• BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,35% 0,12
  • EURO

    34,95% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2324,56% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3916,73% 1,91

Davutoğlu: Utanmasalar .....

Başbakan Davutoğlu, Muş'taki konuşmasında PKK'ya yüklendi. Davutoğlu "Sokaktaki terörü Meclise taşıyorlar, utanmasalar Anayasa Komisyonu'nun önüne çukur kazacaklar" dedi.

GÜNDEM 30.04.2016 21:51:00 0
Davutoğlu: Utanmasalar .....

Başbakan  Ahmet Davutoğlu,  Muş'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99'ncu yıldönümü ve 174 tesisin toplu açılış programlarına katılmak üzere geldiği  Muş'ta konuştu. Davutoğlu, konuşmasında HDP ve CHP'yi eleştirdi. Bazı milletvekillerinin PKK'lı teröristlere canlı kalkan olup, araçları ile silah taşıdığını belirten Davutoğlu, "1 Kasım önce dokunulmazlıklar kaldırılsın istediler. Bu sahte kahramanlıklardan şov çıkardılar. Dokunulacak. Eğer onlar diyorsa biz de hodri meydan dedik. Paçaları tutuştu. Önce ne yaptılar? Biz ifade vermeye gitmeyiz, gelip zorla alsınlar' dediler. Hesap vermekten korkmuyordunuz? Bu nasıl sahtekarlıktır? Sokaktaki terörü Meclise taşıyorlar. Utanmasalar Anayasa Komisyonunun önüne çukur kazacaklar" dedi.

Ankara'dan özel uçakla  Muş'a gelen Başbakan  Ahmet Davutoğlu, beraberindeki eşi  Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan,  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekilleri ile Belediye meydanındaki mitinge katıldı.  Başbakan Davutoğlu,  Türkiye'nin her köşesini aşkla gönüllere taşıdıklarını söyledi.

HDP İLE PKK'YA YÜKLENDİ

Birlik ve beraberlik mesajı veren Davutoğlu, "Muş'u  Edirne'den,  Bursa'yı,  Van'dan,  İstanbul'dan ayıramayacaksınız. Bunun adı savaş bile değil. Savaşta bile onur ve haysiyet olur. Bunların hiçbiri insanlıktan nasip almamışlar.  Afrin'de bunun örneğini gördük. PKK iş makineleri üzerinde cesetleri sergiledi. Bunların cesetlere bile saygısı yok. Bu son olay gerçek yüzlerini bir kez daha gösterdi. 7 Haziran'dan bu yana neler yaşandı biliyorsunuz. Anayı çocuğundan, kardeşi kardeşe kırdıran teröristlerin hepsi kahrolsun. Bunun adı ister PKK, ister IŞİD ister DHKP-C olsun. Bunları kirli oyunlarıyla yok etmeye kararlıyız. Ülkemizin her bir karışını terörden temizlemeye kararlıyız. Seçim dönemindeki boşluk zamanı fırsat bilenler tek yerden düğmeye basılmış gibi düşmanlık için harekete geçtiler.

DİYARBAKIR'A GİTMEDEN ÖNCE POLİSİMİZİ ŞEHİT ETTİLER"

Şehirlere barikatlar, çukurlar kurdular. Camileri, hastaneleri durakta bekleyen insanları acımasızca bombaladılar.  Diyarbakır'a gitmeden önce polisimizi şehit ettiler. Belki benim oraya gitmemi engelleyebilirler diye düşündüler. Ben korkmam. Hep burada olduk, burada olacağız. Hunharca cinayet işleyerek teröre destek olanların yaptıklarını unutmayacağız. Her insanın hukuku mübarektir. Bu hukuku korumak için mücadele ederiz. Güvenlik güçlerimiz sadece terörle, teröristle değil, sivil ve mahsum halkın can güvenliği içinde mücadele ediyor. İşte siz de güvenlik güçlerimize sahip çıktınız. Onlar destek istediklerinde destek vermediniz. Biz  Muş'a geliyoruz dedik lalelerle bizi karşıladınız" dedi.

"MİLLETVEKİLLERİ TERÖRİSTLERE ARAÇLARI İLE SİLAH TAŞIDILAR"

Başbakan Davtoğlu, bazı milletvekillerinin PKK'lı teröristlere canlı kalkan olup, araçları ile silah taşıdığına dikkat çekerek, konuşmasına şöyle devam etti:

"SEÇİMDEN SONRA SIRTLARINI TERÖRE DAYADILAR"

"Teröristlere hiçbir yerde destek vermeyeceğiz. Oy isterken özgürlük dediler. Barış dediler. Seçimden sonra sırtlarını teröre dayadılar. Biz ise sırtımızı halkımıza, size dayadık. Biz sırtımızı Muşlulara dayadık. Bu siyasetçiler, teröristlere canlı kalkanlık yaptılar. Yıkılan okulları, camileri görmediler. Teröristlere arabalarında silah taşıdılar. 1 Kasım önce dokunulmazlıklar kaldırılsın istediler. Bu sahte kahramanlıklardan şov çıkardılar. Dokunulacak.

"YOLLARA DÖŞENEN MAYINLARI TEMİZLEYECEĞİZ"

Eğer onlar diyorsa biz de hodri meydan dedik. Paçaları tutuştu. Önce ne yaptılar? Biz ifade vermeye gitmeyiz, gelip zorla alsınlar' dediler. Hesap vermekten korkmuyordunuz? Bu nasıl sahtekarlıktır? Sokaktaki terörü Meclise taşıyorlar. Utanmasalar Anayasa Komisyonunun önüne çukur kazacaklar. Sokakları açacağız. Yollara döşenen mayınları temizleyeceğiz.

"HER YERDE TERÖRE KARŞI ÇIKACAĞIZ"

Bu malum parti provakatörler soktular. Danışmanları kiralık Vandallardır.  Cizre'de  Silopi'de yaptığınız çukurları kapattık. Ona Mecliste izin verir miyiz? Her yerde teröre karşı çıkacağız. Biz buna asla fırsat vermeyiz. Bu vatan evlatlarını birbirine kırdırmaya asla izin vermeyeceğiz. Bir daha o salonlara toplantılara kiralık eşkiyalar giremeyecek. Onlar için de yargı süreci de başlayacak. Meclisin kapısından bile geçemeyecekler. Biz kimsenin hakkında hükmetmiyoruz. Ak Partili, CHP'li, MHP'li, HDP'li için eşitlik. Bunu istemiyorlar mı? Biz de bunu yapıyoruz. Adaletin elinden kaçış yok."

"YASAKLARI KALDIRDIK"

Başbakan Davutoğlu, "Vatanın her karış toprağı azizdir. Kıblemizde, bayrağımızda birdir. Ne güzel tavsiye etmişsiniz; 'Murat köprüsü, Mescidi Aksa birdir. Birbirinizin hukukunu kıyamete kadar koruyacağız. Aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlara karşı bir olacağız. Alparslan'ın ordusunda hep birlikte savaşmadık mı? Bu vatanın inşallah kıyamete kadar istiklali için omuz omuza olacak mıyız? Kardeşi kardeşe kırdırmaya karşı bir miyiz? Beraber miyiz? Kıyamete kadar beraber miyiz?  Ağrı'dan Toroslara ulaşan bu sesler 100 yıl önce  Horasan, Semerkant'ın medeniyet birikimi ile bir büyük devlet kurduk. Alparslan'ın ordusunda bir Kürt, Selahattin'in ordusunda Türk'üz biz. Biz kaderden ayrı kılınmayız. Ayrımcılık yapanlar başörtüsü, Alevilik, Sünnilik diyerek ötekileştirdiler.  AK Parti ile ayrımcılık sona erdi. Biz de ötekileştirme yoktur. Bu ülkede yaşayan herkes bu ülkenin özgür vatandaşı olmuştur. Eski  Türkiye'nin izlerini silmeye çalıştık.

"ÖĞRENMENİN ÖNÜNÜ AÇTIK"

Halkımızın yasaklarını kaldırdık. Yasaklarla yetinmedik. Öğrenmenin önünü açtık. 1987'de başlayan yasakları kaldırdık. Başörtüsü yasaklarını bir daha geri gelmemek üzere kaldırdık. DGM'leri kaldırdık. Etnik kökeni, dini, dili, ırkı, meshebi, kılığı kıyafetini aşağılayanlara cezalar getirdik. Biz daima adaletin özgürlüklerin yanında olduk. Bugün devlet milletin izindedir. Milletin kaynakları millete yatırım olarak dönüyor" dedi.

"GÜÇLÜ TÜRKİYE İSTEMİYORLAR"

Başbakan Davutoğlu,  Türkiye'nin kalkınmaya başladığı dönemlerde bazı kesimlerin rahatsızlık duyduğunu belirterek Halep'e bomba yağdıran  Rusya ve  Suriye'ye seslendi. Davutoğlu şunları söyledi:

"14 yıllık  Ak Parti döneminin dev eserlerine devam ediyoruz. Birileri sizi karamsarlığa sürükleyebilir. Siz görüyorsunuz.  Türkiye'nin nasıl kalkındığını görüyorsunuz. Bırakın onlar kirli operasyonlarına devam etsin. Aydınlık geleceğe sizlerle yürümeye devam edeceğiz. Geçtiğimiz hafta uzunluk bakımından dünyanın 4'ncü köprüsü Osman Gazi köprüsünün son bloğunu da Cumhurbaşkanımız ile birlikte koyduk.  Mardin'de dedim ki, her hafta bir doğuda bir batıda olacağım.  Şanlıurfa,  Diyarbakır,  Erzincan bugün de buradayız. Ebediyete kadar  Muş'tayız.  AK Parti milletin ta kendisidir.  Türkiye ne zaman zenginleşmeye başladıysa hep birileri bundan rahatsız oldu. Güçlü bir  Türkiye istemiyorlar. Mazluma mazlum deyip arkasında duruyor.

"RUS VE SURİYE UÇAKLARI MAZLUMLARA BOMBA YAĞDIRDI"

Halep'te dün yaşananları yüreğim sızlayarak hatırlıyorum. Bugün siz  Muş'lular, istiklalimizi kutlarken, bunu da sizlerle paylaşmak isterim. İslam ülkelerinde istiklale sahip olmanın önemi orada Cuma namazı kılınmasıdır. Cuma namazı kılınan yerler hürdür. Yüreğim sancılanarak söylüyorum. Dün Halep'te camilere gidilemedi. Halep'e bomba yağdıranlara sesleniyorum, Halep bir gün  Muş gibi özgür olacak. Bu Cuma camiler yetim kaldı. Rus uçakları,  Suriye uçakları masum insanların üstüne bombalar yağdırdı. Moloz yığınlarını arasında can veren masum bir kız çocuğu sizlere ne yaptı.

"İLHAMIMIZI 100'ÜNCÜ YIL ZAFERİNİ KUTLADIĞIMIZ KUT'ÜL AMARE'DEN ALIYORUZ"

Moskova'da oturanlara sesleniyorum, o küçük kız sizlere ne yaptı?  Suriye halkı ne yaptı. Yan yana biz Türkü Kürdü ile Anadolu insanları sonuna kadar o insanların yanında olacağız. İstiklal için Halep'e dua edecek miyiz? Biz ilhamımızı dün 100'ncü yıl zaferini kutladığımız Kut'ül Amare'den alıyoruz.

"SURİYE'DEKİ ACILARI BİZE YAŞATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Bugün Halep'te aynı direniş vardır. 100 yıl önce bölgemizi paylaşmaya çalışanlara karşı 100 yıl önce Kut'ül Amare Zaferini kazanmıştık. Bugün Sykes-Picot hayranları var ya,  Suriye'de yaşanan acıları bize yaşatmaya çalışıyorlar. Hür ve özgür olan bu ülkede Cuma namazlarına bazı paçavralar getiriyor. Buranın simgesi mihraptır, bayraktır. Onun için biz buradayız. Allahın izniyle dün Kut'ül Amare'de diz çöktüren bizler, bugün boyun eğmeyeceğiz. Bu kan deryasına sessiz kalanlar bugün menfaat umanlar, ne yaparsanız yapın, bu bölgeyi Ortadoğu'yu birbirinden ayıramayacaksınız."

CHP'YE YÜKLENDİ

Başbakan Davutoğlu, CHP Lideri  Kemal Kılıçdaroğlu'nu teröre destek verdiğini de ifade ederek, "CHP'ye de seslenmek istiyorum. Siz burada CHP görüyor musunuz?  Kılıçdaroğlu, teröristlere arkadaşlar diye hitap ediyor. Onlar kurultay oyunları ile eğleniyorlar. Bize millet dışında rüya görmek bile haram. Dokunulmazlık konusu CHP'nin de büyük sınavıdır. Her gün birkaç milletvekili çıkıp destek vermeyeceğini söylüyor. Bu sizin için de bir sınav. CHP terör destekçisi mi değil mi? Siz bizi tanırsınız. Biz göz göze baktığımızda sadece muhabbeti hissetmez miyiz? El ele tutuştuğumuzda yüreklerimiz birleşir mi?

"BU VATAN BİRDİR, BU BAYRAK BİRDİR"

Benim doğduğum Toros dağlarının Kurtik dağlarından farkı var m? Bu vatan birdir. Bu bayrak birdir. Bu millet Alparslan'ın milletidir dermiyiz? Tek vatan tek millet tek bayrak. Bu ülkenin her meselesi siyasetin de meselesidir. Üzülerek söyleyebilirim biz muhalefetten bu desteği görmedik. CHP milletvekilleri ülke ülke gezip bizleri şikayet ediyorlar.  Avrupa Konseyi Parti Meclisinde ben sizin adınıza Türkçe hitap ettim. Size yabancı HDP milletvekili bana bozuk İngilizcesi ile bir soru sordu. O güzel Türkçemiz, Kürtçemiz kardeş değil mi? Fakiye Teyran, Yunus Emre aynı dilleri konuştu. Kürtçeye yasak koymaya çalışanlara karşı biz varız. Türkçeyi bu insanların kalbinden silmeye çalışanların karşısında da biz varız" dedi.

"KILIÇDAROĞLU, KİLİS OLAYINA PROVAKATİF DİLLE YAKLAŞIYOR"

Davutoğlu,  Kılıçdaroğlu'nun  Kilis'teki Suriyeliler ile Kilisliler arasına nifak sokmaya çalıştığını da iddia etti. Davutoğlu, "Türkiye, sayın  Kılıçdaroğlu kadar mesnetsiz konuşan bir siyasetçi daha görmemiştir. En son  Kilis'te yaşananlar ile ilgili gündemde olmaya çalıştı.  Suriye'de yaşananların ardından ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimize  Kilis'te provakatif dille yaklaştı. Kilislileri Suriyeli kardeşlerimize karşı kışkırtmaya çalışıyor. Canını kurtarmak için ülkemize sığınanların Kilislilerle arasına nifak sokmaya çalışanlara insan denir mi? Aylardır böyle bir meseleyi istismar ediyor. Buradan ekmek yemeye çalışıyor. Kilisli sizin kadar insafsız değil. Engin yürekli Kilislilere buradan selam gönderiyorum. Bu milletin mayasında cömertlik var. Nasıl IŞİD misafirlerimizi rahatsız ediyorsa,  Kılıçdaroğlu da Kilislileri kışkırtıyor. Suriyelilerin vergi vermedikleri hakkında konuşuyor. Oysa ki, Suriyeliler, Kilislilerle birlikte işyeri açanlar var. Bizim vatandaşlarımızla Suriyelilerle arasına nifak sokuyor.  Kılıçdaroğlu'nun bu yaptığı IŞİD füzeleri kadar tehlikelidir. Biz o insanların dramına sahip çıkıyoruz. Biz kardeşlerimizin yanındayız. Her türlü tedbiri aldık alıyoruz. Burada kargaşa çıkmasına asla izin vermeyeceğiz. Biz ne  Kilis'i mağdur ederiz ne  Muş'u ne de  Diyarbakır'ı. Özellikle bu bölgelerde insanlarımız sıkıntılar yaşıyor.  Hükümet olarak devlet olarak tehditlerin bertaraf edilmesinde gerek her şeyi gecikmeden yapıyoruz. Herkesin yanındayız. 14 yıl boyunca derdi olan daima hükümeti yanında buldu" dedi.

174 TESİSİN AÇILIŞ KURDELASINI KESTİ

Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra 174 tesisin açılış kurdelası kesti. Belediye Başkanı  Feyat Asya tarafından şehrin fahri hemşerilik beratını, Vali Seddar Yavuz ise şehrin anahtarını verdi.  Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler daha sonra kent merkezindeki İstasyon caddesinde Kurtuluş Yürüyüşü yaptı. Bu sırada  Başbakan Davutoğlu'nun etrafını saran ve ellerinde Türk Bayrağı bulunan çocuklar İstiklal Marşını okudu.  Başbakan Davutoğlu bir kahvehanede oturup çay içtikten sonra bölgede doğal yetişen Uşkun yedi.


Seçim nedeniyle 31 Mart Pazar günü o pazar kurulmayacak

Başkan Kurtuluş’tan ‘BÜYÜK DARICA MİTİNGİ’ne davet!

Türel Belediye çalışanlarına karanfil dağıttı

İzmit Belediyesi Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine kütüphane kazandırdı

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hemşeri Derneklerine Ziyaret

Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Mutfakta çıkan yangın kafeyi kül etti

Kırsal kalkınmaya tavuk desteği

Seymenli çocuklara park müjdesi

Türel Keşaplılardan destek istedi

Bayburtlulardan Bünyamin Çiftçi’ye sevgi seli

KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor

Başkan Büyükakın, Lokomotif Köyde çocuklarla buluştu

GTÜ’de ramazan birlikteliği

Kütüphane Haftası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kaza içinde kaza

Park halindeki araçta yangın çıktı

Bu köy sadece çocukların

Zeki Aygün’e veda iftarı

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

İzmit’in araç filosuna 4 yeni araç daha dahil oldu

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR