• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

CHP MYK toplantısı sonrası açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, MYK toplantısı sonrasında basın açılamasında bulundu.

POLİTİKA 7.09.2018 16:17:00 0
CHP MYK toplantısı sonrası açıklama

CHP'de MYK toplantısı sonrası açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, ''Kentimizi yönetecek, sorunları çözecek ve o kentte yaşayan insanların mutlu olmasını sağlayacak adayları arayacağız'' dedi. 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, MYK toplantısı sonrasında basın açılamasında bulundu. Torun, ''Bugün MYK yerel seçim gündemiyle toplandı. MYK'da yerel seçimlerle ilgili strateji belgelerimizi ve bundan sonraki oluşacak yöntemlerle ilgili görüşmeler yapılıyor. Önümüzdeki günlerde de genel başkanımızın başkanlığında toplanacak parti meclisimizde de değerlendirip kesin biçimde vereceğiz'' ifadelerini kullandı. 
Yerelden başlayarak daha güçlü bir demokrasiyi inşa edeceklerini kaydeden Torun, konuşmasına şöyle devam etti: 
''Türkiye derin bir sorunlar yumağının içerisinde boğuluyor. Görülüyor ki AK Parti artık ekonomik krizi sanki ABD ile yaşanan bir rahip krizi üzerine oturtarak açıklamaya çalışıyor. Halbuki bugün yaşadığımız süreç geçmişte bildiğimiz ve uyardığımız konular. Bugün yaşadığımız süreç bizim uyarılarımızı dikkate almadan ben bilirim anlayışıyla tek adam yönetiminin dayattığı bir faturadır. Bu faturayı maalesef yoksul vatandaşlarımız, esnafımız, işçimiz, memurumuz, kısacası vatandaşımız ödemekte. Maalesef alınan kararlar toplumu ağır bir bedelle karşı karşıya bırakmaktadır. Ekonomik krizden çıkış ve refahın artması ancak daha fazla demokrasiyle mümkündür. Biz yerelden başlayarak daha güçlü bir demokrasiyi inşa edeceğiz. Şu an içinde bulunduğumuz süreç tek adam yönetiminin oluşturduğu olumsuzluklara dikkat çekmeyi gerektirmektedir. Mart ayında yapılacak yerel seçimler tek adam yönetimin ortaya koyduğu bu olumsuzlukları değerlendireceğimiz ve güven oyu vereceğimiz bir yapı olacaktır. İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir gibi birçok belediyede kendi belediye başkanını baskıyla, tehdit ederek görevden alanların artık seçmenin karşısına nasıl çıkacaklarını bilmiyorum. Eğer görevlerini yapamadılarsa halktan aldıkları iradeyle onun kararını halk vermeliydi. Artık büyükşehirlerde de, diğer kentlerde kimi aday gösterirlerse göstersinler bu olayın altından kalkamazlar. Çünkü bu suçu hep birlikte işlediler. AK Parti kurucusu Bülent Arınç bile 'Memleketi parsel parsel sattınız' diye ifade etmişti. İçinde bulundukları durumdan kurtulmak ve vatandaşın karşısına farklı bir algıyla çıkabilmek için ittifak görüşmeleri yapıyorlar. Siz o kentleri geçmişte ittifakla kazanmadınız sadece, şimdi kötü bir belediyecilik anlayışı ortaya koydunuz. Ülkeyi maalesef kötü yönettiniz ve bunun korkusuyla hareket ediyorsunuz. Ne yaparsanız yapın belediyecilikte artık sizin haramicilik döneminiz bitmiştir. Biz ittifakı halkla, milletle yapacağız. Hangi anlayışa sahip olursa olsun tabanda vatandaşla, seçmenle ittifak yapacağız. Bugüne kadar diğer siyasi partilere oy vermiş ama aradığını bulamamış, kendisini ötekileştirmiş belediyeciliği bir tarafa atacak ve CHP'nin derman belediyeciliğini ve onun için hizmet üreten sosyal demokrat belediyeciliği iktidara getirecektir.'' 

''Birbirimizi kucaklayacağız ve birlikte olmanın mutluluğunu tadacağız'' 
''Yol, köprü veya su hizmetleri verirsiniz ama insanların gönlünü yapmazsanız belediyecilik yapamazsınız anlayışındayız'' diyen Torun, ''Diğer illerde uygulamalar maalesef ayrıştırıcı şekilde ortaya koyulmuştur. Bu ayrıştırıcı dil toplumda da farklı bir yapı ortaya koymuştur. Biz artık kentlerimizi ortak toplumsal sözleşmeyle yöneteceğiz. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun, yaşam biçimi ne olursa olsun ortak akıl ve ortak anlayışla yöneteceğiz. Birbirimizi kucaklayacağız ve birlikte olmanın mutluluğunu tadacağız. Asla ve asla ayrıştırıcı değil kucaklayıcı olacağız. Sosyal yardım alan insanlar maalesef deşifre ediliyor. Oy veren insanlar belediyeden selam bile alamıyor. AK Parti Genel Başkanı gönül belediyeciliğinden söz ediyor. Siz çok gönül kırdınız. Belediye başkanlarının da, vatandaşın da kalbini kırdınız. Şimdi bir gönül belediyeciliğiyle vatandaşı kandırmaya çalışacaksınız. Bu da mümkün olmayacak. Yol, köprü veya su hizmetleri verirsiniz ama insanların gönlünü yapmazsanız belediyecilik yapamazsınız anlayışındayız. Bizim aracımız bir taban ittifakıyla bir derman belediyeciliğini ortaya koymak. AK Parti ile MHP tabanda ne kadar ittifak kuracaklarını ifade ederlerse etsinler inanıyorum ki vatandaşımız tabanda kuracağı ittifaklarla kendisini yönetecek şehirde kendisine hizmet verecek anlayışı göreve getirecektir. İster Trump'la, ister Putin'le ittifak kursunlar artık çözüm onlar için bitmiştir. Çözüm CHP'dedir'' şeklinde konuştu. 

''Evimiz, sokağımız, mahallemiz, kentimiz ve ülkemiz bir bütündür ve burada özgür yurttaşlar olarak barış içinde hep birlikte yaşayacağız'' 
Mevcut belediyelerinin halkın derdini dinleyerek bu dertlere her anlamda derman olma yarışında olduğunu vurgulayan Torun, ''Artık kentlerimiz beton yığınlarının içerisinde, alt yapı sorunlarıyla boğuşuyor ve belediyelerimiz AK Parti Genel Başkanının ifade ettiği gibi vatandaşını sahiplenmekten uzaklaşmış, onların gönüllerinden çıkmıştır. Bizim ittifakımız çocuğuna kreş isteyen analarla, evladına iyi bir gelecek isteyen babalarla, derdine derman arayan halkımızla olacaktır. Kutuplaşmaya ve korkuya karşı mutlu evlerden ve kardeş kentlerden oluşan üreten bir ülke olma umudumuzu asla kesmedik. Evimiz, sokağımız, mahallemiz, kentimiz ve ülkemiz bir bütündür ve burada özgür yurttaşlar olarak barış içinde hep birlikte yaşayacağız. Mevcut belediyelerimiz halkın derdini dinleyerek bu dertlere her anlamda derman olma yarışındalar'' değerlendirmesinde bulundu. 
Konuşmasından sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Torun, ''Devlet Bahçeli’nin açıklaması kendisini bu ittifakta ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarmaya çalışıyor. Geçmişte kurduğu ittifakı ve elde ettiği avantajları devam ettirme çabası içerisinde olabilir. Eğer bugün yaşadığımız sorunlar gerçekten tek adam sisteminin oluşturduğu sorunlarsa bunu da yerel seçimler öncesi iyi irdelemek lazım. Herhalde korkusu ve endişesi bundan kaynaklanmaktadır. Biz görevde olan 230 belediyemizi ayrıca değerlendireceğiz. Bütün belediyeleri, bin 398 belediyeyi şöyle sıraladık; yüksek oy oranıyla kazandığımız ve kaybettiğimiz yerler, az oy oranıyla kazandığımız ve kaybettiğimiz yerler olarak ayırdık. Önümüzdeki süreçte hepsini açıklayacağız. Hepsini bir takvim içerisinde değil süreç içerisinde açıklayacağız'' diye konuştu. 

''Aday tespitinde tek bir yöntem kullanılmayacak'' 
''CHP’de adaylar nasıl belirlenecek?'' sorusunu yanıtlayan Torun, ''Aday tespitinde tek bir yöntem kullanılmayacak. Ön seçim olacak, eğilim yoklaması olacak, merkez yoklaması olacak. Bunlar anketlerle beslenecek. Belli bölgelerde anketler yapılacak. Aday tespitleri o bölgenin özelliğine göre, o bölgedeki sürece göre, aday sayısına göre değişecek ama ağırlıklı olarak ön seçim kullanacağımız metotlar arasında. Meclis açıldıktan sonra iç tüzük görüşmeleri yapılacak. Her yerde milli iradeyi savunanlar, milletin iradesini Meclisten alıp saraya teslim etmiştir. Bugün kanun tekliflerinin verilmesi gereken yer TBMM Başkanlığıdır. Tekrar aynı kanun teklifinin saraya gönderilmesinin ve 15 gün içerisinde görüşe sunulması saray tarafından milli iradeye vurulan yeni bir darbedir. Artık milli iradenin ne kadar Meclisten alındığının ve Meclisin artık itibarsızlaştırıldığının işaretidir. Umarım iç tüzük görüşmeleri ortak akılla yapılır'' dedi. 

''Kentimizi yönetecek, sorunları çözecek ve o kentte yaşayan insanların mutlu olmasını sağlayacak adayları arayacağız'' 
Torun, yerel seçim sürecinin CHP'de nasıl işleyeceğine dair soruya ise, ''Bütün değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Biz kentimizi yönetecek, sorunları çözecek ve o kentte yaşayan insanların mutlu olmasını sağlayacak adayları arayacağız. Biz adayımız seçimi kazansın da ondan sonrası önemli değil anlayışında değiliz. Bu tür adayları değerlendireceğiz. Şu an takvim işliyor. Öne çıkan isimleri değerlendiriyoruz. Biz de bu anlamda araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde de bunları paylaşacağız. Şu anda CHP dışından bir isimle ilgili bir görüşmemiz yok ama olmayacak diye de bir şey yok'' yanıtını verdi. 


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR