• BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,21
  • EURO

    34,93% 0,38
  • GRAM ALTIN

    2438,49% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04

Bağımlılık Mücadele İçin Topyekun Hareket

Türkiye Yeşilay Derneği Tekirdağ Şubesi, Çerkezköy ve Kaymakamlığı ortaklığı ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans salonunda...

GÜNDEM 17.11.2017 11:48:00 0
Bağımlılık Mücadele İçin Topyekun Hareket

Türkiye Yeşilay Derneği Tekirdağ Şubesi, Çerkezköy ve Kaymakamlığı ortaklığı ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans salonunda "Bağımlılıkla mücadeleyi beraber başaracağız" konulu toplantı düzenledi.

Programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, kamu kurum müdürleri, muhtarlar, öğretmenler, okul müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Programın ilk oturumu Kapaklı Kaymakamlığı ile yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Halit Eren, büyük değişimlerin küçük dokunuşlar ile olacağını söyledi. Eren, "Bağımlı olmayan bireylerin bağımlı olma riskini en aza indirecek evrensel temelli bir öğrenme programı olarak tanımlayabileceğimiz Türkiye bağımlılıkla mücadele eğitim projesi büyük değişimler, küçük dokunuşlar ile başlar sloganıyla hayata geçirilmiştir. Memnuniyetle gözlemliyoruz ki 2014'te başlayan bu küçük dokunuşlar aradan geçen yaklaşık 4 yıllık zaman zarfında gerçekten de büyük değişimlerin müjdelerini vermeye başlamıştır. 3 Ocak 2014 tarihinde bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Birliği arasındaki imzalanan uygulama protokolü ile startı verilen proje ile toplumun bağımlılıkla mücadele sürecindeki bilinç düzeyinin arttırılması yoluyla ülkemizde yaşayan çocuk, yetişkin ve gençlerin daha güvenli ve mutlu bir hayat sürmelerine katkıda bulunması amaçlanmaktadır" dedi.

"Gençleri spora yönlendiriyoruz"

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda il genelinde 2016-2017 eğitim öğretim yılı baz alındığında bin 441 faaliyet düzenlendiğini hatırlatan Eren, "63 bin 367 öğrenciye, 32 bin 858 veliye, 5 bin 277 öğretmene ulaşılmış. 208 rehber öğretmenimiz bağımlılıkla mücadele eğitimi almış bu alanda 11 öğretmende gerekli eğitim planlamalarını yapmaktadırlar. Gençlerimizi her türlü bağımlılıktan uzak tutmanın en etkili yollarından biri onların sporla uğraşmalarını temin etmektir. O amaçla da 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilimiz genelindeki okullarda öğrenim gören 35 bin öğrenci sporla uğraşmaktadır. Gençleri spora yönlendiriyoruz. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ile ortaklaşa bu sayının arttırılması hedeflenmektedir" diye konuştu.

"Tarih milletin mektebidir"

Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer gençlere seslenerek, "Tarih milletlerin mektebidir ben bu mücadelenin ne kadar gerekli olduğunu tarihten birkaç safha ile anlatmak istiyorum. 1800'lü yılların başlarında Çin'de afyon biraz fazla kullanılıyormuş. İngilizler bunu keşfediyor çok yaygın bir afyon bağımlılığı oluşturuyorlar. Afyon çok ucuza Hindistan'dan alıyorlar çok yüksek meblağlarda Çin'e satıyorlar. Çin devleti, Çin imparatorluğu aslında çok köklü çok güçlü bir uygarlıktır. Bu işin kötüye gittiğini anlayınca afyonu yasaklamaya karar veriyor. 1839 yılınca İngiliz devleti Çin imparatorluğuna savaş ilan ediyor. Siz afyonu yasakladınız diye. Tarihe afyon savaşları diye geçiyor. Hatta daha sonrasında Fransızlar da İngilizlerin yanında yer alıyorlar, çünkü onlar da pastadan pay istiyorlar. Yani 19. yüzyılın ortasında sömürgeci kuvvetler karşılarındakileri uyuşturucu bağımlısı yaparak para kazanmanın, onları sömürmenin onları köleleştirmenin yolunu bulmuşlar. Uzak Doğu'dan kendi ülkemize gelelim. Yeşilay'ın kuruluş hikayesini biliyor musunuz bilmiyorum, 1920'de ülkemiz işgal altında, işgalci kuvvetler İstanbul'un limanlarına demir atmışlar, İngilizler gemiler dolusu binlerce kasa içki getiriyor İstanbul'a ve gençlere dağıtıyorlar. Bizim ecdadımız milli değerlere sahip ve hemen tepki koyuyor bu olanlara. O zaman meşhur Mazhar Osman Bakırköy Akıl Ruh Sağlığı Devlet Hastanesi'ne ismini veren kişi, dönemin şeyhülislamı, birçok eğitimci ile Osmanlı aydını Yeşilay'ı kuruyorlar. İngilizlerin İstanbul'da bedava içki dağıtmasına tepki olarak kuruyorlar. Her türlü maddi imkansızlık içerisinde yaşanıyor bunlar. Buda bir milli mücadeledir. Milli mücadele yalnızca elinize silah alarak olmuyor. Yeşilay kuruluyor ve o imkansızlıklar içerisinde göreve başlıyorlar. O zamanlar ülkemizde alkol kullanımı bu zamankine göre çokça düşük, uyuşturucu bağımlılığı belki şimdikinin binde biri. Fakat bizim atalarımız daha o günden bu günleri görerek tedbirini almış. Sizlere bir metin okuyacağım, "Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçtan, kumardan, her türlü kötü alışkanlıktan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır." bu söylediğim metin anayasamızın 58. maddesi. yani gençleri uyuşturucudan korumak, sigaradan korumak, kumardan korumak, her türlü kötü alışkanlıktan korumak ve hatta teknoloji bağımlılığından korumak sadece Yeşilay'ın görevi değil, anayasanın hükmü ile bütün devletin görevidir, hepimizin görevidir" ifadelerini kullandı.

"Uyuşturucu bağımlılığı çağımızın vebasıdır"

"Bana kalırsa çağımızın vebası uyuşturucu bağımlılığıdır" diyen Kaymakam Mehmet Yüzer, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Günümüzde yaklaşık 250 milyon insan uyuşturucu bağımlısı. Hiç birimiz benim çocuğum değil ya, banane, ben iyiyim de banane deme lüksüne sahip değiliz. Sizin çocuğunuzun gittiği okullarda bir öğrencinin böyle bir bağımlılığa düşmesi sizin çocuklarınız içinde risk oluşturur. Çünkü bu en az veba kadar bulaşıcı bir hastalık ve toplumu her türlü kötülüğe sevk eden bir sıkıntı. Kötü alışkanlıklardan olabildiğinde uzak, sağlıklı bir hayat diliyorum."

Programın ikinci oturumu ise, Çerkezköy Kaymakamlığı ile yapıldı. İlk olarak Çerkezköy Kaymakamı bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekti. Kaymakam Atilla Selami Abban, "Bağımlılıkla mücadele, madde ve teknoloji bağımlılığı daha çok gençlerimizi ve çocuklarımızı ilgilendiriyor. Onlar üzerindeki bu zararlı bağımlılığı azaltmak yok etmek bizim elimizde. Çocuklar ilk önce aile içinde daha sonra okulda ve okuldaki rehber öğretmenleri tarafından eğitilmelidir. Özellikle bağımlılıkla mücadelede ilçemizde jandarma ve polisimiz fedakarca çalışıyor. Uyuşturucu ile mücadelede topyekün çalışma ve mücadele şart. Burada yer alan herkes çaba sarf etmelidir. Bu etkinliği ilçemizde de düzenleyen Tekirdağ Yeşilay Şubesi'ne teşekkür ediyorum. Ayrıca bize ev sahipliği ÇOSB'ye teşekkür ediyorum. Maalesef ilçemizde bu denli güzide bir salonumuz yok. Bu konuda bize imkanlarını sunan OSB'ye çok teşekkürler" dedi.

Programda sunum yapan Yeşilay Şube Başkanı Şener Çelikayar ise, bunun bir aile toplantısı olduğunu ifade ederek, "Ailede muhabbet varsa, sevgi varsa, ailede kardeşlik varsa aşılamayacak engel yoktur. Biz bugün Kapaklı ailesi olarak aynı hayatı, aynı sokağı, aynı havayı paylaştığımız insanlarla geleceğimize uzanan tehlikeyi beraber konuşmak, beraber dertleşmek için bugün bir araya geldik" dedi.

Yaptığı sunumda Çelikayar, bağımlılığın ne olduğunu, nasıl anlaşıldığını, nasıl önlem alınabileceğini, birey bağımlılıktan nasıl kurtarılabilir bunlar hakkında bilgiler verdi.

Bağımlılık Mücadele İçin Topyekun Hareket

Bağımlılık Mücadele İçin Topyekun Hareket

Bağımlılık Mücadele İçin Topyekun Hareket

Bağımlılık Mücadele İçin Topyekun Hareket

Bağımlılık Mücadele İçin Topyekun Hareket


Estetiği ve Dayanıklılığı Buluşturan Göbekli Melamin

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Göcek Yat Kiralama Hizmetinde Lider Adres

Bizigo ile Seyahat ve Masraf Yönetimi Artık Çok Kolay

AlsakSatsak.com: İkinci El İlanlarla Sektörde Lider

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Kocaeli Büyükşehir’den yaşananlarla ilgili açıklama

Öğretmen ataması için gün verildi

Sözünü aldığı pamuk şeker arabasına kavuştu: Mutluluğu gözlerinden okundu

İzmit’in her noktası ilaçlanıyor

Sardala Koyu’ndan 30 poşet atık toplandı

Kocaeli’de korsan servis avı

Kocaeli'nin 5 ilçesi elektriksiz kalacak

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli için gök gürültülü sağanak uyarısı

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Park halindeki tıra çarpınca 2.39 promil alkollü olduğu ortaya çıktı

Kocaeli’de 20 göçmen yakalandı, 4 kaçakçı tutuklandı

Pompalı tüfekli saldırı kamerada: Cadde ortasında ateş edip bir genci kovaladı

Çocukları öldürülen aileden yürek burkan sözler: "Oğlumuzun değeri 8 yıl mı?"

Tadilat yapılan apartmanın çatı katında yangın : 1 yaralı

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında

Teknolojik yol İstanbul’da test ediliyor

Uyku apnesi olanlar ehliyet alamayacak mı ?

Polat çifti hakim karşısına çıktı

Öğretmen ataması için gün verildi

Muayene katılım payı ücretleri değişti

Fahiş fiyata ağır yaptırım geliyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

NakitCoins: Güvenli Kripto Para Alım Satım Platformu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Play-Off tarihleri açıklandı

Kağıtspor'un genç judocuları zirvede!

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için play-off oynayacak

Kocaelispor: "TFF tarafından gerekli disiplin soruşturmasının yapılması bir opsiyon değil, zorunluluktur"

TBL: Kocaeli BŞB Kağıtspor: 66 - Balıkesir Büyükşehir Belediyespor: 69

Kocaelili atletler Bursa’dan kupa ile döndü

Gölcük Belediyespor’un voleybol takımından önemli başarı

Tek şans 3 puan!

Yaşar Can ve Haluk Bozo'dan Kocaelispor'a ziyaret

Acun Ilıcalı sır gibi saklıyordu, satın alacağı kulüp ortaya çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16
1.Galatasaray 33 29 1 3 56 90
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 33 9 10 14 5 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

YAZARLAR