• BIST 100

    9530,47%-0,18
  • DOLAR

    32,45% 0,05
  • EURO

    34,68% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2480,53% -0,22
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16

BİR ŞEHİR ORAYA AKIN ETTİ , HABERİ ALAN GELDİ !

Cizre şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

GÜNDEM 28.08.2016 17:10:00 0
BİR ŞEHİR ORAYA AKIN ETTİ , HABERİ ALAN GELDİ !

Cizre'de polis noktasına düzenlenen saldırıda şehit olan polisler memleketlerinden son yolculuklarına uğurlandı. İstanbul, Çanakkale, Uşak, Afyon'da acı ve gözyaşı vardı.
Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan 11 polisten 32 yaşındaki Mehmet Dama’nın cenazesi memleketi afyonkarahisar’da 15 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. 3 yaşındaki oğlu Enes’i vedalaşması için babasının tabutunun başına götüren şehidin eşi Sümeyra Dama, "Sen şehidin oğlusun, biz şehit ailesiyiz annem, ağlamayacağız. Düşmanımızı sevindirmeyeceğiz" dedi.Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan polis memurlarından Mehmet Dama’nın cenazesi, İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi ardından bu sabaha karşı uçakla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı’na getirildi. Buradan alınarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna konulan şehidin cenazesi öğle saatlerinde helallik alınması için önce 3 yıl önce kalp rahatsızlığı sonucu kaybettiği babası Hüseyin Dama’nın Sahipata Mahallesi’ndeki evine getirildi. Annesi Semiha Dama, eşi Sümeyra Dama ve kız kardeşleri ambulansa binerek şehit Dama’nın tabutuna sarıldı. Anne Semiha Dama, "Oğlum, kuzum, canım oğlum" diyerek tabutu okşadı. Helallik alınması ardından şehidin cenazesi, kayınpederi Ali Tokmak’ın Fatih Mahallesi’ndeki evine getirildi. Burada gözyaşları arasında helallik alınırken, bir yakınının kucağında duran 3 yaşındaki Enes Dama ise ne olup bittiğini anlamaya çalıştı.

"BABA BURADA"

Şehit Mehmet Dama’nın cenazesi daha sonra Afyonkarahisar kent merkezindeki Gedik Ahmet Paşa Camii’ne (İmaret Cami) getirildi. Öncesinde camiye gelen annesi, eşi ve yakınları şehidin cenazesini taşıyan Türk bayrağına sarılı tabutu ayakta karşıladı. Yaklaşık 3- 4 dakika ayakta bekleyen yakınları, "Siz şehit yakınısınız, lütfen oturun" uyarısı üzerine oturdu. Tören boyunca ağlamayan şehidin eşi Sümeyra Dama, annesi Semiha Dama ve diğer yakınları, çevresindekileri de "Ağlamayacağız, biz şehit yakınıyız" diye sık sık uyardı. Dua edilmesi sırasında dayısı Süleyman Tokmak’ın kucağında bekleyen Enes Dama da olan biteni izledi. Daha sonra annesi ve yakınlarının aldığı Enes Dama, babasının fotoğrafıyla oynayarak, öptü. Bir yakınının yaka kartına koyduğu fotoğrafa bakan Enes, "Baba burada" derken yakını, "Evet oğlum, o seni buradan görüyor" diye cevap verdi.

"9 MEHMET DAHA YETİŞİYOR"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal’ın başsağlığı dilemesi sırasında, Özkal’a sarılan ablası Fadime Özpınar, "Arkasında 9 yeğen daha yetişiyor. İnşallah 9 Mehmet daha yetişiyor. Yeğenleri intikamını alacak. Vatan sağ olsun. Şehitler ölmez" dedi.

"BAK BABAN BURADA SEV ONU OĞLUM"

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın "Enes’i babasına götürelim de vedalaşsın" demesi üzerine çocuğu kucağına alan anne Sümeyra Dama, tabutun başına götürdü ve "Bak baban burada sev onu oğlum" dedi. Gazetecilerden çekinen Enes’e, "Öp oğlum, baba orada" diyen annesi daha sonra, "Sen şehidin oğlusun, biz şehit ailesiyiz annem, ağlamayacağız. Düşmanımızı sevindirmeyeceğiz. Baban da böyle olmasını isterdi" diyerek eşinin tabutunu okşadı.

"PKK, IŞİD VE FETÖ İŞBİRLİĞİNDE SALDIRILARI ARTIRDI"

Cenaze namazı öncesi şehit Mehmet Dama’nın özgeçmişi, ardından da Başbakan Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın başsağlığı mesajları okundu. Sonrasında konuşan Afyonkarahisar Emniyet Müdürü İbrahim Özel, şöyle dedi:

"Yaklaşık 1000 yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Birçok şehit verdik ve bundan sonra da vereceğiz. Ancak üzücü olan, bu hain saldırıların ekonomik ve sosyal alanlarda gelişmeden sonra meydana gelmesi düşündürücüdür. İçimizden çıkan ve dış mihrakların desteğiyle PKK, IŞİD ve FETÖ terör örgütü üyeleri özellikle 17 Temmuz sonrası işbirliği içinde saldırılarını artırmışlardır. Ama bu hain örgütler şunu unutmasın; bu ülkenin ordusu, polisi ve vatandaşları bu vatanın her karış toprağı için canını vermeye hazırdır."

15 BİN KİŞİ UĞURLADI

Konuşma ardından cenaze namazına geçildi. Namaza, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, milletvekilleri Ak Partili Hatice Özkal ve Ali Özkaya, CHP’li Burcu Köksal, MHP’li Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Zafer Haftası dolayısıyla kente gelen askeri erkan, polisler ve 15 bini aşkın kişi katıldı.

Bingöl’de mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş 26 yaşındaki Kerim Üye’nin babası Süleyman Üye de törene katılarak aileye başsağlığı diledi. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından cami çıkışına kadar polislerin omzunda taşınan şehidin cenazesini, camiden Anıtpark’a kadar yaklaşık 1 kilometre boyunca vatandaş omuzladı. Dama’nın cenazesini taşıyabilmek için Kurtuluş ve Bankalar caddeleri boyunca çift sıra saf oluşturan kalabalık, yol boyunca salavat getirdi. Anıtpark’ın önünde ambulansa konulan şehit Mehmet Dama’nın cenazesi, Kocatepe Asri Mezarlığı içindeki Afyonkarahisar Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

2010 yılında polis teşkilatına katılan şehit Mehmet Dama, Afyonkarahisar’ın son 13 aydaki 15’inci, ağustos ayındaki 4’üncü şehidi oldu.

UŞAK ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı  teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru  Erhan Öztürk, Uşak'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Banaz Şehitler Camisi'nden alınan şehit Öztürk'ün naaşı, 31 Ağustos  Mahallesi'ndeki evinin önüne götürülerek "helallik" alındı.

Şehidin cenazesi, tekbirlerle Corum Köyü Camisi'ne götürüldü.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Milli eğitim  Bakanı İsmet Yılmaz, Vali Ahmet Okur, AK Parti Uşak milletvekilleri Mehmet Altay  ve Alim Tunç, CHP milletvekili Özkan Yalım, Garnizon Komutanı Jandarma Albay  Nedim Selvisu, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Sait  Çelik, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin babası Metin Öztürk ve yakınları, şehidin Türk bayrağına  sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı dökerken, acılı anne Emine Öztürk ise "ben  yandım onlar da yansın" diye feryat etti.

Şehidin kardeşleri Ersin ve Ayşe Öztürk'ün ise çevik kuvvet şapkası  taktığı görüldü.

Şehit polis memuru Öztürk'ün naaşı, öğle namazına müteakip kılınan  cenaze namazından sonra Corum Köy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, cenaze töreni sonrası Ulubey ilçesine  geçti.

ÇANAKKALE ŞEHİDİNİ 5 BİN KİŞİ GÖZYAŞLARIYLA UĞURLADI

Şırnak’ın Cizre İlçesi’de PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit düşen 28 yaşındaki polis memuru Halil İbrahim Eriç’in cenazesi memleketi Çanakkale’nin Çan İlçesi’nden törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehit annesi Asiye Eriç, oğlunu tabutuna sarılıp öperek, gözyaşlarıyla uğurladı.

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne PKK’lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda şehit düşen 11 polisten biri olan Halil İbrahim Eriç için Çan Çarşı Camii’nde bugün öğle saatlerinde tören düzenlendi. Bekar olan, 3 yıllık polis memuru Eriç için düzenlenen törene annesi Asiye Eriç, babası Hamdi Eriç, kardeşleri Kani Eriç, Hüseyin Eriç, Fatma Eriç ve Kübra Eriç ile yakınlarının yanı sıra Gençlik ve spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, CHP Çanakkale Milletvekilleri Muharrem Erkek ve Bülent Öz, Ak Partili Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, ilçe, belde belediye başkanları ile kaymakamlar, askeri personel ve çok sayıda kişi katıldı. Törende, Bakan Kılıç ve Vali Erkal, şehidin babası Hamdi ve annesi Asiye Eriç’e taziyelerini iletti.

Cenaze töreni öncesinde tabutun başına gelen Asiye Eriç ve iki kızı tabuta sarılıp, ağladı. Anne Eriç’in oğlunun fotoğrafını öperek, "Evladım, kurban olurum sana. Vatan sağ olsun. Doyamadım sana yavrum. Görüyorsun anneni değil mi yavrum? Ben seni görüyorum yavrum" diyerek ağlaması yürekleri dağladı.

Çanakkale İl Müftüsü İbrahim Öcüt’ün kıldırdığı namaz ardından helallik alınan Eriç’in Türk bayrağına sarılı cenazesi bir süre meslektaşlarının omuzlarında taşındı. Cenazenin omuzlarında taşınması sırasında yolda sağlı sollu toplanan yaklaşık 5 bin kişi tekbir getirerek şehidini uğurladı. PKK’ya lanet yağdıran kalabalık, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganı atıp, büyük Türk bayrağı açtı. Şehidin cenazesi, ilçe mezarlığına götürülüp, gözyaşları içinde toprağa verildi.

ŞEHİT POLİS MEMURU KINCAK,  BALIKESİR'İN Edremit İLÇESİNDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şırnak'ta, Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet  Grup Amirliğine, terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü kamyonla düzenlenen  saldırıda şehit düşen polis memuru Gökhan Kıncak'ın cenazesi, Balıkesir'in  Edremit ilçesinde toprağa verildi.

Uçak ile dün gece Balıkesir Koca Seyit Havalimanına ulaştırılan şehit  polis memuru Kıncak'ın cenazesi, Edremit'teki baba ocağında helallik alınmasının  ardından Gümrük Mahallesi'ndeki Hz. Ömer Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Balıkesir  Valisi Ersin Yazıcı, eski TBMM Başkanı Cemil çiçek, AK Parti Balıkesir  milletvekilleri Ali Aydınlıoğlu, Sema Kırcı ve Kasım Bostan, CHP Balıkesir  Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur,  İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, çeşitli kurum  ve kuruluşların temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Kıncak'ın cenazesi, kılınan namazın ardından Edremit Şehitliği'ne  defnedildi.

--7569087.jpeg--7569089.jpeg--7569095.jpeg--7569101.jpeg


Shea Butter Yüz Maskesi: Cilt Bakımında Doğal Bir Mucize

Nemlendiricili Duş Jeli ve Banyo Köpüğü: Cilt Bakımında Lüks Deneyim

Dayanıklı ve Uzun Ömürlü Raf Sistemleri

Başkan Çiftçi’ye ziyaretler sürüyor

Gebze’de Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası Yarışları Düzenlenecek

Başkan Söğüt A takımı ile toplantı yaptı

23 Nisan’da bi dünya eğlence

Başkan hasta ve yaşlıların ayağına gitti

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Darıca’da parklar çocuklar için yaza hazırlanıyor

Başkan Bulut, Mart ayı ihracat verilerini değerlendirdi

Derince Cemevinde hızlı ilerleme

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara yollarında durum

Benzin ve motorin fiyatları

Bakıma giderken kaza yaptı, dorsenin takılı olmaması facianın önüne geçti

2 akrep yiyen şahıs öldü

İlk nikahını kıydı, cüzdanı geline verdi

Başkan Kocaman: "Bugün git, yarın gel anlayışı olmaz"

En çok erkeklerde görülüyor

Şarjlı süpürge patladı, evde mahsur kalan şahsı itfaiye kurtardı

Motosikletli 2 şüpheli park halindeki araçları kurşunlayarak kaçtı

Elektrikli battaniyeden çıkan yangın yatak odasını küle çevirdi

8 katlı binanın arka tarafında bulunan bahçede çıktı

Düğünde yeğenini öldüren sanık: "İsterseniz bana idam verin razıyım"

Saygın Apart'ta Konforlu Konaklama

Protez Göz Sağlam Gözünüzle Birebir Aynı Olabilir Mi

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

Bayramda 11,2 milyon araç otoyolları kullandı

İkinci el araç fiyatları yükseldi

DSÖ'den hepatit B ve C uyarısı

Oya Biket Bayramda Tek Rumeli Tv’de

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

Tarihte bugün Kocaelispor: Trabzonspor'u mağlup ederek Türkiye Kupası Şampiyonluğu kazandı

Körfezli yüzücülerin hedefi Türkiye Şampiyonası

Süper Lig'in eski yıldızı hayatını kaybetti

Başiskele Su Sporları Merkezi’nin temeli atıldı

Kocaelispor bayramlaştı

Kocaelispor toplanıyor

Ali Mete satrançta Türkiye dördüncüsü oldu; Spor Okulları’ndan Milli Takım’a uzanan yolculuk

Tenis merkezine modern sosyal tesis binası

Belediye Derincespor - Kastamonuspor maçının ardından

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR