• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Çayırova Meclisi yine çok gergin!

Çyırova Mayıs ayı birinci meclis oturumunda gündem dışı söz alan Saadet Partili İlhami Bayrak, Başkan Akbaş’a yüklendi. Karşılıklı tartışmaların yaşandığı meclis toplantısına düşen üslup damgasını vurdu.

GÜNDEM 4.05.2012 11:55:00 0
Çayırova Meclisi yine çok gergin!

Çayırova Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı önceki gün belediye meclis salonunda yapıldı. Başkan Akbaş ve Saadet Partili meclis üyesi İlhami Bayrak’ın karşılıklı atışmalarına sahne olan meclis toplantısında seviye sarf edilen sözlerle iyice düştü. Toplantıda 13 gündem maddesi görüşüldü.

 Çayırova’da faaliyet gösteren bir firmanın belediyeyi 400 bin TL dolandırdığını iddia eden Bayrak, ‘belediyenin kaynaklarının nerelere ve kimlere peşkeş çekiliyor’ diye başkan Akbaş’a soru sordu. Akbaş, Bayrak’ı şov yapmakla suçlayarak; “Meclis salonunda şov yapmayın” dedi. Bayrak ise Başkan Akbaş’a, “Meseleleri bilmediğiniz için şov yapamazsınız. Hiçbir bilginiz yok, burada bir şey bilmeden konuşuyorsunuz. Siz de olayları bilin siz de şov yapın” dedi.

 

 

 

BAYRAK: BELEDİYENİN NE KADAR BORCU VAR?

 

 

 

İlhami Bayrak, “Sosyal Sigortalar Kurumuna ve Maliyeye ne kadar borcunuz var söyleyin de Çayırovalı öğrensin” şeklinde Başkan Akbaş’a soru yöneltti. Akbaş ise, “Her belediyenin borcu vardır. Bizlerin de diğer belediyeler gibi borcumuz var. İller Bankası payımızın %40’ı borçlarımıza kesiliyor. Biz kimseden bir şey saklamıyoruz” şeklinde yanıt verdi.

 

 

 

İSİMSİZ PARKLARA ESKİ BAŞKANLARIN İSMİ VERİLECEK

 

 

Gündemin 8. Maddesi ise isimsiz parklara isim verilmesiydi. Konuyla ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Veysel Suludere, bu parklara eski belediye başkanlarının isimlerinin verilmesini teklif etti. Diğer belediye başkanlarının Çayırova’ya kazandırdıklarının unutulmaması gerektiğini söyleyen Suludere, Timur Koç, Yaşar Alkan ve Cemalettin Balcı gibi Çayırova’ya emeği dokunan eski belediye başkanlarının isimlerinin verilmesini istedi. Suludere’nin bu isteğinin komisyonda görüşüleceği söylendi. Gündemin son maddesinde ise kadın hakları ve fırsat eşitliği komisyonu 4 üyeli olarak kuruldu. Mayıs ayı birinci meclis oturumunda gündem dışı söz alan Saadet Partili İlhami Bayrak, Başkan Akbaş’a yüklendi. Karşılıklı tartışmaların yaşandığı meclis toplantısına düşen üslup damgasını vurdu. Bayrak, çoğu mahallelerin hala Yaşar Alkan tarafından yapılan yolları ve kanalizasyonları kullandığını söyleyerek; “En eski mahallelerden birisi olan Çiçekçiler bölgesinde hala Yaşar Alkan’ın yaptığı yollar ve kanalizasyonlar kullanılmaktadır. Trafo patlıyor SEDAŞ ilgilenmiyor. SEDAŞ gitti siz baktınız. İnsanların birden elektriği kesilince elektronik eşyaları bozuluyor. Bu insanlara yazık değil midir? Gidin ve bu insanların sıkıntısını giderin. Emek mahallesi yine aynı... Geçtiğimiz yıllarda Emek Mahallesini sel bastı. Bazı evleri tahliye ettiniz ama vatandaş mağdur durumda. Bu afetin ardından bu bölgede ki evlerin bazıları boşaltıldı ve yıkıldı. Fakat şimdi bu vatandaşlar mağdur. Sizin Belediye Başkanı olarak oraya gitmeniz gerekiyor. Lütfen ilgilenin sayın başkan.”  “Fevzi Çakmak Lisesi içler acısı. Bahçesi toz toprak içerisinde. Yağmur yağınca çocuklar çamurlu ayakkabılarıyla içeri girmek zorunda kalıyor. Bu alanın asfaltlanması gerekiyor”

 

 

 

“BASIN ÖNEMLİ BİR KONUYA DEĞİNMİŞ”

 

 

 

“Gebze Belediyesi Fatih Sultan Mehmet’i anmak için mesaj göndermiş. Bu sınır sorunlarını biran önce çözmeniz gerekir. Bir televizyon programında Şişecam bizim dediniz ama bizim değil. Sınırlarımız öyle kötü çizilmiş ki bizim olan yerleri bir şekilde almışlar. Ben bu konuda basınımızı kutluyorum. Bir bütün olmuşlar ve tek başlık atarak, hatalı çizilen sınırlarımızı dile getirmişler. Çok önemli bir konuya değinmişler.”

 

 

 

“BECEREMİYORSANIZ SÖYLEYİN VATANDAŞ BİLSİN”

 

 

 

“Çayırova’ya cep müjdesi diye gazetelerde reklamınız ve haberleriniz oldu. Getirdiniz bir de bir resmi Çayırova’ya astınız. İnsanları kandırmaya çalışmayın. Beceremiyorsanız beceremedim deyin Çayırovalı da bilsin. Anlaşıldığı gibi bu iş sizin kapasitenizi aşmış. En azından çıkın deyin ki ben beceremedim, yapamadım özür dilerim. Bunu deyin bari. İnsanları mağdur etmenin bir anlamı yok.”

 

 

 

“BORCUMUZ %300 ARTMIŞ!”

 

 

Elindeki evrakları göstererek; “Şimdi sizin Belediye yönetiminizi inceleyeceğiz. Bakın Çayırova Belediyesi 2009 yılında %5, 2010 yılında ise %10 yatırım ile 59 trilyon lira harcama yapmış arkadaşlar, diğer yandan 2011 yılına baktığımızda borcumuz %300 artmış durumda” diyen Bayrak’a Başkan Akbaş "bütçe komisyonunda görüşeceğiz bunları, bizim sıkıntımız yok" diye karşılık verdi.

 

 

 

BELEDİYE BAŞARISIZ MI?

 

 

Bayrak elindeki diğer bir evrakı göstererek “Bakın bu evrak Mülkiye Müfettişi Osman Ahsen imzalı diyor ki Çayırova Belediyesi’ne hükmedilebilirlik oranı %10 yani yönetimin başarısızlığıdır bu. Müfettiş raporunda yazıyor buyurun bakın isterseniz. Daha vahim durumlar da var. Örneğin Maliyeye olan borcumuz. Bu borçlar daha önce görülmemiş düzeyde fakat işin kötü yanı ise bu borca karşılık belediyemiz maliyeye takas usulü ile borç kapatmayı öneriyor. Ve önerdikleri taşınmazların değerleri borcumuzun çok üzerinde, diğer bir olay Mülkiye Müfettişi belediyemizin araçlar için 216.000 TL harcama yaptığını söylüyor ve bu fiyatın yüksek olduğuna vurgu yapıyor” diyen Bayrak’a Başkan Akbaş’ın sinirlendiği ve alakasız şeylerden bahsediyorsunuz dediği duyuldu.

 

 

 

AKBAŞ: "BİZİM HİÇ BİR HATAMIZ YOK"

 

 

 

Karşılıklı sert tartışmaların yaşandığı anlarda Başkan Akbaş araçlar konusunda bir hatalarının olmadığını Temmuz ayında biten sözleşmeleri yine aynı şekilde yineleyeceğini söyledi. Kamu yararı olduğunun altını çizen Akbaş “Bizim hiçbir hatamız yok mantıklı olanı yaptık” dedi. Maliyeye borç karşılığı önerilen arsaların üzerinde okul, sağlık ocağı gibi kamu binalarının olduğunu, bu arsaların belediye tarafından tahsis edildiğini kamu alanına yapılması gerektiğini bu sebeple borç karşılığı takas istediklerini söyledi. Bir anda karşılıklı söz düellosuna dönen konuşma önce karşılıklı yalan söylüyorsunuz sözleriyle başlayan tartışmada Başkan Akbaş’ın İlhami Bayrak’a “Ama artık söylediklerinize oha diyeceğim” demesi ile doruğa çıktı. Bayrak ise “Size yakışanı yapmış olursunuz” dedi. Akbaş ise “bana yakışmadığı doğrudur ama sizin üzerinizde iyi durdu” dedi. Bir anda gerilen ortamda İlhami Bayrak, Akbaş’a “Sizinle muhataplığımız şu sözünüzden sonra bitmiştir. Lafınızı aynen iade ediyorum” dedi.

 

 

 

 

"AKBAŞ CEVAP VERDİ"

 

 

 

Başkan Akbaş, Bayrak’ın gündem dışı sözlerine karşılık verdi. Akbaş, “Çiçekçiler Mahallesinde eksiklerimiz var fakat çok çalışmamız da oldu. O bölgede bizden önce hiç hizmet yoktu, fakat biz alt yapı ve yollar konusunda çalışmalar yaptık” dedi. Emek Mahallesindeki sel baskını konusuna da değinen Akbaş “O bölgede yaşanan olay sonrası 5 evi tahliye ettik. Fakat daha sonra o vatandaşlarımıza hem valiliğimiz hem de biz yardımcı olduk. Maddi destek verdik ve evlerinin eşyalarını aldık. Ayrıca bildiğimiz ve ziyaret etmediğimiz hiçbir hasta yoktur” diyen başkan Akbaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Okul bahçesi mevzusuna gelince artık yeni bir genelge var. Buna göre okul bahçe ve spor kompleksleri yenilenecek ve halkın kullanımına açılacaktır. Biz de bu genelge doğrultusunda çalışmalarımıza ilk etapta 6 okul ile başladık. Bu okullar içinde Fevzi Çakmak Lisesi de bulunuyor. Diğer taraftan sınırlar mevzusu için elimizden geleni yapıyoruz. Bizler de isteriz sınırlarımız denize ulaşsın, köylerimiz olsun. Şuan okul yapacak yer bulamıyoruz mesela. Ama Kocaeli’de sınır sıkıntısı olan tek ilçe biz değiliz hepsi sıkıntılı. Başka bir konu CEP yapımı konusu onaylanmış bir projedir. Karayolları genel müdürlüğü onaylıdır ve en kısa zamanda yatırım projeleri içersine alınacaktır” dedi. 


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR