• BIST 100

    9889,04%1,77
  • DOLAR

    32,57% 0,27
  • EURO

    34,99% 0,08
  • GRAM ALTIN

    2459,92% 0,99
  • Ç. ALTIN

    4013,30% 0,54

Düzgün, Perder’de Güven Tazeledi

Erzurum Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği'nin (PERDER) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na 4'üncü kez Ömer Düzgün seçildi.

GÜNDEM 21.03.2019 12:08:00 0
Düzgün, Perder’de Güven Tazeledi

Erzurum Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği'nin (PERDER) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na 4'üncü kez Ömer Düzgün seçildi.

Organize perakendenin en önemli halkası olan yerel zincir marketlerin çatı örgütü Türkiye Perakendeciler Federasyonu'na bağlı Doğu Anadolu Perakendeciler Derneği'nin (PERDER) Olağan Genel Kurul toplantısı yapıldı. Derneğin Kurucu Başkanı Ömer Düzgün, oy birliği ile bir dönem daha Doğu Anadolu PERDER'in Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Perakende sektörünün en önemli ve en büyük çatı örgütü konumunda olan ve Türkiye Perakendeciler Federasyonu'na (TPF) bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Doğu Anadolu PERDER'in 4'üncü Olağan Genel Kurul toplantısı, Palandöken'deki Snow Dora Otel'de yapıldı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum başta olmak üzere, Erzincan, Bayburt, Ağrı ve Kars illerinde faaliyet gösteren Doğu Anadolu PERDER'in 4. Olağan Genel Kurulu'nda Ömer Düzgün, oy birliği ile bir kez daha Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

İŞTE PERDER'İN YENİ YÖNETİM KURULU

Ömer Düzgün Başkanlığındaki Doğu Anadolu PERDER'in Olağan Genel Kurulu'nda yeni Yönetim Kurulu ise şöyle belirlendi: Ömer Düzgün (Düzgün Marketler), Muharrem Özdemir (Güvendik Marketler), Yavuz Güney (Güney Tavukçuluk), Murat Söylemez (Prodoryum Mağazaları), Muammer Aydın (Bakk-al Gross), Gürsel Demirci (Ayışığı AVM) ve Yusuf Çizmelioğlu (Çizmelioğlu Süt Ürünleri)

ÖMER DÜZGÜN PERDER'İ ANLATTI

Doğu Anadolu PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada oy birliği ile bir kez daha seçilmiş olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Düzgün, konuşmasında Doğu Anadolu PERDER'in yapısı ve çalışmaları hakkında bilgiler de aktardı. 5 ilde faaliyet gösteren Doğu Anadolu PERDER'in 28 üye işletme, buna bağlı 90 şube bin 900 personelle tüketicilere hizmet verdiğinin altını çizen Düzgün, hedeflerinin, bu hizmet yelpazesini sürekli genişletmek olduğunu kaydetti.

Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, günümüzde yerel perakendeciliğin, bir yandan global işletme anlayışı ile şekillenirken, diğer taraftan bakkaliye kültürü ve bu çerçevede oluşan alışkanlıkları korumak suretiyle bugünkü noktaya ulaştığını belirterek, "Bu gelişme, beraberinde yerel hassasiyetlerin devamını da sağlamıştır. Tüketici, çoğu kez geçici özenti olarak tanımlanabilecek "yabancı veya ulusal işletmelere yönelme" tutumunu terk ederek artık yereli destekleme bilincini kazanmakta önemli bir mesafe almıştır. Bunda kuşkusuz yerel perakendecilerin hizmet kalitesini artırması ve yerelcilik olgusunun her geçen gün tüketicide artarak yerleşmesi etkili olmuştur" diye konuştu.

YEREL İŞLETMELERİN ÖNEMİNE VURGU

Konuşmasında yerel işletmelerin önemine vurgu yapan Ömer Düzgün, küçük metrekareli ulusal işletmelerin kalite, hizmet ve çeşitlilikten uzak, dönemsel ucuz ürünler sunarak kârlılığı artırma amacına yönelirken, yerel işletmelerin ise, bölgenin sorunlarının çözümüne katkı sağlayıcı etkinlikleriyle yerel kalkınmanın temel dinamiklerinden birini, hatta en önemlisini oluşturduklarını vurguladı.

Düzgün, "Ayrıca, ulusal işletmeler, bulundukları bölgenin üreticisine, esnafına, nakliyecisine beklenen faydayı sağlamayan, kazançlarına ait vergilerini bulunduğu şehre vermeyen, şehir ekonomisine ciddi bir katkıda bulunmayan, günün sonunda sıcak parayı vakumlayıp merkezlerine aktaran kuruluşlardır" dedi.

YEREL PERAKENDECİLER SOSYAL SORUMLULUK ÜSTLENİYOR

Yerel perakendecilerin aile çevresinden başlayarak komşu, mahalle ve semt işsizlerine istihdam alanı oluşturduğu, böylece sosyal barışın güçlenmesine katkı sağladığının yadsınamaz bir gerçek olduğunu anlatan Düzgün, yerel perakendecilerin üstlendiği sosyal bir sorumluluğa da dikkat çekti. Düzgün, "Sektörde hiç çalışmamış bir kişinin ulusal ve uluslararası işletmelerde kabul görme imkânı yokken, yerel perakendeciler bu durumdaki hemşerilerine kucak açmakta, onları eğiterek sektöre kazandırmaktadırlar. Yani yerel işletmeler bir bakıma çıraklık eğitimi merkezi işlevini de üstlenmiş bulunmaktadırlar. Yerel perakendeciler sosyal sorumluluk anlayışı doğrultusunda okul ve cami gibi eğitim ve ibadet alanlarına yol, köprü ve çeşme gibi bayındırlık çalışmalarına doğrudan ve dolaylı desteklerde bulunmakta böylece toplumsal yapının korunması ve güçlenmesine ciddi boyutlarda destek sağlamaktadırlar" şeklinde konuştu.

YEREL PERAKENDECİLİĞİN SAĞLADIĞI KATKILAR

Doğu Anadolu PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, yerel perakendecilerin, yöresel ekonomiye sağladıkları diğer kazanımları ise, şöyle sıraladı: "Yerel perakendeciler, yerel üreticilere ve tedarikçilere verdiği destekler ile onların büyümesine katkı sağlar. Yerel Perakendecilik, üretici-nakliyeci-toptancı-pazarlamacı ve ürünü nihai tüketiciye ulaştıran işletmeler zincirinin hepsinin bir arada çalıştığı bir mekanizmadır. Yerel perakendeci, vergisini kazandığı şehre veren, sermayesini dışarı çıkarmayarak tekrar o bölgede yatırıma dönüştüren, hatta zaman zaman sektör dışı yatırımlarda bulunarak gayri safi milli hasılaya destek sağlayan yatırımcıdır. Perakendeciliğin geleneksel ve organize olmuş, modern kanalını bir bütün olarak düşündüğümüzde, yerel perakendeciliğin bu bütünlük içinde büyük bir payının olduğunu, sektörün lokomotifi ve temel taşı olduğunu söyleyebiliriz."

"BAZI YASAL DÜZENLEMELERE İHTİYAÇ VAR"

Perakendecilik sektörü ile ilgili yasal düzenlemelerin beklentileri karşılayabilecek ölçüde gerçekleştirilmesi halinde sektör çalışanlarının yaptıkları işin, profesyonel meslekler arasında daha saygın bir yer bulacağını ve sektörün kendi iç dinamizmini geliştirmiş olacağını anlatan Düzgün, "Yerel perakendecilik, sadece gıda perakendeciliği veya marketçilik olarak algılanmamalıdır. Yerelde ekonomiye güç katan, bölgenin büyümesine katkıda bulunan her türlü işletme yereldir" vurgusunu yaptı.

"ÇOK ÇALIŞMALIYIZ, KENETLENMELİYİZ"

PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, konuşmasında ülke ekonomisinin geçirdiği zor döneme de değindi. Bu sürecin perakende sektörünü dolaylı da olsa olumsuz yönde etkilediğini dile getiren Ömer Düzgün, "Bu süreçte biz perakendecilere düşen en büyük sorumluluk, daha çok çalışmak, birlik ve beraberlik içerisinde olup, daha çok kenetlenmektir. Ülkemize üretim ve istihdam alanında katkılarımızı artırmak için çabalamamız gerekiyor. Hizmet kalitemizi arttırmalı, yerel perakendeciler olarak yerel üreticilere daha fazla destek vermeliyiz. Hizmet ve fırsat rekabetini bir arada yapıp, işletmelerimizin geleceğinin sürdürülebilir bir şekilde olması için gelir-gider dengesini verilerle raporlayıp kontrol altına almamız gerekiyor" hatırlatmasında bulundu.

HALİÇ KONGRE MERKEZİ'NE DAVET

Öte yandan Ömer Düzgün, konuşmasının sonunda 17-18 Nisan tarihleri arasında 11'incisi düzenlenecek olan "Yerel Zincirler Buluşuyor" adlı organizasyonu da hatırlattı. İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan dev organizasyona bölgedeki tüm yerel işletmeleri davet eden Düzgün, sözlerini şöyle tamamladı: "Doğu Anadolu PERDER'in Genel Kurulu'nda şahsıma gösterdiğiniz güven ve teveccühten dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yeni dönemde yeni yönetimimizle inşallah daha güzel işler yapıp, şehrimiz, bölgemiz ve Türkiye'mizin ekonomisine katkıda bulunmak için çalışmalarımıza hız vereceğiz. Kongremize gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım."

Düzgün, Perder’de Güven Tazeledi

Düzgün, Perder’de Güven Tazeledi

Düzgün, Perder’de Güven Tazeledi

Düzgün, Perder’de Güven Tazeledi


İzmit Belediyesi’nin yeni kadrosu hazır

Büyükakın: Daha güzel bir Kocaeli için yeniden yola çıktık

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

İşte Hat 161'in yeni güzergahı! Hat 41 ile çalışacak...

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Gölcük’teki atıl iş merkezi eğitim yuvası oldu

Bıyık, Gebze Belediyeler Birliği Başkanı oldu

Başkan Ömeroğlu’ndan muhtarlara: "Telefonlarınız 24 saat açık olsun"

Gebze’nin yeni merkezi hasta kabulüne başladı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

"Hayatın İçindeyim" zirveye çıkardı

2 kız çocuğunu taciz ettiği iddiasıyla yargılanıyor

Derince yaza hazırlanıyor

Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama

Takla atan otomobilden burunları bile kanamadan çıktılar

Kar maskesi takıp 19 yaşındaki genci öldüren 2 şahıs tutuklandı

Komşusunu öldüren sanığa müebbet hapis talebi

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Nihal Candan'a tahliye kararı

Bakan Mehmet Şimşek'in gözü makam araçlarında

İsrail saldırısında öldürülen annesinin rahminden kurtarılan bebek hayatını kaybetti

Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor

Ticaret Bakanlığı IBAN kiralama ilanlarına karşı vatandaşları uyardı

Öğretmene yumruk atan veli tutuklandı

Yeni müfredat taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı

Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Milli okçular Avrupa rekoru kırdı

PFDK’dan, Ümraniyespor ve Kocaelispor’a ceza

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Gaziantep deplasmanında

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR