• BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2247,09% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00

Aziz Yıldırım: “Bir kulübün omurgası taraftardır”

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, “Omurga taraftar olmalı. Taraftar destek vermez bunların hiç biri yaşanmaz. Taraftar her şeye katılacak” diye konuştu.

SPOR 25.05.2018 21:09:00 0
Aziz Yıldırım: “Bir kulübün omurgası taraftardır”

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve asbaşkan Şekip Mosturoğlu Kalamış’ta bulunan Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. ‘Dönüşüm’ adında kulübün başkan Aziz Yıldırım dönemindeki 20 yıllık gelişimi hakkında bilgi verildi. Kulübün 1998 yılından bugüne 20 yılda mali yapıların 10 kat büyüdüğü bilgisi verildi. 
Sunumda açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Kulübü Arge lideri Cem Ülkeroğlu yeni dönemde spor kulübünden spor tarzı yaşamına dönüleceğini belirterek, “Her yıl daha fazla insanın takım ve hizmetlerle etkileşimde olduğu bir yaşam eğlence durumuna dönüşmek. Sporcu gönderip madalya almak. Cumhuriyetin 100. Yılında gelirleri %100 arttırmak” diye konuştu. 

“Fenerbahçe Eğitim Kurumları insan kaynağı olacak” 
Fenerbahçe Eğitim Kurumlarıyla kulübe insan kaynağı oluşturacaklarını söyleyen Ülkeroğlu, “Fenerbahçe ekolü oluşturulup sportif olarak da Avrupa’nın ilk 10 kulübü arasına girilecek. Siyah Çoraplılar Futbol Akademisi projesiyle yetenekli yerli çocuk ve gençlerin Fenerbahçe’ye kazandırılması sağlanacak. Gebze’de kurulacak akademi merkezinde bu sistem hayata geçirilecek. Bu sistem sadece beceriler üzerine değil aynı zamanda pedagojik beslenme ve yabancı dil eğitimleriyle de yer alacak. Bu projeler Avrupa’da başarılı işlere imza atmış kişiler tarafından gerçekleştirilecek” ifadelerini kullandı. 
“Basketbolda teknik ve sporcu kadroları korunacak” 
Basketbolda teknik ve sporcu kadrosu korunması öncelikli olacağını anlatan Ülkeroğlu, “Futbol Aş ile benzeri şirket çalışmaları yürütülecek. Voleybolda dış transferler azaltılacak ve Fenerbahçe bünyesinden sporcular çıkartılacak” şeklinde konuştu. 

“Yeni bir spor kanalı açılıyor” 
Yeni bir spor kanalı açacaklarını belirten Cem Ülkeroğlu sözlerine şöyle devam etti; 
“Fenerbahçe Medya adı altında yeni bir spor kanalı ve yeni bir marka yapılacak. Bu bütün kitlelere hitap edecek. Fenerbahçe TV devam edecek ancak yeni bir spor kanalı kurulacak.” 

Şekip Mosturoğlu: “Bu vizyon önümüzdeki yılların Fenerbahçe’sini gösteriyor” 
Bu anlatılan projeler bu yıl içerisinde yapılacak projeler olduğunu anlatan Fenerbahçe Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, “Önümüzdeki yılların vizyonu oluşturulacak. Bu seçim vaadi değildir. Kulüp bu projeleri devreye alıp geliştirecek. Değişmesi gereken şeyler olursa değiştirilecek. Aslında bugün açıkladığımız vizyon önümüzdeki yılların Fenerbahçe’sini gösteriyor” dedi. 

“Altyapıya gelecek isim belli” 
Altyapının başına geçiçek ismin belli olduğunu söyleyen Mosturoğlu, “Anlaşma imzaladık. 18 ağustosta Türkiye’ye gelecek. Şuanda Dünya Kupası ile alakalı işleri için Rusya’da ve Avrupa ülkelerinin birisinin başında bulunuyor” diye konuştu. 

“Yayın geliri artması için operasyonlar yapılmalı” 
İngiltere’de yayın gelirleriyle kulüplerin gelirlerinin büyüdüğünü anlatan Mosturoğlu, “16-17. sıradaki takım büyük gelirler kazanıyor. Burada daha büyük operasyonlar yapmak lazım. Akademi, kanal ve giyim ile oluşturulacak yeni markalarla gelir kalemi oluşacak. Pastayı böyle büyütebiliriz ve bunlara başlamak gerekiyor. Başlamazsak onlarla yarışamayız. Kendi futbolcumuzu üretmemiz lazım. İthalat azalmalı ihracat artmalı. Bu vizyonu benimsemezsek bu gelirlerin artma şansı yok” ifadelerini kullandı. 

“2018’den itibaren bir yol haritası var” 
Başlangıçta 3 yıllık bir hedef olduğunu belirten Mosturoğlu, “2018’den itibaren bir yol haritası var ve bunun üzerinde yürüyecek. Üniversitede 4 yıl sonra mezun vereceği için o zaman için beklentimiz olacak. 2. yılın sonunda akademiden A takıma oyuncu kazandırmak istiyoruz. İlk yıl 100, ikinci yıl 200 ve 3. yıldan itibaren 300 milyon üstü gelir elde etmeyi istiyoruz. Futbolun marka hakları aş ye ait. Oradan satın alınarak yapılacak. Lisans veya kar geliri şeklinde olacak” dedi. 

“Bir pilot takımla anlaştık” 
5 takım projeleri olduğunu söyleyen Mosturoğlu, “U19-U20’den çekilmeyip kaynak oluşturacağız. Bu sezon en az 1 takımla alt liglerde olacağız. Bir pilot takımla anlaştık” şeklinde konuştu. 

“Sportif başarı önemli” 
Sportif başarının önemli olduğunu söyleyen Mosturoğlu, “Sportif başarıyı stada gelen, ürün alan taraftarlarla sınırlı görmemek lazım. Dolayısıyla sportif başarı tamamen bir hedef. Avrupa’da her yıl ilk 8’de olmalıyız. Ciro büyüklüğünü elde etmenin en büyük şeylerinden biri sportif başarı olması” dedi. 

“Projelerde hayal ortaya koyduk” 
Bu projelerde hayallerini ortaya koyduklarını belirten Mosturoğlu, “ Buna ulaşmak için çalışmamız gerekiyor. Olası bir yönetim değişikliği olursa yürütürse kulüp kazanır. Eğer uygulamalazlarsa kendi bilecekleri iş. Bu proje yarın olacak bir şey değil bir yol haritası. Kulüp bununla zaman kaybeder. Bir an önce devreye alınırsa diğer kulüplerin ekonomik anlamda önüne geçer. Türkiye’de kulüplerin elde edeceği gelirler tavan noktasına geldi. Kanuni engeller mevcut. Gelirleri arttırmak için farklı projeleriniz olması gerekiyor” diye konuştu. 

Aziz Yıldırım: “Bir kulübün omurgası taraftardır” 
Fenerbahçe’ye kaynak oluşturmak istediklerini belirten Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, “O günkü değerler 1 milyar dolar para toplamayı düşündük. 1 milyon üye projesinde 100 binlere ulaştığımız andan itibaren Bayern, Dortmund gibi takımlarda stadlar dolu ve bir aidiyet ruhu içerisinde sahiplenmişler. 100 bin üye olunca tüzükte kulüp üyeleri statta kombine alacak. Oyuncu alınca kombine alıyorlar yoksa almıyorlar. Yoksa bir yıl bakıyorsunuz yükseklerde bir yıl alçaklarda. 1 milyon üye projesi lokomotiftir. Bunu devam ettirecek taraftarların görevidir. Bayrak sallamak falan katkı sağlamaz. 25 milyon taraftar var diyorsak 100 bin 2000 bin kişi üye olup katkı yapmalı ve ekonomik değişimlerden dolayı yakalandığımız kötü operasyonları atlatmak lazım” dedi. 

“Yapılan şeyler halkın takımı olan Fenerbahçe’ye sahip çıkmaktır” 
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım sözlerine şöyle devam etti; 
“Fenerbahçe evleriyle bu bölgedeki insanların üye olmalarıyla yapılıyor. Kulüp para verip borçlanıp yapmıyor. İlk etabı hızlandırmak için Antalya’da ve Edirne’de bunu başlattık. Bu projenin kapsamı 1 milyon dolar. Oradaki Fenerbahçeliler üye olarak paranın harcanmasını oraya harcanmasını sağlayarak tavana doğru yükseltip sivil toplum örgütü olan Fenerbahçe’nin güçlü hale gelmesini sağlamaktır. Forma reklamı 4 tür 5 olmuştur. Localar 4 liradır 5.5 yaparsınız bunlarla olmaz. Sağlanacak şey halkın takımı olan Fenerbahçe’ye sahip çıkmasıdır. Bu bizler için değil. Bu yol haritası çizilmesi lazım buna göre hareket etmeliyiz. Ben Fenerbahçeliyim yönetim kötü, antrenör kötü bu olmaz. Basketbol’un 30 milyon bütçesi var sponsor 10 milyon saha gelirleri 3 milyon Euro. Saha gelirleri fazla olması lazım ki kulüp bir şey yapsın. Omurga taraftar olmalı. Taraftar destek vermez bunların hiç biri yaşanmaz. Taraftar her şeye katılacak. Forma alıyorlar teşekkür ederiz ama diğer konuları da aşmak lazım. Biz bugün varız yarın yokuz” ifadelerini kullandı. 


Kat Temizlik Arabası Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Doğum Günü Süsleri Nelerdir?

Gebze'de sanayi tüpü patladı: 2 ölü

Gebze’de Çanakkale Zaferi Anma Programı

Fatma Kurtuluş, acil servisteki hastaları dinledi

Diyetisyen Merve Doğan Yılmaz'dan ramazan ayı için öneriler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Saadet Partisi iftarı Gebze’yi buluşturdu

Bünyamin Çiftçi sevgisi, evlere sığmadı sokaklara taştı

Ömeroğlu, iftarını emekçilerle birlikte açtı

Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor

Çetinkaya Dadaşlardan Destek İstedi

Kartepe’de Çanakkale Destanı Törenleri

Türel şehit ailelerini yalnız bırakmadı

Kongre ne zaman yapılacak?

Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

Yeşilova-Solaklar Kavşağı trafiğe açıldı

Başkan çocukların Ramazan şenliğine katıldı

Ramazan’da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesi’nde devam edecek

İtfaiyeden İZAYDAŞ’a arama-kurtarma eğitimi

Kocaeli’nin 65 yaş üstü çınarları Yerel Kültür Müzesinde; Çocukluklarını hatırladılar

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hafta Sonu Ziyaretleri; Büyükgöz Kırsal Mahallelerde

Bağcılar’da 24 Saat Acil Kilit Hizmetleri

Kocaeli'de yağış olacak mı?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Gazinin müzesinde gurur ve hüzün bir arada

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

DEM Parti tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterleri açıldı

Ayasofya'da Yunanistan bayrağı açıp fotoğrafı da skandal bir notla paylaştı

Başiskele Termal Tesis yükseliyor

Devlet hastanesinde panik! Acil servis boşaltıldı, hasta kabulü durdu

32 ilde oy verme saatleri değişti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Darıca'da dernek iftar programına katıldı

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimi... Yasaklar başlıyor!

İkinci el araç alacaklara uyarı. Kritik tarih açıklandı

Yoksullara ‘sabır’ çağrısı yapan Ali Erbaş’ın kızından ‘lüks arabasının anahtarına ’ şiir

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Hüseyin Baş “Köprüye araç garantisi vereceğine çiftçiye alım garantisi ver”

Ümit Özdağ: "Afganlara da ‘geçici sığınmacı statüsü’ verecekler"

Yeniden Refah Partili aday, kamyona yüklenen lüks yatla seçim konvoyu düzenledi

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Emeklilere ‘Ramazan Bayramı’ ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kongre ne zaman yapılacak?

Batshuayi, sahaya inen Trabzonspor taraftarına döner tekme attı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının sonunda taraftarlar sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı

Beşiktaş'ın penaltısı neden geçerlilik kazanmadı?

KÖRFEZ ANKARA'DA 3 PUAN PEŞİNDE!

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu!

PFDK'dan Kocaelispor'a cezalar yağdı

ÜNAL KARAMAN ÇAYIROVA’DA

Ragbici kızlar Türkiye finaline gidiyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR