• BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00

Dev ihaleye yoğun ilgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gebze Metro Hattı ön yeterlilik ihalesine ülkemizin önemli firmaları büyük ilgi gösterdi

EKONOMİ 1.02.2018 13:26:00 0
Dev ihaleye yoğun ilgi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 15,6 Kilometrelik Gebze Metro Hattı’nın ön yeterlilik ihalesine Türkiye’nin önde gelen firmaları katıldı. 3. Hava Limanı, Osmangazi Köprüsü ve İzmir Otobanı, Ankara-İstanbul YHT Hattı, Dubai Metrosu gibi dev ihaleleri kazanan Gülermak, Nurol, Kolin, Cengiz, Özaltın, Doğuş, İçtaş, TAV Tepe Akfen gibi firmalar Gebze Metrosu için de ön yeterlilik için başvurdu.

15 DEV FİRMA ÖN YETERLİLİK İÇİN BAŞVURDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze-Darıca arasında yapılacak Metro Hattında ilk adımı attı. Gebze Metro Hattının inşası ön yeterlilik ihalesi için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Ana Hizmet Binası Meclis Salonu’nda ihale yapıldı. Ön yeterlilik ihalesine 15 iş ortaklığı katıldı. Ön yeterlilik ihalesini Genel Sekreter İlhan Bayram ile Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Altay ve Doğan Erol da izledi.

DEV FİRMALARIN REFERANSLARI

Gebze Metrosu ön yeterlilik ihalesine katılan firmalar ülkemizde ve dünyada dev projelere imza attı. Makyol İnşaat İstanbul Metrosu III. Aşama, IV. Levent-Ayazağa Kesimi, Gülermak İnşaat Sabiha Gökçen - Kaynarca Metro Hattı Yapım İşi, Dubai Metro Expo 2020 Yapım İşi , Polonya Varşova Metrosu Hat 2 Yapım İşi, Kolin İnşaat Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı İnşaatı, Nurol İnşaat Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Projesi , Arifiye – Sincan Demiryolu Projesi, Ayaş Tüneli, Doğuş İnşaat Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metro Hattı Yapım İşi - Bulgaristan Sofia Metrosu Genişletme Projesi Yapım İşi , Ankara - İzmir Hızlı Tren Projesi Yapım İşi, Yüksel İnşaat Ankaray Hafif Raylı Sistem Hattı , Doha / KATAR Metrosu RTC/074/2013 Güney Kırmızı Hattı Yükseltilmiş ve Hemzemin Metro Yapım İşi, Yapı Merkezi İnşaat Katar Doha Metrosu Yapım İşi , Cezayir Sidi Bel Abbes Tramvay Hattı Yapım İşi , Cezayir Setif Tramvay Hattı Yapım İşi , Fas Casablanka Tramvay Hattı 2. Kesim Yapım İşi, Özaltın İnşaat Çekmeköy - Sancaktepe - Sultanbeyli Metrosu & Sarıgazi (Hastane) - Taşdelen - Yenidoğan Metrosu , Sivas – Erzincan Hızlı Demiryolu Projesi Kesim I , Palu – Genç – Muş Demiryolu Hattı İkmal Projesi ve Yapım İşi, Mapa İnşaat Kralkızı Barajı ve Hidroelektrik Santrali, İkizcetepeler Barajı, TAV Tepe Akfen İnşaat Atatürk Uluslararası Havalimanı, Kahire, Tiflis, Gazipaşa Batum, Adnan Menderes, Esenboğa Havalimanları, İÇTAŞ İnşaat İstanbul 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzay Marmara Otoyolu ortaklarından ST Petesrburg Köprüsü, Ordu-Giresun, Antalya Havalimanı.

KOCAELİMİZE HAYIRLI OLSUN

İhale sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, “Kocaeli için oldukça önemli bir gün. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı en büyük ihale. Kentimizin önemli bir ihtiyacıydı. Projemizin ön yeterlilik ihalesini yaptık. 15 firma katılım gösterdi. Bu firmalardan 7 tanesi yeterlilik alarak ikinci aşamaya geçecek. Gelen firmalar arasında Türkiye’nin en büyük firmaları var. Bu anlamda mutluyuz. İşi bilen firmalar burada. İnşallah bunların 7 tanesini komisyon seçecek. Ve kısa sürede ikinci aşamaya geçeceğiz. Yeterlilik alan firmalara hazırlanmaları için 40 günlük bir süre vereceğiz. İkinci ihaleyi Mart’ın ikinci yarısında yapmayı planlıyoruz. Bu senenin ilk yarısında metro inşaatına başlamak istiyoruz. İnşallah Kocaelimize, ülkemize hayırlı olur” dedi.

KOCAELİ BİR ÜST LİGE ÇIKTI

İstanbul’a entegrasyon konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bayram, “Gebze Marmaray İstasyonu ortak noktamız olacak olan Gebze OSB’deki istasyonumuzu Sabiha Gökçen Havalimanına kadar götüreceğiz. Bu çalışmalar planlara işleme aşamasında. Bu kapsamda da İstanbul’a metromuzu entegre etmeyi planlıyoruz. İhalemiz 4 buçuk yıl proje için öngörüldü. Finansmanını büyükşehir olarak biz sağlayacağız. Aylık 50 Milyon TL civarında hak ediş ödemesi gerçekleştirilecek. Bu önemli bir finans hadisesidir. Bu proje Kocaeli’nin bir üst lige çıktığını gösterir” dedi.

İHALAYE KATILAN İŞ ORTAKLIKLARI

Bimhol inş.+Demce Yapı+Bestaş Yapı+Efecemler İnşaat

Genç İnş+Yüksel İnş.+Dentaş İnş.+Özka İnş.

Stroytransgaz AŞ.+Güriş İnş.+GLS inş.

Pers A.Ş+Asmin İnş.+Kuzu AŞ

Denk Aş+Özgün İnş.

Makyol İnş.+IC İçtaş İnş.+Astur İnş

Dbh Yo Aş.+Gürbağ İnş.+Yedgöze İnş.+Teb Ener. AŞ.+Ohitan İnş.

Cengiz İnş.+SSC İnş.

KMB Metro İnş.+Kutlutaş AŞ.+Çelikler İnş.+YSE Yap AŞ.

Gülermak İnş.+Doğuş İnş.+Nurol İnş.

Galgıç Ray+Metrostav İnş.+Tamyap Aş.+Fernas İnş.+İmaj Altyapı

Yapımerkezi İnş.+ Özaltın İnş.+ Tavtepe İnş.

Meting Raylı AŞ.+Met-Gün İnş.+Eze İnş.+Gökçe İnş.

Bayburt Grup AŞ.+Kolin inş.+Aga En. Aş.+Özgün Yap.+ Şenbay Mad.

RBI İnş.+Didoray AŞ.

HATTIN YÜZDE 94’Ü YERALTINDAN GEÇECEK

İnşaat çalışmaları sırasında günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi için çalışmalar "derin tünelle" geçilecek. Hattın 14,7 kilometresi tünel 900 metresi hemzemin olarak yapılacak. 4 araçtan oluşan GoA4 sürücüsüz tam otomatik metronu kullanılacağı Gebze metro hattı 1080 yolcu kapasiteli olacak. Sürücüsüz metro 12 istasyonlu, 15,6 kilometrelik metro hattında sinyalizasyon ekipmanları sayesinde 90 saniye aralıklarla sefer yapmaya elverişli olacak. Gebze-Darıca arasında uzanacak 15.6 kilometrelik metro hattı çalışmasının bin 560 günde tamamlanarak hizmete girmesi planlanıyor. Darıca, Gebze ve OSB'ler arasında ulaşım 19 dakikada sağlanacak.

12 İSTASYON 19 DAKİKA

Metro araçlarının her türlü bakım ve onarımına cevap verecek bakım onarım sahası ile araç deposu ve kontrol kumanda merkezi hattın sonundaki Pelitli bölgesinde yapılacak. Planlanan TCDD Gar istasyonu ile Marmaray ve Hızlı Tren üzerinden İstanbul başta olmak üzere diğer şehirler ile bağlantı sağlanacak. İlk istasyon olan Darıca Sahil İstasyonundan başlayacak olan yolculuk, 12. ve son istasyon olan OSB istasyonunda 19 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanacak.

ARAÇLARDA SÜRÜCÜ OLMAYACAK

Son teknolojinin kullanılacağı projede 4. Otomasyon düzeyinde bulunan (GoA4) tam otomatik sürücüsüz metro hizmet verecek. Yüksek performans, yüksek güvenilirlik ve düşük sefer aralıkları, düşük işletme maliyeti sürücüsüz, yolcu taleplerine daha iyi yanıt verebilme metroların cazibesi artırıyor. Bu nedenlerden dolayı dünyada da geçişlerin başladığı tam otomatik metro sistemi Gebze- Darıca hattında da uygulanacak.

SEFER SAYILARI İSTENDİĞİNDE ARTTIRILABİLECEK

Bu sistem daha iyi ivmelenme, frenleme ve işletme hızı sayesinde son duraklar arası minimum yolculuk süresi ile daha üstün bir hizmet sağlıyor. Buna bağlı olarak yolcunun ortalama bekleme süresinde azalırken yolcu yığılmalarının da önüne geçiliyor. İstasyonlardaki bekleme süreleri şartlara göre Kontrol Merkezi’nden ayarlanabiliyor. Personel bulunmayan trenlerde tren arızalarında daha fazla gecikme olabiliyor. Gecikme süresi uç istasyonlarda trenler hemen geri döndürerek giderilebilir veya boşlukları gidermek üzere sisteme yedek trenler dahil edilebilir.

TÜM MÜDAHALELER KONTROL MERKEZİNDEN

Sürücülü trenlerde sürücünün kabin değişmesi zaman alacağından bu gecikme süresi daha zor gideriliyor. Sürücüsüz metro sistemlerinde sürücü bulunmadığından sürücünün yaptığı tüm müdahale ve kontrolleri elektronik sistemler yardımı ile Trafik Kontrol Merkezi’nden yapılıyor. Trenin arıza, yangın, acil durum gibi durumlarda Kontrol Merkezi’ndeki tren ile ilgili iş istasyonuna gelen alarm bilgisine göre trene müdahale ediliyor. Tüm müdahaleler Kontrol Merkezinden yapılıyor.

MİLYONLARCA EURO TASARRUF SAĞLANMIŞ OLACAK

Gebze metro hattının devreye alınması ile birlikte 2023 yılında 11 milyon araçtan başlayarak her yıl artan oranla 2035 yılında 37 milyon aracı aşan bir karayolu araç değerlerinde azalma sağlanacak. Bu da 2023 yılında 6 milyon Euro ile başlayıp her yıl artarak 2035 yılında 16 milyon Euro’yu aşan tasarrufu beraberinde getirecek. 2035 yılına gelindiğinde toplamda 136 milyon Euro’yu aşan bir tasarruf sağlanmış olacak. Bunun dışında 2 milyon TL’lik karayolu bakım onarım maliyetinde tasarruf gerçekleştirilecek.

EMİSYON SALIMI OLMAYACAK DOĞA KİRLENMEYECEK

Gebze metro hattının işletmeye başlamasıyla çevre kirliliğinin giderilmesi için kullanılacak maliyetler aşağıya çekilmiş olacak. 2023 yılında 126 bin Euro ile başlayan, her yıl artarak 2035’de 387 bin Euro’ları bulması öngörülen çevresel maliyetler ortadan kalkacak. Böylelikle 2035 yılına kadar 3,3 milyon Euro’luk çevre kirliliğinin bertaraf maliyeti önlenecek. Depo sahasında yapılacak olan 5000 metrekarelik güneş paneli tarlası ile işletmenin iç ihtiyaç için harcayacağı elektrik giderlerinin ortadan kaldırılması planlanıyor. Araç yıkıma ünitelerinin sularının tekrar tekrar kullanılması ile su tüketimi minimize edilerek gelecek nesillere yeşil bir dünya bırakma vizyonu oluşturuluyor.


Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

Abisini boğazını keserek öldüren zanlı adliyeye sevk edildi

Türel Asarcıklılardan destek istedi

Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı

Sandığa gidecekler dikkat

İlk kez oy kullanacak gençler ‘Başkan Sezer’ dedi

Çiftçi’ye Cumhuriyet Mahallesi’nde coşkulu karşılama

Ömeroğlu, STK başkanları ile iftarda buluştu

Türel, Soğukpınar Derneğinde moral buldu

Başkan Bıyık, Darıcalıları mitinge davet etti

Hereke Kalesinde lale şöleni

Başkan Bıyık, gönülleri fethediyor

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Dere simsiyah aktı, ekipler harekete geçti

FLIGHT Projesi: Geleceğin Mesleki Eğitiminde Yenilikçi Drone Teknolojisi

Erdoğan son miting için geliyor

Miting alanına özel ulaşım planı yapıldı

Yeni hal binası Gebze bölgesine çok yakışacak

Yıldıztekin, Kocaeli’de ekonomiye can suyu olacak!

Yaşlı çiftin hayatını değiştiren destek

En dayanıklı atlar 120 kilometrelik parkurda yarıştı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

İzmitli Periler Play-Off’ta

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR