• BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,19% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2247,09% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00

"Attığımız gol ofsayttı"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 3-1 mağlup oldukları Beşiktaş maçının ardından yaptığı açıklamada Beşiktaş'ın baskılı oyununa cevap veremediklerini ve attıkları golün ofsayt olduğunu belirtti.

SPOR 25.02.2018 23:23:00 0

Kazanma arzusuyla bu deplasmana geldiklerini söyleyen Aykut Kocaman, "Genel olarak yükselen bir grafiğimiz vardı ve bu da bizim maç öncesi umutlarımızı biraz daha artırıyordu. Gerilimin yüksek olacağı, maç psikolojisinin oyunun önüne geçeceği bir maç olacağı belliydi. Beşiktaş'ın da çok ihtiyacı vardı, bizim de rüzgarı arkamıza almamız için kazanmamız gerekiyordu. Çok erken bir golle başladık. Ancak bu golle maçın bitmeyeceği çok belliydi. Mutlaka skoru daha emin hale getirecek arayışlarda olmamız gerekiyordu. Golü attıktan sonra ilk yarının sonuna kadar olan süreç, oyunun hakimiyetini Beşiktaş'a verdiğimiz bir süreç oldu. Beşiktaş'ın oyun düzeninden kaynaklı sebeplerle oyun bizim kalemize geldi. İlk yarıda çok fazla tehlike olmamasına karşın kontrol Beşiktaş'taydı. İkinci yarıda oyunu kontrolünü almamız gerekiyordu. Ancak ikinci yarının hemen başındaki gol her şeyi Beşiktaş'a götürdü. Koruma kaygılı oyunumuz, tamamen kontrolün Beşiktaş'a geçmesini sağladı. Medel bu arada inanılmaz bir gol çıkardı. Beşiktaş gerek sağ taraftan, gerek sol taraftan kalemizin önünden eksik olmadı. Özellikle ikinci golün geleceği çok net şekilde görünüyordu. Kendi özelliğimiz olan oyunu kontrol etme özelliğini gösteremedik. Kaybetmenin muhtemel olduğu bir deplasman burası. Maçın başında golü attığımız andan itibaren baskılı ortamda, ikinci yarıda hakem yanlışları etkili oldu. Bu kadar iyi gittiğimiz dönemde bir takım sıkıntılarla karşılaştığımızda, karşılık vermemiz gereken noktalarda sıkıntı yaşadık" açıklamasını yaptı.

"BEŞİKTAŞ'A KARŞI TEPKİ GÖSTEREMEDİK"

Öne geçtikleri andan itibaren Beşiktaş'a karşı oyunun kontrolünü kaptırdıklarını tekrar eden Kocaman, "Bu deplasmanda öne geçtiğimiz andan itibaren Beşiktaş, bu gole bir tepki gösterdi ve biz de aynı şekilde tepki gösteremedik. Sahaya yerleşim konusunda, İsmail'in oyundan çıkmaması çok etkiledi takımı. Topu aldıktan sonra Beşiktaşlı oyuncuların içeriye hamle yapmaları, tehlikeli pozisyonların oluşmasına neden oldu. Beşiktaş geriye düştükten sonra son derece sert şekilde futbolunu oynayarak topu ileriye taşıdı ve baskı kurdu. Maçlarda devre arası enerji toplamak içindir ve fahiş yanlışlar varsa, düzeltmek içindir. Oyuncu değişikliği hamlesinden önce durumu bekleyip görmek gerekiyordu ancak ikinci yarının hemen başında golü yedik. Çok kuvvetli ataklar yapamadık. Bağlantılı paslar kuramadık. Beşiktaş'ın zaafının olduğu savunmasının arkasına geçemedik. Alper'le bunu yapmak istedik. Çok rahat şekilde oyunu çevirmeye başlamışlardı. Skor istediğimiz gibi olmadığı zaman yapılan şeyler de yanlış oluyor" dedi.

"ATTIĞIMIZ GOL OFSAYT"

Beşiktaş'a karşı maçın 8. dakikalarında buldukları golün ofsayt olduğunu söyleyen Aykut Kocaman, "Gole bakınca ofsayt. Beşiktaş'ın 2 ve 3. golüne bakınca da, faul vardı ve hakem oyuna etki etti. Ancak benim de içinde bulunduğum kişiler tarafından oluşturulan gerginlikler nedeniyle hakemden nötr maç yönetmesini beklemek yanlış olur. Fakat şunu da açık yüreklilikle söylemek gerekir ki, art niyet yoktu. Hataların hepsi insani hatalardı. Beşiktaş bizden çok daha doğru ve iyi oynadı" dedi. Kameni'nin ilk 11'de olmasıyla ilgili de konuşan Kocaman, "Volkan Demirel haftanın ilk bölümünü antrenmansız geçirdi. Maçın içinde benim tarafımdan olabilecek şeyler hesaplanırken, doğru tercihin Kameni olacağını düşündüm. Maça bakınca da Kameni'nin skora etki eden bir hatası yoktu. Gördüğümüz bazı şeyleri yaşadığımız ortamla ilişkilendirerek anlatmaya çalışıyoruz. Maçı 3. bölgede oynamaya çalıştık. Ancak bu bir bilek güreşi ve bugün Beşiktaş kazandı. Var olan oyun kalitelerinin üzerine, geriye düşmenin etkisiyle daha şuursuz şekilde baskı kurdular ve buna karşılık veremedik. Tam tersi olup Beşiktaş öne geçseydi, bu kez biz daha farklı şekilde oynayıp, şuursuz şekilde oyunun kontrolünü kaybederek saldıracaktık. Benim için en büyük sıkıntı, maçın sonlarında, oyunu rakip kaleye iterken çok ciddi hatalar yaptık" diye konuştu.

"FEDERASYONUN GÖREVİ, PFDK'NIN SOPASIYLA KORKUTMAK DEĞİL"

Söylediği her şeyin arkasında olduğunu söyleyen Aykut Kocaman, "Zaman zaman düşünerek konuşmaya çalışsam da hatalar yapıyoruz. Bunu hissettiğim anda özür dilemesini bilen bir insanım. Hata yapınca da hata bendeydi diyorum. Söylediklerimin hiçbirinde suç unsuru yok ve söylediklerimin arkasındayım. Federasyonun asli görevi, hakemler, oyuncular ve antrenörler üzerinde eşit yarışma koşullarını sağlamaktır. Federasyonun görevi zırt pırt PFDK sopasıyla korkutmak değil, nerede yanlış yapıyoruz diye düşünmektir" dedi. Kupa maçında kadroda değişiklik olacağını söyleyen Kocaman, "Şunu anlayamıyorum. Bunu konuşunca şikayet oluyor. Galatasaray cuma oynuyor, salı oynuyor. Beşiktaş salı oynamıştı, pazar oynadı, sonra perşembe oynayacak. Kupada çarşamba günü maç yok. Beşiktaş'la bugün oynadık, çarşamba yine oynayalım. Bunu yapmıyorlar, o zaman biz de pazartesi oynayalım. Salı günü maç var kupada, perşembe günü de maç var. Bunun gerekçesinin olması lazım. Bunu sorduğumuz zaman yine mi PFDK'lık olacağız. Zorunluluklar olduğu zaman oynanır. Burada keyfiyet uygulanıyor. Biz Beşiktaş'la oynadıktan sonra Akhisar'la oynayacağız. Biz bugün oynadık Beşiktaş'la ve çarşamba günü de oynayabiliriz. Beşiktaş'a pozitif ayrımcılık yapalım, çok maç oynadılar ve hiç itirazım yok, pazar günü oynasın. Mutlaka değişiklikler olacak ikinci maçta. Bugünkü skordan sonra artık, ölüm kalım meselesi demeyeyim, kırılma maçı diyeyim Akhisar maçı için, bu nedenle bir takım değişiklikler yapacağım" ifadelerini kullandı.

"ÖLÜM KALIM MESELESİ DİYE BİR CÜMLE AĞZIMDAN ÇIKMADI"

Hafta içinde yaptığı basın toplantısında ağzından ölüm kalım meselesi diye bir cümle çıkmadığını söyleyen Aykut Kocaman, "Beşiktaş başkanının bu şekilde açıklama yapması ve sana mı kaldı demesi ayıp. Beşiktaş da bana kaldı, Galatasaray da bana kaldı. Ben bir spor adamıyım. Bilmeden yapılan bu dil yanlış. Ölüm kalım demiş olsak bile, maç açısından söyledik bunu. Beşiktaş gibi 100 yıllık kulübü öldürmek kimin haddine. Benim kişisel bakışım, tabii ki takımımın haklarını düşüneceğim ama başkalarının hakkını yiyerek değil. Burada zaman zaman gergin atmosferde hata yaptığımız oluyor, bunu görerek özür dilemek erdemdir. İnsanların büyük kısmı, gerilimin son derece zararlı olduğunu söyleyip gerilimden besleniyorlar" dedi. Ligdeki puan durumunun çok güzel olduğunu söyleyen Kocaman, "Puan durumuna sporsever olarak baktığınız zaman, olması gereken rekabetin olduğu bir tablo. Galatasaray'la oynayacağımız maçın ardından şampiyonluktaki rakiplerimiz birbirleriyle oynamaya başlayacaklar. Mücadele, takımlar, oyuncular ve antrenörlerin becerileri içinde gelişirse, hangi kulüp olursa olsun, sporcular ve antrenörler arasında problem olmaz. Ama dışarıdan müdahaleleri hissettiğimiz andan itibaren, biraz kimyamız bozuluyor. Şenol Hoca'yla kişisel olarak benim bir sorunum yok. Maçtan sonra gittim ve tebrik ettim. Herkesin de skorun dışında davranış göstermesi durumunda, ligin gidişatı daha iyi olur" açıklamasını yaptı.

"KUPA MAÇI İÇİN TOPARLANMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Oyunun gelişini anlattığını söyleyen Kocaman, "Hafta başından bu yana oluşan gerginliğin maça yansımasını anlattım ama bugün oyunda zafiyet gösterdik. Özellikle baskılı ortama, rakip takımın doğru oyununu da eklemek gerekiyor. Buradaki acemice hareketler, benim adıma sıkıntıydı. Bunu çevirme becerisine sahibiz. Kupa maçı için toparlanmaya çalışacağız. Bu maçın 2 ayaklı olduğunu unutmadan oynayacağız ve hemen Akhisar maçına taze bir zihinle nasıl çıkacağımızı düşüneceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

İHA


Kat Temizlik Arabası Nedir? Çeşitleri Nelerdir?

Doğum Günü Süsleri Nelerdir?

Gebze'de sanayi tüpü patladı: 2 ölü

Gebze’de Çanakkale Zaferi Anma Programı

Fatma Kurtuluş, acil servisteki hastaları dinledi

Diyetisyen Merve Doğan Yılmaz'dan ramazan ayı için öneriler

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Saadet Partisi iftarı Gebze’yi buluşturdu

Bünyamin Çiftçi sevgisi, evlere sığmadı sokaklara taştı

Ömeroğlu, iftarını emekçilerle birlikte açtı

Çayırova Gençlik Merkezi açılıyor

Çetinkaya Dadaşlardan Destek İstedi

Kartepe’de Çanakkale Destanı Törenleri

Türel şehit ailelerini yalnız bırakmadı

Kongre ne zaman yapılacak?

Darıca Hükümet Konağı’nda çalışmalar devam ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

Yeşilova-Solaklar Kavşağı trafiğe açıldı

Başkan çocukların Ramazan şenliğine katıldı

Ramazan’da Mahallenizdeyiz etkinlikleri Ayazma Mahallesi’nde devam edecek

İtfaiyeden İZAYDAŞ’a arama-kurtarma eğitimi

Kocaeli’nin 65 yaş üstü çınarları Yerel Kültür Müzesinde; Çocukluklarını hatırladılar

Başkan Adayı Büyükgöz’den Hafta Sonu Ziyaretleri; Büyükgöz Kırsal Mahallelerde

Bağcılar’da 24 Saat Acil Kilit Hizmetleri

Kocaeli'de yağış olacak mı?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Kara Yollarında Durum

Benzin ve motorin fiyatları

Gazinin müzesinde gurur ve hüzün bir arada

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

Seçimden sonraki gün okul var mı?

DEM Parti tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarında terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterleri açıldı

Ayasofya'da Yunanistan bayrağı açıp fotoğrafı da skandal bir notla paylaştı

Başiskele Termal Tesis yükseliyor

Devlet hastanesinde panik! Acil servis boşaltıldı, hasta kabulü durdu

32 ilde oy verme saatleri değişti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Darıca'da dernek iftar programına katıldı

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimi... Yasaklar başlıyor!

İkinci el araç alacaklara uyarı. Kritik tarih açıklandı

Yoksullara ‘sabır’ çağrısı yapan Ali Erbaş’ın kızından ‘lüks arabasının anahtarına ’ şiir

Türkiye İşçi Partisi, Hatay'da Gökhan Zan'ın adaylığını geri çekti

Türkiye Komünist Partisi'nden Gebze'de halk buluşması! "Zübüklerden Kurtuluyoruz"

(BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş “Hem inançlıyım, hem ultra Atatürkçüyüm. Bu bazılarını rahatsız ediyor”

Erdoğan'ın "Son seçimim" açıklamasına, Bahçeli'den "Ayrılamazsın. Türk milletini yalnız bırakamazsın.''

Elindeki son anketi paylaşan Kurum, 4 partinin seçmenine "Bana oy verin" çağrısı yaptı

CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman, Saadet Başiskele adayı Zafer Mutlu’nun eleştirilerine cevap verdi

YRP Kocaeli’de istifa

Hüseyin Baş “Köprüye araç garantisi vereceğine çiftçiye alım garantisi ver”

Ümit Özdağ: "Afganlara da ‘geçici sığınmacı statüsü’ verecekler"

Yeniden Refah Partili aday, kamyona yüklenen lüks yatla seçim konvoyu düzenledi

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Emeklilere ‘Ramazan Bayramı’ ikramiyesinin ödeneceği tarih belli oldu

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kongre ne zaman yapılacak?

Batshuayi, sahaya inen Trabzonspor taraftarına döner tekme attı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının sonunda taraftarlar sahaya girerek Fenerbahçeli futbolculara saldırdı

Beşiktaş'ın penaltısı neden geçerlilik kazanmadı?

KÖRFEZ ANKARA'DA 3 PUAN PEŞİNDE!

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu

Fenerbahçe'nin rakibi belli oldu!

PFDK'dan Kocaelispor'a cezalar yağdı

ÜNAL KARAMAN ÇAYIROVA’DA

Ragbici kızlar Türkiye finaline gidiyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13

YAZARLAR