• BIST 100

    9095,16%0,17
  • DOLAR

    32,35% 0,12
  • EURO

    34,95% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2324,56% 0,23
  • Ç. ALTIN

    3916,73% 1,91

Başbakan müjdeyi verdi: Binlerce kişi atanacak

Başbakan Binali Yıldırım Engelli Memur Atamasın programında engelli kontenjanından memur çalışan sayısı için yıl sonunda 2 bin 500 kişi daha yerleştirme yapılacağını açıkladı.

GÜNDEM 5.04.2018 11:10:00 0
Başbakan müjdeyi verdi: Binlerce kişi atanacak

İlkokul, ortaokul mezunu engellilerin kura ile lise, üniversite ve daha üst eğitim kurumlarından mezun olanların ise EKPSS puanları ile kamuya yerleştirildiklerine işaret eden Yıldırım, "Birinde kura var, şans var, diğerinde de bilgi, beceri, azim var. Keşke imkanımız olsa da bütün vatandaşlarımıza iş, aş imkanı bulabilsek." dedi.

Yıldırım, şöyle konuştu:

"Türkiye, dünyada bir yıl içinde nüfusuna göre en fazla istihdam oluşturan ülke. Son bir yıl içerisinde 1,5 milyon vatandaşımıza iş bulduk. Bütün Avrupa Birliği ülkeleri bu kadar iş bulamadılar. Bu da neden oluyor? Türkiye büyüyor, kalkınıyor. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız, bütün yöneticilerimiz vatandaşımızın işlerinin daha kolay olması için, daha rahat etmesi için, daha fazla imkan sahibi olması için canla başla çalışıyoruz. İnşallah imkanlarımız arttıkça daha çok kardeşimize, engelli, engelsiz vatandaşımıza imkan sağlayacağız, iş bulacağız. Devlette olmazsa özel sektörde. Devlet ihtiyacı kadar alacak. Herkes memleketin kalkınması için işin ucundan bir yerinden tutmuş olacak.

Bugün 2 bin 500 kardeşimizi işe yerleştiriyoruz. 2 bin 500 de yıl sonuna doğru kasım, aralık aylarında yerleştirmiş olacağız. Böylece 5 bin sözümüzü tutacağız. Milli Eğitim Bakanlığı da öğretmen alıyor, 500 öğretmeni sizler arasından seçecek. Ayrıca 500 kişi de engelli öğretmenlerimiz olacak."

"EN BÜYÜK SERVETİMİZ, VATANDAŞIMIZIN MUTLULUĞU"

Başbakan Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığı dönemde Turkcell, Avea, Telekom ve Vodafone'dan yetkililer ile yaptığı görüşmede "Arkadaşlar size görev veriyoruz. Siz, engellilere iş vereceksiniz. Sizin işiniz akıl işi. Fiziksel engeli olan da yapabilir başka engeli olan da yapabilir. Evlerinde oturdukları yerde iş yapacaklar. Hem para kazanacaklar hem de sizin bu istihdama bir faydanız olacak." dediğini anlattı.

"Ulaşımda, iletişimde, hayatın her yerinde ben de varım" başlıklı projeyi hatırlatan Yıldırım, bu projeye büyük ilgi gösterildiğini, evde çağrı merkezi kurulduğunu dile getirdi.

İlk teşebbüslerinde 500 kişiye istihdam sağladıklarını bildiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Birkaçının evlerine ziyarete gittim. Anne babalarıyla tanışma fırsatımız oldu. 'Nasıl bir değişim oldu' dedim. Dedi ki 'Tamamen değişti. Hayata küsmüş, morali bozuk evladımız şimdi evlenme, gelecek, kariyer planı yapıyor. Bambaşka bir şey oldu.' O çok küçük bir örnekti. Ama bugün elhamdülillah, milletimizin, devletimizin imkanları daha fazla. Binlerce kardeşimize iş, aş sağlayabiliyoruz. Artık Türkiye'de engelliler, engelsizdir. Hepsi yarınına umutla bakıyor. Sizlerin azmi ve gayreti, milletin büyük desteğiyle, bu imkanları daha büyütmek, artırmak için çabalıyoruz, gayret gösteriyoruz. Engel tanımayan mutlu bir ülke için gece gündüz demeden daha çok çalışacağız. En büyük servetimiz, vatandaşımızın mutluluğu, sizin gülen yüzünüzdür. Yeter ki yüzünüz gülsün, daha nice yıllar biz, sizler için çalışalım, çabalayalım ve üretmeye devam edelim."

"BU ZİHNİYET DEĞİŞİMİDİR"

Yerli otomobilde markanın da projenin de aklın da aracın da Türkiye'nin olacağını vurgulayan Yıldırım, yerli otomobilin her yönüyle milli olacağını ifade etti.

Son 16 yılda engelli vatandaşlara hizmetteki yönetim zafiyetinin ortadan kalktığına dikkati çeken Yıldırım, "Engellileri yük gören, engellilerle karşılaşmaktan imtina eden, onları ihmal eden, yok sayan bir yönetim anlayışından, engellileri baş üstünde tutan bir yönetim anlayışına... Bu, zihniyet değişimidir. Yeter mi yetmez." dedi.

"KAMUDA 52 BİN ENGELLİ MEMUR VAR"

Yıldırım, engelli vatandaşların daha fazla istihdamının önündeki engellerin kaldırıldığını, engelli memur atamalarının, atama kontenjan sınırlaması dışında tutulmasının sağlandığını belirtti.

Engelliler için ayrı sınav sisteminin getirildiğini anlatan Yıldırım, "Burada yarış zaten baştan adaletsiz başlıyor. Onun için dedik ki burada yine bir pozitif ayrımcılık yapalım, EKPSS'yi getirilim. Sonra arkadaşlar dedi ki 'Bu sınav sonucu 2 yıl geçerli, sonra başa dönüyor, tekrar sınava giriyor. Bir sürü zahmet, bir sürü masraf.' Ne yapalım? '4 yıla çıkaralım. Puanını artırmak isteyen 2 yıl sonra yine girsin ama girmezse 4 yıl geçerli olsun.' Bunu da getirdik. Niye? Hayatınızı kolaylaştırmak için." ifadelerini kullandı.

Engelli memurların yer değiştirmelerinde ciddi kolaylık sağlandığını, çalışma şartlarının iyileştirildiğini belirten Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Mesela nedir o? Gece vardiya tutacak. Şimdi engelliler vardiya işinden muaf. Bu da bir kolaylık. Bütün bu uygulamalarla beraber engelli memur istihdamında da önemli artışlar oldu. 2002'de engelli kontenjanından memur çalışan sayısı 5 bin 777, bugün 52 bin civarında yani 10 kat artmış. Bugünkü 2 bin 500 kişiyi de saymıyorum. Onu da ilave edersek 55 bine yaklaşıyor. Hayırlı uğurlu olsun. Yine yıl sonunda 2 bin 500 daha yerleştirme yapacağız, 500 de öğretmen, 3 bin. Ne olacak? 58 bine doğru gelmiş olacağız."

"Engelli aldığın zaman kafadan sigorta primi ödemeyeceksin"
Başbakan Yıldırım, özel sektörde çalışan engellilerin hayatını kolaylaştırmayı da ihmal etmediklerini belirterek, 2014'te değişikliğe gidilerek, özel sektörde istihdamı artırmak için teşvikler getirildiğini hatırlattı.

Yıldırım, engelli istihdamına ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyelim ki engelli alma mecburiyeti yok ama engelli çalıştırırsa ve kota fazlası engelli alırsa bu işverenler için kolaylıklar getirdik. Nedir bu kolaylıklar? Sigorta primi destek miktarı yüzde 50'ydi, yüzde 100'e çıkardık. Primini biz ödüyoruz. Yani sen engelsiz yerine engelli aldığın zaman kafadan sigorta primi ödemeyeceksin. Onun için niye almıyorsun kardeşim. Hem kar ediyorsun hem de engelliye iş veriyorsun. Buradan işverenlerimize sesleniyorum, bu imkanı belki de bilmiyorlar, her engelli için sigorta primini Bakanlık karşılıyor, dolayısıyla sizin yükünüz azalıyor, daha çok sosyal sorumluluk almış oluyorsunuz."

Korumalı iş yerleri hakkındaki yönetmeliğin uygulamaya konulduğunu anlatan Yıldırım, engelli vatandaşların eğitime katılmalarının önündeki engellerin kaldırıldığını belirtti.

"ARTIK BİR SEFER RAPOR YETİYOR"

Özel eğitimden faydalanmak için gereken yüzde 40 engel oranının, yüzde 20'ye düşürüldüğünü, yaş sınırının da kaldırıldığını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

"Demek ki daha az engel olunca bu haklardan istifade edeceğiz. Adamın kolu, bacağı yok, her sene rapor. Yahu geri mi gelecek bu kol, bacak? Bu ne biçim iş, ne kepazelik. Bunu kaldırdık. Bunlarda artık bir sefer rapor yetiyor, sonra o doktora git, bu doktora git, kapı kapı dolaş, merdivenler uygun değil... Şimdi hepsi bir araya geliyorlar. Engellimizin karşılığı var, raporunu da yazıp, imzalayıp veriyorlar. Bunlar yenilikler. Sonra bir de bunları belirli zamanda toplanırlar, verirler, vermezler, keyifleri ne zaman gelirse... Böyle bir şey yok. Belirli hastanelerde sürekli, diyelim 300 yataklı ama diğerlerinde de zamanları belli. Maksat kolaylaştırmak."

Yıldırım, konuşmaların ardından, butona basarak engellilerin kamu yerleştirilmesi için kura işlemini başlattı.

Programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile diğer yetkililer katıldı.


Seçim nedeniyle 31 Mart Pazar günü o pazar kurulmayacak

Başkan Kurtuluş’tan ‘BÜYÜK DARICA MİTİNGİ’ne davet!

Türel Belediye çalışanlarına karanfil dağıttı

İzmit Belediyesi Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine kütüphane kazandırdı

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hemşeri Derneklerine Ziyaret

Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Mutfakta çıkan yangın kafeyi kül etti

Kırsal kalkınmaya tavuk desteği

Seymenli çocuklara park müjdesi

Türel Keşaplılardan destek istedi

Bayburtlulardan Bünyamin Çiftçi’ye sevgi seli

KO-MEK otomotiv sektörüne can suyu oluyor

Başkan Büyükakın, Lokomotif Köyde çocuklarla buluştu

GTÜ’de ramazan birlikteliği

Kütüphane Haftası'nda Ödüller Sahiplerini Buldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Kaza içinde kaza

Park halindeki araçta yangın çıktı

Bu köy sadece çocukların

Zeki Aygün’e veda iftarı

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

İzmit’in araç filosuna 4 yeni araç daha dahil oldu

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Trenlerde emekliler yüzde 10 indirimli seyahat edecek

YÖK, dünya sıralamalarında ilk 400'de olan üniversitelere doğrudan denklik verecek

3 pusula tek zarfta olacak

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi Bornova deplasmanında

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR