• BIST 100

    8986,9%2,05
  • DOLAR

    32,32% 0,24
  • EURO

    35,02% -0,26
  • GRAM ALTIN

    2282,40% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3847,12% -0,20

Cengiz: Sportif A.Ş.’nin istifa etmesini istiyoruz

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Florya’daki mevcut yapının değişeceğini söyledi.

SPOR 24.01.2018 07:37:00 0
Cengiz: Sportif A.Ş.’nin istifa etmesini istiyoruz

Galatasaray’ın yeni başkanı Mustafa Cengiz, dün Türk Telekom Stadyumu’nda düzenlenen mazbata töreni sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cengiz, Galatasaray’ın sosyal bir camia olduğunu ve görevlerinin de insanları bu camiada tutmak olduklarını söyleyerek, “Ben açık, şeffaf olmaktan gerekse pot kırmaktan çekinmem. Ben sosyal bir camianın temsilcisiyim. Bu camia ticari bir kuruluş değil, siyasi bir kuruluş da değil. Ortak paydada buluşan insanların ortaya getirdiği bir ruh, adeta müzik gibi bir rahatlama aracı. Tabii bu insanları üzen bir hale gelirse insanlar da o sosyal camiadan gittikçe uzaklaşır. Bizim amacımız bize teslim edilen bu kuruluşu o insanlara uygun hale getirmek. Galatasaray öyle bir oluşum haline geldi ki, bir lisenin sınıfında 7-8 kişiyle kurulan bir camiadan 30 milyon taraftarı olan bir kulüp oldu” ifadelerini kullandı.

“Sorunlar halının altına süpürülmüş”

Sarı-kırmızılılarda birçok sorunun ertelenerek büyüdüğünü belirten Cengiz, “Allah hepimizi utandırmasın. Kritik dönemlerden geçiyor mali açıdan Galatasaray. Bu kritik dönemleri aşacağımıza inanıyoruz. Maalesef halının altına süre süre bu hale gelmiş. Ertelenmiş sorunlar birike birike bu hale geldi. Biz elimizi taşın altına koyduk. Biz sadece süre istiyoruz. Kısa vadeli nakit akışını sağlamak için maksimum 1 ay, veya 10-15 gün içinde öncelikler sırası içinde çözeceğiz” şeklinde konuştu.

“Mevcut Sportif A.Ş.’nin istifa etmesini istiyoruz”

Şu anda geçmiş yönetimden kalan Sportif A.Ş.’nin istifa etmelerinin gerektiğini dile getiren Başkan Cengiz, “Hepsini yeniden değerlendireceğiz. Tamamının bugünden itibaren istifa edip Galatasaray camiasının önünü açmasını rica ediyoruz. Bugünden itibaren yarına tezi yok istifa etsinler” diye konuştu”

“Bana olan ilgi çalışma hırsımı arttırıyor”

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kendisine olan ilginin çalışma azmini daha da arttırdığını aktararak, “Bu benim üzerimdeki yükü arttırıyor ve sorumluluk duygumu arttırıyor. Dün uçakta giderken bile zamanın boşa gittiğini hissettim. Uçak pas geçti, ben ‘eyvah 10 dakikam gitti’ dedim. Bizim sorunlarımız o kadar birikmiş ki ve bu pozitif yaklaşım sorumluluk duygusunu arttırıyor. Galatasaray’ı iyi bilenler bizi de bilir. Bu ilgi ve sevgi daha çok çalışma ve mücadeleye itiyor bizi” dedi.

“2.5 yılda 470 milyon TL küsur zara var”

Dursun Özbek’ten istediği mali tablonun henüz eline geçmediğini bildiren Mustafa Cengiz, şunları söyledi:
“Mali tabloyu alamadım. En son ek 75 milyon TL finansman istenen dernek noktasındayız. Sportif A.Ş’nin sezon sonu açıklanması gereken 3 aylık bilançosu açıklanmadı. Niye açıklanmadı bilmiyorum. Biz bunu sayın Dursun Özbek’e soracağız. Yarın devir teslimde reel durumu görüşürüz umarım. 2.5 yılda 470 milyon küsur TL’lik zarar var. Dursun başkanın da katkılarıyla bu işi çözeceğiz. Yapacağım ilk iş diğer başkanlarla istişare ederek onlardan faydalanmak.”

“Galatasaray’ın tek hedefi şampiyonluk”

Galatasaray’ın önündeki tek hedefin şampiyonluk olduğunu açıklayan sarı-kırmızılı camianın başkanı, “13 branşta bin 450 sporcuyla Türkiye’yi temsil ediyoruz. Türkiye’nin en değerli markalarından biriyiz. Önümüzde değerli rakiplerimiz var. Dün de Kayserispor karşılaşması çok önemli bir maçtı. Bu yarışın içinde tabii daha değerli takiplerimiz de var. Biz de onların gücüne gelmek istiyoruz. Ama Türk futbolunu gelişmesi için şampiyonluğa 10 takımın oynaması gerek. Bizim en büyük sermayemiz rakiplerimizdir. Tabii biz isteriz ki hep onların önünde olalım. Dün gol olunca kulübünü birbirine sarıldığını gördüm. İşte biz bu ruhu arıyoruz. Fatih hocam benim yaşlarıma geldi ama onun o 20 yaşındaki heyecanı, Hasan, Ümit ve Taffarel’in heyecanları çok iyiydi. İşte aradığımız ruh buydu. Ben ne takımın, ne hocamın ne de taraftarın önüne geçerim. Ben mutfakta durmayı daha çok severim Geçen gün Florya’yı ziyaret ettim. Oyuncu ve teknik heyetle tanışma fırsatı buldum. Müthiş bir kolej havası var. Maddi sıkıntılar onlara da yansıyor ama asla dile getirmediler. Ben onlara, ‘siz yenildiğinizde küçük çocukların göz yaşlarını düşünün ve terinizin son damlasına kadar mücadele edin’ dedim” ifadelerini kullandı.

“Taraftarımız bizi hiç üzmedi”

Galatasaray taraftarının örnek bir duruş sergilediğini de sözlerine ekleyen Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “UltrAslan beni destekler nitelikteydi. Ben onların ileri gelenleriyle ilk defa dün göz göze geldim. Bizim taraftarımız bugüne kadar ne sahaya indi ne de koltuk parçaladı. Taraftarımız bizi hiç utandırmadı. 17. kuruluş yılını da kutlarım UltrAsla’nın, sevgili Alpaslan’ı da anarak” diye konuştu.

“Fatih hoca ile en iyi çözümleri bulacağız”

Transfer çalışmalarının da hala devam ettiğini söyleyen Cengiz, şöyle konuştu: “Büyük takımlarda en az her mevkide 3 futbolcunun olması gerek. Bizde iki mevkide bu eksik. Fatih hoca, ‘Evet iki mevkide bize iki kişi destek olursa çok iyi olur. Ama olmazsa da biz bu çocuklarla aslan gibi devam ederiz’ dedi. Hocamızla birlikte en iyi çözümü bulacağız. Ara dönem de en kritik dönem. Fatih hocam, Bakırköy Belediyesi’nin desteğiyle Florya’ya 14 kamyon hafriyat gönderdi. Hocamın nelerle uğraştığını da görün.”

“Önceliğimiz mali sorunları çözmek”

Yönetim olarak ilk hedeflerinin mali sorunları çözmek olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Mustafa Cengiz, “Önceliğimiz mali sorunları çözümlemek. İki ayağımız bir pabuçta, bir haftada yönetim kurulunu oluşturduk ve 150’ye yakın imzayı verdik. Oradakiler de giderek bizi seçip değerlendirmeye başladı. Biz sadece Galatasaray’ın iç dinamiklerini bilmeyenlere kendimiz tanıttık. Belki Türkiye’de bir çığır açıldı. Orada aldığımız güç de çok büyük” açıklamasında bulundu.

“Riva ve Florya’yı iyi hale getireceğiz”

Devletin de yardımıyla Riva ve Florya’yı iyi hale getireceklerine dikkat çeken Cengiz, “Önce devlet sonra biz kazanmalıyız. Sağ olsun Cumhurbaşkanımız bir yol açtı. Biz bu yolun altı şeritli olmasını istiyoruz. Biz kazanırsak yüzde 80’i bizim, 20’si devletin. Bu diğer rakip taraftarlarına da gidecek. Biz bunun mümkünse daha iyileştirilmesini istiyoruz. Çünkü rakamlar 500 milyon total değerden 700 milyon değere girecek. Ülkemiz zor şartlardan geçiyor ama bunu da atlatacak. Biz bu iç ve dış engelleri aşarız. Umarım bütün kulüpler iyi hale gelir. Biz de devletle birlikte Riva ve Florya’yı iyi hale getiririz” diye konuştu.

“Florya’da komiteler oluşturacağız”

Florya’da çeşitli komiteler kurarak uzmanlarda kurulu bir yapı oluşturacaklarını da bildiren Cengiz, “Biz tamamen uzmanlardan kurulu Sportif A.Ş. oluşturacağız. Florya’da komiteler oluşturacağız. Bu komiteler çeşitli alanlarda hizmet edecek. Maalesef insanlar Galatasaray’dan uzaklaştı. Bizim amacımız lokomotife güç verip ileriye götürmek” diyerek sözlerini tamamladı.


Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR