• BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,54
  • EURO

    35,14% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2242,44% 0,70
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42

CHP'den 'güvenli bölge' açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztrak, Suriye'nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölgeye ilişkin, "Yapılan bu müzakerelerle ilgili olarak Meclisimize hiçbir bilgi verilmiyor. Kim kimi kontrol, kim kimi koordine edecek?" dedi.

POLİTİKA 20.08.2019 17:13:00 0
CHP

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, partisinin dünkü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında görüşülen konulara ilişkin açıklamada bulundu.

"Dün, 2013 yılının Eylül ayında 'Demokraside bu işin namusu sandıktır. Sandık sonucuna saygı duymak her siyasi parti için zorunluluktur. Bu işin de güvencesi Adalet ve Kalkınma Partisi'dir.' diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin yaptığı sandık darbesi nedeniyle MYK'de görüşülen konular hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapma imkanı bulamamıştık." diyerek sözlerine başlayan Öztrak, İzmir'de çıkan orman yangınına değindi.

Öztrak, 700 hektar orman alanının yangında kül olduğunu belirterek, "Bakanlıkla kurum arasındaki inatlaşma sonucunda Türk Hava Kurumu uçakları, helikopterleri havaalanında beklerken maalesef İzmir yanıyor. İktidar, Büyükşehir Belediye Başkanımızın çağrısına uymalı ve yangın bittikten sonra derhal bölgede bir ağaçlandırma seferberliğine başlamalıdır." diye konuştu.

17 Ağustos Gölcük depreminin üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen gerekli derslerin alınmadığını ifade eden Öztrak, şehirlerin olası yeni depremlere hazır olmadığını, tehlikenin her geçen gün büyümeye devam ettiğini söyledi.

Öztrak, AK Parti'nin 14 Ağustos'ta 18. kuruluş yıl dönümünü kutladığını hatırlatarak, partiyi ve partiye gönül vermiş vatandaşları kutladı.

"Siyasette her doğum gününde geçmişin muhasebesi yapılır. 17 yıldır iktidarda bulunan bir partinin doğum gününde böyle bir değerlendirme yapmak kaçınılmazdır." diyen Öztrak, şöyle konuştu:

"Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı bu vesileyle yayımladığı mesajda 'dün bitti, geçti, gitti, bugün yeni bir gündür' diyerek, metal yorgunu partisinin üzerini kaplayan kir ve pası silmeye çalıştı. AK Parti'nin bazı mütekait vekilleri de 'AK Parti ömrünü tamamladı, Erdoğan liderliğinde yeni bir partinin kurulması gerekiyor' diyerek çıtayı yükselttiler ve işi AK Parti'den kurtulma noktasına taşıdılar. Artık Adalet ve Kalkınma Partililerin bir kısmının partilerini bir kambur olarak görmeye başladıkları buradan anlaşılıyor. Herhalde yeniden gömlek değiştirme vaktinin geldiğini düşünüyorlar. Yenilenmiş değil, yeni bir partiyle 17 yılın günahlarından arınacaklarını sanıyorlar."

"Topraklarımız İsraillilerin kullanımına açılsaydı"

AK Parti'nin iktidara geldiğinde TBMM'ye 1 Mart tezkeresini getirdiğini, Meclis'in duruma vaziyet ederek, Irak'ta yüz binlerce Müslümanın kanına girenlere ülke topraklarının kullandırılmadığını hatırlatan Öztrak, şunları kaydetti:

"Ama Büyük Orta Doğu Projesinin Eş Başkanı olmakla övünen Erdoğan bununla da kalmadı. Suriye sınırlarımızdaki mayınları temizleme karşılığında topraklarımızı İsraillilerin kullanımına açmaya kalkıştı. Bunu da CHP önderliğinde TBMM'deki tüm muhalefet partilerinin milletvekillerinin imzalarıyla Anayasa Mahkemesine götürdük. Anayasa Mahkemesi de bu kanunun önemli hükümlerini iptal etmişti. Eğer bugün o yasada öngörülen biçimde şirketlere Suriye sınırındaki bu araziler verilmiş olsaydı, sınırdaki durum çok daha vahim bir hal alabilecekti. Burada da 'iyi ki CHP var, iyi ki muhalefet var, iyi ki Meclis var' diyoruz. Bu iki olay bile güçlü bir meclisin neden önemli olduğunu, tek adamın iradesiyle ülke yönetmenin sakıncalarını açıkça göstermiştir. Ama Büyük Orta Doğu Projesinin Eş Başkanı, kendini denetleyip dengeleyen bir Meclisi, muhalefeti, diğer kurumları sevmedi, sevemedi, kabullenemedi, bunlardan teker teker kurtulmaya karar verdi."

Ordu, yargı ve eğitimin FETÖ'nün vesayeti altına verildiğini, kozmik odaya girildiğini, masum insanların hayatlarının kumpas davalarıyla karartıldığını ileri süren Öztrak, 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimini hatırlattı.

"Kararname neden milletten gizleniyor?"

İktidarın, bölücü terörle pazarlık masasına oturduğunu, Türkiye'yi Suriye krizinin içine sürüklediğini, ülkeye 3,5 milyondan fazla Suriyelinin geldiğini, bunlara 40 milyar dolardan fazla para harcandığını öne süren Öztrak, şöyle devam etti:

"Büyük Orta Doğu Projesinin Eş Başkanı şimdi ABD ile sınırımızda bir güvenlik koridoru kurmaya hazırlanıyor. Yapılan bu müzakerelerle ilgili olarak Meclisimize hiçbir bilgi verilmiyor. Meclisimizin bunlardan haberi yok. ABD ile Türkiye arasında güvenlikli bölge işini koordine edecek merkez neden operasyon bölgesinde değil de Türkiye toprakları üzerinde kuruluyor? Kim kimi kontrol, kim kimi koordine edecek?"

Türkiye'de hukuk devletinin bittiğini, tek adam parti devletiyle Meclis'e, kuvvetler ayrılığına, istişareye, demokrasiye darbe indirildiğini savunan Öztrak, 17 yılda "özelleştirme" adı altında 62 milyar dolarlık kamu varlığının satıldığını söyledi.

Öztrak, Sakarya'daki Tank Palet Fabrikası'nın Katar ordusuna satılması konusunun milletin tepkisi üzerine geri çekildiğini belirterek, "Şimdi yeniden Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan bir kamu şirketi üzerinden bu işi yapmaya kalkıyorlar. Bu işi de Resmi Gazete'de yayımlamadıkları bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle düzenlemişler. Bu kararname neden milletten gizleniyor?" dedi.

"İktidar, TBMM'den borçlanma izni istemeli"

Öztrak, 17 yıldır Türkiye'nin doğası, şehirleri, dağları, ormanları, derelerinin rant için talan edildiğini, dış borcun 453 milyar dolara çıktığını, vatandaşın bankalara olan borcunun arttığını ileri sürerek, iktidarın kullandığı tüm kaynaklara rağmen, ülkeyi kendilerinden önceki iktidarlardan daha iyi yönetemediğini savundu.

"Ekonomi şahlanışa geçti, türbülans sona erdi." sözlerini eleştiren Öztrak, şunları ifade etti:

"Ekonomi şahlandıysa, milletimiz neden bunu hissetmiyor? 'Tek adam parti devleti rejimi Türkiye'yi uçuracak' dediler, uçtuğumuz falan yok ama uçuruma doğru gittiğimizi herkes hissediyor. Madem ekonomi şahlandı gidiyor, neden memura 2020 için 3,5 artı 3 zam teklifinde bulunuldu? Neden dün bunu zar zor revize edip 4 artı 4 yaptı? Bunlar şahlanan bir ekonominin rakamı mı? Ekonomi şahlanmış olsa neden Merkez Bankası dün çıkardığı karşılık kararıyla bankaları daha fazla kredi açmaya zorluyor?"

Türkiye'de işsizliğin arttığını, hayat pahalılığının hız kesmeden devam ettiğini, en son benzine, mazota ve çaya zam geldiğini söyleyen Öztrak, ekonomide yaşananlar karşısında iktidarın derhal TBMM'yi toplantıya çağırıp, ilave borçlanma izni istemesi gerektiğini savundu.

"Adli yıl açılışını nasıl kutlayacaklar?"

Adli yıl açılış töreninin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılmasına da değinen Öztrak, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye'de Beştepe'deki saray kanunsuzluğun simgesi olmuştur. Bunu ben demiyorum, bunu Danıştay aldığı kararla diyor. Sarayın kaçak olarak inşa edildiğini Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu oy birliğiyle kabul etti. Kanunlara aykırı olarak yapıldığı yüksek mahkeme tarafından tescil ve tespit edilmiş bir yapının salonlarında adli yılın açılışı nasıl yapılacak? Kanunu uygulamakla yükümlü koca koca yargıçlar, cübbeleriyle 'kanunsuz' dedikleri o salonda adli yılın açılışını nasıl kutlayacaklar? Hukuk insanlarının, hukuksuzluğa çanak tutması gerçekten vahim."

Öztrak, açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. "Üç HDP'li belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili partinizin tavrına yönelik MHP'den sert eleştiriler geldi. Bugün de İçişleri Bakanının sürece yönelik açıklamaları oldu. Bu iki açıklamayı nasıl değerlendirirsiniz?" sorusuna Öztrak, "MHP'nin sözcüsü olarak açıklama yapan zatın gerçekten edepten yoksun olan sözlerine adam yerine koyup da cevap vermek istemiyorum. Üslubu beyan aynıyla insandır." yanıtını verdi. HDP'li belediye başkanlarının 5 ay önce adli sicil kontrolünden geçtiğini, Yüksek Seçim Kurulundan geçer not aldığını hatırlatan Öztrak, "Şimdi 5 ay sonra ne oldu da el çektiriyorsunuz? Sandıktan çıkmış olan insanlara el çektirirken bunun kesinleşmiş yargı kararlarıyla yapılıyor olması demokratik bir ülkeye, bir hukuk devletine yakışandır ama ortada böyle bir şey yok." diye konuştu.

Öztrak, bu yapılarak terörün değirmenine su taşındığını ileri sürerek, CHP'nin demokrasiye ve sandığa sahip çıktığını, terörle en etkili mücadelenin bu şekilde yapılacağını vurguladı.

"Ülkenin elindeki tüm imkanlar kullanılır"

İzmir'deki orman yangınında, "Türk Hava Kurumu uçaklarının kullanılmadığı" iddialarının sorulduğu Öztrak, "700 hektar alan yanmış. Sadece Türk Hava Kurumunun elinde değil, ordumuzun elinde de yangınla mücadele helikopterleri, uçakları var. Burada sözleşme vardı, yoktu, bilmem neydi buna bakılmaz. Bu kadar büyük afet olduğu zaman, bu afetin üstesinden gelebilmek için ülkenin elindeki tüm imkanlar kullanılır." yanıtını verdi.

"Eski AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde hata yaptık. Evet dediğim için pişmanım.' sözlerini nasıl değerlendirirsiniz?" sorusunu Öztrak, "Son pişmanlık fayda etmez. Biz, bunun böyle olacağını, kuvvetler ayrılığını, demokrasiyi, hukuk devleti rejimini bitireceğini, hızla diktatörlüğe evrileceğini, Türkiye'nin genlerinde parlamenter demokrasinin olduğunu defalarca gündeme getirdik." diye yanıtladı.

 AA


Kat Temizlik Arabası Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Doğum Günü Süsleri Nelerdir?

Gebze'de sanayi tüpü patladı: 2 ölü

Gebze’de Çanakkale Zaferi Anma Programı

Fatma Kurtuluş, acil servisteki hastaları dinledi

Diyetisyen Merve Doğan Yılmaz'dan ramazan ayı için öneriler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Saadet Partisi iftarı Gebze’yi buluşturdu

Bünyamin Çiftçi sevgisi, evlere sığmadı sokaklara taştı

Ömeroğlu, iftarını emekçilerle birlikte açtı

Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor

Çetinkaya Dadaşlardan Destek İstedi

Kartepe’de Çanakkale Destanı Törenleri

Türel şehit ailelerini yalnız bırakmadı

Kongre ne zaman yapılacak?

Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

Yeşilova-Solaklar Kavşağı trafiğe açıldı

Başkan çocukların Ramazan şenliğine katıldı

Ramazan’da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesi’nde devam edecek

İtfaiyeden İZAYDAŞ’a arama-kurtarma eğitimi

Kocaeli’nin 65 yaş üstü çınarları Yerel Kültür Müzesinde; Çocukluklarını hatırladılar

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hafta Sonu Ziyaretleri; Büyükgöz Kırsal Mahallelerde

Bağcılar’da 24 Saat Acil Kilit Hizmetleri

Kocaeli'de yağış olacak mı?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Gazinin müzesinde gurur ve hüzün bir arada

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

DEM Parti tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterleri açıldı

Ayasofya'da Yunanistan bayrağı açıp fotoğrafı da skandal bir notla paylaştı

Başiskele Termal Tesis yükseliyor

Devlet hastanesinde panik! Acil servis boşaltıldı, hasta kabulü durdu

32 ilde oy verme saatleri değişti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Darıca'da dernek iftar programına katıldı

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimi... Yasaklar başlıyor!

İkinci el araç alacaklara uyarı. Kritik tarih açıklandı

Yoksullara ‘sabır’ çağrısı yapan Ali Erbaş’ın kızından ‘lüks arabasının anahtarına ’ şiir

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Hüseyin Baş “Köprüye araç garantisi vereceğine çiftçiye alım garantisi ver”

Ümit Özdağ: "Afganlara da ‘geçici sığınmacı statüsü’ verecekler"

Yeniden Refah Partili aday, kamyona yüklenen lüks yatla seçim konvoyu düzenledi

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Emeklilere ‘Ramazan Bayramı’ ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kongre ne zaman yapılacak?

Batshuayi, sahaya inen Trabzonspor taraftarına döner tekme attı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının sonunda taraftarlar sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı

Beşiktaş'ın penaltısı neden geçerlilik kazanmadı?

KÖRFEZ ANKARA'DA 3 PUAN PEŞİNDE!

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu!

PFDK'dan Kocaelispor'a cezalar yağdı

ÜNAL KARAMAN ÇAYIROVA’DA

Ragbici kızlar Türkiye finaline gidiyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR