• BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Davutoğlu: Demokrasimizin Üzerinde Oynanacak Hiçbir Oyuna İzin Vermeyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

POLİTİKA 9.08.2015 04:38:00 0
Davutoğlu: Demokrasimizin Üzerinde Oynanacak Hiçbir Oyuna İzin Vermeyiz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, “Demokrasimizin üzerinde oynanacak hiçbir oyuna izin vermeyiz” dedi. Davutoğlu saldırıyı siyaset açısından mühendislik çalışması olarak niteledi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı önünde yaşanan silahlı saldırı olayının ardından İstanbul’a geldi. Beyoğlu’ndaki il başkanlığını ziyaret eden Ahmet Davutoğlu olayla ilgili bilgi aldı. Başbakan Davutoğlu daha sonra basın mensuplarına konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, saldırı sonucunda il başkanlığına ziyaret için gelen Sinan Kılıç isimli bir kişinin yaralandığı bilgisini verdi. Saldırıyı Türkiye’nin huzuru ve demokrasinin geleceği açısından şiddetle kınadığını ifade eden Davutoğlu, bu tür saldırıların ne Türkiye’yi, ne hükümetlerini ne de partilerini yıldıramayacağını vurguladı. Davutoğlu, Suruç’ta 20 Temmuz’da başlayan ve arka arkaya gelen terör saldırılarına yönelik operasyonların ardından partilerine yönelik saldırılarda da artış olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Bu saldırılarla eğer terör örgütleri, bize bir mesaj vermek ve Türkiye’nin huzurunu, İstanbul’umuzun asayişini ve partimizin faaliyetlerini engellemeyi planlıyorlarsa ki hedefleri budur; hiçbir şekilde bunu gerçekleştiremeyecekler.” şeklinde konuştu.

Kilis’te dağ karakolunda askerleri ziyaret ettiğini hatırlatan Davutoğlu, sıfır noktasına giderek askerlerle birlikte bölgedeki gelişmeler bağlamında en güçlü mesajı verdiklerini belirtti. Davutoğlu, “Ve şunu ifade etmeye çalıştık: Türkiye’ye dönük saldırılar eğer sınır ötesinden gelirse, sınır ötesinden gelen her saldırıyı gerektiği gibi karşılar, bunun mesullerinden mutlaka hesap sorarız.” diye konuştu. Daha sonra iki polisin şehit edildiği Şanlıurfa Ceylanpınar’a geçtiğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, burada da bölücü terör örgütüne karşı en güçlü mesajı verdiklerini dile getirdi. Davutoğlu, terörle mücadelede vatandaşların kendilerinin yanında olduğunu ifade etti. Davutoğlu, “Tam biz bu ziyaretleri yaparken, ve bu ziyaretlerde teröre karşı oluşturulan güçlü vatandaşlık bilincini müşahede ederken, karanlık eller bu kez yine bir terör örgütü üzerinden partimizin binasına saldırarak bir mukabelede bulunmayı düşünmüşlerse, bilsinler ki demokrasimizin üzerinde oynanacak hiçbir oyuna izin vermeyiz.” şeklinde konuştu.

Teröre karşı her türlü tedbiri alacaklarının altını çizen Davutoğlu, silahlı saldırıyla ilgili detaylı bir soruşturmanın yürütüldüğünü belirtti. Sorumluların mutlaka yakalanarak yargı önüne çıkartılacağını vurgulayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Kimse yaptığının yanına kar kalacağını, bize mesaj vermekle bizi tehdit edebileceğini ve yıldırabileceğini düşünemeyecektir. Bunun için gerekli talimatları verdik. Bütün çalışmalar yürütülecek, Türkiye’nin hiçbir köşesinde hiçbir suç faili meçhul kalmayacaktır.” diye konuştu.

Olayın terör boyutu dışında bir de siyasi mühendislik boyutu olduğunu savunan Davutoğlu, “ Dikkat ederseniz 7 Haziran seçimleri sonrasında ortaya çıkan siyasi tablonun gereği olarak uzlaşma ve siyasi bir süreç içinde bir an önce hükümet kurma yönünde ne kadar iyi niyetle çaba sarf ettiğimizi hepiniz görüyorsunuz. Bu çabaları sürdürürken birileri de bir boşluk havası oluşmuşçasına, puslu bir havadan istifade etmek istercesine Suruç’tan başlayarak arka arkaya terör eylemlerini ortaya koydu. Bugün de AK Parti binasına saldırarak bir tür, siyasi gelecek açısından bir mühendislik oyununa kalkışmaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki hafta içerisinde hükümet kurma çalışmalarını bütün bu saldırılardan hiç etkilenmeksizin sürdürmeye devam edecekleri beyanında bulundu. Davutoğlu, Türkiye’nin demokratik hukuk devleti olmanın gereği olarak bu süreçte soğukkanlı olarak yoluna devam edeceğini vurguladı. Davutoğlu: “Biz ülkemizi terörize etmek isteyenlere ve bunun üzerinden belli bir siyasi dizayn yapmak isteyenlere karşı meşruiyet çizgisini her zaman koruyacağız. Teröristlerle vatandaşlarımız arasındaki ayırımı her zaman gözeteceğiz. Hiçbir şekilde ülkemizde yaygın bir otorite boşluğu çıkartmaya çalışan gruplara izin vermeyeceğiz.” diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ama bilinsin ki, ister bir hükümet kurulmuş olsun ki ümidimiz budur, çalışmalarımız bu yöndedir isterse ülke bir seçime gidecek olsun hangi şartta olursa olsun sadece ve sadece milletin iradesi, milletin kararı egemen olacaktır. Bu açıdan; bu yapılan saldırılar bizim için tedbir alınması gereken terör eylemleri olarak önemlidir ama siyasi geleceğimizi tayin etmek bakımından herhangi bir etkide bulunmayacaktır.”

Bu saldırıların kendilerini hiçbir zaman yıldırmayacağını dile getiren Davutoğlu, çalıma azimlerini ve kararlılıklarını daha da artıracağını söyledi. Davutoğlu, “ Bu saldırılarla AK Parti’de bir moral bozukluğuna sebebiyet vereceklerini zannedenler yanılıyorlar. Biz bu saldırıları geçmişte çok gördük. Bazen hukuki saldırılar oldu; partimizi kapatmaya çalıştılar. Bazen şimdi yaşandığı gibi fiili oldu. Seçim dönemi esnasında milletvekillerimiz saldırıya uğradı Van’da, Siirt’te, Erzurum’da milletvekillerimiz saldırıya uğradı. Ama herkes gördü ki, AK Parti kadroları önlerine çıkan engel ne olursa olsun meşruiyet çizgisinden ayrılmazlar ama yollarından da bir adım da olsa dönmezler.” şeklinde konuştu. 

Parti teşkilatlarına soğukkanlı olmaları yönünde telkinde bulunan Ahmet Davutoğlu, bütün partililerine saldırı sebebiyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklamalarının ardından AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’ndan ayrıldı. Davutoğlu’nun yanı sıra Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İçişleri eski bakanı Efgan Ala, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ve AK Partili bazı milletvekilleri de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na gelenler arasında yer aldı. 

Öte yandan polis ekipleri emniyet şeridiyle kapattığı saldırı yerinde inceemelerde bulundu. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları geç saatlere kadar sürdü. Olayla ilgili gözaltına alınan ve Suriye uyruklu olduğu iddia edilen bir kişi sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.


Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR