• BIST 100

    9455,59%-0,72
  • DOLAR

    32,59% 0,37
  • EURO

    34,78% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2496,79% 0,51
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00

Başbakan: Şimdi sıra Kandil'de

Başbakan Binali Yıldırım, "Oraya da gideceğiz, bu terör gruplarının başlarını ezeceğiz" dedi.

POLİTİKA 13.06.2018 15:49:00 0
Başbakan: Şimdi sıra Kandil

Başbakan Binali Yıldırım, "Terör tehlikesini yok etmek, ülkemizi korumak için şimdi sıra Kandil'de. Oraya da gideceğiz, bu terör gruplarının başlarını ezeceğiz" dedi. 

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Bayburt'ta düzenlenen mitingde konuştu. Bayburtluları selamlayıp ramazan ayını kutlayarak konuşmasına başlayan Başbakan Yıldırım, "Bayburt'un bizim gönlümüzde çok ayrı bir yeri var. 2011 seçimleri öncesinde liderimiz, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk mitingini Bayburt'tan başlattı, buradan Bismillah dedi. Şimdi size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Siz o seçimlerde yüzde 80 Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti dediniz. Bu muhteşem desteğini Bayburt 24 Haziran'da tekrar gösterecek misin? Türkiye birincisi olmaya aday mısınız? Gümüşhane 'Biz Bayburt'u geçeceğiz' diyor. Geçebilir mi? Biz sizi bir yerde buluşturuyoruz. Bugün Bayburt-Gümüşhane Havaalanının temelini atıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun" dedi. 
Konuşmasına Cumhur ittifakıyla devam eden Başbakan Yıldırım, "Biliyorsunuz Cumhur ittifakı 15 Temmuz alçak darbe girişiminden sonra AK Parti ile MHP'nin başlattığı bir harekettir. Cumhur ittifakı ile parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığına geçen süreci, MHP ile AK Parti olarak birlikte yaptık. İşte bu birlikteliğimiz bundan sonra da devam ediyor, 24 Haziran'a da gücümüzü birleştirerek beraber gidiyoruz. Sizleri Cumhur İttifakı'nı güçlü bir desteğe çağırıyorum" dedi. 

"Muhalefet bizi yaptıklarımızla suçluyor. Bunların adını ben koydum: Yıkım ekibi" 
Türkiye siyasetinde bugüne kadar görülmemiş bir seçim dönemi yaşandığını kaydeden Başbakan Yıldırım, "Dünyanın her yerinde seçime giren adaylar, partiler, milletin önünde çıkar vaat verirler. İktidarları, 'Neden şunu yapmadın, bunu yapmadın' diye eleştirirler, değil mi? Ama bizim muhalefet adaylarında evlere şenlik böyle bir şey yok? Muhalefet bizi yaptıklarımızla suçluyor. 'Niye yol, havalimanı yaptınız, şehir hastaneleri, okul, TOKİ yapıyorsunuz?' Herhalde siyasette dünyada ilk defa böyle bir şey görülüyor. Bir iktidar yatırım yapmakla, hizmet yapmakla suçlanır mı? Bu ülkenin muhalefeti maalesef böyle bir acınası durumda. Bunların haline gülsek mi, ağlasak mı, yoksa boş ver deyip geçsek mi? Boş ver deyip geçelim en iyisi. Köprü yaptık, 'Ne gerek var yıkarız' diyorlar. Hızlı tren yaptık, 'Ne gerek var, bu göçü artırır' diyorlar. Yeri gelmişken söyleyeyim, Bayburt'un hızlı treni gelecek, başka yolu yok. Gümüşhane-Bayburt ortak hızlı trenini inşallah yapacağız. 'Yerli araba yapalım' diyoruz, 'Yok, ilkelliktir' diyorlar. Külliyeyi, milletin evini yaptık, 'Bunu yıkacağız' diyorlar. Dünyada 10 tane büyük proje yapıldı, 6'sını Türkiye yaptı. Türkiye öyle sıradan bir ülke değil. Bölgesinde gittikçe güçlenen bir ülke. Geçen sene en hızlı büyümeyi dünyada sağlayan ülke Türkiye. 'TRT'yi satacağız'. Ellerine kazara bir fırsat geçse, ne var ne yok hepsini tarumar ederler. Bunlar aslında bize yabancı değil. Bakın Türkiye'nin ilk yerli otomobili, 60'lı yıllarda yapıldı. Bu projeyi kimler durdurdu? Bunlar, bu CHP zihniyeti durdurdu. Sivaslı Nuri Demirağ, 1938'de uçak yaptı, fabrikasını kim kapattı? Bunlar kapattı. Bunlar yıkmaktan, kapatmaktan başka bir şey yapamaz. Bunların adını ben koydum: Yıkım ekibi. Yıkım ekibine Bayburt'tan ekmek çıkar mı? Değişime karşı çıkana dur diyecek miyiz? O zaman durmak yok yola devam. Allah sizden razı olsun" diye konuştu. 

"Şimdi sıra Kandil'de" 
Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadelede kararlılık mesajı da vererek "Ülkemizin güney sınırlarında bir terör devleti kurulmaya çalışılıyor. Ülkemizin, vatandaşlarımızın güvenliğini tehlikeye atacak hiçbir girişime izin vermeyiz. Bu tehlikeyi yok etmek, ülkemizi korumak için Cerablus'a, El Bab'a, Afrin'e gittik mi? Orada terör yuvalarını dağıttık mı? Zulüm gören insanları zulümden kurtardık mı? Şimdi sıra Kandil'de. Oraya da gideceğiz, bu terör gruplarının başlarını ezeceğiz. Şu muhalefet adayların hiç terörle mücadele, Türkiye'nin bekası, beraberliği konusunda bir sözünü duydunuz mu? Ama neyi gördünüz, aday olur olmaz koşa koşa Edirne'ye gitti, orada teröre destek veren Selahattin Demirtaş'la görüştü. Sen nasıl Türkiye'nin Cumhurbaşkanı olacaksın? Askeri, polisi, vatandaşı şehit edenlere destek veren, cenazesine gitmeyen, 'ceza veririm' diyenlere sen nasıl yol arkadaşlığı yaparsın? Cumhuriyetin partisinin düştüğü hale bak Bayburt. Sizi Bayburt bile kurtaramaz ha haberiniz olsun. Bunların terörle mücadele diye bir dertleri yok. PKK, PYD, DEAŞ, sülalesi hepsi Türkiye'ye karşı bir mücadeleye girmişler. Bunların terörle mücadele diye bir dertleri yok. Ama Afrin operasyonunu başarıyla yöneten, zafer sancağını burçlara diken İsmail Metin Temel hakkında laf ederler. Ne diyor Bayburt? 'Bayburt metindir, temeli sağlamdır, apoletini sökemezsin' diyor. Askerine sahip çıkıyor Bayburt. Kimlerin adına söz veriyorsun, kimlerin gönlünü hoş tutmaya çalışıyorsun? Terörle mücadele edenlerle uğraşanlara geçit verir misiniz? Siz bu yıkım ekibine yol verir misiniz? Teröristle değil terörle mücadele edenlerle uğraşanlara geçit verir misiniz? 16 yıldır şerefle izzetle ülkemize hizmet veriyoruz. Vesayetçilere de teröristlere de darbecilere de geçit vermedik. Emanetinizi baş üstünde tuttuk. Milletimizle birlikte direndik ve kazandık. Bizim bu yıkım ekibinden farkımız bu. Bunlar ne diyor, Türkiye'nin aydınlık geleceğine yürüyüşünü durdurmaktan bahsediyorlar. Bu millet taş üstüne taş koyanla, laf üstüne laf koyanı çok iyi bilir" ifadelerine yer verdi. 

"Şu anda Türkiye dünyada en önde gidiyor" 
Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının devamında AK Parti iktidarının 16 yılda yaptığı hizmetleri şöyle anlattı: 
"Muhalefet adayları hep bir ağızdan aynı şarkıyı söylüyorlar. Şarkıcılar farklı, şarkı aynı. 'Ülke battı. Bunlar Türkiye'yi batırdı' diye bas bas bağırıyorlar. Bunların zikri belli, fikriyatı belli. Ne yaparsan yap, gözünü kapatıyor, güneşi inkar ediyorlar. Güneş balçıkla sıvanır mı? Bunlar debelenip dursun ben size müjde vereyim. Rakamlar açıklandı. Bu yılın ilk çeyreğinde büyüme geçen yılki gibi yüzde 7.4 oldu, yine dünyada birinci olduk. Muharrem İnce, 'Büyüme 7.4 oldu da ne oldu? Vatandaş bundan ne anlayacak?' diyor. Sen bilmek istemesen de Bayburtlu bilir, merak etme. Şu anda Türkiye dünyada en önde gidiyor. Bunlar anlamaz ama ben yine de anlatayım. 16 yılda, siz konuşur ve yan gelip yatarken, AK Parti bu ülkeye hizmet ederek tam 3 kat büyüttü. Dünya ekonomisi krizden krize koşarken ihracatımızı 162 milyar dolara çıkardık. Sizin dahil olduğunuz Türkiye'de ihracatımız 36 milyar dolardı. Havaalanı sayımız 26'ydı, şimdi 55 oldu. Bunun üzerine de Gümüşhane-Bayburt Havalimanını koy, oldu 56. Hayırlı uğurlu olsun. THY biz göreve geldiğimizde zarar ediyordu, kapanacaktı. Şimdi Avrupa'nın ikinci büyük şirketi oldu. 121 ülkede 307 noktaya uçuş yapıyor. Üniversite sayımızı 76'dan 207'ye çıkardık mı? Bayburt'a da üniversite açtık mı? 69 milyon vatandaşımıza hızlı internet hizmeti götürdük. Bütün şehir ve ilçelerimize bin 245 yeni hastane yaptık. 539 yeni sağlık çalışanı işe başlattık. 817 bin toplu konut yaptık. Türkiye'de yüksek hızlı tren devrini başlattık. Sadece 6 vilayetimizde doğalgaz varken şimdi bütün vilayetlerimizin var. 525 baraj, 528 HES, 207 içme suyu tesisi, bin 237 sulama tesisi açtık, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Ramazan ve Kurban Bayramlarımıza 'biner lira vereceğiz' dedik vermeye başladık mı? Bunu bile çarpıttılar. 'Eksik veriliyormuş, verilmiyormuş'. İnşallah imkanlarımız artınca ileride daha da fazlasını vereceğiz." 
Miting programının ardından Başbakan Binali Yıldırım, Maliye Bakanı Naci Ağbal, milletvekilleri ve diğer protokol üyeleriyle beraber Bayburt ile Gümüşhane'nin ortak havalimanının temel atma programına gitti. 


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 32 14 12 6 4 48
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 32 8 11 13 -1 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR