• BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,60% 0,27
  • EURO

    34,77% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2410,39% -0,91
  • Ç. ALTIN

    3997,01% -1,87

Bir millet iki devlet Kocaeli’nde kucaklaştı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye - Azerbaycan dostluğunu Kocaeli’nde buluşturdu.

KÜLTÜR - SANAT 27.11.2012 10:40:00 0
Bir millet iki devlet Kocaeli’nde kucaklaştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Temmuz ayındaki 5. Açılış Bayramı çerçevesinde faaliyete geçen Seka Azerbaycan Kültür Evi’nde Cuma günü Soykırım Müzesi ve Haydar Aliyev Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Türk ve Azeri devlet büyüklerinin adeta akan ettiği açılışa katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Kocaeli’ne ve kente yapılan yatırımları övdü. Kocaeli’yi “huzur kenti” olarak niteleyen Bakan Şahin, “Kocaeli Marmara’nın incisi. Huzur şehir, yatırım üssü ve sanayinin başkenti. Kocaeli’nde her zaman önemli atılımlar görüyoruz. Yerel ve genel kalkınmanın barış ve huzur kenti Kocaeli çok iyi yönetiliyor. Biz de bunun onur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.  Bakan Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla açılan Azeri Kültür Evi’nin de özellikle gençler tarafından çok iyi anlaşılması gerektiğini söyleyerek, “Hoca’lıda, Karabağ’da yaşadığımız acıları paylaşıp, geleceğe doğru ilerlerken, haklının güçlü olduğu yeni dünya düzeni için birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

 

İKİ DEVLET BİR MİLLET BULUŞTU

Azeri Kültür Evi’nde gerçekleşen açılışa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i temsilen Prof Dr. Ali Hasanov, Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanı Nazım İbrahimov, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, SHAÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, Azeri milletvekilleri, Başkan Danışmanı Ömer Polat Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri, diplomatlar ve sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı. Açılışta ayrıca AK Parti Kocaeli milletvekilleri Fikri Işık, Azize Sibel Gönül, Zeki Aygün, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Iğdır Milletvekili Sinan Oğan da yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Türkiye – Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar’ın evsahipliğinde gerçekleşen açılış saygı duruşu ve iki ülke İstiklal Marşları’nın okunmasıyla başladı.

 

ET VE TIRNAK GİBİYİZ

Halk oyunlarının ardından açılışta ilk konuşmayı Türkiye – Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Bilal Dündar yaptı. Azeri Kültür Evi’nde gerçekleşen törenle bir millet iki devlet buluşmasının yaşandığını söyleyen Dündar, “Azerbaycan’ın artık Kocaeli’nde bir evi var. Türkiye ve Azerbaycan et ve tırnak gibidir. Azerbaycan’da yaşanan acı Türkiye’de, Türkiye’de yaşanan acı Azerbaycan’ın kalbine batar. Bu dün de böyleydi bugün de böyle” dedi. Bilal Dündar konuşmasında Azeri Evi içinde yer alan Soykırım Müzesi’ne değindi. “Tarihi tarihçilere bırakmayanlara bir cevabımız var. Bizim arşivlerimiz açık. Biz Yurtta Sulh Cihanda Sulh diyen ataların torunlarıyız. Unutmayalım ki, 91,92 ve 93 yıllarında Hocalı’da 613 kişiyi katlettiler. Bu bir soykırımdır. Azerbaycan Kültür Evi’ndeki bu müzeyi tarihi tarihçilere bırakmayanlar için açtık” dedi. Dündar, konuşmasında kendilerine Azeri Evi’ni tahsis ettikleri için Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na teşekkür etti. 

 

AZERİ KÜLTÜR EVİ KARDEŞLİĞİMİZİ PEKİŞTİRECEK

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında Türk ve Azerbaycan halklarının tarihten gelen dostluk ve kardeşlik bağlarına da değindi. Azerbaycan’ın bağımsızlığına kavuşmasıyla hasretin bittiğine değinen Başkan Karaosmanoğlu, “Hasretin ardından artık birbirimizle kaynaşmak ve kardeşliğimizi pekiştirmemiz gerekiyor. İşte Azeri Evi bu kardeşlik adına açıldı. Burada gençlerimiz Azerbaycan’ın kültürü, tarihi, folkloru kısacası tüm zenginliklerini öğrenebilecek” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, İslam ve Orta Asya coğrafyasıyla olduğu gibi Azerbaycan’la da yerel yönetimler bazındaki işbirliğinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ GÜÇLENİYOR

Törende Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i temsilen Prof Dr. Ali Hasanov da bir konuşma yaptı. Azerbaycan – Türkiye ilişkilerinin hızlı adımlarla bölgesel işbirliğine gittiğini anlatan Hasanov, iki ülke yatırımlarının her geçen gün arttığını kaydetti.

 

AZERBAYCAN TÜRKİYE’NİN GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR

Bölgesel işbirliğindeki gücün sesinin dünyayı etkilemeye  başladığını ifade eden Hasanov, “Ulu Önder Atatürk, Azerbaycan’ın birinci bağımsızlığına şahit oldu ve o zamandan Azerbaycan’ın ikinci kez bağımsızlığını elde edeceğini ve bu süreçte Türkiye’nin her zaman Azerbaycan’ın yanında olacağını söyledi. Büyük önderimiz Haydar Aliyev de “Bir devlet iki millet” politikasını kurdu. Azerbaycan bugün siyasi ve ekonomik büyümesiyle Türkiye’nin de gücüne güç katıyor” şeklinde konuştu.

 

BU EV TÜRKELERİ BULUŞTURACAK

Prof Dr. Ali Hasanov Azerbaycan Türk Evi’ni Kocaeli’ne kazandıran herkese teşekkür ederek, “Bu ev Türklerin buluşma yeri olacak. Buraya gelenler Azerbaycan’ın kültürel, tarihi zenginliğinin yanı sıra siyasi durumunu da görecek. Burada güçlerimiz buluşacak” dedi.

 

DÜNYA BARIŞINA ÖRNEK OLACAK

Vali Ercan Topaca ise yaptığı konuşmada Türkiye ve Azebaycan’ın barışı ve dostluğu seven iki ülke olduğunu belirterek, “Azerbaycan Kültür Evi’nde barışı kardeşliğimizi güçlendireceğiz ve burası dünya barışına da örnek olacak” şeklinde konuştu.

 

BAKAN ŞAHİN’DEN KOCAELİ’YE ÖVGÜ

Törene katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise konuşmasına, “Bugün Azerbaycan Kültür Evi’ndeki bu açılışla Hazar ile Marmara’yı birleştiriyoruz. Biz beraberiz diyoruz” sözleriyle başladı. Konuşmasında Kocaeli ve kente yapılan yatırımlardan övgüyle söz eden Bakan Şahin, “Kocaeli Marmara’nın incisi. Huzur şehir, yatırım üssü ve sanayinin başkenti. Kocaeli’nde her zaman önemli atılımlar görüyoruz. Yerel ve genel kalkınmanın barış ve huzur kenti Kocaeli çok iyi yönetiliyor. Biz de bunun onur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. 

 

 

YENİ DÜNYA DÜZENİ İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

Bakan Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla açılan Azeri Kültür Evi’ndeki Soykırım Müzesi’nin gençler tarafından çok iyi anlaşılması gerektiğini söyledi. “Hoca’lıda, Karabağ’da yaşadığımız acıları paylaşıp, geleceğe doğru ilerlerken, haklının güçlü olduğu yeni dünya düzeni için birlikte mücadele edeceğiz” dedi. 

 

 

PLAKETLER VERİLDİ

Konuşmaların ardından Başkan İbrahim Karaosmanoğlu günün anısına Bakan Şahin ile Prof Dr. Ali Hasanov ve Diasporadan Sorumlu Devlet Bakanı Nazım İbrahimov’a anı plaketleri takdim etti.

 

İKİ DEVLET BİR MİLLETTEN ANLAMLI AÇILIŞ

Ardından Bakan Şahin ve  konukların katılımıyla Azeri Kültür Evi içindeki Soykırım Müzesi ve Haydar Aliyev Kütüphanesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Konuklar daha sonra Azeri Kültür Evi’ne girerek Soykırım Müzesi’ni gezdi ve Haydar Aliyev Kütüphanesi’ndeki kitapları inceledi.

 

KÖRFEZ TURU YAPTILAR.

Öte yandan Azerbaycan’dan gelen konuklar için Büyükşehir Belediyesi tarafından bir de Körfez Turu gerçekleştirildi. Açılışın ardından İzmit Marinası’na gelen Azeri heyet Atatürk Gemisi’ne binerek Körfez turu yaptı. Azerbaycan’ın devlet sanatçısı Azerin, aynı günün akşamında Antikkapı Restaurant’ta bir konser verdi. 

 


İzmit Belediye Başkanı Cemre Şeşen ilk talimatını verdi!

Çayırova’da 23 Nisan coşkusu

Başkan Ömeroğlu, Koltuğu Minik Öğrenciye Devretti

Güven Çilingir Evi: İstanbul'un Farklı Semtlerinde Hızlı ve Güvenilir Çözümler

Epin Digital: Pubg Mobile UC ve Valorant VP Satın Alma Rehberi

Çengelköy’de Kapıda Kalma Problemlerine Son

Ankara’da Vajinismus Tedavisi Hizmetinden Faydalanabilirsiniz

BURSA NAKLİYAT HİZMETLERİ – 0551 635 62 53

Sokak Kültürünün İncisi Hype Merch Güvenilir mi?

Karavan Ev İle Yaşam Alanınızı Her Yere Taşıyın

TCG Fırtına Hücumbotu Ziyarete Açık Olacak

GTÜ Rektörü Makamını Çocuklara Devretti

Başkan Bıyık koltuğunu çocuklara bıraktı

Hürriyet’ten Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a hayırlı olsun ziyareti

23 Nisan coşkusu Ormanya’da başladı

İzmit Belediyesinin, sürdürülebilirlik çalışmaları Avrupa’da ses getirmeye devam ediyor

Çiftçi, koltuğunu minik başkana devretti

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kocaeli’de hafif ticari araç motosiklete arkadan çarptı: 1 yaralı

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

İzmit Belediyesinin 23 Nisan etkinlikleri doğa yürüyüşü ile başladı

Motosikletli gencin hayatını kaybettiği kaza anı kamerada

Başkan Hürriyet: “SARBAŞ’ı halka hizmet eden bir şirkete dönüştürdük”

GTÜ'den Bağımlılıkla Mücadeleye Destek 

Çocuk kulüplerinde 23 Nisan coşkusu

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

Olimpik Akademi’nin Yenilikçi Yaklaşımı İle Kaliteli Jimnastik Malzemeleri

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR