• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Balıkesir’de 5 yıldızlı otel gibi öğrenci pansiyonu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından inşaatı tamamlanıp, yarıyıl tatilinin ardından hizmete açılması beklenen Ustalı...

EĞİTİM 8.01.2018 11:33:00 0
Balıkesir’de 5 yıldızlı otel gibi öğrenci pansiyonu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından inşaatı tamamlanıp, yarıyıl tatilinin ardından hizmete açılması beklenen Ustalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız ve Erkek Öğrenci Pansiyonu adeta 5 yıldızlı otel konforunu taşımasıyla dikkatleri üzerinde topluyor.

Özel güvenlik önlemleri ile korunması planlanan pansiyonda, öğrencilerin giriş çıkışlarının parmak izi ile yapılarak, kayıt altına alınacağı bir sistemin hayata geçirilmesinin öngörüldüğü pansiyonda, bu sayede kaçak öğrenci giriş çıkışının da önlenmesi hedefleniyor.

Ranza yerine mobilyaların kullanıldığı odalarda, öğrencilerin günlük yaşamlarını konforlu koşullarda geçirmesi bekleniyor. Asansörlü pansiyonda, süit odalarda ranzalar yerine bazalı yataklar mevcut. Çalışma masası ve diğer aksesuarlar ise ahşap mobilya olarak tasarlanmış. Odalarda 24 saat sıcak suyun yanı sıra, banyo, tuvalet, merkezi ısıtma sistemi, buzdolabı, çalışma masası, kıyafet dolabı ve internet bulunuyor.

Ortak kullanım alanları olan yemekhane, kafeterya, internet odası, çamaşırhane, toplantı salonunun yanı sıra pansiyonun hemen arka tarafında yine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan ve halen inşaat halindeki kapalı spor salonunda öğrencilerin spor yapabilmelerine olanaklar sunulmuş durumda.

Öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla liderlik okulu adı altında uzman hocalarımız tarafından seminerlerin de verilmesinin mümkün kılınacağı pansiyonun her ne kadar İmam Hatip Lisesi öğrencilerine yönelik olsa da, bu yılki eğitim-öğretim sezonunun ikinci yarısında Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ndeki öğrencilerin de barınmasının sağlayacağı öğrenildi.

Konuyla ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Ustalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Kız ve Erkek Öğrenci Pansiyonu'nda kalan öğrencilerden hiçbir şekilde herhangi bir ücret talep edilmeyeceğini vurguladı.

Pansiyonda erkek öğrencilerin bulunduğu bölümde 30, kız öğrencilerin bulunduğu bölümde ise 24 oda da 148 öğrencinin barındırılacağını anlatan Müdür Bahadır, pansiyonda 24 saat süresince rehber öğretmenlerin görev alacağını ve temizlik görevlilerinin de pansiyonda sürekli faaliyet göstereceğini kaydetti.

Ayvalık'ta görev süresinin henüz ilk yılında olduğunu hatırlatan Güner Bahadır, "Biz bu binayı eğitim ve öğretim gören öğrencilerimiz için hazırlarken; "Burada öğrencilerimiz 5 yıldızlı otel ayarında bir yurt ile karşılaşacaklar ve böyle bir yurtta hizmet alacaklar" şeklinde bir iddia ile başlamıştık. Bugün de çok şükür bu hizmeti onlara hazırlamış olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Pansiyonumuz 5 yıldızlı bir otel ayarında, son teknolojik ürünlerle donatılmıştır" dedi.

Pansiyonun bölgede benzerinin bulunmadığını kaydeden Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, "Devletimiz artık doğusundan, batısına; güneyinden, kuzeyine en ücra köşesine kadar bu hizmeti sunuyor. Ayvalık'ta bunun bir parçası." dedi. Pansiyonda etüt odaları, mescitler, çamaşırhaneleri, yemekhaneleri, A'dan Z'ye öğrencilerin rahat edebilecekleri ve okul sonrasına ait eğitimlerle, sosyal faaliyetleri devam ettirebilecekleri, dinlenebilecekleri tüm olanaklar düşünülerek hazırlandığını anlatan Bahadır, "Bunun dışında pansiyonda odalar 3'er kişilik olarak dizayn edildi. Önceki dönemlerde 8 yada 10 kişilik ranzalı sistemlerde öğrencilerimizi ikamet ettirmek durumunda kalıyorduk. Ama bugün geldiğimiz noktada, ki- artık sınıflarımız ve okullarımız da aynı; tek öğrencinin oturduğu sıralarda, şu anda da tek öğrencinin yada 3 öğrencinin yattığı yatakhanelerde yurt hizmetlerini yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır,"Devletimiz bu öğrencilere bu hizmeti sunarken, onlardan bir tek beklentisi olabilir. Ailelerine, devletine, milletine; saygılı, bağlı, ihanet etmeyen, -ki daha önce o öğrencilere o hizmeti sunduğunu iddia eden, milletin-halkın parasıyla bu öğrencilerimizi kandırıp, gençlerimizin beyinlerini yıkayıp, daha sonrada millete-halka silah doğrultan hainlerin ellerinden biz bu öğrencilerimizi alıp, devletin eline teslim edip; bayrağına, toprağına, milletine bağlı gençler yetiştirmeye hazırlanıyoruz. Gençlerimizden tek beklentimiz de budur"dedi.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahadır, 4 yıl öncesine kadar Ayvalık'ta öğrenci pansiyonunun bulunmadığını hatırlatarak, "Bugün geldiğimiz noktada 2018 yılı itibariyle, Ayvalık'ımızda 2 adet erkek öğrenciler, 1 tane de kız öğrencilerimiz için toplam 4 adet öğrenci pansiyonumuz bulunmaktadır. Bu pansiyonlarımız 550 öğrenci kapasitelidir. Böylelikle artık öğrencilerimizin Ayvalık'ta yurt sorunu kalmamış bulunmaktadır. Bu anlamda da ben buradan ben bu katkı ve imkanları bizlere sağlayan, başta Kaymakamımız Gökhan Görgülüaslan olmak üzere Sayın Valimiz, Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz, bakanlığımıza, hükümetimize, hükümetimizin bölge temsilcisi milletvekilimiz Ali Aydınlıoğlu'na teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. İnşallah bizlerde burada onların temsilcisi olarak bu öğrencilerimize en güzel hizmeti sunacağız." Diye konuştu.

Öte yandan Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Özcan Ömerhan da, Soma'dan Ayvalık'a gelerek eğitim gördüğünü belirterek, "Şu anda Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pansiyonunda kalıyorum. İnşallah sömestre tatilinin ardından bu pansiyona geçeceğim. Burası çok daha rahat. Banyo ve tuvaletin oda içinde olması ve kendimize ait dolapların bulunması mükemmel. Öğrenci sayısı da az. Odalar 3 kişilik. Burada baza yataklar var. Şu anda kaldığım pansiyonda ise ranza sistemi var. Ranza sisteminde üst üste yatıyoruz. Üst ranzadayken yatakları toplayabilmek de sabahları oldukça zor oluyor. Burada ders çalışma imkanları oldukça geniş. Hem de öğrenci sayısı daha az. Buda pek fazla gürültü olmayacağı anlamına geliyor. Gürültü olmayınca da ders çalışmak ve o çalıştığımız dersi anlamak daha kolay olacak." dedi.

Öğrencilerden Efe Erşah ise; İzmi'in Dikili ilçesinden Ayvalık'a geldiğini belirterek, "Ben de Pakmaya Kenan Kaptan Denizcilik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim görüyorum. 10. Sınıf öğrencisiyim. İnşallah yarıyıl tatilinin ardından buraya geçeceğim. Bu pansiyon çok güzel. İç ve dış görünümünün yanı sıra modern bir bina. Konforlu dizayn edilen odalarda internet ve buzdolabı olduğunu görünce büyük sevinç duyduk. Derslerimizi rahat bir ortamda çalışıp dinlenebileceğiz. Ders çalışma ortamları daha fazla. Odalar çok düzenli ve güzel. Her oda güneş ışığı görüyor." diye konuştu.

Balıkesir’de 5 yıldızlı otel gibi öğrenci pansiyonu

Balıkesir’de 5 yıldızlı otel gibi öğrenci pansiyonu

Balıkesir’de 5 yıldızlı otel gibi öğrenci pansiyonu

Balıkesir’de 5 yıldızlı otel gibi öğrenci pansiyonu

Balıkesir’de 5 yıldızlı otel gibi öğrenci pansiyonu

Balıkesir’de 5 yıldızlı otel gibi öğrenci pansiyonu

Balıkesir’de 5 yıldızlı otel gibi öğrenci pansiyonu


Burs Başvurusu İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler: Preply Türk Öğrenciler için Anlatıyor

İstanbul Masaj Salonlarını Bul

O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR