıyız. İnanıyoruz ki; herkes için bir "cazibe merkezi" oluşturacağız. Başta yabancılar olmak üzere Gaziantep'e gelmek isteyen herkese de kapımız açık olacak" dedi.

6,5 Günde Şirket Kurulabiliyor

Dünya Bankası İş Yapma Raporu'na göre Gaziantep'te ortalama 6,5 günde şirket kurulabildiğine dikkati çeken Şahin, "Şehrimizde yabancı firmaların kolaylıkla üretim ve ticaret yapabilmesini sağlayacak uluslararası düzenlemeler geçerli. Şehrimizde güçlü ticaret altyapısı ve rekabetçi yatırım koşulları mevcut. Bin 300'ü aşkın yabancı şirket şehrimizde faaliyet gösteriyor. Ben herkesi özellikle yabancı yatırımcıları davet ediyorum. Şehrimizin nüfusu iki milyon, ancak Gaziantep'te yerleşik bir firma 2 milyarlık bir pazara 5 saat gibi çok kısa bir zamanda ulaşabiliyor. Eminim ki Gaziantep'e gelen yatırımcılar, gelecekte en kazançlı çıkacak yatırımcılar olacaktır" diye konuştu. Şahin, geçen yıl Gaziantep Hava limanı'ndan 3 milyon yolcu taşındığını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta sonu verdiği müjde ile hava limanını kapasitesinin 5 milyon yolcuya çıkacağını belirterek, "Bu da yabancı yatırımcı için bir cazibe getirecek" şeklinde konuştu.

Gastronomi başkenti

Gaziantep'i tanıyanların, "Sadece yemeklerinden dolayı bile AB'ye hiçbir koşulsuz, direkt girmesi gerekir" dediğini belirten Şahin, "Antik şehirleri, restore edilen tarihi eserleri, tematik müzeleri, gelişmiş hizmet altyapısı ve lezzetli yemekleri ile Gaziantep, 2017 yılında 1,5 milyon turisti ağırlayan destinasyon merkezidir. Üyesi olduğu UNESCO Creative Cities Network ile şehrin gastronomik zenginliği tescillenmiştir." Bölgenin sağlık üssü konumundaki Gaziantep'in, her gelir düzeyine hitap eden yaşam alanları, modern eğitim tesisleri, şehir yaşamının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sosyal imkanları ile güvenli ve huzurlu bir şehir olduğunu anlatan Şahin, Gaziantep'in coğrafi konumu sayesinde 2.640 saat/yıllık toplam güneşlenme süresi ile önemli ölçüde güneş enerjisi potansiyeli taşıdığına dikkati çekti. Gaziantep'teki 3 üniversitede 60 bine yakın öğrencinin öğrenim gördüğünü de kaydeden Şahin, "Üniversite-sanayi işbirliğinin sağlandığı iki Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde yer alan veya kendi bünyesinde AR-GE merkezi kuran firmalar, devlet tarafından sağlanan özel teşviklerinden yararlanmaktadır" diye konuştu.

Fatma Şahin İstanbul’da Gaziantep’i Anlattı

Fatma Şahin İstanbul’da Gaziantep’i Anlattı

Fatma Şahin İstanbul’da Gaziantep’i Anlattı

Fatma Şahin İstanbul’da Gaziantep’i Anlattı


Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: Maskelerle kahveyi taradılar

Yaşam Alanların Vazgeçilmez 3 Ürünü!

Erkekler İçin Trend Olan 2024 Tişört Modelleri

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Otobüs şoförünün burnunu kırdılar

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

85 okulda 156 özel eğitim sınıfın tadilatı gerçekleştirilecek

Başkan Söğüt: "Tüm enerjimizi Körfez için harcayacağız”

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

İlkokul öğrencilerine ‘sıfır atık’ etkinliği

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR