• BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi şampiyonluğa inanıyor

Beşiktaş Kulübü Başkanı Çebi, "Onurlu ve şerefli şampiyonluk kovalayan Beşiktaş, sezon sonunda bunu yaşayacaktır" dedi.

SPOR 23.04.2021 07:32:00 0
Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi şampiyonluğa inanıyor

Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, sezon sonunda şampiyon olacaklarına inandığını söyledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Çebi, son 2 haftada kaybedilen puanlar nedeniyle "Beşiktaş şampiyon olamayacak" şeklinde bir algının oluşturulduğunu belirtti.

Beşiktaş'ın 3 puan önde olmasına rağmen tereddüt oluşturulduğunu aktaran Çebi, şunları kaydetti:

"3 puan öndeyken tereddüt varmış gibi algı oluşturanlar, 6 puan geride olanların 'Şampiyon biz olacağız' söylemlerine neden gereken tepkiyi vermiyorlar? 6 puan geride olanların şampiyon olma ihtimali olduğu konuşulurken, en yakın rakibimizden 3 puan üstte olmamızın, büyük bir avantaj olduğunun görmezlikten gelinmesine şaşırıyorum. Ben ve arkadaşlarım, şerefli şampiyonluklar kovalayan bir ekibiz. Bundan hiçbir şekilde yolumuzu değiştirmeyeceğiz. Şampiyonluklar ekip ve takım işidir. Yöneticilerim, teknik kadrom, hocam ve futbolcularımla birlikte biz inandık, bütün camianın da inanmasını istiyorum. En ufak tereddütleri olmasın. 13'üncü sıradayken de 'şampiyonuz' diyordum, şimdi de diyorum, şampiyon yine biziz. Onurlu ve şerefli şampiyonluk kovalayan Beşiktaş, sezon sonunda bunu yaşayacaktır."

Küme düşme hattındaki takımların, siyah-beyazlıların rakiplerine karşı da aynı oyunu oynamalarını temenni ettiğini dile getiren Çebi, "Ligin bitimine daha 6 hafta var. Puan kaybettiğimiz maçlarda düşme hattında olan takımlar da vardı. Bize karşı verdikleri mücadeleyi daha sonra rakiplerimiz karşısında da vereceklerinden şüphem yok. Puan kaybı yaşadığımız düşme hattındaki rakiplerin oynadığı muhteşem oyunu, rakipler karşısında da yapacağından şüphem yok. Bu da Beşiktaş'ın şampiyon olması konusunda hesaba kattığım bir konudur." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın kötü oynadığı ve şampiyonluğu kaptırdığı şeklinde yorumlarla ilgili olarak Çebi, "Yorumcuların 'Beşiktaş şampiyonluğu eliyle verdi' şeklindeki algılarından vazgeçmelerini talep ediyorum. Camiamıza zarar vermek adına yapılıyor. Bunları çok fazla kale almayın. Bunların arkalarında başka hesap kitaplar var. Bunun bilinmesini istiyorum." dedi.

Beşiktaş için her türlü mücadeleyi ortaya koyduklarını belirten siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Çok konuşmakla icraatta başarılı olunmuyor. Ben ve yöneticilerim az konuşarak, Beşiktaş'ın ihtiyacı olan her türlü mücadeleyi vermeye devam ediyoruz. Bizim az konuşmamız, çıkıp yaptıklarımızı söylemememiz bunları yapmadığımız anlamına gelmez. Biz her türlü mücadeleyi namuslu, onurlu ve şerefli şekilde fazlasıyla yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"Hakemin kötüsüne kötü, iyisine de iyi deriz"

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Kurulunun (MHK) bir takımı şampiyon yapmak için hesap içinde olduğuna inanmadığını söyleyen Ahmet Nur Çebi, şunları aktardı:

"TFF ve MHK'nin birilerini şampiyon yapmak için hesap içinde olduğunu düşünmüyorum. Ancak hakemin kötüsüne kötü, iyisine de iyi deriz. Hakemlerin hatalarının söylenmesi, TFF ve MHK üzerinde şüphelerimiz olduğu anlamına gelmez. Ama bunu hissettiğimiz anda da gereğini yaparız. İlginç bir sezon geçiriyoruz. Pandemi süreci yaşıyoruz. Oldukça sıkıntılı bir süreç. 21 takıma çıktık, fazla maç oynuyoruz. Tüm bunları alt alta yazdığımız zaman, maçlara dönüp baktığımız zaman muhteşem oyunlar izlediğimiz ve muhteşem gollerin atıldığı birçok maç var. Düşme hattında olan takımların can havliyle şampiyonluğa oynayan takımlardan puan aldığını görüyoruz. Geçen sene şampiyon olan Başakşehir, düşme hattında yer alıyor ve son oynadığı oyuna bakıyoruz. İlginç gelişmeler. Düşme hattında çok fazla takım olması, şampiyonluğa giden takımları zorlayacaktır. Bunlardan başarılı olanlar ligde kalacaktır. Bu takımlarla mücadele ederken başarılı olan ekip de şampiyon olacaktır. Diğer kulüplerin yöneticileri, eski alışkanlıklarınızı bu lige bulaştırmayın. Futbolculara, kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi başkasına yapmayın. Futbolcunun da zeki, çalışkan ve ahlaklı olanı çok önemli. Meslektaşlarınızın mücadelesinde alın terlerine, emeklerine, ekmeklerine saygı göstermenizi tüm futbolculardan önemli rica ediyorum."

"Şu anki algı, Beşiktaş'a zarar vermek için yapılıyor"

En başından beri Beşiktaş'ın şampiyonluğuna inandığını söyleyen Çebi, "3 puan önde ve lideriz. Sezon açıldığında küme düşeceğimizi bile söyleyenler oldu. Bu konuda fikrimi en baştan 'şampiyon olacağız' diye beyan ettim. Ben inanıyordum, yöneticilerimizin şampiyonluk isteğini biliyordum. Hocanın takıma olumlu yansıdığını biliyor, futbolcularıma güveniyordum. Şu anki algı, Beşiktaş'a zarar vermek için yapılıyor. Bunun başka söylemi olamaz. Hangi takım 3 puan önde olsa şimdi şampiyon ilan etmişlerdi ama biz 3 puan öndeyken 'şampiyon' demeye dilleri varmıyor ama 6 hafta sonra bunu söyletiriz." değerlendirmesinde bulundu.

Medipol Başakşehir'le sözleşmesini fesheden Demba Ba'yla ilgili de konuşan Çebi, "Demba Ba çok dürüst, onurlu bir futbolcu olduğunu biliyorum. Dünkü olay beni şaşırttı. Ne olduğunu bilmiyorum ama bir şey varsa ne söyleyecekse söyler. İlginç bir durum. Alıştığımız durumlardan değil. Yoksa da yok olduğunu söylemesi lazım. Camiaları zan altında bırakmaması gerekir." şeklinde konuştu.

"Aboubakar Beşiktaş istediği takdirde seneye de burada olacaktır"

Siyah-beyazlı takımın golcü oyuncusu Vincent Aboubakar ile ilgili yapılan tartışmalara da değinen Başkan Çebi, şunları söyledi:

"Beni rahatsız eden bir konuydu ama futbolcunun yıpranmaması adına açıklama yapmamıştım. Aboubakar son derece naif, kafasında art niyet olmayan bir oyuncu. Kendisinin kontratını ben yaptım ve Beşiktaş camiasının bana ne kadar güvendiğini biliyorum. Aboubakar bizim futbolcumuzdur, önümüzdeki sene burada devam edecektir. Opsiyon varsa bu opsiyon hakkı da Beşiktaş'ındır. Aboubakar'ın hakkının yendiğini gördüğümüz anda da bunu telafi edecek birisiyim. Aboubakar, Beşiktaş istediği takdirde seneye burada olacaktır. Beşiktaş koca bir takımdır. Aboubakarlı ya da Aboubakarsız da şampiyon oluruz. Aboubakar bizim için çok kıymetlidir ve Beşiktaş istediği takdirde seneye de burada olacaktır. Son 6 hafta öncesinde futbolcuları yıpratan davranışlardan kaçınılmasını istiyorum. Herkes haddini bilsin, tepkimiz çok sert olur. Beşiktaş şampiyonluğa giderken oynanan oyunlardan uzak dursunlar."

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığının, Beşiktaş başkanlığına zarar vermediğini savunan Çebi, "Kulüpler Birliği Başkanlığındaki görevde çözmeye çalıştığım sorunlar aynı zamanda Beşiktaş'ın problemleri. Beşiktaş'ın zamanından çalıp Kulüpler Birliği'nde vakit geçirmiyorum. Aileme, kendime ayıracağım zamanı oraya ayırıyorum. Beşiktaş başkanı oradaysa Beşiktaşlı için gurur kaynağı olması lazım. Beşiktaş'a zamanımın çok fazlasını harcadığımı herkes biliyor." diye konuştu.

Çebi, futbolculara borçlarının olmadığını belirterek, "Şu anda Beşiktaş'ın son 10 yıldır futbolcusuna, teknik kadrosuna borçlu olduğu süre 6 aydan aşağı değilken ilk defa borcu olmayan bir kulüpteyiz. Takdiri Beşiktaşlılara bırakıyorum. Beşiktaş'ın futbolcusuna 1 aylık dahi borcu yoktur." dedi.

Bankalar Birliği ile yapılan sözleşme ile ilgili olarak Çebi, "Sayın Cumhurbaşkanına teşekkür ederiz. Türk futbolunun önü tıkanmıştı ama açtı. Bu sözleşme bize nefes aldırdı ama daha çok dikkat etmemiz gerekiyor. Artık eskisi gibi har vurup harman savurmak söz konusu olamayacak." ifadelerini kullandı.

"Her sene en iyi bakımı yapılmış olan stada ödül verilsin"

Cenk Tosun'un Erzurum deplasmanında sakatlanmasına da değinen Çebi, "Erzurum maçında Cenk Tosun'un sezonu kapatması sonucunda Beşiktaş, Cenk Tosun ve milli takım zarar gördü. TFF'ye öneride bulunmak istiyorum. Her sene en iyi bakımı yapılmış olan stada ödül verilsin ve bir sonraki sene, stat gideri TFF tarafından karşılansın ki statlar bakımsız kalmasın. Cenk Tosun'u kaybettikten sonra Aboubakar'ın sakatlanması, takımda sıkıntılara sebep vermiştir ancak Beşiktaş, bu futbolculardan ibaret değil. Diğer oyuncularımız da onların yokluğunu aratmayacak güçteler." diye konuştu.

Çebi, sezonu kapattığı açıklanan Cenk Tosun'a Beşiktaş'ın kapısının her zaman açık olacağını söyledi.

Valentin Rosier ve Rachid Ghezzal'ın takımda kalmak istediğini aktaran Çebi, Atakaş Hatayspor maçı ile ilgili erteleme talebinde bulunmayacaklarını kaydetti.

Ahmet Nur Çebi, takımdaki birçok futbolcuya teklif geldiğini ancak sezon bitene kadar taleplerle ilgili hiçbir şeye cevap vermeyeceğini belirtti.

Beşiktaş'ın erken şampiyonluk havasında olmadığını sözlerine ekleyen Çebi, "Erken şampiyonluk ilanı yapılmamalı demiştik. Bakın son 2 haftadaki algılardan dolayı neler söylemeye başladık. Bundan imtina ediyorduk, söylemekten çekiniyorduk ama artık ben de söylüyorum, şampiyon biziz. Diğer takımların motivasyonu umarım, Beşiktaş'ın iyi futbol oynamasından kaynaklanıyordur. Tüm futbolcuların meslektaşlarının emeklerine saygı göstermesi gerektiğini de bu nedenle ifade ettim." ifadelerini kullandı.

Çebi, Atiba ile ilgili bir soruya ise "Atiba başkanlığa da aday olur herhalde. Onun dışında rakibimiz yok." şeklinde yanıt verdi.AA


Yeni Başkan Recep Durul olacak

İftar sofrasında şehitler için dua edildi

İş adamı fabrikadaki patlamada hayatını kaybetti

Kocaelispor’da karar çıktı: Olağanüstü kongreye gidilecek

Vatandaşlar yangını meraklı gözlerle izledi

Gebze Zabıtasından Fırın Denetimleri

Türel nakliyeci esnafını dinledi

Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Ağırlandı

Yeni Gölcük Terminali hızla devam ediyor

Büyükşehir’den üreticilere karpuz tohumu desteği

Akser Zemin: Her Mevsim Yeşil Bahçe, Teras ve Balkon Zeminleri İçin Çim Halı Çözümleri

KEDFE iftarında kent protokolü buluştu

“İstiklalden İstikbale Özel Sergisi” Çanakkale Destanını taçlandırdı

Kat Temizlik Arabası Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Doğum Günü Süsleri Nelerdir?

Gebze'de sanayi tüpü patladı: 2 ölü

Gebze’de Çanakkale Zaferi Anma Programı

Fatma Kurtuluş, acil servisteki hastaları dinledi

Diyetisyen Merve Doğan Yılmaz'dan ramazan ayı için öneriler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Saadet Partisi iftarı Gebze’yi buluşturdu

Bünyamin Çiftçi sevgisi, evlere sığmadı sokaklara taştı

Ömeroğlu, iftarını emekçilerle birlikte açtı

Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor

Çetinkaya Dadaşlardan Destek İstedi

Kartepe’de Çanakkale Destanı Törenleri

Türel şehit ailelerini yalnız bırakmadı

Kongre ne zaman yapılacak?

Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

DEM Parti tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterleri açıldı

Ayasofya'da Yunanistan bayrağı açıp fotoğrafı da skandal bir notla paylaştı

Başiskele Termal Tesis yükseliyor

Devlet hastanesinde panik! Acil servis boşaltıldı, hasta kabulü durdu

32 ilde oy verme saatleri değişti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Darıca'da dernek iftar programına katıldı

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimi... Yasaklar başlıyor!

İkinci el araç alacaklara uyarı. Kritik tarih açıklandı

Yoksullara ‘sabır’ çağrısı yapan Ali Erbaş’ın kızından ‘lüks arabasının anahtarına ’ şiir

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Hüseyin Baş “Köprüye araç garantisi vereceğine çiftçiye alım garantisi ver”

Ümit Özdağ: "Afganlara da ‘geçici sığınmacı statüsü’ verecekler"

Yeniden Refah Partili aday, kamyona yüklenen lüks yatla seçim konvoyu düzenledi

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Emeklilere ‘Ramazan Bayramı’ ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Yeni Başkan Recep Durul olacak

Kocaelispor’da karar çıktı: Olağanüstü kongreye gidilecek

Kongre ne zaman yapılacak?

Batshuayi, sahaya inen Trabzonspor taraftarına döner tekme attı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının sonunda taraftarlar sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı

Beşiktaş'ın penaltısı neden geçerlilik kazanmadı?

KÖRFEZ ANKARA'DA 3 PUAN PEŞİNDE!

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu!

PFDK'dan Kocaelispor'a cezalar yağdı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR