• BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,28
  • EURO

    35,10% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2312,35% 1,54
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29

Azaların Ve Muhtarın Mazbata Krizi

Balıkesir'in Kuvayi Milliye Mahallesi'ne 31 Mart seçimlerinde muhtar olarak seçilen Hanife Güneş tutanakların yanlış düzenlenmesi nedeniyle kendi azaları...

GÜNDEM 24.04.2019 10:33:00 0
Azaların Ve Muhtarın Mazbata Krizi

Balıkesir'in Kuvayi Milliye Mahallesi'ne 31 Mart seçimlerinde muhtar olarak seçilen Hanife Güneş tutanakların yanlış düzenlenmesi nedeniyle kendi azaları yerine rakibinin azalarına mazbata düzenlendiğini öğrenince büyük şok yaşadı. YSK'ya bireysel başvuruda bulunan Hanife Güneş ve azaları yanlışın düzeltilmesini istedi.

Balıkesir'in Kuvayi Milliye Mahallesi'ne 31 Mart seçimlerinde muhtar olarak seçilen Hanife Güneş'in azaları tutanaklardaki yanlışlık nedeniyle mazbata alamadı. Güneş'in seçime birlikte girdiği azaların yerine seçimde rakibi olan muhtar adayının azaları mazbata aldı. Mahalle muhtarlığına seçilen Hanife Güneş azalarıyla birlikte yaklaşık bir yıllık çalışmalarının boşa gittiğini ifade ederek, azalarının da mazbatalarını alıp mahalle için çalışmalara başlamak istediklerini kaydetti.

"Bir yıllık emeğimiz boşa gitti"

31 Mart seçimlerinde Kuvayi Milliye Mahallesi muhtarlığına seçilen Hanife Güneş, azalarının yerine rakibinin azalarının mazbata aldığını belirtti. Güneş, İhlas Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Yaklaşık bir sene önce seçim çalışmalarına başladık arkadaşlarımla beraber. Rakiplerden birini aza olma konusunda ikna ettim. Diğer azalarımı da uzun çalışmalar sonucunda tespit ettik, mahallenin her kesiminden azam olsun istedim. Ekibim benim için hakikatten kıymetli bire ekipti. Fakat biz bu ekibin seçim sonrasında rakibimin azalarıyla komple değiştiğini fark ettik. Hemen Yüksek Seçim Kurulu'na olağanüstü itirazımızı yaptık. Şu an itirazımızın sonucunu bekliyoruz. Ama bu bizi manevi olarak; seçim sevincini yaşayamamamıza sebep oldu. Gerçekten çok üzücü bir durum oldu. Bir yıl emek verdik, sekiz aza, onların aileleri, onların çevreleri bu durumdan rahatsız olduk. Ben manevi olarak çok rahatsız oldum. Bana çok destek oldular. Bu seçimi yüzde 100 kazandıysak benim ekibimin emeği çok fazladır bunda. Onları göz ardı edemem. Ben Sayın Cumhurbaşkanıma, yetkililere, Yüksek Seçim Kurulu heyetine buradan sesleniyorum. Bunun bir yanlış olduğu kanısına vardık. Çünkü elimizdeki evraklarda, birçok tutanakta benim rakiplerim var, kendi azalarım hiçbir şekilde yazılmamış. Mesela 14-15 sandığın 7-8 tanesinde benim azalarım hiçbir şekilde yazılmamış. Yüksek oy aldığım sandıklarda özellikle hiç yazılmamış. Biz bunun bir kasıt olduğunu düşünmüyoruz" diye konuştu.

"Rakibimin azalarının seçildiğini duyunca şok oldum"

Mazbata almak için gittiği Kaymakamlıkta azalarının farklı olduğunu öğrendiğini ifade eden Hanife Güneş, "Mazbata alacağımız günü beklerken Kaymakamlıktan arandım. Azalarınızla birlikte gelin mazbata töreni olacak, azaların iki fotoğraf ve bilgileri istendi benden. Ben de özellikle bayan azalarımdan birisinin şehir dışına gideceğini belirttim. Yani mazbatalarımızı saat kaçta alabiliriz sorusunu ilettiğimde bana "sizin hiç bayan azanız yok" dendi. Fakat benim listemde dördü erkek dördü bayan azam vardı. Bana hiç bayan azam olmadığını söylediler. Orada zaten şok yaşadım. O an dünyamız başımıza yıkıldı. Çünkü bir yıllık bir emek vardı. O insanlara ne diyeceğimi bilemedim. Elimde yeni bir liste var ve bunlar sizin azalarınız deniyor, mazbataları imzalanmış. Çok büyük bir şoktu. Kendi azalarıma bu durumu nasıl açıklayacağım, diğer beyefendiler kim, hayatımda hiç seçim çalışmasında bile karşılaşmamışım. Çünkü doğal olarak rakibimin azaları ve muhtemelen de karşılaşmamaya özen gösterilmiştir diye düşünüyorum. Şok olduk, o gün bizim için şoktu. Bu bir ekip çalışmasıydı. Yüksek Seçim Kurulu diyor ki muhtar adayları ekibini belirlesin. Evet, biz ekip belirledik. Fakat benim ekibimden şu an hiç kimse benimle yok. Ertesi gün biz mazbata törenine gittiğimizde ben bana yazılan azalarla ilk kez orada karşılaştım. Bu konuyla ilgili itirazımızı yaptık bu süreç içerisinde. Ben bireysel olarak hemen mazbata aldığım gün direkt itirazımı kendim yaptım. Akabinde de azalarımla birlikte yine Yüksek Seçim Kurulu'na itirazımızı yaptık. Kaymakamlığa belirttim. Bana yazılan azaların herhangi bir olumsuz durumda istifa ya da herhangi bir şikayet durumundan mesul olmadığımı belirttim. Çünkü o insanlarla o gün ilk kez karşılaştığımı da belirttim. İtirazlarımızla ilgili bütün evraklar elimizde. Ben bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanımıza, Yüksek Seçim Kurulu Başkanımıza seslenmek istiyorum. Bu hata neredeyse, bu konunun düzeltilmesi konusunda kendilerine iletiyorum. Çünkü burası büyükşehir ve büyük bir mahalledir. Şu an azalarımla da ilgili olumsuz dedikodular yayılmaya başladı. Bu da beni ve azalarımı çok rahatsız ediyor. Sonuçta bu bir ekip çalışması ve ben de ekibimle çalışmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Azalar da tepkili

Hanife Güneş'in azası olarak seçimlere giren mahalle sakinlerinden Nuran Yavaş, "8 yıldır bu mahallede oturuyorum. Yaklaşık bir yıldır da Hanife Hanımla birlikte muhtarlık için çalışıyoruz. Bu süreçte kapı kapı gezdik. Fakat mazbata almayı beklerken, tutanak hatası yüzünden mazbata alamadık. Mağduruz, gereğinin yapılmasını istiyoruz. Bizler mazbata mağduruyuz" derken, Yüksel Aldevir de, "Yaklaşık 10 yıldır bu mahallede oturuyorum. Hanife Güneş'in azasıyım. Bir yıldır seçim çalışmasında bulunuyoruz. Mazbatamızı almaya gittiğimizde bir hüsranla karşılaştık. Mağduruz, mazbata mağduruyuz. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. İlgili mercilere bunun iletilmesini istiyoruz" diye konuştu. Aza adaylarından Nail Ercan 20 yıldır mahallede oturduğunu ifade ederek, "20 yıldır bu mahallede oturuyorum. Hanife Hanıma aza olduk. Uzun bir süre çalıştık. Ama bu çalışmamızın sonucunda mükafatımızı göremedik bir terslikten dolayı. Bunun giderilmesini istiyoruz" dedi. Tunay Güleğlen de mazbatalarını istediklerini ifade ederek, "18 yıldır Kuvayi Milliye Mahallesinde ikamet etmekteyim. Biz bir yıldır çalışıyoruz. Dizlerimde ağrı olmasına rağmen bütün apartmanları tek tek indik çıktık ve hakkımızı istiyoruz. Biz mazbatamızı istiyoruz. Bize yapılan bu oyun nasıl bir oyundur bilemiyorum. Fakat bir an önce çözülmesini ve bizim mazbatamızı almamız gerekiyor. Yetkili mercilerden rica ediyorum, baştaki büyüklerimizden rica ediyoruz. Bu Türkiye'de ilk olan bir şeymiş, biz şoklardayız. Bir an önce bizim mazbatamızı versinler lütfen ve biz görevimizi yapalım" diye konuştu.

İlk kutlayan eşi oldu

31 Mart'ta muhtar olarak seçilen Hanife Güneş'in eşi İlhan Güneş muhtarlık binasında eşini çiçeklerle karşıladı. İlhan Güneş, Kuvayi Milliye Mahallesi Muhtarı olan eşi Hanife Güneş'i tebrik ederek mahalle için yapacağı çalışmalarda başarılar diledi.

Azaların Ve Muhtarın Mazbata Krizi

Azaların Ve Muhtarın Mazbata Krizi

Azaların Ve Muhtarın Mazbata Krizi

Azaların Ve Muhtarın Mazbata Krizi

Azaların Ve Muhtarın Mazbata Krizi

Azaların Ve Muhtarın Mazbata Krizi

Azaların Ve Muhtarın Mazbata Krizi


Hijyen ve Dezenfeksiyonun Öncüsü

Yapay Zekâ, Teknoloji ve Eğitim Paneli

Çiftçi, “Emin adımlarla Çayırova Yüzyılı’nı inşa edeceğiz”

Saadet Partisi’nden Uslu’ya ziyaret

Şehir Tiyatroları’ndan 27 Mart’a özel prömiyer

Vali Yavuz’dan KOTO ailesine teşekkür

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli'de hava durumu nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

KARTEPE’YE İKİNCİ MÜZEDE HAZIR

Büyükakın: Kadın çiftçilerimizin üretime katkısı çok değerli

Çetinkaya belediye çalışanlarını ziyaret etti

Yıldıztekin’in mottosu: Adalet ve liyakat!

Türel, Çiçek ailesinin acısını paylaştı

Akmeşeliler Hürriyet’i coşkuyla karşıladı

Gölcük’ün yeni sosyal alanında deniz göründü

Hatipköy’e yeni park

Stadyum bağlantı yolunda tamamlanan kısımlar trafiğe açıldı

Kayınbiraderine cadde ortasında tabancayla ateş etti

Sokak hayvanlarının mamaları artık bu tesiste üretilecek

Patlama sesi ekipleri harekete geçirdi

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

"Kız meselesi" kavgasında ölen 16 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı

Görkem Ahi 2024 Yılı İlk Çeyreğinde Mobilya Sektörünü Değerlendirdi

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Vali Yavuz’dan müjde!

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Ticaret Bakanlığı ve MSB'den "İsrail ile silah ticareti yapıldığı" iddialarına ilişkin peş peşe açıklamalar

Cübbeli Ahmet kalp krizi geçirdi

Bünyamin Çiftçi’den miting gibi açık hava toplantısı

İnternette bebek satışı yapan siteler için Aile Bakanlığı harekete geçti

Çamlıçataklılar iftarda buluştu: Yan yana durmaktan başka şansımız yok

Kuzey Afrika'dan Türkiye'ye çöl tozu geliyor

Bayram ikramiyeleri ödenme tarihleri belli oldu

Seçim güvenliği için 594 bin personel görev yapacak

İşsizlik rakamları açıklandı

Kocaeli' de 30 bin araç kapasiteli otoparklar ve 3 bin 500 Tır kapasiteli otoparklar inşa edilecek

Büyük Kocaeli Mitingi’ne davet

Tutuş, "Bahane değil, çözüm üreteceğiz”

AK Parti Kocaeli’ de, Erdoğan heyecanı

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Serbest piyasada güncel altın satış fiyatları

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Benzin ve motorin fiyatları

SGK'dan ölüm aylığı alan 3,3 milyon hak sahibine promosyon ödenecek

Dubai’de Şirket Kurmak İçin Yurtdışı Atılım ile Benzersiz Fırsatlar

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 75 - Galatasaray: 78

Nijeryalı Lawal ilk kez Yeşil - Siyahlı formayı giydi

Kocaelispor, pazar günü stadyumda çalışacak

Durul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a forma hediye etti

KOCAELİSPOR'UN 30. ve 31.HAFTA TAKVİMİ BELLİ OLDU

TFF 2. Lig: Belediye Derincespor: 4 - Fethiyespor: 1

Çayırova Belediyesi, Pizza Lazza Haremspor’u mağlup etti

KBSL Play-Off: İzmit Belediyespor: 64 - Galatasaray: 90

Yenikent’e yeni saha

Başakşehir ile özel maç oynayacağız

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR