• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Erdoğan, Kocaeli’de konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda halka hitap etti.

POLİTİKA 20.03.2019 07:10:00 0
Erdoğan, Kocaeli’de konuştu

Kocaeli 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda halka hitap eden Erdoğan, “Tarih bir milletin sadece hafızası değildir, istikbalinin de pusulasıdır. Hem bir ibret vesikası, hem de ilham kaynağıdır. Bunun için biz tarihimizden sadece ders almayız aynı zamanda ibret, kuvvet alırız, cesaret, ilham alırız. Çanakkale Zaferimizin 104. yıl dönümünü kutladık, şehitlerimizin aziz hatıralarını yad ettik. Biz tesadüflerin bir araya getirdiği bir millet değiliz. Biz emperyalistlerin, masa başında kurduğu bir ülke değiliz. İşgalcilerin sınırlarını çizdiği bir devlette değiliz, 2 bin 200 yılı aşan devlet tecrübesi ile büyük bir milletiz. Asırlar boyunca hükümdarlık kurmuş, adalet dağıtmış bir ecdadız. Bu ülkeyi birilerinin lütufu olarak değil çarpışa çarpışa, şehitler vererek kurduk. Bu topraklarda 15 yaşındaki yavrularımızın kanları var. İstiklal harbimizi de büyük bedeller ödeyerek, Nene Hatunların, Şerife bacıların, Şahin beylerin, Sütçü İmamların mücadeleleriyle Kurtuluş Savaşını kazandık. Bu toprakları koca yürekli anaların fedakarlıkları ile vatan yaptık. Bizi tanımak isteyenler önce Çanakkale'yi ziyaret etsin, Türkiye'ye parmak sallayanlar önce tarih kitabı okusun” diye konuştu. 
 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli mitinginde kendisi için ağlayan 13 yaşındaki Emirhan Soydan’ı sahneye davet etti. Erdoğan’a Emirhan’a sarılarak kendisinin birazdan ağlayacağını söyledi. Kocaeli 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda halka hitap eden Erdoğan, "Kocaeli bizi hiç mahcup etmedi, bizi yalnız bırakmadı, 10 Haziran'da yine burada Milli İrade Meydanında bize verdiği sözü yerine getirdi. 24 Haziran'da da Kocaeli kalkınma, huzur, istikrar dedi. Yüzde 48 ile AK Parti'yi ilimizde birinci yaptınız. Yüzde 60 ile Cumhurun İttifakını açık ara ile ilimizde lider yaptınız. Bize inandınız, güvendiniz, bize 5 yıl daha hizmet etme imkanı tanıdınız. Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi ile Türk demokrasinin gücüne güç kattınız. Aynı tavrı 31 Mart'ta da bekliyorum, yine rekor bekliyorum. Kocaeli'nden yine bir zafer bekliyorum. Sizlerden Dünya'nın öbür ucundaki Müslüman düşmanlarına hadlerini bildirecek sonuç bekliyorum. Bizans artıklarına okkalı bir Osmanlı tokadı indirmenizi istiyorum. DEAŞ'ından, PKK'sına ülkemizi hedef alan şer şebekelerinin heveslerini kursaklarında bırakmanızı istiyorum” dedi. 

Ağlayan Emirhan’ı sahneye davet etti 
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında ağlayan 13 yaşındaki Emirhan Soydan’ı sahneye davet etti. En ön sıralardan Erdoğan’ın konuşma yaptığı sahneye çıkan Emirhan gözyaşları içinde Cumhurbaşkanına sarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Emirhan’a “Niye ağlıyorsun” diye sordu. Erdoğan, “Beni çok seviyormuş. Aşığım sana diyor. Emirhan'ı ağlattınız biraz sonra beni de ağlatacaksınız” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP'ye gönül verenlere, bay Kemal'in İslam Dünyasını, terör dünyası görmesi karşısında hala bu adamın peşinden nasıl gidiyorsunuz? Bay Kemal sen ne zamandan beri terörün kaynağının İslam kaynağı olduğuna inandın vicdan ister. Öyle bir Osmanlı tokadı olsun ki CHP'nin tabanı da ondan kurtulsun. Son yaşadığımız hadiseler Türkiye'nin güçlü durmaktan başka seçeneği olmadığını göstermiştir. Kardeşliğimizi perçinlemekten başka yol yok. Türkiye tökezlerse, gönlünü ve gözünü bize yöneltmiş milyonlarca kardeşimiz de sendeler. Türk milleti zayıflarsa Kudüs davası, Filistin davası, hak, hukuk ve adalet davası da zayıflar. Millet birbirine düşerse 195 farklı ülkede yaşayan gurbetçilerimiz de güçsüz düşer. Barışın, huzurun sembolüdür Türkiye. Türkiye kardeşlerimizin dara düştüklerinde sığınacakları son limandır. Bütün komşularımız, soydaşlarımız içinde güçlü olmak zorundayız. CHP'nin başındaki zat bunu idrak edemiyor, gerçeğin farkına varamıyorlar. Bunları idrak edemedikleri gibi ülkemizin yürüttüğü beka mücadelesini baltalamaya çalışıyorlar. Türkiye'nin böylesi hedef tahtasına konulduğu bir dönemde bunlar bir kaç fazla oy için bölücü örgütün partisiyle iş birliği yapıyorlar” dedi. 

Erdoğan, “Kocaeli'nden Türkiye'ye sesleniyorum. Kocaeli'nde yaşayan benim Kürt kardeşlerime de sesleniyorum. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bizim Güneydoğu Anadolu Bölgemiz, Doğu Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Ege, Marmara bölgemiz var. Bu temeli olmayan adam Kürdistan'ı çok seviyorsan, Irak'ın Kuzeyinde Kürdistan var defol oraya git. Seninle gelecek olanlar varsa onları da al yanına beraber gidin. Türkiye'de böyle bir bölge yok, bunlar ayrımcı, bunlar ülkemizi bölmek isteyenler. Biz ülkemizi bunlara böldürmeyeceğiz. Beka meselesi dediğimiz bu. Sandıkta bunlara gerekli olan dersi vermeliyiz” diye konuştu. 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Erdoğan, “Türk ve Müslüman düşmanlarına tek bir söz dahi söylemezken her gün miting meydanlarında bize iftira atıyorlar. İslam Dünyası'ndan kaynaklanan terör diyor, sen ne vicdansız adamsın, sen nasıl olur da bu terörün kaynağını İslam Dünyası olarak görürsün. Bu ülkenin yüzde 99'u Müslüman değil mi öyleyse İslam Dünyası'nı nasıl olarak terör kaynağı olarak görüyorsun. Bu adam ya zır cahil ya da zır zır cahil, nereye varırsan vardır. Cuma namazına giden 50 kardeşimize giden kardeşimizi şehit ediyor, Müslümanlığına kendilerini sorgulama tavsiyesinde bulunuyor, sen önce kendini sorgula. Terör saldırısının, katliamın altından Nazilerin ağzıyla mı cevap veriyorsun. Bunun adı gaflettir. Bay Kemal'in kırdığı potların boyu CHP genel merkezinin boyunu bile aşmıştır” dedi. 
Kılıçdaroğlu’nun kaset tezgahı ile CHP'nin başına getirildiğinden beri memleketin faydasına hiçbir kelamı olmadığını belirten Erdoğan, “Millet, memleket düşmanlarına, canlı kalkan olmaktan başka tek bir icraatı yoktur. Milletimiz 31 Mart'ta bunun hesabını demokratik yollardan soracaktır. Muhalefet ne yaparsa yapsın biz sizin için çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Kocaeli ne kadar güçlüyse Türkiye'de ancak o kadar güçlü olur” diye konuştu. 

Kocaeli'ne 17 yılda 27 katrilyon yatırım yaptık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'ne 17 yılda 27 katrilyon yatırım yaptıklarını hatırlattı. Erdoğan "17 yılda 27 katrilyon yatırım yaptık Kocaeli'ne. Evlatlarımız modern imkanlarla okusun diye 10 bin 670 adet yeni derslik inşa ettik. Kocaeli Üniversitesini yatırımlarımızla daha da büyüttük. 2'nci üniversitemiz olarak Gebze Teknik Üniversitesini faaliyete geçirdik. Yükseköğrenim öğrencileri için 14 bin 191 kapasiteli yurtlar açtık. Bir kaç yıla kadar 3 adet toplamda 2 bin 550 kişi kapasiteli yeni yurtlar açacağız. Kocaeli'nde 33 bin seyirci kapasiteli stadyum, gençlik merkezleri, spor tesisleri inşa ettik. Kocaeli Gençlik Merkezi ve Kamp Eğitim Merkezini yapımları, Kocaeli Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunun ve Kartepe Gençlik Merkezinin proje ve ihalesi devam ediyor. Gebze'ye bir millet bahçesi kazandırmak için çalışmalarımızı başlattık. Aynı zamanda Derince'de Çınarlı Mahallesinde ki eski stadyumun yerine bir millet bahçesi yapıyoruz" dedi. 
Kocaeli'ne 17 yılda yapılan yatırımları açıklamaya devam eden Erdoğan, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza şehit yakınlarımıza, gazilerimize, engelli ve yaşlılarımıza 1,6 katrilyon liralık kaynak sağladık. Sağlıkta şehrimize toplamda bin 736 yataklı 16 hastane ile birlikte 81 adet tesis kazandırdık. Yatak kapasitesi bin 180 olan Kocaeli şehir hastanemizin ve 250 yataklı Gölcük Devlet Hastanesinin yapımları sürüyor. Şehir hastanemizi önümüzdeki yıl tamamlayıp hizmetinize sunuyoruz. Ayrıca Çayırova'ya 200 yataklı devlet hastanesi inşa edeceğiz. Kocaeli'nde 19 bin 352 konut projesini hayata geçirdik. İmar barışıyla 3 bin 500 vatandaşımızın sorununu çözdük. Kocaeli'nde; Çayırova, Derince, Kandıra, Körfez, Gölcük ve İzmit'te 80 hektar büyüklüğünde riskli alan belirledik. Yaklaşık 9 bin adet konut ve iş yerinin yıkımını gerçekleştirdik, bize yardımcı olacaksınız ki deprem bölgesi olan Kocaeli'nde sıkıntılar yaşamayalım" diye konuştu. 
27 bin dekar araziyi sulamaya açtıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kocaeli'nin bölünmüş yol uzunluğuna 119 kilometre daha ilave ederek 272 kilometreye ulaştırdık. Osman Gazi Köprüsünü sadece Kocaeli'ne değil ülkemize kazandırdık. İstanbul-İzmir otoyolunun biten kesimlerini etap etap trafiğe açıyoruz. Otoyolun tamamı yıl sonuna kadar bitiyor. Hemen buradan gireceksiniz otoyola doğru İzmir. Maliyeti 11,3 milyar lira olan banliyö hattını Gebze istasyonu YHT kapsamındadır. Karamürsel Kız Derbent Barajı, Kandıra Arıklar Göleti, Kandıra Safalı Göleti ve Karamürsel Tepeköy Göletlerini hizmete aldık. Bu 4 tesisle 27 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Karamürsel ilçemizin içme suyu ihtiyacını karşılayacak İhsaniye Barajında sona geliyoruz. Plan ve projelerini hazırladığımız 5 sulama tesisiyle 48 bin dekar araziyi de sulamaya açacağız" şeklinde konuştu. 
(İHA)


Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Günü çift idmanla geçirdik

Önümüzdeki 3 gün yağış var!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

KOÜ Mühendislik Fakültesi'nde görev değişikliği

Kocaeli’de 156 okul müdürü değişti

KYK izinlerine yeni düzenleme

Kocaeli'de otobüslere yüzde 75 zam talebi!

İzmit Körfezi’nde araştırmalar sürüyor

İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR