• BIST 100

    9722,09%0,8
  • DOLAR

    32,55% 0,11
  • EURO

    34,94% 0,47
  • GRAM ALTIN

    2425,78% 0,12
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

Dilovalı kadınlardan büyük başarı!

Dilovası Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından başlatılan okuma yazma seferberliği ilk mezunlarını geçtiğimiz gün verdi. 150 kadın eğitimler sonrası belgelerini protokolden aldılar.

GÜNDEM 20.06.2012 12:29:00 0
Dilovalı kadınlardan büyük başarı!

Geçtiğimiz yıl kurulan ve ilçede birçok etkinliğe imza atan Dilovası Kent Konseyi bu sefer okur yazar bayanlara el attı. Dilovası'n da 8 ilköğretim okulu ve Mimar Sinan bilgi evi ile  Diliskelesi Bilgi evin de  Halk Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa okur-yazar eğitimleri veren Dilovası Kent Konseyi Kadın Meclisi ilk mezunlarını geçtiğimiz gün verdi. 150 kadın eğitimler sonrası belgelerini protokolden aldılar. 

 

 

 

PROTOKOL TAM TAKIM

 

 

 

Belge törenine Dilovası Kaymakamı Hasan Göç, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı İlhan Yıldırım, İMES OSB Başkanı ve Kent Konsey Başkanı Süheyl Erboz, DOSB Başkanı ve Kent Konsey Başkan Yardımcısı Mustafa Türker, Kent Konseyi Genel Sekreteri Yılmaz İnce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Uyar, Dilovası Müftüsü M.Resul Haksöyler, MHP Dilovası İlçe Başkanı Metin Uzunok, HAS Parti Dilovası İlçe Başkanı Fevzi Perk, DOSB Bölge Müdürü Serap Türker, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

DİLOVASI'NA KATKI SUNUYORUZ 

 

 

 

Dilovası Belediye Düğün Salonunda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülay Artut, "Kent Konseyi olarak ilçemizde okuma yazma bilmeyen bayanlara eğitimler vermek için böyle bir projeyi başlattık. Bu projede bize büyük destek veren Dilovası Belediye Başkanımız Cemil Yaman'a teşekkürlerimi sunarak devam etmek istiyorum. Biz böyle bir projeyi başlatırken Halk Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzünde böyle bir çalışma içersinde olduğunu gördük ve birlikte bu projeyi hayata geçirdik. Sonrasında kapı kapı dolaşarak kadınlarımızın okuma yazma öğrenmeleri için kayıt yaptırmalarını istedik. Ve ilk etap kurslarımıza 150 bayan arkadaşımız katıldı ve bugün burda belgelerini alacaklardır. Tabi bizler bu yola çıkarken bizleri yanlız bırakmayarak maddi ve manevi destek sunan İMES OSB ve DOSB yönetimlerine de teşekkür ediyoruz. Kent Konseyimiz kısa sürüde kurulmasına karşılık güzel çalışmalara imza atmaktadır. Hızla büyüyen ve gelişen Dilovası'na katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

 

 

 

BAŞARMAK ÇOK GÜZEL

 

 

 

Ancak konseyimizin başarılı çalışmalarında her zaman destek olan Dilovası Kaymakamı Hasan Göç ve Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman'a özellikle birkez daha teşekkür ediyorum. Tabi bizlerin her zaman önünü açan, bugüne kadar yaptığımız onlarca projenin mimarı ve  çalışmaların arkasında  sessiz sedasız imzası bulunan  bizleri her zaman olumlu yönde yönlendiren Kent Konseyimizin Genel Sekreteri Yılmaz İnce'ye de teşekkürlerimi iletmeden edemeyeceğim. Bir şeyi başarmak elbette çok güzel, bu güzel çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve bundan sonrada herkesi bu güzel çalışmalara imza atmaya davet ediyorum."dedi.

 

 

 

YETERKİ KADINLARIMIZ OKUSUN

 

 

 

Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mustafa Türker, "Gayretleri için 150 kursiyerimize teşekkür ediyorum. Kadın Konseyimizin bizlere bu kursları açmak istediğinde çok sevindik ve inşallah bu kursların devamını da getirirler. Çünkü ilk başta biraz sitem ettik. Çok az kursiyer çalışmaya katıldı diye. Ama sizlerin bu başarısı Dilovası'n da bulunan diğer bayan arkadaşlarımıza örnek olur ve  ilerki süreçte daha çok bayan arkadaşımız okur yazar belgelerini alırlar. Bu anlamlı günü de başkanımız Süyel Erboz ile birlikte sizlere birer anı olması için ufak hediyelerimiz oldu. İnşallah diğer hanım arkadaşlarımızada teşfik olur. Biz bu projeyi söylediğimizde bizlere destek olarak hediyeleri alan Konyaaltı İnşaat sahiplerine de sizlerin adına teşekkür ediyorum. Bundan sonrada bu tür güzel çalışmalara katılan hanım arkadaşlarımıza ufak tefek hediyelerimiz olacaktır. Yeterki hanım arkadaşlarımız okur yazar olsunlar. Bizler üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Amacımız Dilovası'n da bir tane dahi okumaz yazmaz hanım arkadaşımız kalmasın."dedi.

 

 

 

İSTİKBALİMİZİ YETİŞTİRİYORLAR

 

 

Kent Konseyi Başkanımız Süheyl Erboz, "Kadınlarımız bizim başımızın taçıdır. Kadınlarımızın ülkemizin istikbali olan çocuklarımızı yetiştirme gibi çok önemli bir görevi vardır. Bu önemli görevde kadınlarımızın okuma yazma bilmemesi çok büyük eksikliktir. Onun için okumaz yazmaz kadınlarımızın öncelikli sorununu ortadan kaldırmak için böyle bir projeyi sonuna kadar destekleyerek yola çıktık.  Bizler Dilovası'na üretmeye geldik ancak diğer taraftanda Dilovası'n da sosyal projelere de destek olmaya geldik. Sizlerin dertleri bizim derdimiz, sizlerin mutluluğu bizlerin mutluluğudur. Ayrıca sizlerin başarıları bizlerin başarılarıdır. Bu kurslarımıza katılım okuma yazma öğrenen bayan kursiyerlerimiz ve onları eğiten öğretmenlerimizin ellerinden öpüyorum."dedi.

 

 

 

SANAYİCİ ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

 

 

 

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, "Kent konseyleri ülkemizde yeni yeni oluşturulan bir kurumdur. Dilovamızda da bu güzide kurmumuz kurulurken Dilovası halkının yanısıra Dilovası'n da yaşayan Dilovası'n da hak sahibi olan sanayici dostlarımızı da bu yeni yapının içersinde görmek istedik. Dilovası için ellerini taşın altına koysunlar diye. Bu isteğimize olumlu yanıt veren Kent Konsey Başkanımız Süheyl Erboz ve Mustafa Türker'e teşekkür ediyorum. Biz hepimiz Dilovalıyız. Dilovası'n da faaliyet gösteren OSB'lerimiz ve firmalarımız artık Dilovalı'dır. Bu şehirde hep birlikte daha güzel yaşayacağız inşallah. Ancak bu yolda önemli bir eksiklik olan okumaz yazmaz kadınlarımızın olması bizleri sekteye uğratmaktadır. Kadınlarımızın bu önemli eksikliğinin giderilmesi için açılan kurslarımıza kayıt yaptırmalarını istiyorum. Tabi bu kurslarımız açılırken birçok hanım kardeşimize örnek olacak olaya da şahit olduk. 75 yaşındaki bir ablamızın okuma yazma öğrenme azmi diğer kadınlarımıza örnek olur inşallah. Eğitim çıtamızı yükseltmek için sizlere ve bizlere çok büyük görevler düşüyor. Biz göreve geldiğimizde Dilovası'nın kuruluşundan bu yana 11 tane okulumuz vardı. Biz üç yılda 11 yeni okulu daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşayacağız. Çocuklarımız daha kaliteli eğitim almaları için gerekli mücadelemizi yapıyoruz. Dilovası'n dailklere imza atıyoruz. Kültür Merkezimiz yapılıyor. Hastenemiz yıl sonuna kadar yetişecek. Tavşancıl sahilini görmenizi istiyorum. Dilovası hızla büyüyor ve gelişiyor. İnşallah daha güzel bir Dilovası'nı hep birlikte inşa edeceğiz."dedi. Yaman Kent Konseyi Kadın Meclisini çalışmalarından dolayı tebrik etti.  

 

 

 

YAMAN, TÜRKER'İ KUTLADI

 

 

 

  Bu arada 6. kez DOSB Başkanlığına seçilen Mustafa Türker'i tebrik eden Yaman, espiri yaparak kendisini başkanlık konusunda örnek alacağını söylemesi salonda gülüşmelere neden oldu.  

 

 

 

DİNİMİZ EMRETMİŞTİR

 

 

Dilovası Kaymakamı Hasan Göç, "Bir kentin alt yapısına, yollarına, kanalizasyonuna yatırım yapmaktan daha önemlisi sosyal hayatına katkı sunmaktır. Yaklaşık bir yıl önce kurulan ve kentin önemli dinamikleri arasında yer alan konseyimizin bu çalışmasından dolayı yöneticilerimiz kutluyorum. Tabi burda kadınlarımıza da biraz sitemimiz olacak. Dilovası'n da ciddi oranda okumaz yazmaz kadınımız varken sınırlı sayıda talebin olması bizleri üzmüştür. Tabi eğitimi alamamanın tek suçlusu kadınlarımız değildir. Geçmişteki ve Anadolu'da ki Türkiye gerçeğidir. İnşallah bundan sonra kızlarını ve çocuklarını okula göndermeyecek annelerimiz olmayacaktır. Sizlerin yaşadıkları sıkıntıları çocuklarımızın yaşamaması için onları okula gönderelim. Erkek ya da kız fark etmez onların okuması lazım. Dinimizde böyle emretmiştir. Dilovası her geçen gün gelişiyor. Bu gelişime ayak uydurmaları için kadınlarımızın da okur yazar olması gerekiyor. İnşallah yakın zamanda bu sorunumuzu çözeriz. İlerleyen kurslarımızda daha çok kadınımızı bu kurslarımızda göreceğiz. Bu çalışmada emekleri geçen herkese teşekkür ediyorum."dedi. 

 

 

 

 

BELGE SONRASI EĞLENDİLER

 

 

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri 10 kursiyere temsili olarak ödüllerini verdi. Protokol ödül töreni sonrası Dilovalı genç sanatçı Burcu Yerlikaya şarkıları ile bayanlara güzel bir eğlence sundu. Bayanlar bol bol halaylar çekip eğlendiler.

 

 


Yaşam Alanların Vazgeçilmez 3 Ürünü!

Erkekler İçin Trend Olan 2024 Tişört Modelleri

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Otobüs şoförünün burnunu kırdılar

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

85 okulda 156 özel eğitim sınıfın tadilatı gerçekleştirilecek

Başkan Söğüt: "Tüm enerjimizi Körfez için harcayacağız”

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

İlkokul öğrencilerine ‘sıfır atık’ etkinliği

SEDAŞlı çocuklar 23 Nisan’ı coşkuyla kutladı

Polisin şefkat eli: İntihar girişiminde bulunan şahsı sarılarak ikna etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyonun detayları: 52 milyonluk para trafiği

Minik yüzücülerden büyük başarı

Otomobille kafa kafaya çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Başkan Ömeroğlu koltuğu minik öğrenciye devretti

23 Nisa’da Gölcük renkli görüntüler sahne oldu

Bu sefer çocuklar meclis koltuğuna oturdu ve oyladıkları önergeyi oy birliğiyle kabul etti

Derince’de öğrenciler dev Türk bayrağı açtı

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu yaşandı

Körfez’de öğrencilerin gösterileri izleyenleri mest etti

Tramvaya binen miniklere palyaço sürprizi

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TEM Otoyolu’nda araçta hareketsiz yatan şahıs polisi harekete geçirdi

Çocuklar kanser hastası kadına unutamayacakları anlar yaşattı

Sağlıklı Bir Gelecek İçin: Nifty Testi

Felsefenin dili mi olurmuş? Evet! Filolog Samet TUNCAY sizlere dil felsefesinin temellerini açıklayacak! Hazırsanız başlayalım!

İzmit Belediye Başkanı Cemre Şeşen ilk talimatını verdi!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR