• BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

CHP'li Özel'e protesto şoku

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti-MHP ittifakını eleştirmesi üzerine salonda bulunan bazı esnaf kefalet üyeleri tarafından ıslık ve alkışlarla protesto edildi.

POLİTİKA 5.03.2018 07:55:00 0
CHP

Akhisar Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin 2018 yılı olağan kongresi Akhisar Belediye Spor Salonu'nda yaptığı olağan kongresine mevcut başkan Hasan Genli ve Zafer Kara yarıştı. İki listenin yarıştığı ve 2 bin 87 üyeden bin 655 üyenin oy kullandığı kongrede 4 tane oy geçersiz çıktığı seçimde Hasan Genli bin 97 oy alırken, Zafer Kara 555 oyda kaldı. Genel kurulda yeterli sayıda çoğunluğun görülmesi üzerine Akhisar Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Genli, genel kurulun açılış konuşmasını yaptı. Divan Başkanlığına Bölge Birliği İkinci Başkanı Halil Gündüz Karaoğlan, Divan Başkan vekilliğine Bölge Birlik ikinci Başkanı Halil Aşık, Katip üyeliklere İbrahim Ekinci, Mürsel Karausta seçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasından sonra yönetim kurulu faaliyet raporunu bilanço ve kesin hesap ve denetim kurulu raporunu Kooperatif Muhasebe Müdürü Erkan Hızlı okudu.

Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin 2018 yılı olağan kongresinde siyasi davetlilerden ilk söz alan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, "Bir kez daha dayanışma ve birlikteliğin, dostluğun buluştuğu Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin seçimindeyiz. Buradan esnaflarımızın sorunlarına ve Akhisar’ın sorunlarına değinmek istiyorum. Akhisar’da Tahir Ün’de çarşıda yürüdüğümüzde üç dükkandan birisi kapalı.

Kooperatiflerin bilançolarında geriye dönmeyen borçlar artıyor. AK Parti’nin yaptıklarına gelince esnafı destekleyecek politikalarında sorun var. Victor Hugo şöyle demiş, ‘sizin derdiniz yoksullara yardım etmek oysa bizim derdimiz yoksulluğu ortadan kaldırmak’ Bizim iktidarla tartıştığımız nokta bu. Seçim geldiğinde de bizden başkasına oy verildiğinde yardım kesilir izlenimi oluşturuluyor. Bu ülkede yoksulluğu yok etmeye yönelik politikalar üretilmeden esnafın cebinde para olmaz. Esnaf borçlarını ödeme de sıkıntı çekiyor. Ekonomide demek ki sıkıntı var. Halk Bankasını yeniden halkın bankası yapmak istiyoruz. Esnaf için çalışalım hep beraber çalışalım. Buradan çağrıda bulunuyoruz” dedi.

Esnaftan Özel'in sözlerine tepki

CHP’li Özgür Özel’in AK Parti ile MHP’nin ittifak yapmasını eleştirmesi üzerine salondaki esnaf kefalet üyeleri ıslık ve alkışlarla sözlerini yarıda bırakmasına sebep oldu.

Özel, “İki tane sözünden dönen biri milliyetçiliği ayaklar altında ezen Recep Tayyip Erdoğan ile öbürü seni 'yargılamazsam namerdim' diyen Devlet Bahçeli ittifak yapacak olabilirler hayırlı uğurlu olsun. Ne demek lazım; kimler kimlerle beraber" dediği sırada salondakiler ıslık ve alkışla Özel’in konuşmalarını yarıda kesti.
"Elbette rahatsız oluyorsunuz, kızıyorsunuz" diyen Özel, “CHP olarak Cumhuriyet’in arkasında olacağımızı demokrasinin arkasında olacağımızı söylüyoruz. CHP olarak Atatürk’ün izindeyiz. CHP olarak parlamenter sistemin arkasındayız. Hepinizi seviyoruz. Kent atık çöp toplama konusu sıkıntıyı dile getirdi. Ülkenin kutuplaştırılmasına geçmişte birbirini eleştirenlerin bugün ittifakına karşı halkın ittifakı umuduyla hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel, elinde bulunduğu 45 maddelik dosyayı, TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir'e verdi.

Söz alan TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, "Biliyorsunuz Akhisar’dan geçen demiryolunun artık dışarıya çıkarılmasının gününü hep birlikte bekliyoruz. Stadyum ne zaman bitecek diye soruluyordu, hamd olsun stadyumumuzda bitti, hep birlikte burada maçlarımızı izliyoruz. Çevre yolunun Gölmarmara tarafı bitmişti, şimdi de İstanbul yolu tarafında da çalışmalar devam ediyor. Müteahhit ile konuştuk, eğer müteahhittin başına bir şey gelmezse, Ekim ayı veya Kasım ayında bu çevre yolunu bitireceğiz. Gürdük barajının inşaatı devam ediyor. İhtisas Organize Sanayi Bölgemizi Akhisar’ımıza kazandırdık. Diş hastanemizi bitirdik, Sigara Fabrikasının içerisinde Üniversite alanının yanında 100 dönümlük alanı sağlık alanı olarak ayırdık. Akhisar her şeyin en iyisine layık, Manisa her şeyin en iyisine layık, Türkiye’miz her şeyin en iyisine layık. Bunun için çalışıyoruz, bunun için siyaset yapıyoruz. Türkiye bir daha eski günlere dönmesin diye siyaset yapıyoruz. Eğer Cumhurbaşkanlığı sistemini getirdiysek Türkiye eski günlere dönmesin diyedir.

Bugün Afrin operasyonunda hiç kimseye el açmadan, kimseden top tüfek almadan kendi imkanlarıyla kendi savunma sanayisini geliştirdiyse işte bu AK Parti sayesindedir. Birlik olmak için birlikte hareket etmemiz lazım. Cumhurbaşkanlığı seçiminde evet biz MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte yürüyoruz. Yürümeye de devam edeceğiz, Türkiye’nin bekası için yürümeye devam edeceğiz. Çünkü artık dünya küçüldü birlikte hareket edemezsek Türkiye’nin başına çok çorap örebilirler. Birlikte yürümek isteyenler herkes açık bir şekilde tarafını belli etsin. Bugün AK Parti ile MHP birlikte evet, BBP ile birlikte ben CHP’ye de soruyorum. İttifak yapacaksanız kimle yapacağınızı söyleyin. Bizim baraj derdimiz yok, MHP’nin de baraj derdi yok. Ama kim kiminle birlikte hareket edecek. 7 Haziran seçimlerinden sonra HDP’nin Milletvekilleri CHP’lilerle beraber çak, diyerek ittifak yaptınız mı yapmadınız mı bunu sormak lazım. CHP, HDP ile beraber olacak mı olmayacak mı bunu söylesin. Biz MHP ve BBP ile beraberiz sonuna kadar beraberiz. Bu esnaf kefalet seçiminin de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkan adayı Zafer Kara da, "İlk defa bugün böyle bir atmosferde sizlere hitap etmekten sonsuz mutluluk duyuyorum. Bugün kapalı oylama açık oylama tartışılıyor. Burada herkes yüz yüze bakıyor. Ne açığı, nerede yaşıyoruz Uganda’da mı yaşıyoruz. Seçim çalışmalarına başladığım günden beri tekrar ediyorum, bu makama gelmiş olan Recep Çınar başkanımın dediği gibi biz bir aileyiz. Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi daha ileriye gidecek. Ben hiç kimse için bir kötü kelam etmem ve edilmesine müsaade etmem. Buradan kapalı oylama çıkacağına inanıyorum. Burası elle sayılır mı sayamayız. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

S.S. Akhisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin yeni Başkanı Hasan Genli ve yönetim kurulu üyeleri Ersen Tepeci, Mustafa Altunsun, Özay Güler, Halil Cengez, Denetim Kuruluna Sami Demirayak, Muharrem Ertaş, Bölge Birliği Temsilciliklerine Hasan Genli, Ersen Tepeci, Mustafa Altunsun, Özay Güler, Halil Cengez seçildi.

Akhisar Esnaf ve Kefalet Kooperatifinin olağan kongresine, TBMM KİT Komisyon Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, oda başkanları davetli misafirler ve üyeler katıldı.


Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR