• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,28
  • EURO

    35,10% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2312,35% 1,54
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Bakan Kurum: 1 milyonuncu konutun anahtarını vatandaşımıza vereceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bugün TOKİ’mizin ürettiği konut sayısı 900 bini geçmiş durumda. Çok yakında 1 milyonuncu konutun anahtarını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle vatandaşımıza vereceğiz." dedi.

GÜNDEM 19.06.2020 13:35:00 0
Bakan Kurum: 1 milyonuncu konutun anahtarını vatandaşımıza vereceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin ülkenin her noktasında sosyal donatılarıyla beraber, içinde yürüyüş yollarının, parklarının, bahçelerinin, sosyal alanlarının olduğu 1 milyon bağımsız bölüm ürettiğini belirterek "Bugün TOKİ'mizin ürettiği konut sayısı 900 bini geçmiş durumda. 50 bin ve 100 bin sosyal konut projelerimizle beraber çok yakında 1 milyonuncu konutun anahtarını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle vatandaşımıza vereceğiz." dedi. 

Kurum, Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Konya Projeleri Tanıtım Programı"nda, Türkiye'nin son 18 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde eğitimden sağlığa, ticaretten sanata, ekonomiden ulaşıma, çevre ve şehircilik gibi pek çok alana dair tarihi adımlar attığını söyledi. Türkiye'nin bu adımlarla 18 yıl öncesinden çok daha güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Kurum, "Daha güçlü bir Türkiye için çok daha güçlü şehirlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Tüm gayretlerimiz de şehirlerimizi çok daha güçlü kılmak, 2023'e, 2053'e, 2071'e hazırlamaktır. İşte bu yüzden, 'Güçlü Şehirler, Güçlü Türkiye' diyoruz." ifadesini kullandı.

Valilerle, belediye başkanlarıyla, milletvekilleriyle ve vatandaşlarla şehirlerin geleceğini istişare etmek amacıyla bugüne dek 70'den fazla ili ziyaret ettiğini hatırlatan Kurum, Konya'ya da müjdelerle geldiğini dile getirdi. Kurum, 2023 yılına kadar 81 ilde 81 milyon metrekarelik alana yapılacak millet bahçelerini hizmete sunacaklarını hatırlatarak şunları kaydetti:

"Şu ana kadar Cumhurbaşkanımızın iştirakleriyle iki ayrı açılış töreniyle 23 millet bahçemizi aziz milletimizin hizmetine sunduk. 200'den fazla projemizde çalışmalarımız devam ediyor. Konya'da Sultan Alaaddin ve Ulu Hakan Abdulhamit Han'la başlayan millet bahçesi geleneğimizi 11 yeni millet bahçesiyle yine Konya'mızda sürdürüyoruz. Meram'da 900 bin metrekarelik alanı kapsayan Millet Bahçesi'nin açılışını 2018'de Cumhurbaşkanımızın katılımlarıyla gerçekleştirdik. Şu anda, Konya eski stat yerinde, 108 bin metrekarelik alanda Meram 2. Etap Millet Bahçesi'ni yapıyoruz. Bu millet bahçemizde havuz, tematik bahçeler ve piknik alanları yer alacak."

"Ekolojik koridorların en önemli ulaşım ağı bisiklet ve yeşil yürüyüş yolları olacak"

Yine aynı alanda bin metrekarelik millet kıraathanesi, 2 bin metre bisiklet yolu ve 4 bin 500 metre yürüyüş yolu yapacaklarını bildiren Kurum, bu millet bahçesi içinde tarihi kimliğine yakışır bir camiyi de Konya'ya kazandıracaklarını aktardı. Şehirdeki tüm millet bahçeleri tamamladığında Konya'ya 2 milyon metrekareden fazla yeşil alanın kazandırılmış olacağını belirten Kurum, ülkedeki millet bahçelerinin aynı zamanda 22 ilde başlattıkları ekolojik koridorlar için de birer köprü vazifesi göreceğine işaret etti. Konya'da da ekolojik koridor içerisinde Tuz Gölü, Beyşehir Gölü, Meke Gölü, Acı Göl, Karapınar Potansiyel Jeopark Alanı ile Ihlara Vadisi ve Kapadokya Bölgesi'nin bulunduğunu anlatan Kurum, iklim değişikliğiyle mücadele edilen süreçte bu ekolojik koridorların şehirlere nefes aldıracağını vurguladı.

Ekolojik koridorların en önemli ulaşım ağının ise bisiklet ve yeşil yürüyüş yolları olacağına dikkati çeken Kurum, "Ülke genelinde 4 bin kilometre bisiklet yolu yapma projemiz var. Konya'nın da içerisinde olduğu bin 700 kilometrelik bisiklet yolu yapımını başlattık." diye konuştu. 

Çevre ve doğa yatırımlarının yanında sosyal konut çalışmalarına da hızla devam ettiklerini anımsatan Kurum, "TOKİ'mizle ülkemizin her noktasında sosyal donatılarıyla beraber, içinde yürüyüş yollarının, parklarının, bahçelerinin, sosyal alanlarının olduğu 1 milyon bağımsız bölüm ürettik. Bugün TOKİ'mizin ürettiği konut sayısı 900 bini geçmiş durumda. 50 bin ve 100 bin sosyal konut projelerimizle beraber çok yakında 1 milyonuncu konutun anahtarını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle vatandaşımıza vereceğiz." ifadesini kullandı. 

Konya'da 7 projede toplam 2 bin 396 konutun inşaatını büyük oranda 2021 yılında tamamlayacaklarını dile getiren Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla başlatılan 100 bin sosyal konut projesi kapsamında, Konya'da 4 bin 53 yeni konutu inşa edeceklerinin müjdesini verdi.

81 ilde 81 tarihi kent merkezi

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bugüne dek 1 milyon 348 bin konutun dönüşümünü sağladıklarını belirten Kurum, "Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm" diyerek hızlı, yerinde ve gönüllü dönüşüm esasıyla her yıl 300 bin olmak üzere 5 yılda 1 milyon 500 bin konutu dönüştürmek ve ülkeyi depremlere hazır hale getirmek için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Depremden kaçılamayacağına ama şehirlerin depreme hazırlıklı hale getirilebileceğine işaret eden Kurum, "Vatandaşımızı karşımıza alarak değil, vatandaşımızla beraber bu dönüşüm sürecini inşallah başarıyla tamamladığımızda, 81 ilimizde 83 milyon vatandaşımıza yeşilin, sosyal alanların bol olduğu, afetlere karşı güvenli, sağlam yuvalar inşa etmiş olacağız. Kentsel dönüşümü gerçekleştirirken aynı zamanda tarihimize sahip çıkacağız. 81 ilimizde tarihi kent merkezlerimizi gün yüzüne çıkartıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Konya'ya yapılacak projeler hakkında da bilgi veren Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sahibata Şükran Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalarımıza başladık. Şimdi buradan ilk kez açıklıyorum, 116 dükkan ve 182 iş yeri inşaatının ihalesini önümüzdeki pazartesi yapıyoruz. Hızlıca da temellerimizi atıyoruz. Obrukhan, Zazadin Kervansarayı, Yukarı Hamam ve Eski Gazi İlkokulu restorasyon çalışmaları için belediyelerimize 23 milyon lira hibe desteği sağladık. Tarihi değerlerimizi korumanın yanı sıra doğal alanlarımızı da göllerimizi de koruyoruz. Konya Büyükşehir Belediyemizle birlikte Beyşehir Gölü'müzü temizlemek için harekete geçtik. Bilim adamlarımızın desteğiyle çalışmalarımıza başladık. İnşallah 2021 yılında Beyşehir Gölü'müzü tamamen temizlemiş olacağız. Bunun yanı sıra uluslararası finans kaynaklarıyla yatırım bedeli 1 milyar 280 milyon lira olan altyapı projelerini 2020 yılı içinde başlatacağız."

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, insan merkezli, yaşayan ve yaşatan şehirler inşa etmeye devam edeceklerini vurguladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta ise çocuğu, genci, yaşlısı, kadını, genci demeden, herkesin hayatına dokunacak projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceklerini belirtti. Kovid-19'la mücadele sürecinde de projelerin hız kesmeden devam ettiğini kaydeden Usta, "Hedefimiz insanımıza hizmet etmek, insanımızı en iyi şekilde yaşatmak. Bu başarıların devamı için inşallah çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yatırımlarımız tüm hızıyla hiçbir aksama olmadan devam ediyor. Çalışmalarda emeği olan herkese şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi. 

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı ve MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan da birer konuşma yaparak projelerin hayırlı olmasını diledi. 

AA


Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR