• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Ergin Ataman, favorilerini açıkladı

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman,Euroleague’de favorisinin CSKA Moskova ve Fenerbahçe Doğuş olduğunu söyledi. Ataman, futbolda ise Galatasaray’ın şampiyonluğa daha yakın olduğunu ifade etti.

SPOR 26.03.2018 15:03:00 0
Ergin Ataman, favorilerini açıkladı

Anadolu Efes olarak Türkiye Ligi’nde Avrupa’ya oranla daha farklı bir görüntü içinde olduklarını söyleyerek sözlerine başlayan Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, “Açıkcası sezon ortasında geldiğim zaman bazı şeyleri değiştirebileceğimi düşünmüştüm ama ben de başarılı olamadım. Türkiye'de daha iyi durumdayız. Türkiye kupası sonuçta bizim için önemliydi. Baktığınız zaman Türkiye'de 2 tane kupa var. Bunlardan birini kazandık ama tabii Anadolu Efes'in esas hedefi her zaman için Avrupa, Euroleague olmuştur” diye konuştu. 

“Kadroda önemli değişiklikler olacak” 
Önümüzdeki yılın programını da yapmaya başladıklarını belirten Ataman, “Euroleague’deki şampiyonluk adaylarıyla rekabet edecek bir kadro oluşumuna gideceğiz. Bu konuda kulüp yönetimi de çok istekli ama bunları da abartmadan yapacağız. Sonuçta Türkiye'nin ekonomik şartları belli. Bunları göz önünde bulundurarak iyi bir kadroyu normal bir bütçeyle kurmaya çalışacağız. Sonrasını da bizim becerimiz ortaya çıkaracak. Lig bizim için çok önemli. Bu sene Euroleague’de işler Anadolu Efes’in istediği gibi gitmedi ama her takımın bazen bu tip sezonları olabilir. Türkiye Ligi'nde iddialıyız. Özellikle Türkiye Kupası'nı kazanmamız gücümüzü gösterdi. Ligde şu anda play-off'lar öncesi iyi bir sıralama yakalamak istiyoruz. İlk üçün içerisinde kalmak istiyoruz. Şu ana kadarki sonuçlara bakıldığı zaman Euroleague’in ilk iki sırasında olan CSKA Moskova ve Fenerbahçe Doğuş'u favori görüyorum. Çok büyük bir sürpriz olmazsa bu iki takımın finalde karşılaşacağını ve o final maçında iyi oynayanın şampiyon olacağını düşünüyorum. Tehlikeli takımlar da var. Real Madrid, Olympiakos ve Panathinaikos gibi. Play-off'larda ciddi bir mücadele olacak ama bugün itibarıyla bu iki takım favori görünüyor” açıklamasını yaptı. 

“Kendi ülkemizdeki turnuvaya ilk 16’da veda ettik” 
Anadolu Efes’in önümüzdeki sezon ciddi değişikliklere gideceğini açıklayan Ataman, “Birkaç oyuncuyla yollarımızı ayıracağız ama ciddi anlamda Euroleague’de Final-Four ve şampiyonluk hedefleyen bir kadro oluşturmamız gerekiyor. Bu sezon başında Anadolu Efes bazı şanssızlıkları yaşamış, kendilerinin de söylediği bir takım hatalar yapılmış” dedi. Milli Takım’la ilgili de konuşan Ataman, “A Milli Takım’ın durumu global. Bu sinyaller daha 3-4 yıl önceden veriliyordu. Bu kadar çok yabancı oyuncunun oynadığı bir ligden ve sorumlulukların tamamen yabancılar tarafından paylaşıldığı bir ligden milli takım çıkarmak Avrupa Şampiyonluğu’na oynayan veya madalyaya oynayan bir mili takım çıkartmak çok zor. Burada milli takımı yönetenleri suçlamamak gerekiyor. Planlama bazında son derece yanlış bir planlama yapıldığını düşünüyorum. Özellikle 2017 Avrupa Şampiyonası öncesi. Bu turnuvanın Türkiye'de yapılacağı belliydi, hedef bir turnuva olarak seçilmişti. Bence çok daha iyi bir planlama yapılarak buraya daha deneyim kazanmış mental, fiziksel ve en önemlisi tecrübe olarak daha güçlü bir takımla çıkmamız gerekiyordu. Öyle olmayınca maalesef sahada çok iyi mücadele eden, kapasitesinin üstüne çıkmaya çalışan milli takım vardı. Ama sonuca baktığınız zaman Avrupa basketbolunda hiç yeri olmayan Belçika ve İngiltereyi yenen, diğer maçlarda mücadele eden ama kaybeden ve sonunda da kendi ülkesinde düzenlenen bir turnuvada ilk 16'da yenilen bir Milli Takımımız oluştu. Bu da sonuçta bizi Dünya ve Avrupa sıralamasında arkalara itti. Bir panik halinde biz aslında çok iyi mücadele ettik, biz başarılıyız demek yerine hatalardan ders çıkarılması gerektiğini düşünüyorum. Hatalardan ders çıkarılıp ileriye yönelik ciddi plan ve programların yapılması gerekiyor. Basketbol federasyonumuzda genç ve çok istekli arkadaşlarımız var. Çok da iyi niyetliler. Çalışmalara da başladılar, bir gençler ligi kuruldu. Bir başlangıç ama bence A Milli Takım için kesinlikle yeterli değil. Yeni kurulan bu ligin. Ama en azından bir çaba içerisindeler ve bunun kulüpler tarafından mutlaka desteklenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

“Devşirme oyuncuya karşı değilim” 
Kulüplerin menfaatleriyle milli takım menfaatlerinin aynı düzeyde olmadığını vurgulayan ve bu konuyla ilgili olarak federasyonun koruyucu ve geliştirici önlemler almasına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekleyen Ergin Ataman, Scottie Wilbekin’in Milli Takım için oynayıp oynamayacağıyla ilgili olarak da, “Devşirme oyuncuya pozitifim, böyle bir hak tanınıyorsa ve Avrupa'da mücadele ettiğiniz diğer ülkeler de bunu yapabiliyorlarsa, o zaman siz de bunu yapmalısınız ama bunu yaparken de sadece bu oyunculara bağlı değil, kendi altyapınızdan da oraya çıkacak oyuncular yetiştirmeniz gerekiyor. Ali Muhammed, Türk Milli Takımı’na ciddi hizmetler verdi, yaşı da ilerlerdi. Wilbekin Türk oluyor. Önemli olan Türk oyuncuların sayısını genişletmek. Onların hiç olmazsa Türkiye Ligi’nde gerçek dakikalar almalarını sağlayabilmek. Biz antrenörlere bazen genç oyuncular oynatılmıyor diyorlar. Burada tabii rekabet ortamı içerisinde siz antrenör olarak maçları kazanmak için oynuyorsunuz. Burada kuralları belirleyecek TBF. Siz federasyon olarak o kuralları koyarsanız biz de buna uymak zorunda kalacağız. Onun için mutlaka kurallar konulması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. 

“Galatasaray’ın şampiyon olacağını düşünüyorum” 
Spor Toto Süper Lig’deki şampiyonluk yarışıyla ilgili de düşüncelerini açıklayan Ataman, “Galatasaray’da 1.5 yıldır Genel Kurul üyesiyim. 50 yıldır Galatasaraylıyım. Galatasaray tribününde daha spora başlamadan yer almış olan bir kişiyim. Bunu da herkes biliyor ve bunu gururla söylüyorum her zamanda bunu belirttim. Milli Takım hocası olduğum dönemde de, Beşiktaş'ın hocası olduğum dönemde de bunu ifade ettim. Gönlümden tabii Galatasaray’ın şampiyonluğu geçiyor ama sadece gönlümden değil mantık olarak da baktığınız zaman bugün Galatasaray ligde ciddi bir avantaj yakalamış durumda. Şu anda da o havayı görüyorsunuz. Beşiktaş’ta özellikle Şampiyonlar Ligi'nden sonra bir bocalama var. Fenerbahçe'de bir kaos var. Aziz Yıldırım'ın da belirttiği gibi bir bölünme söz konusu. Bu futbola ve o enerjiye yansıyor. Fenerbahçe o enerjiyi kaybetmiş durumda. Başakşehir iyi gidiyor ama ben onun da özellikle bu önümüzdeki haftalardaki Galatasaray-Başakşehir maçında çözüleceğini düşünüyorum. Fatih Terim tecrübesi ve faktörüyle, Abdurrahim Albayrak'ın o sevimli, futbolcularla, taraftarla olan bütünlüğüyle, Galatasaray'ın bu sezon yeniden şampiyon olacağını düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 


Estetiği ve Dayanıklılığı Buluşturan Göbekli Melamin

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Göcek Yat Kiralama Hizmetinde Lider Adres

Bizigo ile Seyahat ve Masraf Yönetimi Artık Çok Kolay

AlsakSatsak.com: İkinci El İlanlarla Sektörde Lider

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR