• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,52% 0,02
  • EURO

    34,83% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2429,57% 0,01
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00

"Dilovası'nın güneşi doğuyor"

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman önceki akşam Orhangazi mahallesi'nde halka hesap verdi.

GÜNDEM 4.12.2012 10:40:00 0

Yaman göreve geldiği günden bu güne yaptığı hizmetleri tek tek anlatırken, "Vatandaşın vergileriyle neler yaptığımızı halkımıza göstermek istedik ve hesap vermek istedik."dedi. Yaman ayrıca Dilovası'nın ilk hastanesinin de kısa sürede biteceğini belirterek "Dilovası'nın güneşi yakında doğuyor"dedi.

Dilovası Belediyesi'nin her hafta bir mahallede düzenlediği halk meclislerinin önceki akşamki durağı Orhangazi Mahallesi oldu. Orhangazi Mahallesi semt konağında yapılan halk meclisine Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Başkan Yardımcıları Kemal Memiş, Edip Bingöl ve Aydın Özel, AK Parti Dilovası İlçe Yönetimi, AK Parti Dİlovası Gençlik Kolları Başkanı Suat Şık, Mahalle Muhtarları ve Orhangazi Mahallesi sakinleri katıldı. 

 

HESAP VERMEYE GELDİK

Halk Meclisinde konuşan Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman "Yaklaşık 3,5 yıldır aziz halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Halkımızın ödediği vergiler ile yaptığımız hizmetlerin hesabını vermek için de bu halk meclislerimizi düzenliyoruz. Ve halkımıza hesap veriyoruz. Eksiklerimiz, kusurlarımız olabilir, bu eksiklerimizi ve kusurlarımızıda görmek adına buradayız. Dilovası Türkiye'de kişi başına en fazla hizmet alan ilçelerin başında gelmektedir. Ancak bu hizmetlerin halkımıza nasıl yansıdığını da sizlerden bu akşam duymak istiyorum."dedi.

 

GÜÇLÜ DİLOVASI

Yaman; "Dilovası son 3,5 yılda 200 milyon liralık hizmet aldı. Dilovası kendi bütçesiyle bu hizmetleri kendi kaynakları ile emin olun 100 yılda yapamazdı. Kamuoyunda kunuşuluyor. Beni hiç rahatsız etmiyor ben fotoğrafın büyüğüne bakarım. Benim halkım iyi yaşıyormu? Benim halkım güzel yaşıyormu? Benim halkım hak ettiği hizmeti alıyormu? Ben bunlara bakarım bunları alıyorsa hizmetin nerede geldiği benim için hiç önemli değil. Önemli olan halkımızın hak ettiği hizmeti almasıdır. Öyle yada böyle. Ama bir realite varki dünya lideri bir başbakanın ekibiyiz. Çok güçlü bir büyükşehir belediyemiz var. Güçsüz olan Dilovası Belediyesi Allah'a hamdolsun şimdi güçlü bir Dilovası olmuştur.

 

MASASINDA PROJESİ OLMAYAN DİLOVASI'YDI

Göreve geldiğimizde müftülüğümüz bizden Tavşancıl'da bulunan bir arsamızı bizde istemişti. O zaman bütün mal varlıkları ipotekli olan bir şehir, işçisine borcu olan, maaşını ödeyemeyen bir şehir, çalışanların alınterini alamadığı bir şehir ve masasında da hiçbir projesi olmayan bir şehirdi Dilovası. Bundan birkaç ay önce bir ortamda yine arsa gündeme geldiğinde, bu sefer seve seve vereceğimiz belirttim. Çünkü karşılarında artık o eski Dilovası yoktu. Güçlü Dilovası vardı. Meclisimizden geçirdik. Sonra müftümüz 5 katlı binayı siz yapar mısınız diye sordu. Yaparız dedik. Daha dün arsayı veremediğimiz bir dönemden binasıyla birlikte verdiğimiz büyük bi şehire dönüştük. Artık daha iyi bir şehir ve kent olacak. Oluyorda. Ancak birileri sırf muhalefet olsun diye eleştiriyor. Eleştirecek. Biz bunlaradan alacağımızı alacağız. Doğru eleştiriler bize hep yol gösterir. Ancak Dilovası'n da muhalefet sadece yok sayarak muhalefet yapmak istiyor. İnkar ederek siyaset yapıyorlar."dedi.

 

PROJELERİNİ ANLATTI

Başkan Yaman daha sonra tek tek slayt gösterisi halinde çalışmalarını anlatarak Dilovası'nın dünü ve bugününü değerlendirdi. Hükümetimizden ve büyükşehirimizden aldığımız destekle göreve geldiğimizden bu yana altyapıya 25 milyon harcadık. Palgaz 10 milyonluk yatırım yaptı. Üstyapı çalışmalarımız Dilovası'nın birçok yerinde bitmiş durumda. Diliskelesi'nde bitmiş durumda, Tavşancıl'da alt yapı çalışması sonrası kısa sürede bitecek. Çocuk parklarımızı yaptık. Semt konaklarımızı hayata geçirdik. Her yıl 2500 kiraz fidanı dağıtıyoruz. Eynerce deresini ıslah ettik. Mabedlerimize desteklerimiz sürüyor. Mezarlıklarımıza yeni görünüm sağladık.

 

DİLOVASI ESKİ DİLOVASI DEĞİLDİR

İstinad duvarlarını eleştiriyorlar ancak bu duvarları yapmasaydık. Bu sokakların hiç birini açamazdık. 75 Bin metre küp istinad duvarı yaptık. 3,5 Yılda 47 sokağı açarak halkımızın hizmetine sunduk. Bizden önceki arkadaşlarımız bu sokakları yapmaya cesaret edemediler. Turgut Özal Mahallesinde her evimizin önüne yol getirdik. Dilovası'n da 80 evimizin "Güzel evim" projesiyle boyadık. Ulaşımda büyük sıkıntılarımız vardı. Kocaeli'ye, Umuttepe'ye Darıca Farabi Hastanesi'ne iki araçla gidiyorduk. Şimdi tek vasıtayla gidebiliyoruz.

 

DİLOVASI KANSEROVASI DEĞİLDİR

Çevre konusunda çok duyarlıyız. Türkiye ve dünya kamuoyunda bilinen bir yanlış var. Dilovası çevre sorunları olan bir şehir ama Dilovası kanser ovası değidir. Dilovası güzel insanlar ovasıdır. Burda çevre sorunları kanseri tetiklemiyor. Yapılan araştırmalarda bu ortaya çıkmıştır. Yaptığımız hane halkı doku araştırmasında çıkan sonuç Kocaeli ortalamasının altındadır. Ama çevre sorunlarımız var. Her geçen gün düzeliyor. Düzelmeye devam edecek. 2006 Yılını hatırlayın. Şimdiki Dilovası ile aradaki farkı göreceksiniz.

 

KİMSENİN ÇEVREYİ KİRLETMEYE HAKKI YOK

Ayrıca kimsenin çevremizi kirletmeye hakkı yoktur. Vatandaş evini tadilat yapıyor. Molozları şehrin ortasına döküyor. Yapmayalım. Arasınlar Alo moloz hattımız 753 0 444'ü cüzzi bir rakama vatandaşın molozlarını alalım. Çevremizi kirletmeyelim. Artık Dilovası Marmara denizini kirletmiyor. DOSB'ta bulunan arıtma tesisi ile hem sanayinin atıkları hemde evsel atıklar burada arıtılıyor. 25 Milyon euro'ya liraya mal olmuştur. Marmara Denizinin %40'nı Dilderesi kirletiyordu. Ama Dilderesi'nde oluşan kirlilik Dilovası'ndan kaynaklanmıyor Gebze'nin Kirazpınar ve çevre mahallelerinden kaynaklanan evsel ve sanayi atıklarından dolayı kirleniyor. Ancak 2013'ün sonunda inşallah Dilderesi'nbi ıslah edeceğiz.

 

KARAOSMANOĞLU MODELİMDİR

Çünkü ben kendime model olarak, örnek olarak aldığım Büyükşehir Belediye Başkanımızın sözüne güveniyorum. Onun söz benim sözümdür.  Batı kavşağını yapmak kolay olmadı. Çok büyük istimlak bedelleri vardı. Ancak bir öneri getirdik .Burdaki arazilerle İMES'teki araziler ile takas yaparak aşalım dedik. Birçok sanayicimiz razı oldu. Ancak bazı sanayiciler olmayınca 11 milyon liralık istimlak bedeli çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu 6 milyonunu üstlendi geri kalan 5 milyon lirayı da 5 OSB'mizin desteği ile ödedik. Ve şuan çok güzel bir kavşak oldu.

 

ESKİDEN HER HAFTA BİR CAN GİDİYORDU

Ancak Dilovası halkımız bu kavşağı beğenmiyor. Bu kavşağın güzelliğini göremiyorsunuz. Neden Dilovası'na girişi uzattığını söylüyorsunuz. Ama geçmişe bir bakın, bir o günlere gidin. Burası DYO kavşağı, burada hemen hemen her hafta bir vatandaşımız hayatını kaybediyordu. Bir canın parmağı kanamasında varsın biz birbucuk kilometre yol gidelim. Ama hayır yine bir canın parmağı kanamasın ama bu mesafe de düzeltilsin. Batı kavşağı ile ilgili görüşmelerimizi yaptık. İnşallah bu kavşağı yakın bir zamanda yeniden düzenleyeceğiz ve Dilovalılar 1,5 kilometre yoldan kurtulacak.

 

EĞİTİMDE ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

Eğitimde Dilovası altın çağını yaşamaktadır. Dilovası kurulduğundan bu yana 40 yıl geçti. 40 Yılda 11 okul açılabildi. Ancak biz göreve geldikten sonra 11 yeni okul için çalışma başlattık. Dilovası'nın ilk Anaokulu'nu yaptık. Dilovası'n da meslek lisesi varmıydı. Yoktu. Çok Programlı Liselerimiz var ama iki tornaviida ve bir panoyla meslek öğrenilmeye çalışılıyordu. Dilovası'nın ilk Meslek Lisesi'ni, Dilovası'nın ilk İmam Hatip lisesini,  Kızmeslek Lisesini, Diliskelesi'ne yapılacak olan Türkiye'de tek olan Lojistik Lisesiyle birlikte İlköğretim okulları ile birlikte 11 yeni okulumuz eğitime başladı yada başlayacak. Bilgi evlerimizle çocuklarımızın eğitimlerine katkı sunuyoruz. 3500 çocuğumuz bilgi evlerinde eğitim görüyor. Kütüphanelerimiz çocuklarımıza hizmet vermektedir.

 

ALLAH TAYYİP AMCALARINDAN RAZI OLSUN

Binlerce çocuğumuza kitaplar dağıttık. Yavrularımız başarılı olsunlar diye ilerde doktorlar, mühendisler yetişsin diye. Okula yeni başlayan yavrularımızın kitaplarını Tayyip amcaları verdi. 1700 öğrencimizin okul çantaları ve defterlerinide biz verdik. Allah Tayyip amcalarına uzun ömür versin. Uzak bölgelerde eğitim gören öğrencilerimize ücretsiz ulaşım sağladık.

 

DİLOVASI'NDA İŞSİZLİK YOK

Binlerce gencimize iş imkanı sağladık. İnanmayana ıspatlayabilirim. Mesela son dört ayda bin'e yakın vatandaşımızı iş sahibi yaptık. Bakın Dilovası'n da işsizlik yok. Dilovası'n da çalışmak isteyene iş çok. Dilovası'n da çok ciddi istihdam açığı var. Çalışmak isteyen belediyemiz İstihdam bölümüne gelsin. İşsizlik belediyenin sorunu değil. Ama biz halkımız için her türlü çalışmaya açığız, çalışırız. Çalışmak isteyene yardımcı oluruz. Sanayici işçi arıyor. Yeter ki halkımız çalışsın.

 

DİLOVASI'NIN GÜNEŞİ DOĞUYOR

Hastanemiz Dilovası'nın güneşi olacaktır. Hastenemiz için hiçkimse umut beslemiyordu. Herkes olmaz diyordu. Oldu. Diliskelesi'nde bir söz verdim. Dilovası'na 50 yataklı hastane yapacağım dedim ve yaptık. Sağlık Bakanlığının Türkiye'de şöyle bir uygulaması başlamıştı. Sağlık Köyleri projeleri. İllerde büyük hastane olacak ilçelere yapmıyacaktı. Ancak Dilovalılara söz verdim yapacağım dediğimde Sağlık Bakanımızda Allah razı olsun. Hemen onay verdi ve başladık. İnşallah ilerde de araştırma hastanesi olur.

 

PERSONELİMİZ ALINTERİ KURUMADAN MAAŞINI ALIYOR

Anadolu Kültürleri Buluşması ile halkımız kaynaştı ve kültürleri benimsedik. Dilovası Belediyesporla gençlerimizin spora yönelmesini sağladık. STK'larla birlikte fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Derneklerimizi STK'larımızı önemsiyoruz. Alınteri kurumadan alınterinin karşılığını alan tek belediye şuan Dilovası Belediyesi'dir. Geçmişte çok iyi biliyorum sekiz ay maaş alamayan bir personel vardı. Şimdi o günler eskilerde kaldı. Tavşancıl sahilini halkımıza kazandırdık. Dilovası'nın SEKA Parkı olacak.

 

DOĞU KAVŞAĞI DİLOVASI'NI RAHATLATACAK

Doğu kavşağımız çok sıkıntılı bir bölgemiz günde 3 bin kamyonun geçiş yaptığı OSB'ye girip çıktığı bir bölge. Buranın Dilovası'na yakışır bir kavşak olması için Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Sanayicimizle bir araya gelerek yaptığımız görüşmeler sonrası nihayet yonca bir kavşak çalışmasına gidildi ve kısa zaman sonra yapımına başlanacak. Dilovası Belediyesi olarakta 6 trilyonluk bir katkı sunduk. Geri kalanı ise sanayicilerimiz üstlendi. Kavşak bittiğinde Dilovası çok rahatlayacak.  

 

DİLOVASI DEĞİŞİMİ YAŞIYOR

Kapalı Spor Salonlarımız ile ilgili çalışmalarımız bitti projeleri hazırlandı. İstimlak çalışmaları yapıldı. 2 Tane güzel kapalı spor salonumuz ve kültür merkezimiz hizmete girecek. Dilovası Belediyesi Kültür Merkezi ve Kent Meydanı çalışmasıyla ilgilide çalışmalar bitti ihalesi yapıldı yakın bir zamanda temel atılacak ve Dİlovası'na yakışır bir Kültür Merkezi hizmete girecek. Cumhuriyet tarihinin en yüksek maliyetli ihalesi ile Körfez geçiş köprüsü ile Dilovası gerçekten prestij kazanacaktır. TOKİ ile ilgili çalışmalarımız bitmiştir. 560 bin dönüm yerimiz TOKİ'ye devredilmiş ve TOKİ yakın zamanda konut çalışması yapacak.Yılmadan yorulmadan halkımız destek verdikçe hizmet etmeye devam edeceğiz."dedi. Başkan Yaman sunumunun ardından vatandaşın sorularını yanıtladı.

 


Sağlıklı Bir Gelecek İçin: Nifty Testi

Felsefenin dili mi olurmuş? Evet! Filolog Samet TUNCAY sizlere dil felsefesinin temellerini açıklayacak! Hazırsanız başlayalım!

İzmit Belediye Başkanı Cemre Şeşen ilk talimatını verdi!

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu

Başkan Ömeroğlu, Koltuğu Minik Öğrenciye Devretti

Güven Çilingir Evi: İstanbul'un Farklı Semtlerinde Hızlı ve Güvenilir Çözümler

Epin Digital: Pubg Mobile UC ve Valorant VP Satın Alma Rehberi

Çengelköy’de Kapıda Kalma Problemlerine Son

Ankara’da Vajinismus Tedavisi Hizmetinden Faydalanabilirsiniz

BURSA NAKLİYAT HİZMETLERİ – 0551 635 62 53

Sokak Kültürünün İncisi Hype Merch Güvenilir mi?

Karavan Ev İle Yaşam Alanınızı Her Yere Taşıyın

TCG Fırtına Hücumbotu Ziyarete Açık Olacak

GTÜ Rektörü Makamını Çocuklara Devretti

Başkan Bıyık koltuğunu çocuklara bıraktı

Hürriyet’ten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a hayırlı olsun ziyareti

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

İzmit Belediyesinin, sürdürülebilirlik çalışmaları Avrupa’da ses getirmeye devam ediyor

Çiftçi, koltuğunu minik başkana devretti

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaeli’de hafif ticari araç motosiklete arkadan çarptı: 1 yaralı

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

İzmit Belediyesinin 23 Nisan etkinlikleri doğa yürüyüşü ile başladı

Motosikletli gencin hayatını kaybettiği kaza anı kamerada

Başkan Hürriyet: “SARBAŞ’ı halka hizmet eden bir şirkete dönüştürdük”

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR