• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Başbakan Yıldırım: Filistinliler yalnız değildir

Başbakan Binali Yıldırım, bugün Artvin Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti İl Başkanlığı Olağan Kongresi’ne katıldı.

GÜNDEM 16.12.2017 14:50:00 0
Başbakan Yıldırım: Filistinliler yalnız değildir

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı kongrede konuşan Başbakan Yıldırım,Türkiye’nin geçmişinde milli iradeyi devre dışına bırakmak için bir çok komplolar ve tuzaklarla karşı karşıya kaldığını hatırlattı. Başbakan Yıldırım “Son 4-5 yılda özellikle ihanetler daha da arttı. Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimi, Kobani olayları ve nihayet 15 Temmuz alçak FETÖ paralel devlet yapısının giriştiği darbe, çetelerin gözlerinin ne kadar karardığını gösteriyor ama her hain girişimini, bütün bu kirli senaryoları liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşları olarak hep başarısız kıldık. Milletin iradesinden başka hiçbir iradeye boyun eğmedik. Siz söyleyin böyle arkasında böyle aziz ve yiğit bir millet olan iktidarı kim yıkabilir ? Arkasına terör örgütlerini alanları da biliyorsunuz. Şunu unutmasınlar yaptıklarını sadece biz değil millet görüyor. Kimin ihanet içinde olduğunu kimin Türkiye için gece gündüz demeden çalıştığını bu aziz millet çok iyi biliyor ve çok iyi takip ediyor” diye konuştu.

“Milletini sevmeyen bir zihniyetin iktidar olması artık eski Türkiye’de kaldı”

“Siyasetin yolu da yöntemi de aslında çok kolay ve çok basit” diyen Başbakan Yıldırım “Millete karşı olanla değil milletle beraber olacaksın, yürüyeceksin. Millet yürüyecek arkandan. Milletin karşısında değil milletin yanında saf tutacaksın. Milletin dinine diyanetine değerlerine sen de değer katacaksın. Milletin sevdiğini seveceksin, milletin sevmediğini de sevmeyeceksin. İşte ana muhalefet partisinin yıllardır anlayamadığı husus bu. Bugün sizi dünyayı dar edeceğim diyen zihniyet yarın kazara iktidar olursa bu milletin boynuna sarılır. Hiç merak etmeyin milletini sevmeyen bir zihniyetin iktidar olması artık eski Türkiye’de kaldı. Vesayet döneminde kaldı. Milletimiz her şeyi görüyor. Kime yetki vereceğini kime ehliyet vereceğini çok iyi biliyor” şeklinde konuştu.

"Bir olay bitmeden yeni bir olayla karşılaşıyoruz"

Bir olay bitmeden yeni bir olayla karşılaştıklarını belirten Başbakan Yıldırım "İşte geçtiğimiz günlerde Amerika Başkanı sorumsuz hukuksuz bir kararla Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etti. Büyükelçiliğini buraya taşıyacağını beyan etti. Bölge gerçekleriyle bağdaşmayan bu karar bizim için yok hükmündedir. Çarşamba günü Sayın Cumhurbaşkanımız 57 İslam ülkesinden devlet ve hükümet başkanları topladı ve orada olağanüstü bir zirve gerçekleşti. O zirvede gösterdi ki Kudüs’ü yalnız değil, Filistinliler yalnız değil. Kudüs üç büyük dinin merkezi dolayısıyla böyle oldu bittilerle Kudüs’ü İsraillere vermek Amerika’nın hakkı da değil, haddi değil. Kudüs ve Filistinliler yalnız değil. Türkiye barışın, huzurun, demokrasinin güvencesi olan bir ülkedir. Türkiye bölgesel ve küresel barışın güvencesidir. Türkiye kendisi için ne istiyorsa başkaları içinde, komşuları içinde aynı şeyi istiyor. Türkiye’yi hesaba katmadan bu bölgede hiç kimse plan, proje yapmasın. Hiç kimse bölgemizde kafasına göre iş tutamaz. Hiç kimse 2 milyarlık İslam dünyasına rağmen ben yaptım oldu anlayışla hareket edemez. Bütün uluslararası platformlarda Filistin’e, Kudüs’e sahip çıktık bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

“Kemal bey bilmeden incelemeden konuşmaya devam ediyor”

Başbakan Yıldırım, geçtiğimiz Çarşamba günü İstanbul'da olağanüstü bir zirve gerçekleştirildiğini hatırlatarak "O zirve gösterdi ki Kudüs ve Filistinliler yalnız değildir. Türkiye barışın, huzurun, demokrasinin güvencesi olan bir ülkedir. Türkiye bölgesel ve küresel barışın güvencesidir. Türkiye kendisi için ne istiyorsa başkaları içinde, komşuları içinde aynı şeyi istiyor. Türkiye’yi hesaba katmadan bu bölgede hiç kimse plan, proje yapmasın. Hiç kimse bölgemizde kafasına göre iş tutamaz. Hiç kimse 2 milyarlık İslam dünyasına rağmen ben yaptım oldu anlayışla hareket edemez. Bütün uluslararası platformlarda Filistin’e, Kudüs’e sahip çıktık bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Türkiye bölge barış için neler yaptığını bütün dünya biliyor. Mazlum kardeşlerimize nasıl sahip çıktığımızı görüyor. Bunu görmeyen birileri de var. Mesela Kılıçdaroğlu. Geçtiğimiz günlerde bütçe görüşmelerinde Meclis’te Kudüs’teki temsilcimizin büyükelçi düzeyinde olduğunu ve bunun da Türkiye için tek olduğunu söylemişti. Bakıyorum Kemal bey bunu diline dolamış. Bilmeden, incelemeden konuşmaya devam ediyor. Acaba bunu bilgisizlikten mi yapıyor yoksa yine hesabı yanlış mı yapıp verdiler orasını artık siz karar verin” ifadelerini kullandı.

“Türkiye dünyanın vicdanına öncülük ediyor”

“Artvin’den, gökyüzüne komşu topraklardan, serhat şehrinden bir kez daha söylüyorum” diyen Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: “Kudüs bugün masumdur. İsrail işgali altındadır. Bu içimize sinen kabul ettiğimiz bir şey değildir. Hukuki bir durum değildir, filli bir durumdur. Filistin devleti bu işgal nedeniyle Kudüs’ün içinde egemenlik haklarını kullanamıyor. Filistin devletinin tanınması ve Filistin’in başkent olarak Doğu Kudüs’ün statüsünün bütün dünya tarafından kabul edilmesi için Türkiye, diğer ülkelerle beraber yoğun bir mücadele veriyor. Türkiye bu konuda dünyanın vicdanına adeta öncülük ediyor. Bugün Kudüs Başkonlosluğu olarak faaliyet gösteren misyonumuz fiiliyatta Filistin devleti nezlindeki büyükelçi olarak görev yapmaktadır. Daha açık söyleyelim. Bizim Kudüs’te ikamet eden büyükelçimiz Filistin nezlindeki büyükelçimizdir. Bizden başka da Kudüs’te büyükelçilik seviyesinde Filistin için bir misyon açan yoktur. Olay bu kadar nettir. İsrail ister bunu kabul etsin ister etmesin bu gerçek değişmez, bizim kararımız değişmez. Şimdi de Doğu Kudüs’ü ’biliyorsunuz İstanbul’daki zirve toplantısı sonunda Filistin’in baş şehri olarak ilan edildi. Bahsettiğim bu uygulama mevcut şartlarda diplomatik olarak bu aşamada alınabilecek en ileri karar olup dünyada tektir. Kudüs’te 1940’lardan kalma 9 tane başkonsolosluk var bir de Vatikan temsilciliği var. Bunların hiç birisi Türkiye gibi bir uygulamayı gerçekleştirmiyor.”

Cankurtaran Tüneli’nin açılışı için tarih verdi

Ardından Artvin’deki yatırımlarını sıralayan Başbakan Yıldırım, önümüzdeki yıl Artvin’in doğalgazla buluşacağının belirterek gövde yüksekliği ile dünyanın 3. büyük barajı olan Yusufeli Barajı’nın inşasının sürdüğünü ve Yusufeli ilçesinin yerini değiştireceklerini belirtti.

Cankurtaran Tüneli’nin açılışı için tarih veren Yıldırım “Önümüzdeki ocak ayının sonunda Cankurtaran Tüneli açılıyor. Böylece artık orada canlar yok olmayacak, canlar kurtulacak. Daha önce temelini de ben gelip atmıştım. İnşallah ocak sonu açılışını yapacağızCankurtaran Tüneli’den sonra Borçka’ya kadar 11 km’lik yol var onu da yapacağız. Artvin-Ardahan arasında Salarha Tüneli’nin de projesi hazırlandı. Macahel tüneli ve Camili yolu da programa alındı. Onu da yapacağız. Artvin Muratlı Kapısı’nı Gürcistan ile beraber yapıp tekrar buradan da bir giriş kapısı yapılacak” müjdelerini de verdi. 


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR