• BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22

Askeri birlik ve kurumlarda rehberlik ve danışma merkezleri oluşturulacak

"Milli Savunma Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı.

GÜNDEM 9.07.2019 14:45:00 0
Askeri birlik ve kurumlarda rehberlik ve danışma merkezleri oluşturulacak

Askeri birlik ve kurumlarda rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesi için, ilgili birlik veya askeri kurumun personel sayısı ile özelliklerine göre belirlenecek sayıda psikolog/psikolojik danışman ve personelin bulunacağı rehberlik ve danışma merkezleri oluşturulacak.

"Milli Savunma Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmelikle, Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları bünyesindeki muhtelif birlik ve askeri kurumlarda yürütülen rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ve bu hizmetlerin verildiği rehberlik ve danışma merkezleri ile Milli Savunma Üniversitesi bünyesindeki rehberlik birimlerinin kuruluş ve işleyişine ilişkin esas ve usuller düzenlendi.

Bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları ve Milli Savunma Üniversitesi bünyesindeki muhtelif birlik, askeri kurum ve harp okulları ile meslek yüksekokullarında görev yapan subay, astsubay, devlet memuru, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş/er, askeri öğrenci, aday öğrenci, kursiyer ile yükümlülere (yedek subay adayı, erbaş/er) yönelik rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine ilişkin ilkeler, amaçlar ve çalışma esasları ile görev ve sorumluluklar belirlendi.

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmeti, birlik komutanı/karargah amiri/askeri kurum amiri, danışanın sıralı amirleri, birlik tabipleri ve diğer ilgililerin iş birliği ve eşgüdümü ile yürütülecek. Hizmetlerin yürütülmesinde mesleki etik ve değerlere uyulması, bilimsellik, önleyici ve koruyucu yaklaşım sergilenmesi, bireysel, kurumsal ve toplumsal özellikler ile ihtiyaçların gözetilmesi esas olacak.

Hizmetler, çalışma veya okul ortamının bireylerin psikolojik ve sosyal yönü üzerindeki etkilerinin araştırılmasına, danışanların psikososyal sorunlarının tespiti, değerlendirilmesi ve bu sorunlara ilişkin çözüm yollarına ulaşmasına yardımcı olunmasına, bireylerin mesleki/akademik ve sosyal hayata uyumlarının artırılmasına yönelik sunulacak. Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri, bu amaçlar doğrultusunda bütünleştirilerek bireysel veya grup olarak verilebilecek.

Rehberlik ve danışma merkezlerinin kuruluşu

Bakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları ve Milli Savunma Üniversitesi bünyesindeki muhtelif birlik ve askeri kurumlarda, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetinin yürütülmesi kapsamında, birlik veya askeri kurumun özelliğine ve konuş durumuna göre, birlik komutanına/karargah amirine/askeri kurum amirine, teşkilatında bu hizmete ilişkin şube bulunan yerlerde ise şube müdürüne doğrudan bağlı olarak Rehberlik ve Danışma Merkezi oluşturulacak.

Rehberlik ve Danışma Merkezlerinde, ilgili birliğin/askeri kurumun personel sayısına ve özelliklerine göre belirlenecek sayıda psikolog/psikolojik danışman, idari işlemleri yürütecek personel ve ihtiyaç halinde ilave personel görev yapacak.

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Koordinasyon Kurulu

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Koordinasyon Kurulu, Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürü, Genelkurmay Başkanlığı ve Kuvvet Komutanlıkları Personel Başkanları ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü temsilcisi ile ilgili şubelerde görev alan şube müdürü ve psikolog/psikolojik danışmandan oluşacak.

Koordinasyon Kurulu, Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün bağlı olduğu bakan yardımcılığı başkanlığında, Personel Genel Müdürlüğünün koordinatörlüğünde yılda bir kez toplanacak. Kurul, ihtiyaç duyulması halinde ek toplantılara çağrılacak.

Koordinasyon Kurulunca, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin genel değerlendirmesi yapılacak ve bu hizmetlerin geliştirilmesine yönelik tedbirler belirlenecek.

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin kalitesinin artırılması ve psikolog/psikolojik danışman personelin mesleki gelişimlerine yönelik planlanacak hizmet içi eğitimler ile seminer, sempozyum, konferans, kongre ve benzeri etkinlikler kapsamında yapılacak çalışmalara yönelik uygulama esas ve usulleri, Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları, Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü ve ilgili birimlerden görüş alınarak karara bağlanacak.

Kurul tarafından ilgili kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa yürütülebilecek çalışmaların temel ilke, esas ve usulleri belirlenecek.

Askeri öğrencilere yönelik hizmetler

Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı harp okulları ile meslek yüksekokullarında, askeri öğrenci, aday öğrenci ve kursiyerlere yönelik rehberlik ve psikolojik danışma hizmetinin yürütülmesi kapsamında, okul/yerleşke komutanı, dekan/meslek yüksekokulu müdürü, öğrenci alay/tabur komutanına doğrudan bağlı olarak rehberlik birimleri oluşturulacak.

Rehberlik birimlerinde, öğrenci ile kursiyer sayısına ve özelliklerine göre belirlenecek sayıda psikolog/psikolojik danışman, idari işlemleri yürütecek personel ve ihtiyaç halinde ilave personel görev yapacak.

Rektörlük bünyesinde, askeri öğrenci, aday öğrenci ve kursiyerlere yönelik rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesi ve koordinesinin sağlanması maksadıyla kadrosunda psikolog/psikolojik danışmanın da çalışacağı şube müdürlüğü teşkil edilecek.

Psikolog/psikolojik danışmanın görev ve sorumlulukları

Rehberlik biriminde görevli psikolog/psikolojik danışmanlar, bireyi tanıma ve psikolojik değerlendirme tekniklerini kullanmak suretiyle, bireysel olarak ya da grup halinde, rehberlik ve psikolojik danışma hizmeti verecek.

Danışanın, sorunlarına ilişkin çözüm yolları hakkında farkındalık kazanması ve okul hayatına/sosyal hayata uyumunun sağlanması noktasında ilgili birim veya yetkili kişilerle koordineli olarak çalışacak.

Psikolojik danışma sürecindeki askeri öğrenci, aday öğrenci ve kursiyerlerden tıbbi muayeneye ihtiyacı olduğuna kanaat getirdiklerinin amirleri vasıtasıyla sağlık teşkiline sevk edilmesini önerecek, gerek gördüğü takdirde danışanla ilgili görüşlerini bildirecek.

Okul içerisinde psikolojik ve sosyal yönden sağlıklı ortam ve koşulların oluşturulması kapsamında, okul/yerleşke komutanı, dekan/meslek yüksekokulu müdürü, öğrenci alay/tabur komutanına danışmanlık yapacak.

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin sürekliliği

Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin, birliklerin/askeri kurumların konuş durumu veya kuruluş bağlantıları gözetilerek tüm birliklere/askeri kurumlara/okullara ulaşması esas olacak.

Hizmet, aslen bağlı bulunulan birliğin/askeri kurumun bünyesinde faaliyet gösteren Rehberlik ve Danışma Merkezinden alınacak.

AA


O tren İzmit’te de duracak

3. Uluslararası İletişim Bilimi ve Medya Çalışmaları Kongresi başladı

O ilçelerde planlı elektrik kesintisi olacak

KADEM’den Gölcüklü kadınlara eğitim

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

KOTO’dan SEDAŞ’a Vezirçiftliği teşekkürü

İzmit’te "Yeni Nesil Yerel Yönetimler Akademisi" kuruluyor

Market alev alev yanmıştı, tahribatın boyutu ortaya çıktı

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Babalar bu okulda eşleriyle doğuma hazırlanıyor

Geleceğin kadın şefleri ustalık belgelerini aldı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

Evde yapılan operasyonda 580 kök kenevir bitkisi ele geçirildi

Yayanın tırın altında kaldığı kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı

Market yangınında bin 350 metrekare kapalı alanın tamamı kül oldu

Bugün hangi eczaneler nöbette?

Kocaeli genelinde 19 Nisan 2024 Cuma günü hava nasıl olacak?

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Kara Yollarında Durum

Geleceğe Yatırımın Adresi Rusya'da Eğitim

Çamaşır Makinesi Kazan Bilyası (Rulman) Nasıl Değiştirilir?

Vali Yavuz, ÖNEM Projesinin Galasında Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Darıca’da yüzler gülüyor

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yükleniyor

İsrail, Gazze'deki Cibaliye Mülteci Kampı'na saldırdı! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Swiss Transporte, Zürih'te Nakliyede Çevre Dostu Çözümler Geliştiriyor

Almanya İşçi Vizesi: Kariyerinizi Uluslararasılaştırmanın Kapıları

Yurt Dışında İş Bulmak Kolay Mıdır?

Dünya liderlerinin gözünün içine baka baka söyledi: Artık sizden bıktık

Havuzdan bulaşan 'beyin yiyen amip' 16 aylık çocuğu öldürdü

Halk sokaklara indi, belediye başkanının evini basıp ateşe verdiler

İspanya Kargo Gönderimi

Avrupa Parlamentosu'ndan, AB'ye katılım süreci ile ilgili skandal Türkiye raporu

"Sessiz katil" olarak biliniyor, tek bir lokması hasta ediyor

İzmir Seferihisar açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem

MHP'nin sandalye sayısı 50'ye yükseldi

Hastane randevularına yeni düzenleme

Yumurta ve tavuk eti üretimi azaldı

Kara yollarında durum

2 akrep yiyen şahıs öldü

Maliye IBAN'ları kiraya verenlerin peşine düştü

Gazze'ye yardım malzemesi taşıyan 9. gemi uğurlandı

TÜİK , şubat ayı işsizlik verilerini açıkladı

Ara tatil sona erdi, 20 milyon öğrenci yeniden ders başı yaptı

MHP'nin bayramlaşacağı dört parti belli oldu

Özgür Özel, “Kimsenin gözünün yaşına bakmam”

Lütfü Türkkan’dan Meral Akşener’e: Kararını gözden geçir

Erbakan talimat vermişti! Yeniden Refah Partisi kazandığı belediyelere tabelaları astı

Seçim yenilgisi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat!

Ne Özel ne de İmamoğlu faktörü! Kılıçdaroğlu, seçimdeki başarıyı 3 nedene bağladı

Körfez'de seçim sonuçlarına yapılan itiraz reddedildi

İzmit Belediyesi’nin yeni meclis üyeleri belli oldu

Derinceliler, Atasoy Bilgin’e sandıkta şok yaşattı!!

Saide Arslan Çalışkan'dan, Nail Çiler, partilileri ve gazetecileri hedef alan zehir zemberek suçlamalar!

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar - euro kaç TL?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Benzin ve motorin fiyatları

Dolar bugün ne kadar?

Çayırova Belediyesi, son hafta Mersin deplasmanında

Yakup Altun Stadı’nda sentetik çim seriliyor

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti

Kocaelispor 28 Nisan'da Bandırmaspor karşısında

Kocaelispor'un deplasman kontenjan sayısı belli oldu

Günü çift idmanla geçirdik

Başkan Durul, Emniyet Müdürü Karaduman’a forma verdi

Fofana Play-Off’ta kesin sahada

Kocaelispor taraftarına Ümraniye’de 175 kişilik yer ayrıldı

Göztepe takılmazsa, Süper Lig’de

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 28 1 3 53 87
2.Fenerbahçe 32 27 1 4 57 85
3.Trabzonspor 32 16 12 4 12 52
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.Rizespor 32 14 12 6 -4 48
6.İstanbul Başakşehir 32 13 12 7 4 46
7.Kasımpaşa 32 13 12 7 -2 46
8.Sivasspor 32 11 10 11 -5 44
9.Antalyaspor 32 10 10 12 -1 42
10.Alanyaspor 32 10 10 12 -5 42
11.Adana Demirspor 32 9 10 13 5 40
12.Samsunspor 32 10 14 8 -6 38
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 32 10 12 10 -9 37
15.Konyaspor 32 8 12 12 -11 36
16.Hatayspor 32 7 13 12 -8 33
17.Gazişehir Gaziantep 32 8 17 7 -15 31
18.Fatih Karagümrük 32 7 16 9 -6 30
19.Pendikspor 32 7 16 9 -28 30
20.İstanbulspor 32 4 21 7 -34 16

YAZARLAR