• BIST 100

    9777,04%0,57
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00

Bir daha kimse böyle bir girişime kalkışamayacaktır'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Usta, "Türkiye'de artık darbeler dönemi bitmiştir ve kapatılmıştır, bir daha kimse böyle bir girişime kalkışamayacaktır." dedi.

POLİTİKA 14.07.2019 11:26:00 0
Bir daha kimse böyle bir girişime kalkışamayacaktır

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, "Türkiye'de artık darbeler dönemi bitmiştir ve kapatılmıştır, bir daha kimse böyle bir girişime kalkışamayacaktır." dedi.

Usta, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin 3. yılına ilişkin 

Darbe girişimi sırasında Ankara'da bulunduğunu dile getiren Usta, olayı haber alır almaz çocuklarıyla vedalaşarak evinden TBMM'ye geçtiğini anlattı.

Usta, TBMM'ye geldiği esnada polislerin kendisini kampüs içerisine almak istemediklerini belirterek, " 'Burası da bir tehdit altında, elimizde çok fazla koruma için silah ve mühimmat olmayabilir, vekilim girmeyin' dediler. Ama 'Gireceğim, bugün burada olmak zorundayız. Meclis'i açıp bu meclise karşı bunu yapmaya çalışanlara hepimiz ne pahasına olursa olsun burada bulunmak zorundayız' dedik." ifadelerini kullandı.

F-16'ların Ankara semalarında ve Genelkurmay'ın üstünde uçtukları sırada Meclis'in içerisine girdikten sonra diğer vekillerin de geldiğini ve ışıkları yakarak içeride genel kurul salonunda toplantı vaziyetinde hazır bulunduklarını anlatan Usta, şunları söyledi:

"Her partiden milletvekilleri de gelmeye başlamıştı, HDP hariç, onlar yoklardı. Meclis'te bunu yaşamak dehşet bir şey. Bir taraftan da dışarıdan haberler alıyoruz, işte İstanbul'da köprüde çatışmalar var, sokakta insanların meydanlara çıktığını ve tankların önüne geçtiğini, askerlerin bir kısmının ne olduğunu ne bittiğini bilmeden tankların içerisinden vatandaş tarafından çıkarıldığını... Bir taraftan da Meclis'in etrafından helikopterlerin tur attığını ve ateş edildiğini duyuyoruz, tarıyorlar."

Usta, kendilerine sürekli yetkililer tarafından TBMM'nin güvenli olmadığı yönünde bilgi verildiği vurgulayarak, "Dedik ki ne olursa sonuçta bu Meclis açık durmak zorunda. O an kendi canından daha çok geride kalan ne olur, bunu hissettim. Önümüzde Suriye, Mısır, Irak ve İran örneği var, kendi iç savaşıyla yıllarını kaybetmiş ve kendi insanlarının kendi yönetimleri tarafından katledilen bir gerçeklik var önümüzde. Acaba bizim ülkemizde de aynı şey mi yaşanacak, bu darbeciler bunu mu yapmaya çalışıyorlar diye. Hep bunun endişesini yaşadım." diye konuştu.

TBMM'ye F-16'lardan bomba atıldığı sırada yaşanılanları da aktaran Usta, şöyle devam etti:

"İlk bomba atıldığında Meclis'in bahçesine düştü, o dehşeti bir yaşadık, her yer sallandı, camlar kırıldı. Sonrasında genel kurul salonuna isabet ettirmeye çalışmışlar ama birkaç metre farkla kulise düştü bomba ve orayı dehşet bir şekilde yıktı. Camlar döküldü ve avizeler sallandı. Bir taraftan tekbir getiriyoruz, sağ çıkmamak var ama bir taraftan da darbecilere bunun hesabını soracağız diye birbirimizi motive ettiğimiz ve güçlendiğimiz bir gece benim için."

"Kendi canını hiçe sayarak meydanlara çıktı"

Leyla Şahin Usta, darbeninin seyrinin değiştiği anlarda en önemli rolün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kendi canını hiçe sayarak aynı milleti gibi kendini meydanlara çıkarttı. Daha önce ülkemizde şapkasını alıp giden çok lider vardı. O böyle yapmadı ama tam tersine hem herkesi meydanlara çağırdı hem de 'Ben de ölümüne, bu işin sonuna kadar vatanımı, milletimi ve milli iradeyi savunacağım' dedi. Onun açıklamalarıyla, ondan gelen güçle beraber hem sokaklara çıkan herkes daha da güçlendi hem bizler daha da güçlendik. Birlik, beraberlik ve kenetlenme içerisinde darbecilerin tek tek çözülmeye başladığının haberlerini almaya başladık ve 'Elhamdülillah' dedik. Haksız bir yoldan bir şeyi elde etmek mümkün değil ama elinde silah varsa insanların korkup kaçabileceğini düşündükleri için bunu yaptılar zaten. Eski Türkiye zannettiler, bu milletin de eski Türkiye'de başında ve arkasında dimdik duracağı bir liderinin olmadığını zannederek bu darbe girişimine kalkıştılar. Ne Türkiye eski Türkiye'ydi ne Cumhurbaşkanımız o eski liderler gibiydi. Kendi canını ortaya koyarak o uçağa binip İstanbul'a geldi ve işin başına geçti, meydanlara çıktı. Ne de milletimiz eski milletimizdi. 15 Temmuz aslında Türk milletinin yeniden darbelere bir kere daha dur dediği bir zafer haline dönüştü."

Şehitlerin kendi canlarını vatanları uğruna hiçe saydıklarını vurgulayan Usta, "Arkada bıraktıkları evlatlarını, eşlerini, annelerini, babalarını ve sevdiklerini bir an bile düşünmediler. Aslında tek bir dertleri vardı, bu bayrak, vatan ve millet bölünmemeliydi. Allah onlardan razı olsun, mekanları cennet olsun. Gazilerimizden Allah razı olsun, hepsinin bu ülke için ödediği bedelin aslında bir karşılığı yok. Manevi değeri oldukça yüksek ve oldukça fazla. Hepsi başımızın üzerindedirler, bu ülke, bayrak ve vatan dimdik durduğu sürece onların kanlarıyla ve onların emekleriyle ayakta durduğunun hepimiz farkındayız." dedi.

Usta, FETÖ'nün darbe girişimi davalarına ilişkin, "Bu yargılamalar çok önemli, bu darbeyi gerçekleştirenlerin cezalarını alması gerekir. Bir daha asla böyle bir girişime kimsenin de kalkışmaması gerekir. Çok ağır cezalar alıyorlar, hepsi de müebbet hapisle yargılanıyorlar. O yüzden hukuk sistemimize ve yargı sürecimize olan saygımız ile güvenimiz bir kat daha artmış durumda." değerlendirmesinde bulundu.

Davalarda FETÖ üyelerinin kendilerini aklama çabasında olduklarını belirten Usta, "Her şey elimizde, kayıtlar var, konuşmalar var, mesajlar var, görüşmeler var ve yaptıkları gizli faaliyetlerin hepsi ortaya çıkarıldı. Hak ettikleri cezaları bir bir alıyorlar, o yüzden hem vatandaşlarımızın hem bu ülke için şehit olanların yakınlarının ve gazilerin, herkesin gönlü ferah olsun. Hak eden herkes cezasını alıyor, bu konuda endişeniz olmasın. Hak etmeyene de suç işlemeyene de elbette ki beraat kararı veriliyor. O yüzden bu noktada yargımıza güvenelim ve hukukun işlemesine müsaade edelim." diye konuştu.

Usta, hukuki sürecin devam ettiğini, her türlü aşamada parti ve hükümet olarak gerekeni yapacaklarını söyledi.

"Bir daha kimse böyle bir girişime kalkışamayacaktır"

AK Parti olarak 17 yıldır temel prensip olarak savundukları adalet, özgürlük ve kalkınma alanlarındaki çalışmaları, 15 Temmuz'da sekteye uğratılmasına rağmen, devam ettirdiklerini dile getiren Usta, sözlerini şöyle tamamladı:

"Millete hizmet etme çabasındayız, milletin gücünün daha da güçlenebilmesi için ne yapılması gerekiyorsa 15 Temmuz aslında bir milattır hepimiz için, bu miladın daha da iyiye gitmesi için bir çaba içerisindeyiz. Bir daha böyle bir darbe girişiminde kimse bulunamayacaktır diye düşünüyorum. Çünkü o gün o cevap verildi, o gün darbecilere bu imkan artık tanınmayacaktır diye millet bütün gücüyle haykırdı. Sayın Cumhurbaşkanımız olduğu sürece, onun arkasında bu millet güçlü durduğu sürece bir daha böyle bir darbeye kimse girişemeyecektir ve kalkışamayacaktır. 15 Temmuz'da alınması gereken mesaj da budur, Türkiye'de artık darbeler dönemi bitmiştir ve kapatılmıştır, bir daha kimse böyle bir girişime kalkışamayacaktır."

AA


TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Oto yıkamacıda işlenen cinayetin detayları ortaya çıktı

Başkan Sezer, mazbatalarını alan muhtarlara başarılar diledi

Sosyal medya tartışması cinayetle bitti: Maskelerle kahveyi taradılar

Yaşam Alanların Vazgeçilmez 3 Ürünü!

Erkekler İçin Trend Olan 2024 Tişört Modelleri

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR