• BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

EĞİTİM-İŞ SENDİKASI: GEBZE YENİ DÖNEME HAZIR

Eğitim-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Bülent Metin, 15 Temmuz darbe girişiminden hayli etkilenen eğitimde kalıcı çözümün özelleştirmenin sonlandırılması ve kamusal eğitim olduğunu söyledi.

EĞİTİM 20.09.2016 08:41:00 0
EĞİTİM-İŞ SENDİKASI:  GEBZE YENİ DÖNEME HAZIR

Metin, Gebzeli velilerin yüreklerine su serperek, "Gebze bina olarak da, öğretmen kadrosuyla da yeni döneme hazır" dedi.

Eğitimde 2016-2017 eğitim öğretim dönemi dün (19 Eylül Pazartesi) itibari ile başladı. 2016-2017 eğitim öğretim yılı öncesi Gebze'deki durumu değerlendiren Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Bülent Metin, "15 Temmuz’daki darbe girişimi kesinlikle tasvip edilir bir vaka değil. Demokratik ülkelerde iktidara her kim gelmek istiyorsa istesin bunun yolu sadece ve sadece demokrasiden geçer. 15 Temmuz gecesi halkımız da gerek darbeye teşebbüs edenlere, gerek ola ki aklından darbeyi geçirenlere gereken dersi, cevabı canı pahasına vermiştir. Şu unutulmamalıdır ki darbeler ülkemiz dahil her ülkeyi geriye götürmüştür. Kimse sonuç alamamıştır. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerine bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ulusumuza sabır ve başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

LAİK, DEMOKRATİK, ÇAĞDAŞ EĞİTİM İÇİN

"Darbe girişimcilerini gözlemlediğimizde devletin birçok kademesinde örgütlendiğine tanık olduk" diyen Metin şöyle devam etti; "En güçlü şekilde örgütlendikleri yer ise eğitim olmuştur. Özel eğitim kurumları kanalı ile de, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullar marifeti ile de örgütlenmişlerdir. Kimsenin inanç şekli bizi ilgilendirmez ama kamu hizmeti veren devlet kurumlarına personel alımı bir takım temel değerler üzerinden olmalıdır. Laik, demokratik, çağdaş eğitimi savunanlar Milli Eğitim içinde yer almalıdır örneğin. Eğitim-İş Sendikası olarak da bu temel doğrularımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz, üyelik çalışmamız da bu temel doğrular ve liyakatlar temelinde olmalı. Bugün bu doğrularımızın ülkemiz içinde gerekli ve geçerli olduğuna 15 Temmuz akşamı tanık olundu.

CEMAATİN EĞİTİM HEDEFİ BOŞUNA DEĞİLDİ

Devlette liyakat olmazla olmazdır. Farklı yapılanmalar ile mücadele ancak bu şekilde mümkündür. Hele ki mesele eğitimse çok daha hassas yaklaşılmalıdır. Günümüz itibariyle terörize olan cemaat asıl yüzü ortaya çıkmadan önce yani iktidarla ilişkileri çok iyiyken, muhalefetten gelen her tür uyarıya rağmen kulaklarını tıkayan, bugün ‘aldatıldık’ diyen iktidar marifetiyle Fettullah Gülen Cemaati maskesi altında kadrolaşırken eğitim alanına ayrı önem verdi ve bu tercihi boşuna değildi. Zeki, hedefi olan çocukları hedef olarak seçip cemaate bağlı yuvalarda, dersanelerde barındırdı."

EĞİTİM-İŞ OLARAK SÖZ VERİYORUZ

15 Temmuz sonrası FETÖ ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle ihraç edilen öğretmenler hakkında da konuşan Eğitim-İş Sendikası Gebze Şube Başkanı Bülent Metin, "Çok sayıda meslektaşımız meslekten ihraç edildi, malumunuz. Onlardan doğan boşluğu ücretli çalışan işsiz öğretmenler ile sözleşmeli olarak doldurmaya kalkışırsanız eğitimin kalitesi, niteliği düşer. Geçici çözümler bulmak yerine atanamayan öğretmenler başta olmak üzere gerekli eğitimi almış öğretmenlerle ve illakin kadrolu sözleşmesiyle boşluk doldurulmalıdır. Boşalan kadroların nitelikli kadrolar ile doldurulması için iş kolumuzda örgütlü sendikalar ile de işbirliğine gidilmelidir. Hükümet veya devlet, 'A sendikası söylüyorsa yanlıştır. Aynı şeyi B sendikası söylüyorsa doğrudur' şeklindeki bir duruşa bürünmemelidir. Biz Eğitim-İş Sendikası olarak bu boşluğun eğitimin lehine doldurulması için elimizden gelen çabayı ve iş birliğini göstermeye her zaman hazırız.

TOPLUM BU GERGİNLİĞİ AŞMALI

Darbe girişiminin ardından kamuda özellikle idareci konumunda olanların tüm izinlerinin iptali elbette kişilerin ve ailelerinin düzenini bozmuştur. Ancak bunun yeni eğitim öğretim dönemine kişisel moral bozukluklarından esasla olumsuz yansıyacağına ihtimal vermiyorum. Toplumsal açıdan baktığımızda ise dar kapsamlı olsa da OHAL sürecinin getirdiği bir sıkıntı, ortamın henüz netleşmemesinden ötürü aslında tamamen masum ve ilgisiz olmalarına karşın özellikle tutuklu yargılanan kişilerle doğal ilişkilerinden ötürü ön yargıyla yaklaşılanlardan ötürü gergin bir atmosfer var. Önce OHAL sürecinin tamamlanması, sonra taşların bir an önce yerine oturmasıyla bu atmosferden de sıyrılacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

KÜRESEL DEĞİL KAMUSAL EĞİTİM ŞART

Metin, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü; "Sendika olarak zaten eğitimin özelleştirilmesine dün de karşıydık, bugün de karşıyız. Özel okullar marifetiyle de toplumda bu tür yapılaşmaların oluşabileceği uyarısında bulunmuştuk. Ne yazık ki haklı çıktık. Yani eğitimde özelleştirme sadece halk arasında sınıfsal farklılıkları değil ülkemizi tehdit altına alan yapılanmaları da tetikliyor.  Çocuklarımızın merkeze alındığı, birlikte yaşamın önünü açan, eğitimde özelleştirmeyi kayıtsız şartsız ret eden, küresel değil kamusal bir eğitim sistemini bir an önce hayata geçirmeliyiz. Bu temel doğrular zemininde eğitimi ne kadar kontrollü, kaliteli ve nitelikli bir hale getirirsek bu ülkemiz yararına, yarınlarımız yararına olacaktır.

DEVLET ÜNİVERSİTESİNDE ÖZEL ÜNİVERSİTE STATÜSÜNDE OKUYACAKLAR

Bilindiği üzere çok sayıda üniversite kapanmış veya kayyım atanmış, kamulaşmıştır. Bu okullardaki öğrencilerimizin bir kısmı yine farklı özel üniversitelerde eğitimine devam edecektir. Bir kısmı kamuya ait üniversitelere geçecektir. Bu tercihte devlet üniversitesine sınavla giren öğrencilerin bir haksızlığa uğradığı kanısı hakimdir ancak şu göz ardı edilmemelidir: Varsılı, yoksulu ise her genç ülkemizin gençliği ve geleceğidir. Kardeşlik temeli doğrultusunda fazla sıkıntıya, üniversitelerde yeni ‘tartışmalara’ sebep olacağına olasılık vermiyorum. Öte yandan kayyım atanan üniversitelerde öğrenciler yine aynı bedelleri ödeyerek, yani devlet üniversitesinde özel üniversite koşulları ile eğitimi sürdürecek. Asıl adaletsizlik burada. Tüm bu sıkıntıları el birliğiyle, güç birliğiyle aşacağımıza inanıyorum."

GEBZELİ VELİLERİN İÇİ RAHAT OLSUN

"Gebze bina olarak da, öğretmen kadrosuyla da yeni döneme hazır" diyen Metin, "Gebze yeni eğitim öğretim dönemine 100’ün üzerinde okulda 3 binin üzerinde sayıda öğretmenle giriyor. FETÖ kapsamında açığa alınan öğretmen sayısı 170 civarı ve Gebze’deki öğretmen sayısı Anadolu’nun birçok ilinden, ilçesinden daha fazla. Velilerimizin içi rahat olsun. Açığa alınan öğretmenlerden ötürü eğitimin kalitesinde, niteliğinde herhangi bir aksama olmayacak. Gebze yeni eğitim öğretim dönemine gerek bina, gerekse öğretmen sayısı bakımından hazır. Eğitimde dönem arasında yaşanan gelişmelerden ötürü bir takım sıkıntılar olabilir ama bu aşırı derecede olmaz. Her eğitim öğretim dönemi başında yaşanan olağan aksaklıklar ötesinde aksama olmaz. Kervan yolunda düzelir, misali. Eğitim-İş Sendikası üyesi öğretmenler her zamanki sorumluluk bilinci, görev aşkıyla bu sorunların aşılması için elinden gelen çabayı her zaman olduğu gibi gösterecektir" diye konuştu. 


Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Kaymakam Kara, Darıcalıyı Dinlemeye Devam Ediyor

İzmit Rotary Kulübü 54. yılını kutladı

Dünyanın dört bir tarafından hastalar Kocaeli Üniversitesi’ne tedavi olmak için geliyorlar

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Günü çift idmanla geçirdik

Önümüzdeki 3 gün yağış var!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

KOÜ Mühendislik Fakültesi'nde görev değişikliği

Kocaeli’de 156 okul müdürü değişti

KYK izinlerine yeni düzenleme

Kocaeli'de otobüslere yüzde 75 zam talebi!

İzmit Körfezi’nde araştırmalar sürüyor

İzmit Tren Garı’na ulaşımda asansör kolaylığı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR