• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    34,72% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2420,85% -0,48
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00

Erdoğan, Putin'in Petrol İddiasına Çok Kızdı: Yazıklar Olsun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet başkanı Putin'in "Türkiye IŞİD'den petrol alıyor" iddiasına "Diyorlar ki Türkiye DAEŞ'ten petrol alıyor. Yazıklar olsun" şeklinde yanıt verdi.

POLİTİKA 26.11.2015 14:37:00 0
Erdoğan, Putin

Cumhurbaşkanı Erdoğan 15. Muhtarlar buluşmasında konuştu. Rus savaş uçağının vurulmasının ardından yaptığı açıklamada "Türkiye, IŞİD'den petrol alıyor" şeklinde bir ifade kullananan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iddiasını kesin bir dille yalanlayan Erdoğan, "Diyorlar ki, Türkiye DAEŞ'ten petrol alıyor. Yazıklar olsun. Türkiye'nin petrolünün de, doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Bu iddiayı ortaya atanlar ispatla mükelleftir. DAEŞ çıkardığı petrolü Esed'e satıyor. Parayı da oradan alıyor. Para kaynağı da belli" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

"Bizim muhtarlarla buluşmamız sadece hasret gidermek değil, milletimizin ve dünya meselelerini istişare ediyoruz. Şimdi derinleşen Suriye konusu var. Suriye meselesi bizim asli meselemizdir. Biz başka ülkeler gibi buraya bakmıyoruz. Suriye'ye atılan her bombayı kendi yüreğimizde hissediyoruz.

"ÖNÜNDE PROF. YAZIYOR AMA..."

Medeniyetimizin en kadim toprakları olan burada yitip giden her eser hafızamızdan bir kareyi siliyor. Ortadoğu ve Afrika birileri için bataklık olabilir ama bizim hatıralarımızın olduğu yerlerdir. Kafkaslar, Balkanlar birileri için kriz bölgesi olabilir ama bizim tarihimizdir. Buralarda yaşananlar küresel adaletsizlikten kaynaklanıyor. Bizim hassasiyetimizi anlamıyor. Önünde Prof. yazıyor ama bizi anlamıyor. Bunlar ideolojik bir kafa yapısıyla olaylara bakanlar. Nerede bu ülkenin çıkarı var. Buna bakmazlar bunlar kendi siyasi partileri için yaparlar. Teröre karşı bu güruhun hainliklerini görüyoruz. Bunların 78 milyon içinde bunların bir avuç olduğunu biliyorum.

"BİZ SİPARİŞ ÜZERİNE YARDIM YAPMIYORUZ"

Hamdolsun milletimiz bunlara gerekli dersi veriyor. Suriye'deki kardeşlerimizin kurtuluş mücadelesinde her zaman yanlarında olacağız. Biz sipariş üzerine yardım etmiyoruz. Daha önce Afganistan'da tertiplenen tezgah bugün Irak ve Suriye'de yapılıyor. DAEŞ adlı terör örgütüyle İslam'a saldırmayı hedefliyorlar. DAEŞ denen örgütle Türkiye'den başka mücadele eden kimse yoktur.

"1 AYDA 300'E YAKIN BAYIRBUCAK TÜRKMENİ ÖLDÜRÜLDÜ"

Mücadelemiz kesintisiz sürüyor. Türkiye'nin tavrı nettir. Kimsenin Türkiye'yi töhmet altına alması söz konusu olamaz. 140 vatandaşımızı kaybettik. DAEŞ adlı terör örgütüne mensup 800 kişi tutuklandı. Kaçak petrol ticaretini sınırda bitirdik. Lazkiye ve Lazkiye'nin kuzeyi Bayırbucak Türkmenleri'nin olduğu yerde DAEŞ yoktur. 1 aydır 300'ü aşkın Bayırbucak Türkmen'i ölmüştür. Bir kısmı bizim kamplarımıza geldi. Ama bir kısmı da diyor ki 'Biz topraklarımızda şehit olmak istiyoruz.' AFAD başkanıyla görüştüm şöyle dedi: 'Gelmek istemiyorlar. Burada şehit olmak istiyorlar.' Dünyaya ne diyorlar 'Biz DAEŞ'le mücadele ediyoruz.' Diğer terör örgütlerini destekleyen ülkeler de var.

DAEŞ'TEN PETROL ALINIYOR İDDİASINA YANIT: YAZIKLAR OLSUN

Diyorlar ki, Türkiye DAEŞ'ten petrol alıyor. Yazıklar olsun. Türkiye'nin petrolünün de, doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Bu iddiayı ortaya atanlar ispatla mükelleftir. DAEŞ çıkardığı petrolü Esed'e satıyor. parayı da oradan alıyor. Para kaynağı da belli. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. DAEŞ'in finans gücünün ardında bir yere aranacaksa Esed rejimi olmalıdır.

"SİZ NE YAPTINIZ?"

Bizi itham eden ülkelere soruyorum. Bizim DAEŞ ile mücadelede yaptıklarımız ortada. Siz ne yaptınız? Kimyasal silahlarla bin 500 silahla sivilleri katleden muhalifler mi? 380 bin insanı, konvensiyonel silahlarla, ağır silahlarla öldüren muhalifler mi? 12 milyon insanı göçe zorlayan muhalifler mi?

"O ZAMAN ON BİNLERCE İNSANI ÖLDÜREN ESED YOKTU"

Bizi itham eden ülkelere soruyorum. Bizim DAEŞ ile mücadelede yaptıklarımız ortada. Siz ne yaptınız? Kimyasal silahlarla bin 500 silahla sivilleri katleden muhalifler mi? 380 bin insanı, konvensiyonel silahlarla, ağır silahlarla öldüren muhalifler mi? 12 milyon insanı göçe zorlayan muhalifler mi? Tüm bunların sorumlusu Esed rejimidir. Benim Esed ile olumlu dönemlerdeki görüşmelerimi, 'Bir zamanlar gayet iyiydi' diye soruyorlar. O zamanlar on binlerce insanı öldüren Esed yoktu. O zaman da tavsiyem demokrasiye geçmeleriydi.

"BU OLAY BİZİ ÜZMÜŞTÜR"

Daha önce ilan ettiğimiz angajman kuralları gereği sınır ihlallerine anında karşılık veriyoruz. Bu izinleri önceden verilmiş otomatik bir tepkidir. Daha önce de benzer olayları yaşadık. Tüm ikazlara rağmen milliyeti belli olmayan uçağın ihlali üzerine bu kurallar işletilmiştir. Beş dakika içinde 10 uyarı yapılıyor. Sesli olarak da bu uyarılar televizyonlarda yayınlanıyor. Uçağın hangi ülkeye ait olduğu olaydan sonra anlaşılmıştır. Bu olay bizi üzmüştür.

"AYNI İHLAL BUGÜN YAPILSA..."

En başından beri kimse ölmesin diye uğraşıyoruz. Buna rağmen Rusya tarafından yapılan açıklamaları, konu ile ilgisi olmayan tepkileri üzüntüyle takip ediyoruz. Bizim Rusya ile stratejik ortaklıklarımız var. Bu birlikteliğimiz dayanışmayı gerektiriyor. Bölgede yeni gerilimler çıkarmak istemiyoruz. Rusya'yı hedef almak için herhangi bir nedenimiz yok. Rusya ile Suriye konusunda anlaşamamız başka bir şeydir, angajman kurallarını işletmek başka bir şeydir. Aynı ihlal bugün yapılsa Türkiye yine bu karşılığı vermek durumundadır.

"ŞÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPILABİLİR Mİ…"

'Bu ülkede idarecilerin Türkiye'yi İslamlaştırma gayreti var" diye bir açıklama yapılabilir mi? Demek ki ben hükümet bizler Türkiye'yi İslamlaştırma gayreti içindeyiz. Ya Türkiye'nin yüzde 99'u Müslüman ya. Bunu nasıl söylersin. Böyle bir ifade nasıl kullanılır? Ben kalkıp da Rusya için Rusya'yı yönetim Hristiyanlaştırma gayreti içindedir diyebilir miyim? Orada da 30 milyon Hristiyan var. Tayyip Erdoğan Müslümandır, yüzde 99'u bu ülkenin Müslüman. Ben neyin gayreti içinde olacağız ki? Ama tespite bakın, şu yanlışa bakın.

"BU YAKLAŞIM SİYASİLERE YAKIŞIYOR MU"

Ve bizim büyükelçiliğimizin taşlanması, camların çerçevelerin indirilmesi… Bunlar doğru yaklaşım mı? Biz her zaman bu tür eylemlere giren aşırı uçlara hep emniyet teşkilatımızla karşı durmuşuzdur. Bunlar önemli mi? Biz de çok önemsemiyoruz. Ama biz stratejik ortağız. Biz şu ana kadar getirdiğimiz süreci, bazı tehditlerle, "ortak projeler durdurulabilir, aramızdaki bazı münasebetler kaldırılabilir" bu yaklaşımlar siyasilere yakışıyor mu?

"DUYGUSAL AÇIKLAMALAR YAPACAKSAK…"

Eğer buna bakmayıp da duygusal açıklamalar yapacak olursak bunlar doğru olmaz. Daha biz 15-16'da Antalya'da gayet güzel oturmuşuz, başa baş görüşmeler yapmışız. Ama ardından böyle bir şeyin olması bizleri üzmüştür."


Güven Çilingir Evi: İstanbul'un Farklı Semtlerinde Hızlı ve Güvenilir Çözümler

Epin Digital: Pubg Mobile UC ve Valorant VP Satın Alma Rehberi

Çengelköy’de Kapıda Kalma Problemlerine Son

Ankara’da Vajinismus Tedavisi Hizmetinden Faydalanabilirsiniz

BURSA NAKLİYAT HİZMETLERİ – 0551 635 62 53

Sokak Kültürünün İncisi Hype Merch Güvenilir mi?

Karavan Ev İle Yaşam Alanınızı Her Yere Taşıyın

TCG Fırtına Hücumbotu Ziyarete Açık Olacak

GTÜ Rektörü Makamını Çocuklara Devretti

Başkan Bıyık koltuğunu çocuklara bıraktı

Hürriyet’ten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a hayırlı olsun ziyareti

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

İzmit Belediyesinin, sürdürülebilirlik çalışmaları Avrupa’da ses getirmeye devam ediyor

Çiftçi, koltuğunu minik başkana devretti

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaeli’de hafif ticari araç motosiklete arkadan çarptı: 1 yaralı

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

İzmit Belediyesinin 23 Nisan etkinlikleri doğa yürüyüşü ile başladı

Motosikletli gencin hayatını kaybettiği kaza anı kamerada

Başkan Hürriyet: “SARBAŞ’ı halka hizmet eden bir şirkete dönüştürdük”

GTÜ'den Bağımlılıkla Mücadeleye Destek 

Çocuk kulüplerinde 23 Nisan coşkusu

23 Nisan coşkusu Harikalar Sahili’nde yaşanacak

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Kocaeliler doğa yürüyüşünde buluştu

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR