• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Çerkezköy Tso, Bulgar Türk Ticaret Ve Sanayi Odasını Ağırladı

Kuzeydoğu Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) ve beraberindeki heyet, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını (Çerkezköy TSO) ziyaret etti.

GÜNDEM 19.09.2017 11:18:00 0
Çerkezköy Tso, Bulgar Türk Ticaret Ve Sanayi Odasını Ağırladı

Kuzeydoğu Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası (BULTİŞAD) ve beraberindeki heyet, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını (Çerkezköy TSO) ziyaret etti. BULTİŞAD'ın tanıtım için yaptığı ziyarette iki odanın temsilcileri tanıştı ve birbirleri hakkında bilgi sahibi oldu.

Gerçekleştirilen ziyarete, BULTİŞAD Başkanı Fikret İnce, BULTİŞAD Başkan Vekili Svilen Lazarov, Üyeler Ömer Eren, Ozan Atmar ve Salih Şahin ile BULTİŞAD Müdürü Ventsislav Venkov, Koordinatör Menent Şükrieva katıldı. Toplantıya ayrıca Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Andon Andonov da eşlik etti.

Konuk Ticaret Odası temsilcileri ve bürokratlarını, Çerkezköy Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Seymen ve Sinan Sifil, Çerkezköy TSO Meclis Başkan Yardımcısı Asım Yavuzaslan, meclis üyeleri Mehmet Danyeli, Göksel Bozdağ, Rasim Bilgen, Mehmet Sait Erdem, Reşat Ünlü, Kadir Uz karşıladılar. Toplantıda Çerkezköy TSO Genel Sekreteri Hakan Gel ve Oda Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş da hazır bulundu.

Kozuva heyete teşekkür etti

Heyete "hoşgeldiniz" konuşması yapan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva, "Odamızı tercih ederek bizlere geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bulgaristan, ticaret yapmak üzere bizlere çok yakın olan komşu bir ülkemiz. Yakın zamana kadar buradan birçok iş adamımız yatırım için Bulgaristan'a gitmişti. Bir dönem gündemden uzak kalmakla birlikte Bulgaristan'ın tekrar iş dünyasının ilgi alanında olduğunu söyleyebilirim. Bu tanıtım ziyaretinizin de her iki taraf için de faydalı olacağını ümit ediyorum" dedi.

BULTİŞAD Başkanı Fikret İnce ise, "Biz komşuyuz. Hem tanışalım dedik hem de Bulgaristan'ı Türkiye'deki yatırımcılara tanıtmak amacında olduğumuzu belirtmek için ziyaretinize geldik. Bizleri bu şekilde ağırladığınız için de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İnce ayrıca, aynı zamanda Bulgaristan'daki iş adamlarının Türkiye ile ticaretini geliştirmek amacında olduğuna da dikkat çekerek, son zamanlarda hayli istek olduğuna vurgu yaptı ve amaçlarının Türk iş adamlarını Bulgaristan'da yatırım yapmaya davet etmek olduğunu belirtti.

Çerkezköy TSO tanıtıldı

Toplantıda heyetlerin Odalar hakkında bilgilendirilmesi süreci başladı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası hakkında özet bir açıklamada bulunan Çerkezköy TSO Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş şu bilgileri verdi:

"Şu an itibarıyla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi odasına kayıtlı 4 bin 112 üyemiz var. Bunlardan 734'ü aktif üretici ve sanayici üyelerden oluşuyor. Yine bölgemizde üç ilçede dört OSB'yi barındıran bir yapımız var. Bu organize sanayi bölgelerinde yüzde 20'si büyük ölçekli, yüzde 20'si orta ölçekli yüzde 25 civarı küçük ölçekli faaliyet gösteren üyelerimiz ve diğer üyelerimiz var. Yine büyük ölçekli firmalarımızdan 11 tanesinde AR-GE merkezi bulunmaktadır. Türkiye'de ilk 500 listesinde giren büyük firmalar arasında 25 sanayici bizim bölgemizde faaliyet göstermektedir. Oda olarak KOBİ üyelerimiz için verimliliklerini arttırmak konusunda ve küçük ve büyük ölçekli firmaları bir araya getirme amacıyla aktif olarak tamamlanmış iki projemiz mevcut. Odamızın uluslararası ilişkileri anlamında da Almanya'nın Ulm Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda protokolümüz var, Bulgaristan'ın Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda protokolümüz var. Yakın dönemde de protokol imzalanmak üzere olan Yunanistan'ın Drama Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşmelerimiz var."

Çerkezköy TSO çok etkili

BULTİŞAD heyeti adına bilgilendirmede bulunan BULTİŞAD Müdürü Ventsislav Venkov da şunları kaydetti:

"Verdiğiniz bu bilgiler ve bu rakamlar bizim için çok etkileyici. Bizim Odamız tamamen sivil toplum kuruluşu niteliğinde olup üyelerimiz gönüllü olarak odamıza kaydolmaktadır. Aktif 110 şirketimiz var. Bu rakamlar burası için küçük olmakla birlikte Bulgaristan için önemli bir rakamdır. Bunlar arasında Türkiye'den gelen Bulgaristan'da yatırım yapmış büyük şirketler var. Bulgar şirketler de var tabii. Her türlü sektörde iş yapan şirketlerimiz var. Bulgaristan'da iş yapan bütün Türk Bankaları üyemiz, THY üyemizdir. İnternational otel, Ramada otel gibi uluslararası kuruluşlar da üyelerimiz arasındadır. Bizim iki ana yönde faaliyetimiz var. Bunlardan bir tanesi Bulgaristan'a gelmiş şirketlere her alanda yardımcı olmak, diğeri de sizin gibi Odalarla bir araya gelerek Odamızı ve Bulgaristan'ı tanıtmaya oradaki yatırım imkânlarını anlatmaya çalışmak. Yapmış olduğumuz analiz sonuçları gösteriyor ki gün geçtikçe Bulgaristan'a ilgi artmaktadır. Birkaç gün önce yapılan bir konuşmada Bulgaristan'ın Avrupa Birliğine Schengen üyeliği gündeme gelmiştir. Bulgaristan'da ekonomik ve mali istikrar vardır. Bundan 10-15 yıl önce 1 Euro 2 Leva idi şimdi de 2 Leva'dır."

Ücretsiz danışmanlık hizmeti

BULTİŞAD Müdürü Ventsislav Venkov, "Öncelikle bu tür ayrıntılı ve detaylı bilgileri başka bir ülkede yatırım yapmak isteyen kişilere ulaştırmak istiyoruz. İkinci olarak bütün bu şirketlere arazi olsun inşaat çalışmaları yapılabileceği alanlar konusunda olsun ücretsiz bilgi ve danışmanlık hizmetleri verebiliriz. Yine uygun iş ortakları bulma konusunda yardımcı olabiliriz. Bulgaristan'da şirket kurma konusunda parasız danışmanlık ücreti verebiliriz. Bizim ikili ilişkilerimizde önemli olan sorunlardan bir tanesi vize rejimi ki o da ciddi bir sorun oluyor. Fakat bizim Edirne Başkonsolosluğunun, İstanbul ve Ankara'daki diplomatlarla ilişkileri gayet iyidir. Bulgaristan'da da Türk diplomasisiyle aramız gayet iyi olup bu konularda da sizlere yardımcı olabiliriz" şeklinde bilgi verdi.

Yepyeni bir Bulgaristan var

Tanıtım konuşmasından sonra tekrar söz alan BULTİŞAD Başkanı Fikret İnce, Bulgaristan'ın yanlış tanınması ve tanıtılmasıyla ilgili olarak da birkaç cümle söylemek istediğini belirtti. İnce, "Önceden bazı insanların Bulgaristan'a gelince, birincisi uygunsuz diyebileceğimiz kişilere denk gelmesi, ikincisi de hayatın iş dışındaki neşeli kısmına yönelmesi sonucunda iş alanında başarısız olması söz konusu oldu ve bu kişisel yanlış adımlar Türkiye'de ülke nezdinde olumsuz bir imaj oluşturdu" dedi.

BULTİŞAD Başkanı Fikret İnce konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bizim bu ziyaretlerde bir amacımız da bu tür yanlış algıları ve kötü imajı ortadan kaldırmak ve yepyeni bir Bulgaristan olduğunu anlatmak. Bu konuda da hayli iyileşmeler yaşanmaktadır. Kişiler buraya geldiğinde sizlerle tanıştığında Türkiye ile ilgili olumlu düşüncelere sahip olduğu gibi Bulgaristan'a gelenler de görmektedir ki artık eski despot Bulgaristan hiyerarşisi yoktur. Dolayısıyla Bulgaristan'a gelecek olan, yatırım yapacak olan iş adamlarına Bulgaristan şu an için büyük bir fırsattır ve biz sizlere bu büyük fırsatı anlatmak için buradayız."

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Salonunda gerçekleşen bir saatlik toplantı sonrasında Kuzeydoğu Bulgar Türk Ticaret ve Sanayi Odası heyeti tekrar görüşme ve ikili ilişkiler temennisiyle Çerkezköy TSO'ya veda etti.

Çerkezköy Tso, Bulgar Türk Ticaret Ve Sanayi Odasını Ağırladı

Çerkezköy Tso, Bulgar Türk Ticaret Ve Sanayi Odasını Ağırladı

Çerkezköy Tso, Bulgar Türk Ticaret Ve Sanayi Odasını Ağırladı

Çerkezköy Tso, Bulgar Türk Ticaret Ve Sanayi Odasını Ağırladı


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR