• BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00

Baro başkanlarımız oldukça sıkıntılı bir hâlde

Ömer Faruk Gergerlioğlu Baro Kanunu Üzerinde Komisyonda Konuşma Yaptı.

POLİTİKA 4.07.2020 10:30:00 0
Baro başkanlarımız oldukça sıkıntılı bir hâlde

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu Baro Kanunu Üzerinde Komisyonda Konuşma Yaptı.

Baro Başkanları kapıda sıkıntı içerisindeler giremiyorlar! Bu millet bu Meclise giremeyecekse bu Meclisin adını değiştirin! Adını Ak Parti meclisi koyun!

Biz burada Komisyonda rahat koltuklarımızda oturup konuşurken dışarıda Meclisin Çankaya Kapısı'nda baro başkanlarımız oldukça sıkıntılı bir hâlde. Dünden beri oradalar, kesintisiz bir şekilde oradalar, gece uykusuz bir şekilde orada kaldılar, sabaha çıktılar. Yine Meclise girmek istediler, yine yasak vardı, saatlerdir bu ülkenin baro başkanları Meclise giremiyor. Kendileriyle ilgili bir baro yasası görüşülecek, Meclise giremiyorlar. Kendilerini ekarte edecek, diskalifiye edecek bir yasa görüşülüyor ve tek bir sözleri olamıyor. Herhangi bir uzlaşmaya gelmek istemeyen iktidar var karşımızda. Ve arkadaşlarımız Ankara girişinde engellendikleri gibi şimdi de bu ülkenin Türkiye Büyük Millet Meclisine girişleri engelleniyor. Bu Meclisin adı niye Millet Meclisi arkadaşlar? Bu millet bu Meclise giremeyecekse bu Meclisin adını değiştirin o zaman. Bu döneminizde siz Meclisin de adını değiştirin, iktidar meclisi, Ak Parti meclisi falan yapın.

Sibel Hürtaş nezdinde kadına yönelik şiddet hem de gazetecilere yönelik şiddet bugün Meclisin kapısında birleşti!

Ardından yine gazeteci arkadaşımız -sabah orada görüştük- Sayın Sibel Hürtaş, gazetecilik yapıyordu. Gazetecilik yaparken alana girerken polislerle bir sürtüşme yaşadığı için sanırım polisler kendisine kafayı takmış, punduna getirip Sibel Hanım'ı darp ederek arabaya atmışlar, kimsenin görmediği yerde ne yapılmış biliyor musunuz? Kendisiyle az evvel görüştüm, gözaltındaydı. Sibel Hanım, geçmiş olsun, ne hâldesiniz dedim, oradan polis telsizlerinin sesi geliyordu. Sibel Hanım bana şunu söyledi: "Ömer Bey, arabaya alındığım gibi yüksek şiddette bir darba uğradım ve boğazım sıkıldı kadın polisler tarafından. Hakaretler, küfürler gırla gidiyor." Polis merkezine götürüldükten sonra hastaneye götürüldü ve hâlen gözaltında, bırakılmadı. Bu ülkede hem kadına yönelik şiddet hem de gazetecilere yönelik şiddet bugün Meclisin kapısında birleşti arkadaşlar ve biz burada baroyu konuşuyoruz.

Avukatların gerçek sorunlarını konuşamıyoruz!

Baronun bir sürü sorunları var. Avukatların, hukukçuların bir sürü sorunları var, özlük sorunları var. Pıtrak gibi ortaya çıkan hukuk fakülteleri, niteliksiz eğitim, yargıda siyasallaşma ve mesleğinden bıkmış, usanmış olan avukatlar çünkü ortada meslek kalmadı, hukuk kalmadı. Var olmayan bir şeyi âdeta yapıyorlar. Çok şanssız durumda hukukçu arkadaşlarımız. Çünkü, maalesef şu anda buharlaştırılan bir meslek avukatlık.

Muhalifleri acımasızca cezaevlerine dolduran bir yargı sorunu cezaevinde bebekler anneler sorunu var ama biz onları değil çoklu Baroyu konuşuyoruz!

Bakın, ülkede büyük yargı sorunları var. Muhalifleri acımasızca cezaevlerine dolduran bir yargı sorunu var ülkemizde. Bunu değil, baroları nasıl boyunduruk altına alabilirim, nasıl diskalifiye edebilirim meselesi var. Bakın, bugün ülkede 800'e yakın bebek ve çocuk cezaevinde anneleriyle birlikte arkadaşlar, acımasız bir şekilde cezaevlerine dolduruldular. Biz, adli bir reform paketi çıkardık ve orada bu konulara bir çare bulunur diye düşündük ama hayır, acımasız bir şekilde savcılar tutukluluğa sevk ediyor, hâkimler tutuklama kararı veriyor ve kimleri; bebekli anneleri, hamile anneleri, loğusa anneleri. Hiç çekinmeden, hiç utanmadan bu kararları veriyorlar. Bu yaz günlerinde Antalya'da, Aydın'da, Diyarbakır'da ve yanında 2 bebeğiyle tutuksuz yargılanabilecekken, zulümen oralarda perişan olmuş anneler var.

Lohusa Eylem Oyunlu’yu 10 günlük bebeği ile cezaevine gönderen bir yargı var!

Bakın, size bir örnek vereyim: Diyarbakır'da Eylem Oyunlu. Kendisi örgüte yardım diye bir suçtan tutuklandı geçtiğimizi günlerde, tutuksuz yargılanabilecek bir itham bu, suç ve on günlük loğusaydı. On günlük bebeği kucağında, yanında 2 yaşında bebeği annesini çekiştiriyor ve bu hâliyle hâkimin karşısına çıktı. Avukat yalvardı, bakın, yasada böyle annelerin tutuksuz yargılanabileceğine dair ifade var "Ne olur hâkim bey, görüyorsunuz. Kucağında on günlük bebeğiyle ağlayan bir anne onu yanında çekiştiren 2 yaşında bir bebeği. Bunları, iki kişi cezaevine mi atacaksınız?" dedi ama acımadan attılar içeri. Ve o arada avukat arkadaş diyor ki "Hâkim ve savcı ne olduğu belli olmayan kişilerle bir odada toplantı yaptı, sonrasında bu karar çıktı." diyor. Şimdi, cezaevinde geçtiğimiz gün baba anneyle görüştü, kendisiyle görüştüm babayla "Kapalı görüşte eşimle görüştüm, kucağında on iki günlük bebeği yirmi iki günlük oldu. Yirmi iki günlük bebeği yanında, 2 yaşındaki bebeğimiz kapılı görüşte camın ötesinde benimle görüşüyorlar. Eşim iki gözü iki çeşme ağlıyor. Kucağındaki bebeğimizin gözünde bir sıkıntı var, ameliyat olması gereken bir durum var, gözünden yaşlar ve kan akıyor, ameliyat olması gerekiyor. Eşim çok zor durumda, 2 yaşındaki bebeğim camlara vuruyor 'Baba al beni kucağına.' diyor. Ben gözyaşları içinde kaldım." diyor. Bu kişi hâlâ cezaevinde arkadaşlar.

Mahkemelerde birileri Hâkim ve Savcılarla toplantı yapıyor sonra Siyasal Karar: “Tutuklanmasına Karar verildi!”

Tutuksuz yargılanabilecek kişiler, birileri hâkim ve savcılarla toplantı yaptıktan sonra alınan kararla acımasızca cezaevinde. 800'ü aşkın bebek ve çocuk bu hâlde, perişan olmuş binlerce aile var Anadolu'nun dört bir tarafında. Bakın, anne, baba mahpus insanlar var, aile birliği ve bütünlüğü parçalanmış. İki yıldır annesini göremeyen çocuklar var bu ülkede arkadaşlar. Bakın, daha bugün bana geldi: Anne, Hatay Cezaevinde, 4 çocuk İzmir'de, maddi, manevi sıkıntılardan iki yıla yakındır anneyi görememiş çocuklar ya. Düşünebiliyor musunuz, böylesine insanın vicdanını sızlatan inanılmaz yargı skandalları var, inanılmaz siyasallaşmış kararla verilen acımasız cezalar var ve biz, bugün bütün bunları konuşacağımıza, neslimizi tahrip edecek bütün bu sıkıntıları konuşacağımıza kalkmışız baroları nasıl siyasallaştırabiliriz onu konuşuyoruz.

Barolar hazırladıkları bağımsız işkence raporları nedeniyle bu raporları önlemek için iktidar tarafından siyasallaştırılmak isteniyor.

Sanırım, baroların siyasallaşmasının önündeki en önemli neden baroların hazırladığı işkence raporları. Ben, Meclisin İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesiyim ve baroların hazırladığı tüm işkence raporlarının nasıl sümen altı edildiğini çok iyi biliyorum. Bakın, Van Barosunun, Trabzon'un Beşikdüzü Cezaevi için hazırladığı işkence raporuna iki buçuk yıldır tek bir işlem yapılmadı. Şanlıurfa Barosunun, Halfeti'deki işkenceler için hazırladığı raporuna tek bir işlem yapılmadı, adli ve idari. Diyarbakır Barosunun, Elâzığ Cezaevi için hazırladığı rapora tek bir işlem yapılmadı ki biz, o Elâzığ Cezaevine ziyarete gittiğimizde bize mahpuslar ne dedi biliyor musunuz arkadaşlar? Bakın, adli ve siyasi tüm mahpusların koğuşlarına girdiğimiz zaman bize çok çarpıcı bir Elâzığ Cezaevi tanımı yapıyorlardı. Diyorlardı ki: Sayın Vekil burası sıradan bir cezaevi değil, burası Elâzığ Cumhuriyeti, burada Ankara dinlenmez, burada istediklerini yaparlar. İşte, bu, cezaevi için hazırlanmış işkence raporunu hazırlayan Diyarbakır'ın raporu rafa kaldırıldı, hiçbir işlem yapılmadı.

Ankara Barosu Ankara Emniyetindeki işkenceyi raporlaştırdı. Sonuç: “Sonuç yok!”. İşte baroların ekarte edilmesinin nedeni bu!

Daha da ötesi, bakın, içinde bulunduğumuz Ankara'da on dört ay önce, Ankara Emniyetinde yapılan dehşet verici işkenceler ki bunlar Ankara Barosunun raporuyla ispatlandı; gözaltında olmasına rağmen 6 kişi konuştu ve bu 6 kişi çırılçıplak bir karanlık odada Ankara Emniyetinde soyulduklarını, makatlarında cop dolaştırıldığını ve aşırı şekilde darp edildiklerini söylediler, gözaltında olmalarına rağmen söylediler. Ankara Barosu bunları raporladı ve ardından ne oldu biliyor musunuz? Takip ediyorum: İdari ve adli tek bir işlem yok. Cumhuriyet Savcısı güya bir soruşturma başlattı, on dört aydır bir sonuç yok. İşte baroların ekarte edilmesinin nedeni bu arkadaşlar. Bunu net bir şekilde söylüyorum, daha çok söylenecek şey var ama vakit kısa


Husumetlisini otomobilden indiği esnada tabancayla vurdu

Darıca’daki bütün parklarda güvenlik kamerası olacak

İzmit Belediyesi Mobil Aşevi iftar sofraları  ile gönüllere dokunmayı sürdürüyor

Askılı Bluz

Gülşah Tunçbilek Beauty Studio: Güzellikte Yeni Bir Dönem Başlıyor!

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara yollarında son durum

Yeni Başkan Recep Durul olacak

İftar sofrasında şehitler için dua edildi

İş adamı fabrikadaki patlamada hayatını kaybetti

Kocaelispor’da karar çıktı: Olağanüstü kongreye gidilecek

Vatandaşlar yangını meraklı gözlerle izledi

Gebze Zabıtasından Fırın Denetimleri

Türel nakliyeci esnafını dinledi

Şehit Aileleri ve Gaziler İftarda Ağırlandı

Yeni Gölcük Terminali hızla devam ediyor

Büyükşehir’den üreticilere karpuz tohumu desteği

Akser Zemin: Her Mevsim Yeşil Bahçe, Teras ve Balkon Zeminleri İçin Çim Halı Çözümleri

KEDFE iftarında kent protokolü buluştu

“İstiklalden İstikbale Özel Sergisi” Çanakkale Destanını taçlandırdı

Kat Temizlik Arabası Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Doğum Günü Süsleri Nelerdir?

Gebze'de sanayi tüpü patladı: 2 ölü

Gebze’de Çanakkale Zaferi Anma Programı

Fatma Kurtuluş, acil servisteki hastaları dinledi

Diyetisyen Merve Doğan Yılmaz'dan ramazan ayı için öneriler

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

DEM Parti tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterleri açıldı

Ayasofya'da Yunanistan bayrağı açıp fotoğrafı da skandal bir notla paylaştı

Başiskele Termal Tesis yükseliyor

Devlet hastanesinde panik! Acil servis boşaltıldı, hasta kabulü durdu

32 ilde oy verme saatleri değişti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Darıca'da dernek iftar programına katıldı

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimi... Yasaklar başlıyor!

İkinci el araç alacaklara uyarı. Kritik tarih açıklandı

Yoksullara ‘sabır’ çağrısı yapan Ali Erbaş’ın kızından ‘lüks arabasının anahtarına ’ şiir

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Hüseyin Baş “Köprüye araç garantisi vereceğine çiftçiye alım garantisi ver”

Ümit Özdağ: "Afganlara da ‘geçici sığınmacı statüsü’ verecekler"

Yeniden Refah Partili aday, kamyona yüklenen lüks yatla seçim konvoyu düzenledi

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Emeklilere ‘Ramazan Bayramı’ ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Yeni Başkan Recep Durul olacak

Kocaelispor’da karar çıktı: Olağanüstü kongreye gidilecek

Kongre ne zaman yapılacak?

Batshuayi, sahaya inen Trabzonspor taraftarına döner tekme attı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının sonunda taraftarlar sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı

Beşiktaş'ın penaltısı neden geçerlilik kazanmadı?

KÖRFEZ ANKARA'DA 3 PUAN PEŞİNDE!

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu!

PFDK'dan Kocaelispor'a cezalar yağdı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR